Cambodia

Travelers at this place
    • Day 5

Arcadia

January 31, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 31 °C

Auf der Fahrt mit dem Kleinbus spielen sich auf der Straße erneut halsbrecherische Szenen ab. Ein dreiköpfige Familie samt Gepäck auf einem Roller, ohne Helme. Im Bus ist niemand angeschnallt, das hat hier wenig Priorität. Der Fahrer spricht kein Englisch. Ich bin mir nicht sicher, ob Kampot die Endstation ist. Als ich aufwache, ist der Bus halbleer und ich werde nervös. Ich spreche den Fahrer an und telefoniere kurz darauf mich seiner englisch sprechenden Kollegin. Es ist alles in Ordnung, wir sind noch nicht in Kampot. Ein weiterer Fahrgast steigt in Kep aus und empfiehlt mir vorher noch, mal mit dem Motorrad hierher zu kommen und den Meeresfrüchtemarkt zu besuchen, er sei eine Wucht.

Das Arcadia ist ein harter Kontrast und die wohl beste Abwechslung jetzt. Das Hostel liegt direkt am Fluss. Nach einer kleinen Stärkung an der Bar hüpfe ich in ein Kajak und paddle den Fluss entlang. Das Wasser ist nur ein bisschen salzig, das schwanke hier immer mal wegen der Nähe zum Meer. Hier kann man ein Weilchen bleiben

• Day 6

Bar Tricks & Gekko Geschichten

February 1, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 31 °C

Nach dem Kajakausflug auf dem Fluss genieße ich ein paar Drinks in der Hängematte, sonne mit auf dem Dach des Katamarans und schlafe ein, kurz bevor die Sonne untergeht.

Wieder ein paar neue Namen: Joel, Australier, Besitzer und Erbauer des Hotels; Jeff & Com (Staff); Peter, Frankreich, Jurastudent; Freyl, England, macht ihr Auslandsjahr nach Schulabschluss. Ich versuche mir mindestens den Namen und eine weitere Info zu jedem neuen jedem neuen Gesicht zu merken. Hier in der Provinz fällt es mir etwas leichter als in der Großstadt.

Das Hostel ist nicht gut besucht, außer Freyl und mir bleiben heute nur eine Hand voll Franzosen und kambodschanische Tagesgäste. Ein im Wasser stehender Khmer bittet einen der Franzosen ein Video von mir zu machen, wenn ich die Wasserrutsche benutze. Als ich wieder im Wasser bin erzählt er mir, er sei Guide und arbeite für NOMADS. Auf seinen Touren zeige er den Urlaubern mehr als nur die gewöhnliche Touristenmagneten. Kampot hätte sehr viel mehr zu bieten, was man nicht bei GoogleMaps finde. Höhlen, Wasserfälle, Dschungel, wirklich geheime Seen und Strände… Die erste Franzosengruppe, die er kürzlich mit Erlebnissen glücklich gemacht hätte, habe eine zweite Gruppe hergeführt, die nun die gleichen tollen Fotos machen wolle.

Bei einer Party Billard mit Joel berichte ich von dem Verkaufsgespräch im Wasser. Joel sagt, ich solle mir ein Motorrad ausleihen - hier heißt alles von Vespa bis Ducati einfach nur „motorbike“ - und auf eigene Faust losziehen. Allein für die Tour zur Bokor-Hill-Station könne ich einen halben Tag einplanen. Ich solle nur vorher volltanken, damit ich es auch wieder zurückschaffe. Der Berg liegt mitten in einem Naturschutzgebiet, die Aussicht sei malerisch. Dann haben wir da noch Kep, eine Kleinstadt in der Nähe, den Secret Lake, die Pfefferfarm La Plantation und eine Höhle namens Kâmpóng Trach. Alles bei Google oder Instagram gefunden. Reicht mir erst mal.

An der Bar zeigt uns Joel ein paar alte Tricks, wie man einen Geldschein unter einer umgedreht aufrecht stehenden Schnapsflasche herauszieht, fünf Streichhölzer mit allen zehn Fingern aufhebt und dann kommt er plötzlich, auf einem Bierfass balancierend, um die Ecke und vollführt eine beachtliche Fass-Pirouette. Wir bestaunen Fotos von einem Riesengekko und eine Narbe von einem Bärenbiss, Joey hatte mal einen Bären als Haustier.

