Satellite
 • Day20

  Hiroshima & Miyajima island

  October 11, 2016 in Japan ⋅ ⛅ 19 °C

  S ochtends vanuit Kyoto met onze koffers weer de trein (Shinkansen, heééeele snelle trein) ingestapt naar Hiroshima, dat ging goed! Minder druk dan vorige keer, we waren lekker op tijd en hadden een plekje vooraan in de rij.
  Treinen & metro's rijden hier stipt op tijd en stoppen ook altijd op dezelfde plek. Er staat op het perron aangegeven waar de deuren zijn en de Japanners staan bij deze plekken netjes in een rij achter elkaar te wachten. Dus niet dringen bij het naar binnen gaan. Goed geregeld!

  We blijven maar 1 dagje in Hiroshima, ons hotel ligt gelukkig vlakbij het station. Snel ingecheckt, spullen achtergelaten en op pad. Hmm bussen, metro's, trams, streetcars? Het OV gaat hier weer net wat anders. We stappen een bus in naar het Memorial Park, Nash kan eigenlijk niet meer stilzitten en ook blijkt dat we in de verkeerde bus zitten. Tevens hebben Paul en ik nog niet gelunched, dus we beginnen lichtelijk geïrriteerd te raken.
  Bus uit, Nash ff lopen, taxi aangehouden en 2 straten verderop eruit, we zijn er! (Viel allemaal wel mee hoe ver we uit de richting waren).

  Nash en ik rondje Memorial Park en Paul op zoek naar eten!
  Bij de A-Bomkoepel op een bankje wat gegeten. Niet voor te stellen dat bijna heel de stad in 1945 weggevaagd is door de atoombom. Alleen die ene koepel is voor een deel blijven staan. 10.000 mensen waren op slag dood en in de jaren erna meer dan 180.000 personen.

  Na het eten waren we weer vol goede moed en hebben we vanuit het park de boot genomen naar Miyajima eiland. Hier lopen tamme herten rond, die bij alle mensen om eten staan te bietsen. (Net Dushi) Nash vond ze maar niks.

  Het eiland staat bekend om een oranje poort die bij eb uit de zee oprijst, het eiland staat ook op de werelderfgoedlijst.
  Wij richting de poort gelopen, langs allemaal toeristische tentjes, ja ze weten het hier mooi te verkopen!
  Het begon al vloed te worden en donker, achter ons gingen 1 voor 1 de tenten dicht en zo krijgen ze dus ook alle bezoekers weer van het eiland af. Bij de laatste tenten gaat iedereen nog snel een souveniertje kopen en in de rij staan om wat te eten.
  Wij zijn doorgelopen en hebben aan de rand bij een tentje binnen Noodles gegeten, Paul met gebakken oesters en ik samen met Nash met vis. Het werd voor je neus bereidt en was echt lekker! Gerechten ongeveer tientje per stuk, dus dit was een goedkope avond 😉.

  Met een andere boot teruggegaan naar het vaste land, vanwege onze speciale JRtreinpas was dit gratis en laatste stukje met de trein naar Hiroshima/hotel. Bekaf!

  Morgenochtend ff rustig opstarten en dan pakken we de koffers en gaan we richting Nagasaki.
  Read more