• Tom Sleurink

• Currently in
    🇮🇩 Peliatan, Indonesia

Ubud dag 2

March 10 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C

We startte de dag weer met een lekker ontbijtje, en bespraken onze planning voor vandaag. We gaan een stuk van de Campuhan ridge walk wandelen, die loopt namelijk over in een gezellige straat met leuke stops.
    We trokken onze wandelschoenen aan, uuh gezellige sneakers, en begonnen met de wandeling.
    De walk leidt je langs een mooie tempel, rijstvelden en een stukje rust. Dit heb je niet vaak in Ubud haha. De zon was lekker aan het schijnen, dus hielden we een pitstop om even af te koelen met een iced latte & bananen brood.🤩
    Eenmaal terug bij het hotel, kwamen we erachter dat we 10 km hebben gelopen. Geen wonder dat we het zat waren haha. Als beloning nog even lekker bij het zwembad gelezen. 📖

‘S avonds aten we een lekkere Pat Thai & deden nog wat spelletjes.
    Een fijn dagje was zo weer voorbij. Tot morgen🤗

• Ubud dag 1

March 9 in Indonesia ⋅ ☁️ 28 °C

Wanneer in Ubud, moet je winkelen. Dus dat stond vandaag centraal.🤭

Naast ons hotel zit een hele leuke koffiespot, dus bestelen we twee flat whites to go en boekten een grab. Deze zette ons fijn af in een straat vol met allemaal leuke winkels.
    Zo inspirerend om te zien wat de mensen hier allemaal met de hand maken. Het is hier dus ook aardig normaal dat je een bepaald vakmanschap leert, houtbewerker, schilder en ga zo maar door.
    Na onze tassen aardig te hebben gevuld hadden we dorst. We zochten even wat verkoeling op en bespraken een plan van aanpak, want hoe gaan we al het moois meenemen?

‘S avonds stond er een fijne yoga les bij de Yoga Barn, waarbij de les werd ondersteund door live muziek. Klankschalen, een gong & nog meer instrumenten vulde onze oren terwijl we met onze ogen dicht in verschilde poses lagen.

We sloten de dag af met een Nasi Goreng. Alleen niet bij een van onze favoriete warungs, deze is namelijk weg.😢 In het pand zit nu een massage salon.. Stom…

• Amed - Ubud

March 8 in Indonesia ⋅ ☁️ 28 °C

Vandaag stond dus weer een verhuisdag op de planning. We hadden om 10:00 afgesproken met Ari. De Balinees die ook Nederlands kan.

We hadden twee hele leuke stops op de planning staan onderweg, dus instappen & gaan haha. 🚕

De eerste stop was de Grudugan waterval. De vorige keer toen we een waterval gingen bezoeken (vorig jaar) had een flinke wandeling voordat je er was, dus we waren mentaal voorbereid op weer aardig wat stappen. Dat viel dus dit keer erg mee.😂
    Het verschil was alleen dat we opeens een kleine rivier in moesten stappen.. Ari wees naar de ingang van een soort van grot. We liepen er naar binnen & waren beiden (Suus en Tom) al aardig van onder de indruk, hoe de zon hier naar binnen schijnt en de geluiden die je allemaal hoort.
    De grot werd steeds smaller, we liepen steeds dichter naar het geluid van vallend water en werden verrast door de prachtige waterval.😍 Het is toch wonderschoon dat dit onze natuur is, dit is hier gewoon.✨ Magisch!
    Van Ari moesten we even op de foto, dit leidde naar een (niet door ons gekozen haha!!) fotoshoot. De foto’s zijn mooi, maar dit is zooo niet ons. 🤷🤷
    Via de zelfde weg als de heenweg zijn we uiteindelijk weer terug gelopen naar de auto.

We reden, met lunchpauze ertussen, door naar de Mengening tempel. Het plan was om hier een spirituele reiniging te laten doen. We deden onze zwemkleren aan en kregen een speciale sarong om. We kregen van Ari uitleg wat de bedoeling was en kregen allebei een offertje in onze handen. Hierbij staat dankbaarheid centraal. Focus je op hetgeen waar je dankbaar voor bent, laat hierin de balans tussen goede en slechte dingen je bewust worden. Je dompelt je hoofd & wast je gezicht 3,9 of 11 keer onder elke stroom.
    Dit was zo bijzonder om te mogen doen, tussen de locals die dit meerdere keren per weer doen.