Nächster Tag: Ausschlafen, schwimmen, Kaffee aus der Handpresse, Pancakes, frisch machen, Hängematte. Ich recherchiere, mache mir eine Liste und buche mir für die nächsten zwei Tage ein Bike für die Touren. GoogleMaps 30 Tage offline Karte ohne Roaming, läuft. Freyl meinte, sie hat eine kambodschanische SIM-Karte mit Datenvolumen. Das hatte ich nicht in der Planung. Kommt vielleicht noch.

Mein Magen rebelliert etwas, ich beschließe heute auf Alkohol und scharfes Essen zu verzichten. Meine zweite Mahlzeit besteht aus Reis, Gemüse, Hähnchen und einem Spiegelei. Kein Bier, kein Wein, kein noch so verlockender 2$-Wodka-Slushi. Ich habe morgen etwas vor. 😌

• Day 7

Der Berg ruft

February 2, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 27 °C

Heute bin ich mit Manu und Damien aus Frankreich auf Bokor-Hill gewesen. 5$ pro Tag für den Roller, einmal volltanken kostet ebenfalls 5$. Allein die Straße auf den Berg mit all ihren herrlichen Kurven war die Reise wert. Auf dem Weg sehen wir jede Menge Khmer und Chinesen, die immer noch den Jahreswechsel (Chinese Newyear) feiern. Am Fuße des Berges zeigen wir unsere Impfzertifikate vor. Wir trinken aus eisgekühlten Kokosnüssen und besuchen einige Tempel, Denkmäler und die Pagoda. Schuhe ausziehen und Mütze abnehmen nicht vergessen! Auf dem Gipfel essen wir chinesisch in der sog. „Ghost City“, hier stehen sehr viele Gebäude leer.

In Popokvil angekommen, bestaunen wir einen Wasserfall und genießen das kühle Nass. Wir trauen uns weit vor und schon bald folgen uns viele kleine Khmer Kinder, die im Wasser spielen und baden. Es ist ein herrlicher Ort, an dem wir eine Weile ausharren und Fotos machen. Irgendwann wird es kühl auf dem Weg und wir machen uns auf den Rückweg. Auf diesem geraten wir in dichte Nebelschwaden und müssen Licht anmachen. Unten ist es wieder hell, warm und stickig.

Abendessen in Kampot: Erst mal hinkommen! Mit dem Roller in die Stadt, abends … Ich sterbe einige Tode, dann erreichen wir den ATM. Max. 200$ abheben, 5$ Gebühr, egal welche Kreditkarte. Im Supermarkt kostet eine Schachtel Zigaretten weniger als 1$ und auf dem Weg zum Hostel werfen wir einen Blick auf die Speisekarte einer Pizzeria, die auch typische Khmer Gerichte anbietet. Wir beschließen hier zu Abend zu essen. Ich probiere mein erst Beef Lok Lak, es kostet 4,50$ und schmeckt vortrefflich.

Sonnenverbrannt kehren wir ins Hostel zurück und versorgen unsere Haut mit Aloe Vera After Sun. Bei Beer Pong und Billard besprechen wir die nächste Tour. Aus den Boxen dröhnt Nirvana, Johnny Cash und Mumford & Sons.

• Day 8

Ab in den Dschungel!

February 3, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 29 °C

Heute haben wir uns für ein paar abgeschiedenere Wasserfälle entschieden. Manche sind nicht auf der Karte verzeichne. Die Wege sind brüchig und irgendwann müssen wir zu Fuß weiter. Ein schmaler Pfad führt durch die Bananenplantage und irgendwann dienen nur noch ein paar umgeknickte Halme der Orientierung. Viel los ist hier nicht. Zur Regenzeit sind die Wasserfälle deutlich imposanter, da mehr Wasser fließt. Aber wir schaffen es und baden in einem Becken unter dem Wasserfall. Die Abkühlung tut gut. Auf dem Rückweg ging es wieder eine frische Kokosnuss am Straßenrand, die ich mir nach dem austrinken diesmal sogar halbieren lasse und auslöffle. Zurück im Hostel wartet schon das eiskalte Fassbier und die Wasserrutsche.Read more

