Joined July 2022
 • Day17

  Dag 17/18/19: Praag

  July 28, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 23 °C

  Gisteren was het weer tijd om richting Praag te gaan. In heb t/m vandaag een auto gehuurd, maar aangezien deze voor 10.00 uur ingeleverd moest zijn en het een aardig stuk rijden was, vond ik het wel zo fijn om gisteren al richting Praag te gaan en gelijk m'n auto in te leveren. Ik was wel semi-zenuwachtig, omdat Europcar nou niet op een topplek zit: in het centrum en lekker fileparkeren. Als er al plek is. En rijden door zo'n chaotisch centrum is toch even spannend. Maar eind goed al goed. Na een uurtje door de bergen rijden en allerlei dorpjes door heb ik even een lunch gescoord (mét wc-selfie. Waarom? Daarom. Anders sta ik bijna niet op de foto), getankt en door naar het drukke Praag. Als je ooit naar Tsjechië gaat, ga dan naar Kaufland (no spon), mega supermarkt die echt alles heeft en een versafdeling waar je lekkere salades kunt laten scheppen (couscoussalde voor 50 cent, woohoo). En ja ik vind supermarkten in het buitenland een uitje. Maar, terug naar het verhaal. Ik kon m'n auto gelukkig goed kwijt en na controle (alles goed!) door de Europcar-meneer kon ik door naar m'n hotel. Gelukkig geen Slovenië-taferelen dit keer (prima door de bergen rijden en dan bij het inleveren van je auto tegen een muurtje rijden, aaargh).
  Daarna in m'n hotel even voor pampus gelegen, uiteraard.

  Met een heerlijk zonnetje op m'n bol heb ik nog een uurtje door Praag gewandeld. Mijn hotel ligt wat hogerop gelegen en vlakbij heb je een prachtig uitzicht over Praag. En het allerbeste nieuws: de burger die ik op mijn tweede dag in Praag op had, op die parkeerplaats? Beetje gek maar wel gruwelijk lekker? Daar is dus ook 'gewoon' een restaurant van. Vijf minuten van m'n hotel. Daar heb ik dus avondeten gescoord. Maakt niet uit wat ik verder doe hier, dit is 't hoogtepuntje. Ja, ik ben food-motivated. Genieten.

  Vandaag heb ik zoals het een echte hotelgast betaamt onwijs gebruncht en daarna met een enorme after-brunch dip door Praag gewandeld (het was gewoon 9 uur hoor, maar ik dacht: benutten dit eten, benutten. Niks voor mij, blijkt maar weer). Ik heb hierna vooral koffie gedronken, want ik wist echt niks beters te doen. Ik had alles wel gezien (niet écht alles natuurlijk, maar alles wat ik wilde zien). Ik wilde naar een museum en aangezien deze pas om 13.00 uur openging moest ik daar even op wachten (met koffie dus): NaFilM, een museum over de geschiedenis van filmmaken.

  Hierna vond ik het wel mooi geweest en ben ik teruggegaan naar het hotel. Filmpje gekeken, even snel naar de Vietnamees gelopen verderop voor wat eten en zometeen rest mij nog de uitdaging om mijn koffer weer in te pakken.
  Morgenochtend na het ontbijt ga ik weer richting het vliegveld.

  Wat was dit een ontzettend mooie reis! Fijn om dit alleen gedaan te hebben. Zoals Loesje het al mooi beschreef: waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt.

  A je to.
  Read more

  Traveler

  Je bent een topper! Echt, dat je dit allemaal in je eentje doet! Goeie reis naar huis 😘

  7/29/22Reply
  Traveler

  Thanks Carla 😄😘😘!!

  7/30/22Reply
  Traveler

  Pakkend geschreven, Anouk! En fijn dat je er zo van genoten hebt.😀

  7/31/22Reply
   
 • Day16

  Dag 14/15/16: Harrachov

  July 27, 2022 in Czech Republic ⋅ 🌙 12 °C

  Maandag kwam ik aan in Harrachov, een dorpje in het Reuzengebergte. Ik heb hier een pracht appartement met een lekker balkon en zelfs een privésauna! Ik denk dat ik bij het boeken even zo'n 'treatyaself' momentje had. Nodig was het ook wel na twee weken veel hiken en op doorreis, om heerlijk in de zon op het balkon te liggen. Mét champagne, want die kreeg ik erbij.
  Bizar: maandag was het rond de 30 graden, vandaag rond de 15!!