Na het ritueel weer droge kleren aangedaan & weer onderweg naar Ubud gegaan.😇
    We kwamen aan in ons leuke hotel, je bent wel in de drukke stad.. maar hebt hier met de grote tuin geen idee van de drukte die zich er afspeelt.

‘S avonds hebben we lekker sushi gegeten bij onze favoriete tent, jum!!🍣

Onderweg terug naar het hotel wouden we even water halen voor op de kamer, alleen hadden ze hier wel een hele bijzondere kassiere haha.

Het was weer een dag vol met verwonderen momenten! Slaaplekker😴

• Amed dag 2

March 7 in Indonesia ⋅ ☁️ 28 °C

Vandaag hielden we weer een ‘rustig aandoen’ dagje. Naja deels haha. (Hier zijn we niet zo goed in namelijk)

Suus die deed vanochtend na het ontbijt haar hardloopschoenen aan & ging even sportief doen.
    Tom die las ondertussen bij de bungalow fijn in de Flow.

‘S middags wouden we een nieuwe lunchspot uitproberen, maar belandde toch weer bij Rimba café, oeps.. het was wel allemaal erg lekker. 😋
    Suus had de Çilbir en Tom Shakshuka!

Toen we weer terug kwamen bij classic beach ons klaargemaakt voor een sunset tour over de kustlijn van Amed. 🌊
    We werden opgehaald door Kayu en agung en ze brachten ons naar de ligplaats van de vissersboot. Deze scooter rit was al prachtig, langs alle ‘wijken’ die Amed naar elkaar heeft liggen.
    Hier begon het alleen al wel te regenen.. shit dachten we.. maar hé, as the Dutch say: “We’re not made of sugar.”. Poncho aan & gaan.
    De eerste 40 minuten heeft het aardig geregend, maar daarna klaarde het mooi op. Als kadootje kregen we alsnog een mooie zonsondergang.😍

Uiteindelijk weer aan land werden we weer afgezet bij ons verblijf zijn er nog lekker wezen eten bij een warung.

Onze koffers staan weer klaar, morgen verhuizen we namelijk naar Ubud & onderweg hebben we twee toffe gepland. Tot morgen 🙋🏞️

• Amed dag 1

March 6 in Indonesia ⋅ ☁️ 29 °C

Vandaag wakker geworden in onze bungalow. We gaan niet voor jullie liegen, het was wel even een klein beetje wennen… je merkt nu wel het verschil tussen 5 & 2 sterren… dingen zijn hier nou eenmaal wat minder goed onderhouden. Gelukkig hadden we wel een fijn, schoon bedje met een klamboe eromheen.

We ontbeten met bananenpannenkoeken & vers fruit (Suus haar favoriet 😻). Met onze buikjes vol zijn we lekker bij het zwembad gaan chillen voor een paar uurtjes, de zee was namelijk net iets te onstuimig..🤭

Ze hebben hier dus allemaal katten & ze zijn zo grappig. Ze kletsen graag en eentje steekt soms z’n tong uit (zie foto twee).😂

‘s middags lekker wezen lunchen bij een favoriet hier: Rimba Café. We hadden een waffle & kofta wrap.😍

We hadden erg zin in een yoga lesje, dus we keken op het rooster van Blue earth village of er een class werd gehouden vanavond en yess: Yin yoga it is. Bayu van ons verblijf wou ons wel brengen, dus daar gingen we: met z’n drie op de scooter haha🫢
    Na een fijne yoga les ook een hapje gegeten bij het restaurant van Blue earth, kijk het geweldige uitzicht dat je hier hebt.🌄

Nu liggen we weer, gedoucht en wel, onder onze klamboe in ons bedje. Slaaplekker🤗