• Day 10

Kampong Trach

February 5, 2022 in Cambodia ⋅ ☀️ 31 °C

Neue Gruppe, neues Glück! Nachdem ich einen Tag allein unterwegs gewesen bin, schließe ich mich kurzerhand einer etwas größeren Gruppe an. Bogdan (Ukraine), Dennis (Dortmund), Josh (Canada), Roberto (Italien), Dascha (Russland) und Lio (Vietnam). Die meisten von Ihnen saßen während der Pandemie zwei Jahre in Vietnam fest, arbeiten jedoch fast alle online und konnten daher bleiben. Die Gruppe glaubte in Kampot alles gesehen zu haben, bis ich Ihnen von Kampong Trach erzähle. Sie schauen sich die Bilder an und beraten sich, dann beschließen sie die einstündige Fahrt auf dem Highway auf sich zu nehmen.

Nachdem ich für 3,50$ im Hostel gefrühstückt habe, halten wir nach einem Kilometer am Straßenrand an einem Imbiss ohne Namen. Die Gruppe kennt den Laden und wir bestellen alle Bratreis mit Gemüse und Huhn, 2x to Go, der Rest isst hier. Das Gericht kostet 1,50$ und ist eine vollwertige Mahlzeit. Ich merke mir das.

Wir fahren schnell und überholen viele LKWs, Tuk Tuks, Fahrräder. Manchmal kommen uns Geisterfahrer entgegen, alles ist im Fluss, es gibt nur eine einzige Ampel auf der gesamten Strecke.

Meine ultraleichte Windjacke schützt meine bereits angegriffenen Unterarme vor der Sonne. Wir kommen an und trinken wie sooft erst mal eine Kokosnuss. Diese kann man sich nach dem Austrinken in zwei Hälften hacken lassen und dann auslöffeln. Die Höhle ist ein wahrer Augenöffner, ich wage sogar das Bad im Innern, ein Erlebnis! Wir umrunden den Berg und machen Fotos vom Felsmassiv.

Auf dem Rückweg war geplant in Kampot zu Abend zu essen. Es ist viel Verkehr, Bogdan und Roberto fahren schnell und schlängeln sich zwischen den Autos durch. Dennis und Dascha bleiben hinter mir zurück. Irgendwann verliere auch ich den Anschluss und kehre noch mal beim Imbiss des Vertrauens ein. Kurz vor Sonnenuntergang schaffe ich es gerade noch zum erfrischenden Bad im Fluss, das tut immer sehr gut nach einer solchen Fahrt. Morgen soll es weitergehen, ich habe noch nichts gebucht, aber das geht hier alles sehr spontan.

• Day 266

Kampot

January 26, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 31 °C

The whole area around the city of Kampot is absolutely worth to visit. A relaxed atmosphere, good food, the pepper plantations, a national park or lush green rice fields. The list of things to explore here is endless.Read more

