Satellite
 • Day55

  Bye bye Peru!

  May 31, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 24 °C

  Peru was ons vierde land in Zuid-Amerika, en voor de vierde keer waren we aangenaam verrast!

  De natuur is prachtig en erg gevarieerd. We zagen turquoise bergmeren en de besneeuwde toppen van de Cordillera Blanca in Huaraz. We trokken door een van de diepste canyons ter wereld in Colca. Rond Cuzco bezochten we de mooie Heilige Vallei met haar zoutmeren en groene landbouwterrassen. We ontdekten ook de prachtige kust van Peru in Paracas, Lima en Colán.

  Cultureel valt er immens veel te zien in Peru. Het hoogtepunt was ongetwijfeld Machu Picchu. Maar naast de Inca’s, zijn er nog een heleboel andere volkeren die restanten hebben nagelaten. De Chimu, de Moche, de Nazca,… Er zijn genoeg archeologische locaties om je maanden bezig te houden. Daarnaast zijn er veel mooie koloniale pleinen en kerken (in Arequipa, Cuzco, Trujillo, Colan,…) uit de periode van de Spaanse overheersing.

  Aan de bevolking hielden we een gemengd gevoel over. We ontmoetten enerzijds vriendelijke mensen zoals Rosemary, Ingrid en de meeste hoteleigenaars. Anderzijds zijn er ook veel locals die sluikstorten, liegen, en dieren slecht behandelen. Al is dat eigenlijk niet anders dan in de vorige landen waar we waren.

  Er is duidelijk veel corruptie in Peru, op alle niveau’s. De 4 of 5 voorgaande presidenten zitten ofwel in de gevangenis ofwel lopen er processen tegen hen. Een ervan pleegde onlangs zelfmoord toen de overheid bij hem binnenviel om hem te ondervragen. Burgemeesters steken veel geld in eigen zak en ook de politie is niet te vertrouwen.

  Het eten in Peru beviel ons goed. Er is veel lekkere verse vis en de beste ceviche die we al gegeten hebben. Ook de andere traditionele gerechten zoals aji gallina, quinoa soep en arroz con conchas vonden we heel lekker.

  En dan is er natuurlijk pisco, de nationale drank. Peru en Chili ruziën nog steeds om wie de pisco uitgevonden heeft. Ons zal het worst wezen, als we het maar kunnen drinken. Puur is het niet lekker, in cocktails des te meer. De pisco sour (met citroen en eiwit), algarrobina (met gecondenseerde melk, eiwit en algarroba siroop) en chilcano (met ginger ale) gingen vlotjes binnen.
  Read more

  Freddy Vanderbruggen

  Het is Pinkstermaandag ochtend 6.38 u als we dit lezen... jullie ervaringen zijn ‘fantastisch’ en ik heb geen betere superlatieven ... het is voor ons een voorrecht om dit alles te mogen meemaken... hopelijk kunnen jullie ons nog 1001 zaken meer vertellen... misschien eens een dag uittrekken met een hapje en een drankje en vooral veel anekdotes vertellen... wij wilden ook een stuk van de wereld zien... de laatste jaren is dat minder gelukt... maar zijn wel blij te overwinteren in Tenerifé.... door jullie verhalen... foto’s en filmpjes hebben wij ook een stuk van jullie wereldreis kunnen meemaken ... waarvoor dank tante Vé 😘 en dank nonkel Maarten 😘 ... en dan nu.... Welkom terug thuis... welcome home... 🥰👏🥰 de frietjes en een pint bier staan op jullie te wachten.... en vooral de ‘ champagne ‘ ligt koud... tot binnenkort... see you soon... 🍻🍟... 🥂

  6/10/19Reply
  Wereldbollie

  Dag Freddy en Marcella! We gaan tot een stuk in de nacht kunnen babbelen als we elkaar zien 😁 Vééél vertelstof! We zijn superblij te lezen dat jullie van onze blog genoten hebben. Het grootste deel van de blog is Maarten zijn werk, ik doe enkel een beetje finetuning, de avonturen beleven we natuurlijk samen ☺️! Het is leuk om op deze manier contact te houden met het thuisfront en misschien zelfs te inspireren! Voor alles is een tijd. Volg vooral jullie gevoel, jullie dromen. Overwinteren in Tenerife is zo'n droom! En wie weet, ligt er wel nog een andere reis in het verschiet! Laat de reiskriebels maar kietelen 🙂. De rugzakjes hier zijn intussen gepakt. Nog een nachtje de Ecuadoriaanse lucht opsnuiven en daarna het vliegtuig naar België. De frietjesgeur achterna 😄. Het zal terug even wennen zijn, maar door de vele lieve mensen en dieren om ons heen denk ik dat we ons snel weer 'thuis' gaan voelen. We pinnen dan binnenkort zeker een datum hé voor 🍟🍾🍺🙂! Groetjes, knuffel en tot binnenkort!!

  6/12/19Reply

  Prachtige blog, veel van genoten! Goede en veilige terugreis, zoen, Martien

  6/12/19Reply