De wereldreis

• jesse van dijk
  • Jona Axelsson
  • Jesse Poep
  • Youp Evers
We gaan met z’n vieren op reis. De eerste bestemming is Sri Lanka en daarna zien we het wel. Läs mer
  • Ruben Reerink

• 933foton
  • 2,0kgilla-markeringar
  • Workaway dag 7?

1 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 27 °C

He hoi, ik heb geen idee meer hoeveel dagen we Ier zijn. Eergisteren gingen Ruben en Jesse naar Sok San Beach Resort, om daar de receptie en de bar te bedienen. Ze slapen en eten er ook. Het is helaas geen hele luxe plek, aangezien de werknemers een apart slaapblok hebben, maar het is beter dan op de grond op een bamboematje slapen. Jona zou eerst samen met ruben gaan, maar door z'n oor is dat er niet van gekomen. Gisteren was er nog niet zoveel te doen op het resort, maar vandaag wordt het als het goed is heel druk. Emiel en Jona zetten ondertussen het oude leven voort. Dat wil zeggen: relaxen en monniken helpen. Tot snel.Läs mer

• Workaway dag zoveel

2 februari 2022, Kambodja ⋅ 🌙 27 °C

He hoi, we waren allemaal weer samen om te genieten van het land, en het resort. We moeten lange dagen draaien, waarop we eigenlijk alleen stanby staan en niks doen. Jona en Emile geven af en toe een tour aan de Vietnamezen. De werktijden en ethiek is hier heel anders dan in Nederland, best interessant om te zien. Voor de rest is het vooral genieten, en hopen dat jullie ook genieten van de foto's. Tot snel.Läs mer

• Pauze

6 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 27 °C

He hoi, we zijn inmiddels klaar met ons baantje bij het resort. Aan het einde, toen de Vietnamezen vertrokken, kregen we nog een speech van de baas, en werden we uitgenodigd voor 2 diners. We hebben diezelfde avond met de hele staff in het resort gebarbequed, erg lekker en gezellig. Nu zitten we in een wat feestiger hostel, Nest genaamd, waar we wat vrienden uit Phnom Penh ontmoetten. Behalve lezen en volleyballen is hier niet veel te doen, wat niet erg is. Het is hier rustig en mooi, precies zoals het hoort. Tot snel.Läs mer

• Terug in Phnom Penh

9 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 28 °C

Hey lieve mensen, sorry voor onze afwezigheid. We zijn nu weer terug van Phnom Penh, na een lange busreis, en een heel erg heftige bootreis over hoge golven. In de bus hadden we nog een klapband, die verbazend snel opgelost werd. We werden in de boot nogal heen en weer geschud, maar het was wel leuk. De avond ervoor werden we uitgenodigd door wat vrienden van het resort, die met ons wilde eten en drinken. We aten een soort gourmetten met soep, een Chinese hotpot heet het volgens mij. Weinig gepraat met ze, taalbarrière, maar gezellig was het wel.
    Morgen gaan we ons visum verlengen en naar een waterpark, iets wat ruben al een ruime 2 maanden heel graag wilt. Daarna huren we scooters, en denken we eraan het land nog te ontdekken voor een maand of een halve. Misschien gaan we met workaway ook nog ergens werken.

• Waterpark

10 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 31 °C

He hoi, gister gingen we naar waterpark Garden City, iets buiten Phnom Penh. Het waterpark was redelijk groot, met een heel scala aan glijbanen en nog veel meer. We hebben er alleen geen foto's, want water en telefoons gaan vaak niet heel goed samen. Om een indruk te geven heb ik maar een foto van het waterpark van internet gehaald. De leukste glijbanen gingen in halve manen of zelfs over de kop! Daarnaast was er nog een plek waar je flowboard kon doen, een soort artificiële surf ding. In totaal zijn we toch wel 5 uur goed bezig geweest, best een prestatie in het hete park. Het was dan ook super leuk, al zijn we wle allemaal enigzins flink verbrand. Diezelfde dag hadden we een poging gedaan ons visum te verlengen, wat ertoe leidde dat we nu ons paspoort een week kwijt zijn. Jammer, aangezien we dat ook in het hostel hadden kunnen doen, zodat we niet hoefde te reizen.

Onze plannen na, en in, Cambodja verschillen met de dag. Ons nieuwe plan is: morgen naar Kampong, een stad in Cambodja, een paar dagen later terug de paspoorten ophalen, scooters huren, rondreizen door het land voor een paar weken en dan naar India. Niks is zeker helaas in deze tijden, en met de vele opties die we hebben.
    Tot snel

• Kompot

12 februari 2022, Kambodja ⋅ ☁️ 27 °C

He hoi, vanochtend stonden we vroeg op om de bus naar Kompot te nemen, samen met Hektor. Hektor is te zien in de 7e foto, in het midden, tussen Jesse en Ruben in. Kompot is de eerste keer dat we bergen zien van dichtbij, in Cambodja dan. Kompot ligt aan de zee, aan een rivier en aan de bergen dus, en het staat onder andere bekend om zijn kruiden, in het speciaal de peper. Ook hebben ze iets met de vrucht durian, op foto 4 is de beroemde durian rotonde te zien. Misschien gaan we hier nog naar een peperveld om de beroemde peper te proeven. Morgen willen we naar een dichtstbijzijnd natuurpark, waar een waterval en een casino te vinden zijn. Op de foto's is onze reis te zien, en een paar foto's van hier en van gister. De videos zijn een paar drone compilaties, vervaardigd door onze dronemeister Ruben.