• Day 79

No money No honey No chicken curry

February 28, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 31 °C

קמנו בבוקר כמו ילדים טובים וחרוצים, ארזנו את כל רכושנו, עשינו צ’ק אווט מהוונדרז יקירנו, אכלנו ארוחת בוקר ודן אפילו שתה שייק ורוד ולקחנו תוק תוק לאתר טיפוס שיש פה בעיר.
      כשהגענו 2 מדריכים קיבלו אותנו בברכה, הם הציעו לנו לבחור בין 2 מסלולים לעשות היום, אחד שעד עכשיו לא הבנתי מהו אבל זה לא היה טיפוס, והשני היה סיור במערה שכלל ויה פרטה וחשבנו שגם יהיה שם חלק של טיפוס, אז כמובן שבחרנו באופציה השנייה ושמחנו שנוכל גם לטפס וגם לראות את המערה שאמורה להיות מאוד יפה. הלכנו למדוד נעלים, כבר נראה לנו קצת חשוד שהנעלים שקיבלנו לא היו נעלי טיפוס אבל זרמנו עם זה, עלינו על רתמות ויצאנו לדרך. המערה הייתה מאוד יפה, חלקה גם חשוכה אז השתמשנו בפנסי ראש שקיבלנו עם הקסדות, היו חלקים של סולמות ומעברים צרים ובהחלט מערה יפה ומרשימה. העלייה במערה הובילה אותנו למן גבעה מורמת שמשקיפה על ואדי קטן והנוף משם היה ממש יפה. ישבנו לקולה קרה עם קרח ודיברנו קצת עם המדריכים, בכללי הם היו מאוד נחמדים ומצחיקים ולא הפסיקו לספר לנו בדיחות קרש. כל בדיחה לפחות פעמיים. אחרי ההפסקת קולה המשכנו במסלול לחלק השני שדרש מאיתנו להשתמש קצת ברתמות. לא אגיד שזה היה מאתגר, אבל ההליכה בהחלט הייתה נחמדה ובעיקר צחקנו מעצמנו ומהסיטואציה והיה לנו כיף בלי קשר למה שאנחנו עושים ומה קורה סביבנו סתם כי כל דבר הצחיק אותנו והייתה אווירה ממש טובה. סיימנו את המסלול שערך שעה וחצי בלבד ונגמר מוקדם מהמצופה. החזרנו את הציוד ושילמנו את כל הסכום הנדרש, אבל הרגשנו שמה שקיבלנו לא תאם את הציפיות שלנו ומה שהבטיחו לנו בכלל, אז החלטנו לפנות בנימוס דרך הפייסבוק לדויד הבחור שמנהל את המקום ולדבר איתו על כך. אחרי כמה התכתבויות הוא הציע שמחר נחזור לשעתיים של rock climbing ללא תשלום נוסף, אז שמחנו מההצעה וקבענו שניפגש שוב מחר בבוקר. משם חזרנו לוונדרז, פגשנו את שוהם שהספיקה כבר לעשות יוגה היום בבוקר, הלכנו לאכול ארוחת בוקר והעברנו את כל הציוד שלנו לקארמה - ההוסטל החדש שלנו ליומיים הקרובים.
