Joined August 2019 Message
 • Explore, what other travelers do in:
 • Day24

  Joburg (Johannesburg)

  August 31, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 18 °C

  Laatste dag van onze vakantie. We hebben vandaag de Hop on Hop off bus genomen om toch een indruk van Joburg te krijgen. Ook hier zijn de verschillen groot, de ene straat straalt rijkdom uit, terwijl je om de hoek weer echt armoede tegenkomt. In de wijk Bloemfontein even uitgestapt, daar kwamen we in een trendy Food hal, waar je eten uit verschillende landen kon kiezen. Het was daar erg druk dus kozen we uiteindelijk voor een Turks eettentje. Nog even in het zonnetje bij ons hotel. Daar koken ze speciaal eerder voor ons zodat we met een volle maag naar het vliegveld gaan. Vanavond om 23.00 uur gaan we de lucht in!
  We hebben hier in Zuid Afrika 5000 km afgelegd met de auto!
  Read more

  Ruud Huijsmans

  Goede reis naar huis, na deze super mooie reis, maar ehhhhh..... 500 km, is dat niet een beetje weinig? 🤪

  9/1/19Reply
  Anja Peters

  Foutje, haha! 😁

  9/1/19Reply
   
 • Day23

  Johannesburg

  August 30, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 22 °C

  Vandaag naar Johannesburg, naar de Aero Geast Lodge. 350 km in totaal gereden onderweg koffie met gebak en fastfood bij de "Steers". Vanmiddag op tijd aan gekomen en lekker gerelaxed aan het zwembad

  Caroline Jansen

  Morgen nog een fijne dag!!

  8/30/19Reply
  Anja Peters

  Dank je wel!

  8/30/19Reply
   
 • Day22

  Panorama route & Orighstad

  August 29, 2019 in South Africa ⋅ ⛅ 21 °C

  Vandaag staan de laatste highlights van de Panorama route op het programma. De Bourke luck potholes, de Three rondavels (lijkt op ronde huisjes waar vroeger de Xhosa stam in woonde), de Eco Caves. De Potholes waren erg mooi, de Rondavels leken echte hutjes en de Eco Cave was een verassende ervaring. Voordat we bij de kassa kwamen werden we door iemand opgevangen die zich voorstelde als een vrijwillige gids in opleiding, omdat het erg druk was bij de kassa met heel veel schoolkinderen stelde hij ons voor om eerst de Caves te doen en dan te betalen. Hij had ook een sleutel van een andere ingang. Prachtige tour gehad
  De eerste ruimte was de Madonna room, daar zie je een door de natuur gevormd Madonnabeeld , verder zag je veel dieren met veel verbeelding. Buiten vroeg hij een beoordeling in een boekje te schrijven en vroeg hij tip geld, dat is hier niet raar want je geeft hier iedereen tip geld. Daarna bij de kassa stelde hij voor om het entree geld voor ons bij de kassa te betalen omdat het nog steeds erg druk was. Dit bleek niet waar dus hebben we zelf betaald aan de kassa. Hij bleek een betaalde gids te zijn en eerst de Cave in en dan betalen dat is niet echt de bedoeling hoorde we later. Dit hoorde we tijdens het lunchen bij de Cave. Slimme jongen!

  We hebben vandaag heel veel highfives en knuffels gekregen van zwarte schoolkinderen die we bij de verschillende highlights tegen kwamen, heel bijzonder, alsof wij voor hun heel bijzonder zijn, onze dag kon niet meer stuk na zoveel knuffels!

  Daarna door naar onze allermooiste overnachting. Onze verwachting was groot en het was nog mooier dan we hadden verwacht. Prachtige kamers, heerlijk eten, eindelijk Bobotie gegeten.
  Read more

  Caroline Jansen

  Wat een onwijs mooie foto's allemaal!!

  8/30/19Reply
  Caroline Jansen

  Wat een onwerkelijke foto!!

  8/30/19Reply
   
 • Day21

  Panorama route en Graskop

  August 28, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 25 °C

  Vanmorgen na een lekker ontbijt afscheid genomen van de unieke plek waar we 3 nachten hebben geslapen. Ook afscheid genomen van de 6 Hippo,'s die ons vermaakt hebben als we in de middag op het terras zaten.
  Op weg naar de Panorama route en Graskop waar we gaan slapen in de B&B Autumn Breeze Manor. Onderweg langs de Panorama route verschillende watervallen (Mac-Mac, Berliner en Lisbon) en uitzichten (God's Window) gezien. Tussen de middag heerlijke krokodil gegeten!
  Read more