• Sidemen - Amed

March 5 in Indonesia ⋅ 🌧 29 °C

We eindigden de dag gister met een lesje Balinese cultuur, daarmee bedoelen we het volgende: een afspraak maken is niet altijd bindend. Let us explain: vaak vragen we Tapa als driver rond het eiland, dit hadden we dus ook gedaan voor vandaag. Hij has gisteravond opeens andere plannen voor vandaag, hij moest z’n tempel namelijk schilderen.🤔 Tja, en wij dan? Tom ving op dat Yoga de fietsguide ook chauffeur is & die kon ons gelukkig spontaan nog naar Amed brengen, held.🙏
    Het was een leuke autorit, we hebben het namelijk vaak tijdens de autoritten over de dingen die we onderweg zien & het verschil in leven tussen Bali en Nederland. Yoga heeft wel vaker te maken met ons Nederlanders haha, z’n auto heet zelfs “Dutch broer” haha.🤷

We kwamen uiteindelijk aan in het fijne Amed, bij ons bungalowtje waar je zee hoort deinzen.🌊🛏️
    We hebben, na even te hebben geacclimatiseerd, een rondje gewandeld door het stadje. Tom had (duh) nog een paar koffiespots op z’n lijstje staan, dus we deden een kleine tour haha. Iets was ons hier (jammergenoeg) wel opvalt is dat de omgeving hier wel aardig vol ligt met afval… zelf aan de kustlijn… dat het strand hier donker zand heeft wisten we al wel, dat komt namelijk door de vulkaan. Alleen het afval komt toch echt van ons mensen.. maargoed.. 🙃

‘S avonds curry en gamba’s gegeten bij een gezellige warung & de avond afgesloten met een paar potjes keer op keer.🎲

• Sidemen dag 1

March 4 in Indonesia ⋅ ⛅ 29 °C

Vanochtend werden we vroeg wakker (de wekker stond om 7:15), hop kleren aan en op naar een lekker ontbijtje. Vandaag staat er namelijk iets heel leuks op de planning: een e-bike trekking door sidemen.🚵‍♀️
    We werden opgepikt bij ons hotel door Judi, een van onze guides van vandaag. Hij bracht ons naar de stalling waar meerdere fietsen, met gezellige helmen ons op stonden te wachten samen met guide nummer 2: Yoga.
    Met z’n vier hebben we een hele gave route van 23 km gefietst door mooie natuur & mochten we kijken bij het lokale Bali leven. Gelukkig waren het e-bikes waar we op fietsten.. die ondersteuning hadden we wel nodig, want wat een bulten hier zeg..🫢 zo kennen we ze in Nederland niet haha. Iets wat we in Nederland ook niet hebben zijn de uitzichten die we vandaag hebben gezien, want wat prachtig is die natuur hier zeg.
    Ook wist Yoga ons veel te vertellen over de dingen die de mensen hier verbouwen, naast rijst, hij houdt namelijk erg van koken & het werken in de moestuin. 🌾🧑‍🌾
    Na de tour kregen we een groot bord nasi goreng als lunch, met (niet hele lekere) Bali kopi.😂

Terug bij het hotel een plons gedaan in het zwembad & de dag afgesloten bij een restaurant met uitzicht op een zonsondergang.🤩

Morgen staat er weer een verhuisdag op de planning, op naar Amed🌊

• Nusa L - Sidemen

March 3 in Indonesia ⋅ 🌧 29 °C

Vanochtend werden wij en onze bagage rond 11:30 opgehaald door het golfkarretje van Rocky Fast cruise opgehaald & naar hun haven gebracht. We waren aardig optijd, dus hebben tijdens het wachten nog een lekkere gingerbeer gedronken.
    Het was vandaag weer een mooie dag; de zee was mooi rustig. In de haven van Sanur wachtte een vriend van Tapa (Angga) ons op, hij ging ons namelijk naar Sidemen brengen.🥳