      כשהגענו עלמה חטפה שם התקף צחוק פסיכוטי ולא ברור, אז נתנו לה להתפרק בלי לשאול יותר מדי שאלות, וכשהאירוע הזה הסתיים השכרנו אופנועים ויצאנו לדרך. דן ושוהם הנהגים, עלמה ואני די-ג’יי כל אחת עם רמקול שמות מוזיקה בקולי קולות ומנווטות את דרכנו לחוות הפלפלים. הדרך הייתה ממש יפה ופתאום באמצע הנסיעה התחיל לרדת גשם. ממש אין לזה צורה. עצרנו בצד חיכינו שהגשם יירגע והמשכנו בדרכנו. עברנו ליד האגם הנעלם שהיה ממש יפה וממש לא נעלם, והגענו לשדות הפלפלים. כשנכנסנו עוד היה טפטוף קל אז התיישבנו במסעדה של המקום וחיכינו לסיור שאמור לצאת עוד 20 דקות. בפועל זה לקח איזה 40 דקות ובזמן הזה מזג האויר הספיק להשתנות לחלוטין ונהיה חם בטירוף. הסיור היה ממש נחמד, לפי העיצוב והטיפוח ניתן לראות בקלות שבעלי המקום הם מערביים. המקום הזה בעצם הוקם מתרומות של איזה אנגלי ובלגי והיום מייצא פלפלים מסוגים שונים לכ60 מדינות בעולם, וגם על הדרך דואג לחינוך והשכלה של ילדי הכפר שגרים באיזור. המדריכה הסבירה על תהליך הייצור של הפלפלים ועל ההבדלים בניהם ובאמת היה קצר וקולע. החלטנו להתחיל להתגלגל משם חזרה לכיוון העיר ובדרך לעצור באיזה נקודה לשבת ליד האגם, ואכן כך היה. ישבנו שם איזה כמה שעות טובות במטרה לראות משם את השקיעה ואז ברגע כמעט אחרון כשהבנו שהשקיעה בכלל לא תהיה פוטוגנית מהנקודה שאנחנו יושבים בה החלטנו באופן ספונטני לנסוע לראות את השקיעה משדות המלח. נסענו והגענו בול בזמן וכל כך שמחנו שנסענו לשם כי השדות מלח האלה מדהימים ובשקיעה זה בכלל מהמם ומיוחד ממש. ראינו את המקומיים שם עובדים בשדות, ניסיתי לעזור אבל זה באמת בלתי אפשרי לסחוב את המשקלים האלה וזה מטורף שהם אשכרה חיים ככה ועובדים בשדות האלה כל יום. המקומיים היו ממש באוירה טובה ככה כמו סוף משמרת עשו צחוקים בניהם ואנחנו דפקנו בוק תמונות כמו תיירים טובים באווירת מדבר המלח של דרום אמריקה.
      משם המשכנו למסעדה איטלקית פר אקסלנס ששוהם עשתה לנו עליה הרבה בילדאפ. ידענו שהיא אמורה להיות קצת יקרה אבל ממש טובה, ואכן המסעדה עמדה בציפיות הגבוהות כי המנות היו פשוט וואו קה!
      המלצר היה באמת איטלקי ודיבר איתנו איטלקית ככה שממש נכנסנו לאוירה ולמרות שלקח למנות הרבה זמן להגיע, ודן אפילו הספיק ללמד אותנו שם משחק קלפים חדש, כל מנה שיצאה הייתה פשוט נדירה ושווה כל רגע.
      שבעים ומרוצים (מאוד!) חזרנו לנו להוסטל וישר עלינו לשבת בגג. אחרי שיחה עם שלקי עלמה ואני הזמנו כרטיסים לנפאל ואני ממש כבר לא יכולה לחכות לטיסה ולפגוש אותה שם!!

