Satellite
 • Day2

  Singapur

  August 9, 2019 in Singapore ⋅ ⛅ 30 °C

  In smo tukaj...končno. Lagal bi, če bi rekel, da se je fino z letalom tako dolgo voziti, sploh, ko je prostor izredno omejen. Preden smo pristali, smo še malo krožili in potem končno, z 10 minutno zamudo, varno prispeli. Oddaja prstnih odtisov in carina, vse lepo mimo. Dejstvo je, da je Singapur država prepovedi. Na primer, če imaš s seboj svoje cigarete in jih ne prijaviš, so kazni hude. 500 SGD ! Sicer pa če prijaviš, stehtajo koliko imaš tobaka in to scarinijo. Enako velja za alkohol in še kaj. Pod črto, bolje je, če je res treba, cigarete kupiti tukaj. Cene pa so...hja, L&M so npr. 11,50 SGD. Marlboro 14 SGD. Vsekakor dražje kot pri nas. Sicer je 1 SGD - 0,65 EUR

  In za občutek, kaj vse naj bi bilo potrebno paziti:

  1. Stati na LEVI strani na stopnicah, desna je za hitro
  2. Ne JESTI IN PITI Na postajah
  3. VEDNO potrditi kartice za prevoz javni, ob vstopu in izstopu
  4. NE KADITI V JAVNOSTI (razen tam ko je jasno, da lahko)
  5. NIKJER NE metati smeti
  6. NE HRANITI GOLOBOV oz. KATERIHKOLI ŽIVALI !
  7. NE ŽVEČITI ČIGUMIJEV, NE PLJUVATI
  8. NOBENIH DROG (smrtna kazen)
  9. NIKOLI SE USESTI NA REZERVIRAN SEDEŽ ZA INVALIDE, iTD !
  10. NE UNIČUJ NIČESAR

  Red je red :)

  Utrujeni si privoščimo do naše nastanitve kar taxi, 22 SGD. Če bi uporabili GRAB, kar je tukajšnja različica Uberja, bi bilo cca 15 SGD. Ampak vse ok, pridemo hitro, soba čista, klima dela, tuš teče in voda je super, wifi dela vrhunsko, za res dobro ceno za Singapur. (198 EUR za 4 noči).

  Ko se raztovorimo, je treba it jest. Na sosednji ulici najdemo “food court”, z Tajsko, Vietnamsko, itd hrano. Porcija med 5 in 6 SGD. Fino. Hrana, odlično, samo pivo je drago :) (7SGD). Ob okušanju vseh dobrot, se še malo pomenimo z lokalci, prinesejo nam še sadja, nam pokažejo kako se lupi rambutan in še kaj...v trgovino po vodo in počasi spat. Upam, da bomo uspešno to noč prestali to prestavitev ure za 6 ur naprej.

  Jutri nas že čaka Singapurski živalski vrt in še kaj.
  Read more