We hebben dit keer een ander hotel geboekt dan de vorige keer dat we hier waren & boy oh boy… wat is dit een parel zeg. Bij een veelste grote lobby werd de autodeur voor ons open gedaan door de receptionistes, alsof we van een wel hele goede afkomst waren.😂 We kregen een welkomstdrankje en waren beiden even erg onder de indruk van het uitzicht dat we hier al hadden (check Suus haar gezicht).
    We werden ‘gebracht’ naar ons vertrek en hebben hier even genoten van al het moois dat we vanuit onze kamer al kunnen zien, en vergeet ook niet in onze kamer. Het is hier allemaal zo mooi ingericht! 🛏️
    Nadat we ons hebben opgefrist besloten we een rondje te doen over het (jawel) grote terrein waar het hotel zich over verspreid. “3 zwembaden, 2 restaurants, 1 souvenirwinkel & een koffietentje” heeft het hotel was ons verteld door de receptioniste, terwijl ze ons een plattegrond geeft.😂

Hierna zijn we doorgelopen naar de yellow bridge & hebben we bij een warung aan de rivier lekker gegeten. Pompoensoep, huisgemaakte loempia’s & een hele lekkere kip rendang.😍 En dat met zo’n uitzicht.

En alsof dat nog niet genoeg moois is, werden we op de terugweg naar het hotel opeens verrast door iets magisch: vuurvliegjes.✨ Ze dansten zo mooi over de rijstvelden heen. Heb het geprobeerd vast te leggen, maar dat is natuurlijk erg moeilijk…

Wat ons (weer) betreft een hele fijne dag, tot morgen! Wij duiken ons fijne bedje in, met daarop donsveren gevulde kussens.🤷

• Nusa Lembongan dag 2

March 2 in Indonesia ⋅ 🌧 27 °C

Goedemorgen! We werden vandaag weer wakker onder onze fijne klamboe.
    Nadat we ons ontbijtje op hadden stapten we op onze snelle e-bikes hahah. Alleen na een minuutje of 10 fietsen werden we verrast met een flinke regenbui… gelukkig wisten we een leuke koffietent te vinden waar we hebben kunnen schuilen tot de bui een stuk was opgeklaard.
    We hebben uit Nederland van die plastic poncho’s meegenomen & die komen nu perfect van pas.🤗 Je had ons alleen moeten zien fietsen, als een soort van plastic spoken of de ‘plastic bag’ uit het liedje van Katy Perry😂😂
    Na een ronde te hebben gedaan langs mooie uitzichten, leuke winkels & koffietentjes met heul erg lekker bananen brood, weer terug gekeerd naar ons verblijf.
    Hier heeft Suus nog even een plons in het zwembad gedaan & hebben welekker rustig aan gedaan.
    ‘S avonds weer naar het strand geweest en daar gegeten met een uitzicht over het gehele mushroom beach😍

Voor het slapen onze koffers weer klaar gezet, aangezien we morgen de ferry pakken naar het vaste land. Op naar Sidemen.🥳

Op het laatste filmpje zie je btw wat voor soort bezoekers je ‘s nachts kan krijgen hier op Bali. Daarom is een klamboe hier toch wel echt zo fijn haha. Slaaplekker🦎

• Nusa Lembongan dag 1

March 1 in Indonesia ⋅ 🌬 28 °C

Vandaag is onze eerste hele dag op Nusa L.

Na wakker te zijn geworden in ons fijne verblijf, werden we getipt door een medewerker van het hotel dat de fietsenverhuurder voor de deur stond. Jaja, we blijven Hollanders.. Dus waar we kunnen fietsen, gaan we fietsen haha 🚲

We hadden zelf een leuke route uitgestippeld; nadat we ons ontbijt op hadden, zijn we meteen op de fiets gestapt. 💃
    We vonden het een goed idee om als eerst over de ‘yellow bridge’ te gaan. Eén gele (duh) brug, die Nusa L met Nusa C verbind. Onderweg kwamen we ook veel mensen tegen die zeewier aan het verspreiden waren over het land, dit is namelijk een grote inkomstenbron voor de locals hier.🪸
    Eenmaal op Nusa C was onze eerste pitstop The Nomad. Een rustige, maar sfeervolle koffietent met een fenomenaal uitzicht.🤩 Je krijgt je koffie hier in mokken gemaakt van rode klei, dit moet ervoor zorgen dat je warme drank een stuk zoeter smaakt werd ons verteld. Gek genoeg klopt dit dus, heel bijzonder.😊

Na hier even lekker te hebben gechillt, fietsten we door naar secret beach. Wauw wauw wauw, wat een schoonheid hier.😍 We namen een lekkere lunch bij een gezellige beachclub met allemaal zitzakken.