• Preah Monivong Bomor National Park

13 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 22 °C

He hoi, we besloten om deze dag goed te benutten en naar een national park te gaan. Normaal gesproken is hier een waterval maar door de droogte hier is die helaas opgedroogd. Al was het niet zo droog vandaag, eerder nat en koud, vooral op de berg. Het park is namelijk gewoon een berg, met bovenop een groot Buddha beeld en een casino (waar we uiteraard even naartoe zijn geweest) en wat tempels. Bij het Buddha beeld wilde er een random man met ons op de foto, wat we natuurlijk deden (eerste foto). Uiteindelijk was er geen bezijnswaardigheid in het park, maar überhaupt een beetje rondrijden op de scooter door de berg is ook al een cadeautje. De omgeving is erg mooi, zoals te zien is op de foto's. In de ochtend gingen we naar een heel leuk artsy cafeetje, die volgens de overleveringen het leekrste café-eten van het land heeft. In de avond deden we een pubquiz, maar de onderwerpen waren veel te lastig voor ons en we werden in de pan gehakt. Morgen gaan we misschien naar een peperveld, of een zoutveld.
    Tot snel

• Kampot Pepper

15 februari 2022, Kambodja ⋅ 🌧 28 °C

He hoi, gisteren hebben we toch besloten om niks te doen, mede omdat de helft van ons reisgezelschap zich niet zo goed voelde. Jona en Jesse gingen daarom even langs het ziekenhuis, gelukkig zonder enige zorgwekkende diagnose. Jona volet zich vandaag nog steeds niet zo goed. Vandaar dat hij niet meeging net de rest, die naar de beroemde pepervelden gingen. Kampot peper is een beroemde pepersoort, die net als Parmaham en Champagne alleen zo mag heten als het uit die streek komt. Volgens velen is deze peper een van de beste ter wereld. Op de plantage kregen we een korte tour en uitleg over peper, hoe het geproduceerd en gebruikt wordt en meer. Erg interessant om te horen, en vooral heel lekker om de verschillen de peperkorrels te ruiken. Elke soort had zijn hele eigen geur, die in zo ongeveer alles van elkaar verschilden,en toch allemaal gelijk in sterkte en kruidigheid zijn. Logisch dus dat het een van de beste peper soorten is. De druiven, zo heten de stengels blijkbaar, kunnen slechts 3 maanden per jaar geoogst worden, via een heel langzaam en lastig proces.
    Na de pepervelden gingen Ruben en Jesse nog even door naar de zoutvelden van Kampot. Een stuk minder wereldberoemd, maar wel leuk om te zien hoe ook zout gemaakt wordt.
    In de avond was het taco Tuesday in ons hostel, dus dat was ons avondeten. Ze weten hier wel hoe ze moeten koken, al is dat niet lastig met dit soort sterke kruiden.

• Arcadia

16 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 25 °C

He hoi, vandaag gingen we na het ontbijt naar een soort waterparkje, dat ons door Hektor aangeraden was. Er was een glijbaan, schommel, duikplank en een springkussen. Het was allemaal net niks, en niet echt volgens de veiligheidsmaatregelen, maar leuk was het wel. Het heette Arcadia, en het was een bar/hotel van een Australische man. Hij gaf ons wat tips over waar naartoe te gaan de komende maand. Het was heel leuk, en we hebben ook de Kampotse peper in een gerecht kunnen eten, dat was na gisteren ook leuk. Morgen gaan we de paspoorten en scooters ophalen in Phnom Penh. Dat betekent weer een vroege busreis dus. Vroeg slapen dus. Op de videos is Ruben trouwens heel charmant te zien, terwijl hij meerdere keren de lucht in gelanceerd wordt. Voel je vrij het beeld vaak te pauzeren voor een paar mooie kiekjes van onze durfal.

• Kampong cham

18 februari 2022, Kambodja ⋅ ⛅ 30 °C

He hoi, vandaag hebben we de scooters gehuurd. We hebben ze nu voor een maand lang, voor de rustige prijs van 280 dollar. In totaal. Goede deal dus. Alle bescherming hebben we ook gekocht, dus ook dat gedeelte van het rijden zit wel snor. Kunnen jullie raden wie de persoon op de eerste foto is? Zo zien we er dus allemaal uit.
    We zijn nu in Kapong Cham, een groot dorp/kleine stad aan de Mekong. We weten het exacte plan van waar we naartoe gaan nog niet, maar we hebben de vrijheid om alle kanten op te gaan.
    Gister hebben we afscheid genomen van Hektor. Misschien zien we hem nog in het land, misschien niet. Er is hem een baan aangeboden bij het hostel waar we verbleven, om daar een soort gastheer te zijn. We hebben ook hem uitgenodigd om langs te komen in Nederland, als we allemaal thuis zijn. En anders gaan we langs in Gent.