Ontmoeting op Schiphol
Buenos Aires
Nov 26–29, 2024 in Argentina ⋅ 🌙 23 °C
Hop on Hop off
November 27, 2024 in Argentina ⋅ ☀️ 25 °C
Vandaag begon met veel regen , maar daar is de Hop on Hop off bus voor 😀. Even zoeken naar de dichtstbijzijnde halte, en toen lekker laten rondrijden door de stad door de verschillende wijken. BijRead more
Fietstour door Buenos Aires
November 28, 2024 in Argentina ⋅ ☀️ 25 °C
Vandaag gaan we een fietstocht door BA maken, en het weer werkt mee ☀️. In een zeer rustig tempo fietsen we door de stad, via station en langs de ingang van wijk Villa 31 (‘favela’s’ van BA)Read more
Naar Ushuaia
Nov 29–Dec 1, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 11 °C
We vertrekken vandaag naar de meest zuidelijke stad van de wereld Ushuaia. Na een vlotte taxi rit, vlotte incheck en controle verliep alles buitengewoon …
En als je dan bijna op bestemming bent enRead more
NP Tierra del Fuego
November 30, 2024 in Argentina ⋅ 🌬 8 °C
Vandaag een excursie naar National Park Tierra del Fuego, waar we een lange wandeling en kano-tocht zouden maken. Echter door een onjuiste boeking werd het een tocht met een aantal stops met korteRead more
Cerro Martial Parque del Fin del Mundo
December 1, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 0 °C
Vandaag eerst nog een wandeling gemaakt naar Parque del fin del mundo nabij de Martial gletsjer. We vertrokken met stralend weer en naarmate we hoger kwamen, zagen we de eerste sneeuw. Het was eenRead more
Boarding on the M/V Ushuaia
Dec 1–10, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ 🌬 5 °C
Het Antartica avontuur is begonnen. Om 16.00 uur boarding op het expeditieschip Ushuaia. We hadden een upgrade gekregen en dus een cabin met eigen douche ipv gedeeld. Hoe geweldig is dat!
Om half 6Read more
Drake’s Passage
December 2, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ 🌬 2 °C
Afgelopen nacht is de oversteek van Drake’s Passage begonnen. We hebben allebei goed geslapen, maar de schommelingen van de boot waren goed voelbaar. Kantelingen van 20-30 graden zijn normaal.Read more
Zuidelijke Shetland eilanden in zicht
December 3, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ ☀️ -1 °C
Vandaag vervolgen we de oversteek van Drake’s Passage. Richard en Reina voelen zich gelukkig weer een stuk beter. Vannacht zijn we de 60 graden South Parallel gepasseerd die officieel het begin vanRead more
Yankee Harbour en Deception Island
December 4, 2024 in Antarctica ⋅ ☀️ -1 °C
We liggen voor anker bij Yankee Beach, Greenwich eiland, waar we een landing gaan maken. Na een lekker ontbijtje al om half 8 in de zodaik. Het is weer een prachtige dag!
We zien weer veel Ezels- enRead more
Danco Island & continent Antarctica
December 5, 2024 in Antarctica ⋅ ☀️ -3 °C
En dit is het uitzicht vanochtend vanuit onze hut bij het wakker worden (eerste 2 foto’s). Richard had een gedicht gemaakt voor Reina en Lambert en we hadden een chocolade letter meegenomen metRead more
Walvissen!
December 5, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ ☀️ 0 °C
Geen gekkigheid maar vandaag binnen half uur 7 walvissen (waarschijnlijk bultruggen) gezien, allemaal op ongeveer dezelfde plek. Zie ook het filmpje; het is een beetje een raar filmpje omdat er iemandRead more
Paradise Bay zodiac cruise
December 6, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ ☀️ -2 °C
Vannacht om 2 uur foto van de prachtige hemel gemaakt.
Vandaag gaan we eerst een zodiac cruise van ca. 1 uur maken. De zon is er weer uitbundig bij. We liggen voor anker omgeven door gletsjers en eenRead more
Andvord Bay, Neko Harbour
December 6, 2024 in Antarctica ⋅ ☀️ -5 °C
Deze middag weer voet aan wal gezet op het continent Antartica in Andvord Bay, Neko Harbour. Voor de crew is dit pas de 3e keer in 6 jaar dat ze hier een landing kunnen maken, omdat er de vorige kerenRead more
Zodiac cruise in baai van Liege Island
December 7, 2024 in Antarctica ⋅ ☁️ -1 °C
Vandaag onze laatste excursie, nog één keer met de zodiac eropuit. We varen door Chauves Bay, deel van het sub-Antarctische continent.
En we hebben geluk, alweer zonnig en nagenoeg geen wind én 2Read more
Drake’s Passage weer in
Dec 8–9, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ ☁️ 0 °C
Vandaag bevaren we Drake’s Passage weer. Toen we gisteren de Zuidelijke Shetlandeilanden verlieten was het nog mooi weer en hadden we onze laatste blik op gletsjers, bergen en ijsschotsen.Read more
Beagle Channel
December 9, 2024, South Atlantic Ocean ⋅ ☁️ 9 °C
Vandaag onze laatste volle dag aan boord. Bij opstaan varen we nog door Drake’s Passage, en rond 9 uur komen we bij Kaap Horn aan. Rond het middaguur arriveren we in het Beagle Channel.
We vermakenRead more
Ushuaia
Dec 10–11, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 4 °C
Vandaag komen we weer in Ushuaia aan, een prachtig gezicht. Laatste ontbijt aan boord en vervolgens wachten we tot we van boord mogen.
Onze kamers zijn al klaar, dus we konden meteen onze koffers daarRead more
Naar El Calafate
Dec 11–14, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 16 °C
Vandaag een reisdag; we vliegen naar El Calafate, een vlucht van ca. anderhalf uur. We vliegen over de uitlopers van de Vuurlandse Andes en later over de Patagonische steppe.
In het gemoedelijke enRead more
Perito Moreno
December 12, 2024 in Argentina ⋅ ⛅ 8 °C
Wauw, wat hadden we vandaag weer een toffe dag; excursie naar de Perito Moreno gletsjer.
De gletsjer is genoemd naar de explorer (perito) Mr Moreno, die betrokken was bij het verkennen van deRead more
Naar Upsala en Spegazzini gletsjers
December 13, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 12 °C
Vandaag vroeg uit de veren, om 7.15 uur worden we opgehaald voor de catamarantocht naar de Upsula en Spegazzini gletsjers.
Varend over het azuurblauwe Argentino meer, komen we onderweg meer en meerRead more
Naar El Chaltén
Dec 14–16, 2024 in Argentina ⋅ ⛅ 13 °C
Vroeg uit de veren, we nemen vandaag de bus van 8 uur naar El Chaltén; een busrit van zo’n 3 uur.
We rijden weer door de Patagonische steppe en spotten emoes en ook guanacos (soort lama).
Als weRead more
El Chaltén - Laguna Capri
December 15, 2024 in Argentina ⋅ ⛅ 10 °C
De dag begint zonnig en dat blijft zo. Morgen lopen we in ieder geval met z’n vieren naar de waterval. Moet Easy-Peasy zijn, maar het weer wordt nog warmer.
Terug naar vandaag. We lopen even metRead more
Wandeling naar Chorrillo del Salto
December 16, 2024 in Argentina ⋅ ☀️ 15 °C
Vandaag een korte wandeling naar de waterval. Een wandeling van ca. 3 km one-way.
We lopen langs de rivier aan de ene zijde en aan de andere kant de bergwand waar we gisteren overheen hebben gelopen.Read more