• Day 74

Chilled Kampot

February 28, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 31 °C

Kampot is apparently world famous for its pepper, this was also news to us but we quickly found out that every meal in town comes with a pepper sauce or covered in ground pepper, everything except the Crêpe we found. The area has a lot of pepper plantations, both chilli pepper (long pepper) and pepper corns.
      We visited a plantation to see how it's grown and to also do a tasting. Red, green, black we can confirm they all tasted like pepper 👍
      Kampot is a small little expat town full of Aussies, Brits and French, it is very laid back with not much to do except enjoy the food, drink and company.
      We did get out of town in a tour to view some mountains, an old church, some caves, a water fall and some salt fields. We also did a bit of sport, mini golf and kayaking!
      Spread over 5 days a very relaxing affair all in all.

• Day 80

Smooth like butter

March 1, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 32 °C

קמתי בבוקר אפילו לפני השעון המעורר כולי מתגרדת מלאה בעקיצות ונראת כמו מצורעת. מי מכם שמכיר אותי יודע שאני אף פעם לא מתעוררת מכלום ולכן יכולים להבין שמצב העקיצות באמת חמור ביותר…
      בשקט בשקט בלי להעיר את כל החדר דורמס התארגנו כולנו ויצאנו לקפה במונקי רפבליק. בדרך שוהם ראתה מאפייה מטורפת אז הם חזרו להביא לנו מאפים אני לקחתי סינמון רול שבא פשוט בול והיה כזה גדול ומפנק משהו טוב.
      משם התפצלנו משוהם ונסענו שוב לאתר טיפוס כמו שקבענו עם דוויד בפייסבוק. הופתענו לראות שם את דוייד בכבודו ובעצמו מחכה לנו, הרגיש כאילו המלצרים עשו פאדיחות ועכשיו האחמש בא לקחת אחריות על השולחן ולדאוג שהלקוחות יצאו מרוצים. שברנו את הקרח עם קצת מינגלינג, ממדדנו שוב נעלים, הפעם נעלי טיפוס אמיתיות, שמנו שוב רתמות והתחלנו במלאכת הטיפוס. דן בהתחלה התרשם מהידע והניסיון של עלמה ושלי ואפילו הביע קצת חשש, שהרי אנחנו המנוסות כבר טיפסנו בריילי והוא עכשיו מטפס בפעם הראשונה. ידענו כבר איך עושים את הקשר ברתמה, מה לעשות עם הקליפסים, איך יורדים למטה בסיום הטיפוס, ממש מקצועיות שכמותנו. בסוף כמובן שהוא עקף את שתינו בסיבוב כי הוא גבר גבוה וחזק ואנחנו נשים חלשות שצריכות ללדת ילדים. מרגיז.
      הקירות שם דרשו יותר טכניקה אז הרגשתי שאני פחות מאמצת את השרירים ופחות גמורה אחרי כל קיר כמו בריילי אבל הטכניקה הייתה מאתגרת ברמה שלא הצלחתי לסיים את רוב הקירות כי פשוט החלקתי ולא היו לי מאחזים. בכל זאת הרגשתי אלופה והייתה גאה בעצמי ובכולם באופן כללי על העבודה הקשה. נפרדנו מדוויד, אספנו את שוהם מבית קפה וחזרנו לקארמה להחליף לבגד ים ויצאנו לעוד יום צ׳יל במרקי על הנהר. מסתבר שהפעם הקודמת שהיינו שם זה היה יום של פסטיבל אז היו מלא אנשים ודייגי ואוירה והפעם כשבאנו לא הייתה נפש חיה והכל היה רגוע ושקט. האמת שזה התאים לנו, ישר נכנסנו למים עם האבובים, שיחקנו קראנו וכל אחד בשלו. לקראת השקיעה החלטנו לחזור לקארמה ולשבת שם בגג להאפי הוואר, וכך היה. התקלחנו הזמנו קצת דברים נחמדים לשתות וגם טאקו שהיה טעים אבל לצערי לא שווה את ההייפ שעשו לנו עליו… אורי ויצמן פתאום הופיע, בעצם לא כל כך מפתיע מאחר וזה הוסטל הכי אוירה בקמפוט😉 משם יצאנו לארוחת ערב בעיר, איך שהגענו ראינו את עומר סוף ומור שגם הגיעו היום לקמפוט, היה מינגלינג ומה נשמע קצר ואז הלכנו לנו לחפש מקום לאכול ארוחת ערב. דן ושוהם החליטו לאכול במסעדה ההודית, ועלמה ואני חזרנו לקוזמיק הקבוע בעיר ועלמה שלנו הזמינה לראשונה מנת קארי!!! היא תמיד טועמת ממני אבל הפעם הזמינה מנת קארי לעצמה וזה היה חגיגה אמיתית ואנחנו כולנו מאוד גאים בה שהיא ככה גדלה לנו מול העינים וכבר אוכלת חריף כמו אוראו.
      משם חזרנו לאסוף את דן ושוהם מההודית וגילינו שפתחו שולחן של השמחות כל החבורה העליזה עם עומר סוף ומור ואפילו תומר המלך הצטרף. ישבנו כולנו פתאום גם אורי ויצמן הגיע ואחרי שהמסעדה ממש נסגרה לנו על הראש פירקנו את הישיבה וחזרנו לקארמה. ישר עלינו לגג, יש הערב מוזיקה חיה ומרחוק שמענו ששמח שם. ממש שמחנו שהספקנו להגיע ולא פספסנו את כל הערב בגלל הישיבה במסעדה ההודית, באמת הם הופיעו מדהים והייתה אוירה כיפית בגג וגם אורי ויצמן בא לרקוד ולהרים את האוירה בגג כמובן.
      אחרי שהסתיימה ההופעה החיה התחילו לשים שירים כיפים ישנים כאלה מהלפטופ וכמובן אורי ויצמן תפעל את העניין והיה הדי-ג’יי של המסיבה. לפתע תומר דרך בטעות על הכבלים והמוזיקה נעצרה, כולם התבאסו אבל אל דאגה אורי ויצמן תפעל שוב את האירוע והחליף לכבל אנדרואיד לטובת שיר אחרון. מזל שאורי ויצמן תמיד נמצא בכל מקום להציל אל המצב!
      קרסנו גמורים מהעייפות על הספה בגג, כל כך לא היה לנו כוח לעשות כלום ששקלנו לישון שם על הספה למעלה אבל בסוף התגלגלנו למטה לישון בחדר עייפים ומרוצים מעוד יום מוצלח בקמפוט

• Day 81

ראיתם את זה כבר פעם זה רק לקט!