  Dinsdag ben ik gaan hiken. Omdat ik bij de startborden van de routes er eigenlijk altijd eentje random kies op basis van de hoeveelheid km, weet ik nooit helemaal wat me te wachten staat. Ik vind dat wel leuk. Maar in dit geval zei m'n Garmin horloge na zo'n 2,5 km wandelen dat ik al 5 keer m'n 'verdiepingendoel' had gehaald. Dan weet je dat het een zware hike gaat worden. Maar goed, bergopwaarts.. is uiteindelijk, ja, bergafwaarts. Na 6,5 km was ik het wel zat en ben ik resoluut (maar subtiel, ziet er anders ook zo gek uit) omgedraaid en teruggegaan. De temperatuur was deze dag al gezakt naar zo'n 20 graden, maar eenmaal terug brak de zon toch nog een beetje door, heb ik een lekker koffietje gehaald en weer op m'n balkon gelegen.

  Vandaag was het dus 15 graden! Gisteren liepen mensen al met lange broeken en truien (overdrijven is ook een vak), dus ik was benieuwd wat ik vandaag zou zien. Winterse outfits wel. Vanuit m'n raam. Want ik ben amper buiten geweest. Het begon rond 11 u al te regenen en ik merkte gisteren dat m'n voeten wel genoeg gewandeld hebben deze vakantie, dus een rustdagje met wat films, wat wasjes en de koffer weer inpakken was ook meer dan welkom! Rond een uur of 5 brak het zonnetje toch nog door en ben ik nog even lekker gaan wandelen.

  Morgen ga ik terug naar Praag en ga ik nog even wat sightseeing doen. Ahh ik had hier nog wel wat weken kunnen blijven, wat een heerlijkheid hier!
  Read more

 • Day13

  Dag 13: Jičin/Prachovské skály

  July 24, 2022 in Czech Republic ⋅ ☀️ 26 °C

  Vanochtend ben ik met een heerlijk ontbijtje in het hotel begonnen en daarna vanuit Jičin richting de Prachovské skály gewandeld. Bergopwaarts, felle zon. Maar goed, bergopwaarts is straks bergafwaarts moet je dan maar denken.
  In het gebied rond de Prachovské skály zou het zo'n 3,5 km wandelen zijn, vandaar dat ik de heen- en terugrit wandelend erbij heb gedaan. Totaal: 19 km. Denk dat dat iets te maken heeft met het feit dat ik de damn rocks niet kon vinden 😂. Na entree kon je 4 routes volgen: rood, blauw, geel en groen, allemaal richting de rotsen. En dan kon je ook nog allerlei zijtakken pakken naar andere bezienswaardigheden. Voordat je het wist stond je weer bij het begin. Maar, eind goed al goed: de rotsen gevonden, de kiekjes gemaakt. Het is half 9 en deze meid ligt weer op bed.

  Morgen vertrek ik richting Harrachov, dat ligt net als Špindlerův Mlýn in het Reuzengebergte. Ik twijfelde lang of ik richting Brno zou gaan, dit is een stad het zuiden, maar de bergen.. de bergen! Nog even van genieten dit laatste weekje.
  Read more

 • Day12

  Dag 10/11/12: Špindlerův/Semily/Jičin

  July 23, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 27 °C

  Donderdag had ik nog een heerlijke dag in Špindlerův Mlýn. Ik was weer naar dezelfde startborden van de wandelroutes gelopen als de dag ervoor, omdat er ook een route van zo'n 4 km was en naar de borden toe is al zo'n 5 km. Dit was weer een prachtige wandeling en bij het eindpunt stonden weer nieuwe richtingen. Even twijfelde ik, 8,5 km naar de Sněžná (hoogste berg van Tsjechië) vond ik best redelijk (al zit je dan alweer tegen de 30 km totaal dus beetje mal weer). Ook was er een optie van 4,5 km naar een ander punt. Deze tocht bestond weer enkel uit stenen/trappen omhoog en na een paar honderd meter besloot ik verstandig te zijn. M'n internet was uitgevallen en het zou gaan regenen, dus hop, gewoon weer omkeren. In dit gebergte loopt langs de gehele route waar ik liep een rivier en deze wordt met de hoge temperaturen goed benut door wandelaars. Ik ben ook even neergeplofd bij een heel mooi stukje en er is toch weinig beters dan met zo'n uitzicht met je voeten in het koude water liggen. En die regen? Die bleef gelukkig weg. Na een paar uur was het weer tijd om door te wandelen. Heerlijke dag zo! Wilde het liefst nog langer blijven in dit gedeelte van Tsjechië, maar het volgende verblijf stond al vast. En misschien is dat soms ook juist wat iets zo mooi maakt: kort maar krachtig. Goed voor de herinnering.

