Belgium
Arrondissement of Liège

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

28 travelers at this place

 • Day5

  Fort de la Chartreuse - Liège

  October 11, 2020 in Belgium ⋅ 🌧 11 °C

  Urban Exploring Abandoned Buildings

  The Fort de la Chartreuse, which dominates the Amercœur neighborhood of Liège in Belgium was built between 1817 and 1823 to defend the city.

  The fort is built on a strategic height that dominates the valley of the Meuse, which had been occupied by a Carthusian (Ordre des Chartreux) monastery until the French Revolution. The fort was built by the Dutch, who at the time administered southern Belgium.

  The fort was abandoned as a fortification by the military in 1891 and was thereafter used as a barracks. From 1914 to 1918 the Germans used it as a prison, and again from 1940 to 1944. In 1944-1945 it was used by the Americans as a military hospital. The Belgian army left the site in 1988.
  Read more

 • Day7

  De Prins en Prinses in hun Paleis

  September 14, 2020 in Belgium ⋅ ☁️ 29 °C

  Aaaah, laatste stop van onze vakantie. En wat voor eentje! Gespot op AirBnB, grondig bestudeerd (grondiger dan het vorige verblijf alleszins), gegoogled om te zien of het wel klopte, en dan ook nog eens beschikbaar op het moment dat wij erin willen zitten: soms klopt het plaatje volledig. Zo voelt het hier voor ons toch aan.

  We krijgen een warme ontvangst van Maud, die popelt om ons alles te tonen, en dat snappen we ook! Het is hier ontzettend mooi, de tuin is een droom, met een verwarmd zwembad, een jacuzzi en houtgestookte sauna, verschillende terrassen (zelfs aan de boord van Ourthe - what a dream)... en dit is nog maar enkel het gemeenschappelijke deel!

  Ons eigen plekje is een heus appartement in het kasteel zelf, met groot privé-terras mét BBQ, ligbedden, eettafeltje, alles is er. We beschikken over een keuken, woonkamer, eetkamer, privé sauna, bad in de slaapkamer... en heel het interieur is met zoveel smaak en gevoel voor esthetiek ingericht, we denken stiekem dat we met een instagram influencer te doen hebben.

  Onze eerste avond brengen we door met uitgebreid aperitieven op ons eigen terras, we waren wat moe van het slepen van onze bagage (we hebben moeten werken voor ons uitzicht !), en chillen is ons credo nu we hier zijn aanbeland.

  Lezen, luieren, zwemmen, aperitieven, misschien nog een boodschapje doen met de fiets, maar veel zal het toch niet meer zijn! Genieten met grote G. 🤩
  Read more

 • Day8

  Duizend terrassen

  September 15, 2020 in Belgium ⋅ ⛅ 31 °C

  Vandaag lekker lang uitgeslapen, geen “ontbijtverplichting tegen dat uur” want dat maken we zelf. Alles heeft voor- en nadelen!

  Omdat het een warme dag wordt, besluiten we geen poot te verzetten en ons neer te vleien op de duizend terrassen van ons kasteel. We beginnen op ons eigen terras met het ontbijt. Wat een geweldig uitzicht. We vermaken ons met het zicht op de tientallen eenden en ganzen die in de Ourthe meedrijven en telkens terugzwemmen. Het is een bezigheid. Ineens is er consternatie binnen de gemeenschap van waterkiekens... ze vliegen op, in hele zwermen effenaf, en we turen om de oorzaak te vinden. Ah, er ligt een zwarte hond in het water die probeert om zo’n kip te vangen, maar zijn pogingen leiden tot niks. Het ziet er uit als een spelletje tikkertje, maar dan in het water en met dieren.

  Na het ontbijt dalen we af naar het zwembad, en installeren we ons daar op het terras. Een goed boek bij de hand, zonnecrème factor 50 gesmeerd, dit wordt een topdag. We blijven er zowat de hele dag liggen, afgewisseld met een frisse duik, enkel onderbroken door de lunch die we helemaal beneden aan de Ourthe hebben (nog een ander terras). Heerlijk!

  We vragen ons af of er andere gasten zijn op het terrein, we zien de hele dag helemaal niemand. Voor de zekerheid reserveren we toch maar een tijdslot voor de wellness (sauna en jacuzzi op het terrein), en gelukkig maar, want rond 17 uur komen er dan toch nieuwe gasten aan. Gasten? Ik vind het indringers, want het was wel leuk zo zonder mensen in dit kasteel! Verdorie toch!

  Het diner maken we opnieuw ook gewoon zelf, en smikkelen we op boven op ons terras, waar we wegdromen bij de zonsondergang en we ganzen weer op stok zien gaan. Het laatste gaatje van de dag brengen we door in de jacuzzi en sauna, geheel ontspannen kruipen we ons bed in en dromen we zoete dromen.
  Read more

 • Day20

  Seizième Étape (2/2): Soumagne

  June 8, 2017 in Belgium ⋅ ⛅ 21 °C

  Heute 530 km in 12,5 Stunden!!
  Zurück in Belgien haben wir uns als erstes eine Friterie gesucht und die belgischen Pommes verkostet. Die Rindernierenfett-Pommes sind wirklich super! 🍟
  Einen Campingplatz haben wir in Soumange, in der Nähe von Lüttich gefunden, der gehört zum Park-, Schloss- und Freizeitkomplex De Wégimont. Das konnten wir bei einem Abendspaziergang gleich auskosten und den Park mit den Teichen besichtigen. Für die Freibadbenutzung sind wir leider zu spät angekommen. 🏊
  Mal sehen wie weit wir morgen kommen...
  Read more

 • Day1

  Liège-Guillemins

  January 9, 2016 in Belgium ⋅ ⛅ 6 °C

  Liège-Guillemins railway station, modern architecture's greatest achievement? I'd probably say so. Light, clean, slick, non-bulky, open, fresh - so many adjectives. It makes a statement, but isn't consciously trying to do so. It's functional, and not show-offy. It isn't trying to be a landmark, but succeeds at it in any case. It's doesn't bully it's surroundings or stick out. Can that really be said of most other examples of modern architecture?Read more

You might also know this place by the following names:

Arrondissement de Liège, Arrondissement de Liege, Bezirk Lüttich, Arrondissement of Liège, Лиеж, Arondisamant Liège, Liègei ringkond, شهرستان لیژ, Arrondissement administratif de Liège, Arrondissement di Liegi, Arrondissement Léck, Luuk, Liège, 列日區