March 2, 2022 in Cambodia ⋅ ☁️ 31 °C

יום אחרון בקמפוט שמוגדר כיום אולטראס (לקט) של כל הטובים מכל הזמנים - חתולונובלה וייז.
      אחרי שחרשנו את כל הבתי קפה בקמפוט החלטנו ללכת לאחד האחרון בעיר שעוד לא היינו בו, בדרך עצרנו לקנות את המאפה של אתמול שהיה מוצלח ביותר אבל לצערנו כשהגענו כל המאפים כבר נגמרו ונאלצנו לוותר. שתינו קפה, ואחרי שנחלנו אכזבה עם המאפים היינו צריכים לאכול ארוחת בוקר והחלטנו לחזור לepic המקום עם הבגיילים הטעימים. שוהם ועלמה הזמינו בדיוק את אותה המנה שוב, דן ואני גיוונו קצת אבל כמובן עדין בגבולות הבייגל והיה פשוט טעים ומוצלח בדיוק כמו בפעם שעברה. אחרי הארוחת בוקר עשינו עצירה קטנה בסוג של תחנה מרכזית כדי לסגור נסיעה למחר לסיהנוקוויל משם נקח מעבורת לאיים. באנו עם צבעי מלחמה חדורי מטרה להתמקח עד זוב דם ובסוף העניין נסגר ממש בקלילות ותוך 10 שניות היה לנו נהג במחיר מצוין. משם החלטנו ללכת לנסות את החוף ארכדיה הרצליה (סתם קוראים לזה ארקייד פשוט זה נשמע דומה….) זה הוסטל שהוא גם פארק מים ואמור להיות מגניב. אמרנו שאם לא נמצא את עצמנו שם נסע למרקי לכמה שעות טובות של רביצה, המקום שאנחנו כבר לגמרי מרגישים בו בבית. בפועל הגענו לארקייד והמקום היה כל כך מת שאחרי פחות מ10 דקות החלטנו לקום וללכת משם. אבל משם הטוויסט בעלילה, במקום למרקי החלטנו לנסות לנסוע למפלים שיש פה באיזור. שמענו שהדרך מאתגרת ואכן כך היה אבל הנהגים שלנו צלחו זאת בגבורה והגענו למפלים. המפל היה קטן כי זאת העונה היבשה אבל עדין יפה והבריכה הייתה ממש נקייה וכיפית אז נשארנו שם והתפננו. לקראת השקיעה התקפלנו ויצאנו חזרה לעיר. הגענו לbokor night market, מקום מגניב עם מלא פוטנציאל אבל רואים שעברה עליו הקורונה אז הלכנו סתם להתיישב ליד הנהר. הופתענו לגלות שם חול ים! עלמה הלכה לשבת עם עומר ואנחנו נשארנו לראות את השקיעה על החוף/גדות הנהר (תלוי איך מסתכלים על זה) עם שייק מנגו. משם חזרנו לקארמה לסבב מקלוחי ויצאנו לאכול ארוחת ערב במסעדה ההודית ששוהם ודן היו בה אתמול. בכל זאת יום של לקט…
      היה טעים מאוד ואפילו אכלתי מנת chicken butter, שאתם יכולים להבין מהשם שהיא לא צמחונית אבל לא אכפת לי מה אתם חושבים על הצמחונות שלי, ככה טוב לי. כל החבורת ישראלים שנתון 99 ישבו שם גם בשולחן אחר בתוך המסעדה וכשהם יצאו הם הציעו לנו ללכת לראות סרט ביחד. הבנות עשו את זה ביום אחר ואמרו שהיה ממש נחמד אז זרמנו איתם. הקטע של המקום זה בר שמאחוריו יש חדרים כמו חדרי קריוקי רק של סרטים, אפשר לבחור סרט ומקבלים חדר להקרנה פרטית. ראינו בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק ובהחלט היה חוויה לראות עם איזה 15 ישראלים ביחד סרט באמצע קמבודיה עם כתוביות בעברית. יצאנו והלכנו לאסוף את שוהם שהחליטה לוותר על הסרט והלכה לשחק סנוקר עם עומר סוף ומור. חזרנו לקארמה לישיבה בגג וקצת קלפים. האמת שהיה שם שולחן ענק של ישראלים אבל הייתי סנובית ופשוט לא היה לי כוח אליהם, זה היה קצת בני גורן לי, אז ישבנו בשולחן אחר ליד ומשם פרשנו לישון.
      לסיכום, היום הזה תוכנן להיות לקט אבל יצא שעשינו מלא דברים חדשים שלא חשבנו שיקרו היום, וקמפוט פשוט לא מפסיקה להפתיע לטובה! מחר קמים בבוקר ונוסעים לאיים שזה מרגש מאוד ואני מחכה לקצת שקט לקרוא ספר ולנוח מול הים בפעם האחרונה לפני שמתחילים הטרקים של נפאל.

You might also know this place by the following names:

Kampot, Kampot Province, Propinsi Kampot, Provincia de Kompot, استان کامپوت, Provinsi Kampot, Provincia di Kampot, カンポット州, ខេត្តកំពត, 캄포트 주, صوبہ کمپوٹ, Кампот, Kam pốt, 贡布省

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android