  Rob Peters

  On the top of the world.....wat een prachtige foto's

  8/28/19Reply
  Caroline Jansen

  Engerds!!!! Figuurlijk🤣🤣

  8/30/19Reply
   
 • Day20

  Krugerpark

  August 27, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 30 °C

  Vandaag een game drive naar het Krugerpark vanuit onze Lodge met de grappige chauffeur Steven! Vandaag hebben we een luipaard gezien in actie met een hyena die zijn prooi had afgepakt, echt onwijs gaaf! We hebben dus de Big Five gezien, hoera! ( Olifant, Waterbuffel, Leeuw, Luipaard en Neushoorn) we hebben ook de Ugli Five gezien vandaag( (Gnoe, Zwijn, Gier, Hyena, Southem Grond Hornbill, een vogel)
  Ontbijt en lunch in het Krugerpark genoten.
  Vandaag nog even op het terras gezeten, de Nijlpaarden waren erg rustig vandaag in de rivier Heerlijk gegeten vanavond in de Lodge, impala potjie, stoofvlees.
  Read more

  Ingrid Griekspoor

  Wat ontzettend gaaf dat jullie alle dieren hebben gezien die jullie wilden zien, en wat zijn de foto's weer prachtig!

  8/27/19Reply
  Caroline Jansen

  Jeetje luitjes wat een fantastische ervaring en het is ook erg leuk om jullie te volgen!!

  8/28/19Reply
   
 • Day19

  Hazyview. Krugerpark

  August 26, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 33 °C

  We zijn gisteren laat aangekomen in Hazyview, in de Sabie River Busch Lodge. Prachtige accommodatie waar we slapen in tenten. We staan aan de Sabie River, waar Nijlpaarden in zwemmen, gisteren stonden er ook 2 Olifanten, terwijl we op het terras Kudu, een soort hert, zaten te eten. Fantastisch gewoon!
  Vandaag zijn we met onze eigen auto via de Paul Kruger Gate het Krugerpark in gereden op zoek nog naar de laatste beesten die we nog niet gezien hebben zoals, wilde honden, hyena's, luipaard, leeuwen en andere katachtige.
  En ja, er kunnen er weer 2 van ons lijstje schrappen want we hebben leeuwen en hyena's gezien!
  In de middag terug gereden naar onze Lodge voor de lunch en nog even heerlijk relaxed op ons terras met uitkijk over de rivier met "onze eigen" Hippo's.
  Read more

  Caroline Jansen

  Wat gaaf zeg!!

  8/27/19Reply
   
 • Day18

  Millwane park, Matenga cultural village

  August 25, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 30 °C

  Heerlijk geslapen in onze Behive. Vroeg op gestaan voor een Sunrise drive, deze in plaats van de avond game drive, deze kon niet doorgaan doordat we te laat aankwamen gisteren! In dit park vooral veel soorten bokken en antopen en krokodillen gezien. Wat opviel was dat het park daar prachtig groen was, ze hebben al wat regenbuien gehad in Swaziland. Genoten van de zonsopgang!
  Daarna in het park nog een heerlijk ontbijt, lopend buffet, gedaan voordat we weer verder gingen.
  De volgende activiteit was naar de Matenga cultural village. Daar hebben de kleurrijke zang, dans en wonen van het vroegere Swazi volk gezien. Echt de moeite waard!
  De rit ging daarna verder naar Sabie River Bush Lodge, deze ligt tegen het Krugerpark aan.
  Read more

  Caroline Jansen

  Mooie foto!!

  8/27/19Reply
   
 • Day17

  Swaziland

  August 24, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 24 °C

  Vandaag naar Swaziland gereden, helaas de hele dag omdat we de weg zijn kwijtgeraakt! We reden over een verschrikkelijk smal pad de bergen in, dit liep dood, dus moesten we dezelfde weg weer terug, dat was best eng en zonde van de tijd. Bij een benzine station zei de pompbediende, "you are lost". Daar waren we zelf ook al achter gekomen, hij wees ons de goede weg! We kwamen om 19.00 uur aan in het donker in het Millwane national park. Daar konden we gelukkig nog aan schuiven voor het lopend buffet. We slapen in een Behive, een vroegere hut van het Swazi volkRead more

 • Day15

  Sodwana Bay

  August 22, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 25 °C

  Gisteren aangekomen in Sodwana Bay, ons resort heeft dezelfde naam. We zitten in een mooi houten huis. Op het park lopen veel apen en nhinhala"s een hergachtige rond. Vandaag kwam een aap ons huis in en pikte een appel uit de keuken.
  We zijn vandaag wezen snorkelen, de boottocht was al een hele leuke onderneming ivm een wilde zee.
  Morgen nemen we een dagje rust aan het zwembad
  Read more

  Caroline Jansen

  Nog mooie vissen gezien of waren jullie zeeziek?

  8/23/19Reply
  Anja Peters

  Ja we hebben wel wat vissen gezien en we waren ook wel een beetje zeeziek!

  8/23/19Reply
  Ruud Huijsmans

  Hoezo ‘brutale aap!’ 😜

  8/24/19Reply

  gaaf allemaal , wat een avontuur !

  8/24/19Reply
   

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android