Toen we onze buik weer lekker vol hadden, zette we onze route weer voort. Wij Hollanders zijn natuurlijk gewend om te fietsen, maar hier is het toch wel andere koek. Hele hele hele steile bulten op en af. Grote gaten in de weg. En vergeet ook zekers niet dat de regels hier in het verkeer anders zijn… je rijdt hier aan de linker kant van de weg & voorrangsregels zijn hier ook wat anders hahah.🫢 Dus het was goed op het verkeer letten & soms iets minder genieten van de omgeving.😂

Terug op Nusa L, hadden we een afspraak hadden bij Rosie voor een pedicure. Een leuke schoonheidssalon, waar je als interieurliefhebber ook zekers van kan genieten.

We waren nu (alweer haha) in de buurt van het strand, dus zijn na de pedicure lekker bij een strandtent gaan zitten genaamd Ombak. Hier hadden we beiden een sappie & flatwhite. ☕️

Omdat we de hele dag al onderweg waren, vonden we het zo wel genoeg geweest & zijn weer terug gegaan naar verblijf om even een fijne duik te nemen in het zwembad.
    Hier nog even lekker wat gelezen, ‘s avonds nog wat gegeten bij warung Mola Mola met onze voetjes in het zand. 🏝️

Top dag, al zeg je het ons🙋‍♂️

• Sanur - Nusa L

February 28 in Indonesia ⋅ 🌧 28 °C

Vandaag stond dus onze eerste verhuisdag op de planning. De koffers stonden gelukkig al zo goed als klaar, dus daar hoefden we ons geen zorgen meer over te maken🙌

De driver van Rocky fast cruise (dikke ferry tip voor als je naar nusa L wilt!) pikte ons rond 10:30 om ons naar de haven van Sanur te brengen.
    Nadat we hadden ingecheckt & onze koffers hadden afgegeven konden we even koffie halen terwijl we wachten op de boot.☕️
    Het was rustig in zowel de haven als op het water, dus dit liep beide eigenlijk heel rustig. Om eerlijk te zijn waren we hier allebei een klein beetje nerveus voor aangezien het weer hier in de omgeving nou niet echt goed was de laatste dagen voordat we aankwamen… maar niks aan het handje dus! 🌊

Eenmaal op Lembongan aangekomen werden we met een soort van golf karretje gebracht naar ons mooie verblijf. Echt wauw!! We zullen morgen proberen wat foto’s bij te voegen.😍

Nadat we waren ingecheckt meteen onze strand tas gepakt & naar mushroom beach gelopen. Hier hebben we de rest van de middag heeeerlijk gechillt aan het strand. 🏖️

S avonds weer lekker Nasi goreng gegeten😋 We hadden zelfs gezellig bezoek van een kleine rondkruipende vriend, die was denk ik opzoek naar een nieuw huisje of iets te eten.🤗

Tot morgen💤

• Sanur dag 3

February 27 in Indonesia ⋅ 🌧 28 °C

Vandaag was onze eerste chill dag. Naja chill, toch hebben we nog best wel wat gedaan… ookal stond er niks op de planning😂

Vanochtend heeft Suus een ronde hardlopen, terwijl Tom een fijn koffie plekje zocht om lekker te gaan lezen. Naast een flat white bestelde ik ook nog lekker sapje met gember, citroen en biet😍

Toen Suus klaar was met haar rondje een ligbedje opgezocht en daar een aantal fijne uren op genikst. ☀️

Op de terugweg naar ons hotel deze grappige boeien gevonden die omgedoopt zijn tot plantenbakken. Zo mooi om te zien hoe vindingrijk de mensen hier zijn.😉

Uiteindelijk weer aangekomen bij ons hotel, gevraagd of we gebruik mochten maken van de fietsen. En zo nog een rondje over de boulevard en door het stadje gedaan. Dat was toch best wel spannend door het verkeer, dat je links moet fietsen & de remmen die niet helemaal goed waren.. maar he, als traktatie een lekkere iced latte genomen.😍

