• Dag 20: Nelson - Arthurs Pass - Hokitika

March 12, 2023 in New Zealand ⋅ ☁️ 11 °C

Dag 20 al, time flies…
    We zijn begonnen aan ‘de terugweg’ al is dat relatief natuurlijk. Eerst nog 750km zuidwaarts om de auto terug te brengen bij Kevin. Onderweg komen we vaak echte mooie oldtimers tegen, stoomlocomotieven, oude bruggen, …
    Op aanraden van Kevin doen we een kleine omweg richting Arthurs Pass national park. Daar passeren we de indrukwekkende Otira brug/viaduct en doen we ook een toffe wandeling in een feeëriek LOTR bos. Video van een stukje geeft je een indruk. (PS die moet ik nog online krijgen, even geduld nog) We moeten overigens door regen wandelen, dat zijn we niet meer gewoon dat gevoel. De selfie van ons 2 met regenkap op bewaar ik voor het thuisfront 😁

Vervolgens door naar Hokitika wat na inchecken in het hotel een verlaten indruk op ons achterlaat, beetje vergane glorie. Geldt overigens voor bijna alle gold rush stadjes op het Zuidereiland.
    Aangezien hier ook veel jade wordt opgegraven en bewerkt door de Maori kun je hier wel heel mooie juwelen kopen…. Ik heb Kalina uit de winkels moeten sleuren😊