  Vrijdag vertrok ik naar mijn volgende bestemming: Jičin. Maar eerst een tussenstop in Semily. Dit ligt in Český ráj, oftewel het Boheems Paradijs. Hier had ik onder begeleiding van guide Martin een via ferrata (Italiaans voor 'ijzeren pad'). Er waren drie routes die je kunt volgen en omdat ik blijkbaar een snelle klimmer ben hebben we ze alledrie gedaan. Ook de moeilijkste en bij die route had je dan ergens ook weer de keuze om voor de moeilijkste klim omhoog te gaan of de iets makkelijkere. Martin liet aan mij de keuze, maar hij stond al klaar bij het moeilijkste deel, hij wist denk al dat je mij dat niet hoeft te vragen. Echt zo tof als dat dan lukt.
  Echt ohhh wat is dit gaaf!! Ik werd vanochtend wakker met behoorlijke spierpijn en pijnlijke handen, maar dat is het helemaal waard.

  Daarna vertrok ik naar Jičin. Ik had hier een appartement geboekt dat net buiten het centrum ligt, bij een stel dat een paardenranch en een café runt, omgeven door weiden. Klinkt leuker dan dat het is. Het was niet schoon en vreselijk warm, het bed lag echt niet best, het kookstel deed het ook maar voor de helft en de beloofde wasmachine was nergens te vinden. Mijn vorige pension was super basic met een bed, kledingkast, tafeltje en badkamer, maar dat was wel schoon. En daar kies je voor dus dan weet je wat je krijgt. Hier was dat wel even anders, dus heb ik voor het slapen gaan de eigenaar maar een berichtje gestuurd dat ik vandaag doorga naar een hotel en graag m'n geld terug wil. Gelukkig deed hij niet moeilijk, maar ik heb voor de zekerheid airbnb nog even gebeld. Ik hoor nog wat ik precies terugkrijg.

  Vandaag had ik me voorgenomen om het minimale te ondernemen en een beetje rond te lopen in Jičin. Na 1,5 week in de bergen ben je blijkbaar na 5 minuten over de markt al overprikkeld, dus stond ik al gauw weer buiten het centrum voor een kleine wandeling. Onderweg kwam ik een super leuke koffietent tegen met een heerlijke binnentuin dus daar heb ik wat uurtjes gechilld. Er was flink wat regen voorspeld, maar in plaats daarvan kwam flink de zon door, heel fijn! Ik snap weinig van de Tsjechische weervoorspellingen. Hierna heb ik ingecheckt bij m'n hotel, heb ik ergens wat Vietnamees eten gehaald en heb ik nog wat baantjes gezwommen in het binnenzwembad, even bijkomen!

  Morgen ga ik naar de Prachovské skály wandelen. Dit is een groep rotsen in het Boheems Paradijs, ik ben benieuwd!
  Read more

  Traveler

  Stoere meid, hoor! Ziet er wel gaaf uit!

  7/23/22Reply
  Traveler

  Is een aanrader ;)!

  7/25/22Reply
  Traveler

  Wat een gave dingen beleef jij, Anouk! Knap hoe je die bergen klimmend bedwingt! Je hebt duidelijk geen last van hoogtevrees.😄

  7/23/22Reply
  Traveler

  Nee, denk niet dat jij meegaat ;)