De dag afgesloten met een lekkere falafel wrap & leuke strandtent. Weer met de voetjes fijn in het zand🤩

Nu staan de koffers weer klaar, want morgen is onze eerste verhuisdag. Op naar Nusa L. 🏝️

Terwijl we in ons bed liggen (mama slaapt al) zie ik nu een gekko die naar binnen is gekropen over de muur heen lopen.. stttt, vertel het mama maar niet. Hoort ze morgen wel😅🙈

• Sanur dag 2 (en een beetje Seminyak)

February 26 in Indonesia ⋅ ☁️ 28 °C

Nadat we vanochtend ons ontbijtje op hadden, hebben we via Grab (erg bekend hier op het eiland. Je moet het zien als een mix tussen uber en thuisbezorgd, maar dan ook op scooters haha) een taxi geboekt om een dagje naar Seminyak te gaan. 🚗
    Een man genaamd Ari (niet de Balinees die Nederlands spreekt!) pikte ons op bij de lobby van ons hotel & bracht ons in zo’n 40 min naar bestemming.

We stapte uit in hartje Seminyak & begonnen met een lekkere flat white bij Revolver cafe.☕️ Een spot die overal bovenaan staat als het aankomt op blogs over Seminyak.

Nadat we deze op hadden lekker wat rondgestruind en wat leuke winkels bezocht.
    In een schattig winkeltje was Suus wat aan het ‘scrollen’ door een rekje jurkjes en schrok zich opeens de blubber toen ze werd begroet door een gezellige kakkerlak die daar even aan het chille was.🤯 meteen de winkel uit gesprint met een flinke vaart hahaha.

Eenmaal onderweg richting het strand kwamen we langs een winkel waar ze een van de meest prachtige lampen tegenkwam die ze heel graag mee naar huis wil nemen. Nu nog even bedenken hoe we dit voor elkaar gaan krijgen.😉

Op het strand neergeploft in de fijne zitzak bij een fijne strandtent en daar genoten van een lekkere ananassap, iced Americano & de lokale surflessen die er worden gegeven. Wat was dit leuk om te bekijken.🏄🌊
    Nu moeten we hier wel bij zeggen dat de zitzakken nie het meest comfortabele zijn door de spierpijn die we hebben van de yogales van gister, auw.😂

Toen we ons drinken op hadden hebben we weer een Grab richting Sanur geboekt, hebben we nog iets lekkers gegeten bij een warung aan het strand & met de voetjes in het zand.

Het was dus weer een fijn dagje, tot morgen 🙋

• Sanur dag 1

February 25 in Indonesia ⋅ 🌧 27 °C

Vanochtend werden we wakker na een wat gebroken nacht.. toch iets meer last van de jetlag dan verwacht..🙃

We hadden de wekker gewoon op 8:30 gezet, want we moeten in het ritme komen. Dus hop, met het goede been uit bed stappen, klaarmaken en lekker ontbijten. Tijdens het ontbijt begon de eerste (en ook niet de laatste) regenbui van de dag..

Vandaag voor de rest, gewapend met ☂️ s, fijn Sanur verkend. Het is hier niet onze eerste keer, dus we wisten een paar fijne koffie, lunch & shop spots nog te vinden.🤗

Einde middag een fijne, maar intense, les Iyengar yoga gevolgd bij ‘De power of now oasis’.🧘‍♂️ Na de les een lekkere warung aan het strand gevonden, met de voeten in het zand onze eerste nasi goreng gegeten.🤩 Daarna nog gezellig wat kaartspelletjes gedaan & rustig terug gelopen naar het hotel.

Nu liggen we weer lekker, gedoucht en wel, in ons bedje met een kop thee. Wij zeggen slaaplekker🙋‍♂️

• Troubles in paradise☔️

February 25 in Indonesia ⋅ 🌧 27 °C

Veilig en wel aangekomen.🤗 Alleen door de regenval van de laatste dagen niet in het hotel dat we in eerste instantie hadden geboekt.
    De straat waar het andere hotel ligt stond gewoon helemaal blank😅 Dat betekende halsoverkop tijdens onze stopover op Singapore een nieuw verblijf vinden. En dat is gelukt.

Slaaplekker!

• Trip start