  7/25/22Reply
  5 more comments
   
 • Day9

  Dag 9: 27 km wandeling Špindlerův Mlýn

  July 20, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 22 °C

  Vanochtend vertrok ik vol goede moed naar het informatiecentrum, is the damn thing closed vandaag en morgen. Ik ben er vandaag en morgen.
  Daarna maar op de gok ergens heen gelopen en daar gelukkig startborden voor wat routes gevonden. Hier heb ik er random een uitgekozen met een hoeveelheid km die me wel aansprak: die richting Labská Bouda. Het is een super mooie wandeling, waarvan gelukkig veel in de schaduw (best aangenaam met boven de dertig graden), maar waarvan de laatste 4/5 km echt een behoorlijke klim is. Na 13 km bereikte ik een restaurant op de top van de berg (heel tof!) en hier heb ik een uurtje voor pampus gezeten en van de zon genoten. En van een biertje. Vochtsupplies aangevuld en klaar voor de afdaling. Ik zag een bordje met 'Labská Bouda 300 m' en aangezien ik deze route volgde wilde ik het eindpunt ook zien. Maar eigenlijk was er niks en was ik ondertussen alweer een km verder. Volgens google maps kon ik ook deze route doorlopen naar Špindlerův Mlýn. Vond ik wel heel fijn, want weer dezelfde route naar beneden is wel heel saai. De bordjes gaven niks aan, maar als het volgens google maps kan.. ik gokte het er maar op. En prachtig dat het was (zie filmpje!). Mooier dan de heenweg, daar zag ik vooral bomen, op de terugweg vooral uitzichten. Op de terugweg weer maar een enkeling tegengekomen, zo bijzonder.

  Ik had als eindpunt een pizzeria ingesteld en ik vraag me af of ik ooit zo snel een pizza heb gegeten (waarschijnlijk wel). Daarna nog een uurtje gewandeld naar m'n pension en toen stond de teller op 27 km. 'T is half 9, beentjes omhoog, netflix aan, welterusten!
  Read more

  Traveler

  Pfff, jij kunt heel wat aan zeg! Prachtige omgeving hoor!👍🏻

  7/20/22Reply
   
 • Day7

  Dag 7 en 8: Jetřichovic/Špindlerův Mlýn

  July 18, 2022 in Czech Republic ⋅ ☁️ 25 °C

  Gisteren ben ik naar een ander mooi deel van Boheems Zwitserland gereden: Jetřichovice. Dit was echt een beduidend korter rondje wandelen, zo'n 6 km, maar dat maakte de hoogtemeters weer goed: deze wandeling was een en al trap.
  Maar met uitzichten als deze, doe je dat.

  Ik vond een ochtendje wandelen wel genoeg gisteren en tot mijn grote vreugde kwam ik erachter dat Česká Kamenice een zwembad heeft dus daar ben ik in de middag lekker gaan liggen. Het is tenslotte ook vakantie hé.

  Vandaag moest ik rond 11:00 uur uitchecken en aangezien de temperaturen hier ook aan het stijgen zijn vond nog ik een dagje zwembad niet verkeerd. En dat was een slimme keuze, want de tweede helft van de dag was wel even het tegenovergestelde.

  Ik ben nu in de Krkonoše Mountains en dan exact in Špindlerův Mlýn. Een plek waar ik misschien wel het meest naar uit heb gekeken. Alleen de rit ernaartoe.. man man man. Wist ik van te voren wel, maakte het niet leuker. Ongeveer 3 uur onderweg geweest, waarvan de helft hiervan bocht na bocht was en halverwege een brooddiner bij de Lidl. Maar hee, tis part of the roadtrip hé! Vervolgens kon ik het pension niet vinden en deed - toen ik het eindelijk had gevonden - de beste man niet open. Minuten van een mentale breakdown was ik. Midden op straat. Maargoed, de man deed open, het bier staat koud en ik lig ondertussen op bed.

  Aangezien de temperatuur hier ook een beetje te behoorlijk is voor een flinke wandeling, denk ik er over om de The Krkonose Beer Trail te wandelen. Dan moet ik inderdaad alsnog wandelen, maar dan is er bier. Ze raden aan om deze in twee dagen te doen en laat ik nou precies twee dagen gaan wandelen. Je moet het nuttige met het aangename combineren hé. Maar nee, mocht het morgen echt té warm zijn, dan neem ik de kabellift (die heb je hier veel, want hier wordt veel gewintersport) heen én terug (waarheen weet ik niet wat ik verbaas me over hoe slecht ik informatie kan vinden, of ik zoek niet goed) en ga ik daarna hier in de tuin zitten. Of ergens in een café.

  Oja, vanochtend toen ik uitcheckte kreeg ik van die lieve vrouw uit Česká Kamenice een kussen. Ik denk dat ze die zelf gemaakt heeft, want ze heeft een stoffenwinkel. We praatten twee verschillende talen tegen elkaar, dus ik weet het niet zo goed. Maar het was voor de 'mouse' (Japie de krekel). Dat is toch lief.

  A je to.

  (Schoot me zomaar te binnen én is nog een Tsjechische uitspraak ook. En zo is het maar net.)
  Read more

 • Day6

  Dag 6: Česká Kamenice

  July 17, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 17 °C

  Vanochtend heb ik eerst even lekker broodjes en koffie bij de bakkerij gehaald. Daarna ben ik aan m'n wandeling begonnen vanaf Česká Kamenice richting Líska.

  Echt prachtig! En wat een rust, enkel in het voorste deel van het bos wat mensen tegengekomen, maar verder helemaal niemand. Bizar eigenlijk, maar wel lekker! Halverwege de wandeling twijfelde ik nog of ik de afslag richting Jetřichovice (in Boheems Zwitserland) zou nemen, maar dan zou het totaal rond de 26 km komen en overdrijven is ook een vak.

  Eenmaal aangekomen in het minidorpje Líska ben ik ook echt niemand tegengekomen. Niemand in de tuin, niemand aan de wandel. Misschien zaten ze allemaal in de kerk, tis ten slotte zondag. Maar ook geen restaurantjes, cafés of supermarktje. Maar wel Líska Beach (zie foto), maar dat is sarcastisch bedoeld, hoop ik.

  Na een mega klim had ik een prachtig uitzicht (eerste filmpje) en kon de wandeling terug beginnen. Op de terugweg kwam ik langs het Jehla uitzichtpunt, echt adembenemend mooi (tweede filmpje). Hier heb ik nog een poging gedaan tot een foto van mij en uitzicht en dat is erg goed gelukt zoals je kunt zien.

  Morgen ga ik denk ik richting Jetřichovice voor een laatste wandeling in deze omgeving. Of ik ga aan het zwembad liggen. Keuzes, keuzes.

  Oja en dat boomeringbroodje is de Tsjechische specialiteit denk ik, want die liggen echt overal in overvloed. Weten jullie dat ook weer.

  Groetjes
  Read more

  Traveler

  Fijn dat je zo van de natuur kunt genieten, Anouk!

  7/18/22Reply
  Traveler

  Begin je nog niet hardop tegen jezelf te praten, met die stilte om je heen? 😉😄

  7/18/22Reply
  Traveler

  Haha beetje 😆

  7/18/22Reply
  2 more comments
   
 • Day5

  Dag 5: Česká Kamenice

  July 16, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 19 °C

  In tekst is deze dag geen post waard, maar qua foto's wel. Dus bij dezen.

  Vandaag was het zo'n 17 graden, heerlijk wandelweer, maar met de regen erbij en ik die eigenlijk weinig zin had in een actieve dag resulteerde dit in een lui dagje. De temperatuur schommelt lekker sinds aankomst in Tsjechië: van rond de 30 graden naar 17 en na het weekend wordt het weer 30 graden. Eind van de middag ging ik in lange broek en trui toch maar even wandelen, want er zou een mooi uitzichtpunt zijn hier in de buurt, zo'n 15 minuten wandelen. En ik zocht een reden om het meebrengen van een lange broek te rechtvaardigen. Je raadt het al: dit was gewoon weer een hele berg beklimmen en de zon brak helemaal door. Goed idee, die lange broek.

  Česká Kamenice is een heel mooi klein dorpje, wat ik eigenlijk vooral had gekozen omdat het dicht bij Boheems Zwitserland ligt, maar ik had geen idee dat je binnen 15 minuten in een heel mooi bos staat naast dit dorp. De foto met die huisjes en die bergen erachter is vanuit m'n appartement genomen. Dus morgen ga ik lekker hier wandelen, aangezien het morgen nog lekker wandelweer wordt zal het in Boheems Zwitserland vast weer lekker druk zijn, want weekend. Uiteindelijk is het dezelfde omgeving dus ergens ook gewoon één pot nat qua natuur.

  Net heb ik nog even een heerlijke pizza gehaald en tijdens het wachten een biertje uit hun eigen brouwerij gedronken (lees: biertje geat, want die pizza was veel sneller klaar dan gezegd, maar mij hoor je nie klagen hoor). Daarna nog heerlijk in de tuin gechilld (met lange broek, precies goed, goed idee die lange broek). Oh enne, ongeveer 13 euro voor een pizza en drie bier, dat is toch top.
  Prima dag zo!
  Read more

  Traveler

  Mooi 😍

  7/16/22Reply
  Traveler

  Haha, dat doe je goed. Bijzonder, die schommelingen in temperatuur. En wat een prachtige omgeving zeg!😀

  7/17/22Reply
  Traveler

  Ik loop altijd in een lange broek, niks mis mee...

  7/18/22Reply
  Traveler

  Nee toch?! Niks zo veranderlijk als 't weer

  7/18/22Reply
  2 more comments
   
 • Day4

  Dag 4: Boheems Zwitserland / Hřensko

  July 15, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 20 °C

  Wat een dag. Wat een nacht! Gisteren lag ik op bed, hoor ik iets fladderen. Nou dan weet je natuurlijk: dat kan niet goed zijn. En helaas: daar liep me toch een joekel van een sprinkaan over het nachtkastje. Ik ben nog nooit zo snel weggerend van iets. Deur op slot en op de slaapbank gaan liggen. No way dat ik dat ding aan ging raken. Ik heb zelfs de verhuurder nog een berichtje gestuurd of hij even dat insect (zeg maar gerust reptiel) kon weghalen. Ja ehh, ik betaal om te slapen, dan wil ik slapen ook. Maar helaas, hij was niet in de buurt.

  Vanochtend de slaapkamer gelaten voor wat het was (ik had nog geen koffie op en het was ook gewoon veel te vroeg hiervoor) en slinger de slinger richting Hřensko vertrokken (echt ontspannen rijden vind ik het nog niet). Hier ben ik richting de Pravcicka Brana (eerste foto) gaan wandelen. Hierna kon je nog zo'n zes km doorlopen. Maar, lopen, of wandelen is niet de juiste benaming voor deze activiteit. Zeg maar gerust bergbeklimmen. Stijgen, dalen, stijgen en dalen. En geen glad pad, enkel uitstekende stenen en takken, oftewel lekker klauteren. Na deze wandeling had ik er zo'n 10 km opzitten en kon ik de bus terugnemen. Maar aangezien het pas rond 1300u was ben ik dezelfde route terug gaan wandelen. Semi spijt, want ik voelde elke vezel in m'n lijf, maar hee, als je wil wandelen dan zul je wandelen! Gelukkig maakte alle prachtige uitzichten en gemoedelijke sfeer van de medewandelaars alles goed. Eenmaal thuis heb ik een biertje genomen en een pan gepakt en Sjakie de krekel gevangen en buiten eruit gegooid. Ik ga die pan zo drie keer wassen voordat ik ga koken. Maar hee: mij krijgen ze nie!

  En ik droom al van een ijsje sinds de wandeling terug, dus die ga ik zo halen. Ik denk dat ik daarna in slaap val. Doei!
  Read more

  Traveler

  Mooi dat Sjakie de Krekel gevangen is. 😉 leuk om dit allemaal te lezen. Veel plezier nog Anouk 😘

  7/16/22Reply
  Traveler

  Haha heel fijn!!! Dankje 😘!

  7/16/22Reply
  Traveler

  Whaha, jij houdt van niks dat fladdert natuurlijk! Toch stoer dat je hem hebt gevangen (of geplet??). Wat een superleuk verhaal

  7/18/22Reply
  Traveler

  Haha dankje 😘! Nee echt netjes buiten gezet (gegooid) 😂

  7/18/22Reply
  Traveler

  En prachtige omgeving zeg

  7/18/22Reply
   
 • Day3

  Dag 3: Auto ophalen

  July 14, 2022 in Czech Republic ⋅ ⛅ 17 °C

  Vandaag mocht ik m'n auto ophalen. Ik kreeg een mooie Kia Ceed mee. Eerste stop: Doksy. Ik had wat tijd vol te maken voordat ik mocht inchecken en ben hier wat gaan wandelen. Eigenlijk wilde ik hier naar het strandje, omdat ik niet zo'n zin had om heel actief te doen, maar het was niet zo heet als ik had verwacht en de tijd vloog voorbij. Daarna ben ik doorgereden naar de bestemming waar ik nu 5 nachten blijf: Česká Kamenice. Dit ligt naast Boheems Zwitserland, waar ik de komende dagen wil wandelen. Hier heb ik een super schattig appartement en er is een fijne tuin. Fijn om even niet uit een koffer te leven. Verder was het niet echt een boeiende dag, even wat boodschappen gehaald, gekookt, de trip wat verder uitgezocht en een serietje gekeken. Op naar wat mooie wandelingen de komen dagen!Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android