Cambodia

Travelers at this place
    • Day 72

3 ימים בג׳ונגל

February 21, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 29 °C

קמתי בבוקר אכלתי ארוחת בוקר אצל פוטי עם הצרפתים, סיימנו להתארגן כל אחד לקח שק״ש וערסל, השארנו את התיקים הגדולים בחדר אחד אצל פוטי ועלינו על הרכב והתוק תוק שיקחו אותנו לנהר שבו נשוט בסירה ונתחיל את הטיול שלנו בג’ונגלים של צפון קמבודיה. ירדנו מהרכב והגענו למן כפר קטן של איזה קבוצת מיעוטים מקומית, כמובן ילדים רצו לראות אותנו אז הצטלמתי איתם, ואז עלינו על הסירה. הסירה הייתה ממש קטנה עם מנוע ממש מרעיש אז השיט עבר בלי לדבר יותר מדי דיבורים הסתכלתי על הנוף וראיתי את כל המקומיים בכפרים ליד הנהר רוחצים במים, משחקים, מתקלחים במי הנהר וחיים את חייהם.
      ירדנו מהסירה, הקמבודים סידרו בצורה מאוד מרשימה את כל הציוד שהם הולכים לסחוב עבורנו ל3 ימים הקרובים, הם חילקו הכל ל3 שקי יוטא וקשרו בדים שישמשו כרצועות לכתפיים וככה יסחבו את הציוד כמו תיק.
      יצאנו לדרך - 3 פורטרים קמבודים, סארה הקמבודי הרביעי שעל תקן מדריך כי הוא היחידי שיודע אנגלית, הכלבה של סארה (לימים תיקרא ברביקיו או נה נה), 6 צרפתים ואני. התחלנו את ההליכה עברנו את הבית של סארה וכל השטחים החקלאיים ונכנסו לתוך הג’ונגל . ההליכה הייתה נחמדה בלי עליות או ירידות ועדין מהר מאוד כולנו היינו רטובים מזיעה. לא עבר הרבה זמן ועצרנו לארוחת צהרים. הם שלפו מין אריזות קלקר של טייק אווי של פרייד רייס וחביתה. המנה הייתה ממש גדולה והכי פחות טעימה שאכלתי עד כה. כשסיימנו לאכול תהיתי לעצמי מה הם יעשו עם השאריות הרי כל דבר שאנחנו משאירים זה זבל בטבע או שהפורטרים צריכים לסחוב את זה. מהר מאוד התהייה התבהרה, סארה נתן לכלבה שלו לאכול מהאורז שנשאר ואז עשה מדורה ושרף את כל הקלקר והפלסטיק. יופי פתרון טוב. המשכנו ללכת, הקמבודים עם המצ׳אטות מדי פעם פילסו קצת את הדרך בין השיחים. כל הדרך הקמבודים לא הפסיקו לדבר בניהם בקמארית (או בשפה של הכפר מיעוטים שלהם אני לא יודעת…) והצרפתים דיברו בניהם צרפתית. ואני הייתי בשלי בשקט עם המחשבות שלי והיה לי נחמד. כשכבר הרגשתי שאני מתחילה להתעייף בדיוק הגענו לנחל, שם נישן בלילה הקרוב. נכנסנו כולנו למים להתרענן ולהתקלח (בלי סבון כמובן רק לשטוף את הגוף קצת מהלכלוך והזיעה). כשיצאנו מהמים הופתענו לראות שהקמבודים כבר הדליקו מדורה, התחילו לבשל ארוחת ערב וכבר כמעט סיימו להכין לנו את המחסה ללילה. הם הרימו שם חתיכת מתקן שינה, לקחו עצים עבים (כמו סנאדות) ועצים מתפתלים ארוכים ששימשו אותם בתור חבל וככה הכינו מתקן לתליית ערסלים עם יוטא מעל שתגן מהגשם. הבאנו את הערסלים שלנו מהתיקים קצת עזרנו להם לתלות אבל תכלס הקמבודים עשו הכל. חשבתי שחבל שהם לא מלמדים אותנו קצת ונותנים לנו באמת לקחת חלק בבניה של המחסה, אבל לא נורא אולי ככה עדיף שיהיה באמת חזק ובטיחותי.
      הבמבוקים כבר היו באש והתבשל בהם הbamboo soup. הם גם הניחו רשת דייגים שתחכה שם במהלך הלילה ובבוקר נוכל לראות אם נתפסו שם דגים, והכינו לנו כוסות מהבמבוקים. כשהקמבודיים סיימו להכין הכל התיישבנו לארוחת ערב. סארה שפך את המרק מהבמבוק לבמבוק אחר שחתוך לחצי כמו קערה ארוכה כדי שנוכל לקחת, לצד זה קיבלנו גם מלא אורז לבן. מתיו מאוד נהנה מהמנה ועשה רעשים כאילו זה טעם גן עדן. ביחד עם הרוטב צילי אני לא הייתי נותנת לזה יותר מ3 דרקונים אבל ביחס לזה שאנחנו באמצע הג’ונגל זה בכל זאת מרשים מאוד. אכלנו וכל פעם סארה אמר לנוsome more some mor כדי שניקח עוד מנה. מהשלב הזה כבר יצאו הבקבוקים של הhappy water ורועאה ניסה להשקות אותנו בלי הפסקה. הוא סיפר לנו קצת על עצמו אמר שהוא בן 25 ויש לו אישה שכרגע בהריון וילדה אחת. רועאה אמר שהוא ממש רוצה לדעת אנגלית וניסה לתקשר איתנו באנגלית שבורה מאוד לאורך הערב, וכל פעם שלא היה לו מה להגיד הוא אמר one more one more, מזג שוב לכולם האפפי וואטר ועשה איתנו לחיים צ׳ילרמוי.
      כשהסתיים הערב לקחתי את הדברים שלי התארגנתי החלפתי בגדים מצאתי ערסל ריק והלכתי לישון.
      היה לי דווקא דיי נוח ונרדמתי מהר. בבוקר התחלתי להתעורר כשהשמש כבר יצאה, ירד גשם וזה דפק על היוטא שמגינה עלינו אז נרדמתי כמה פעמים לסירוגין ובסוף התייאשתי ויצאתי מהשקש למרות שראיתי שכולם עדין ישנים, הקמבודים כמובן כבר היו ערים מזמן, הספיקו להרתיח מים לבשל את הדגים שתפסו בנחל והתחילו להכין לנו ארוחת בוקר. התארגנתי קצת ובאתי לשבת איתם הם נתנו לי קפה כזה שנמס במים למים בכוס במבוק. לאט לאט כל הצרפתים התעוררו והצטרפו אליי, וכשכולם קמו התיישבנו לאכול ארוחת בוקר - חביתה עם קצת כרוב וירק, בגט שהם צלו על רשת במבוקים, קצת דגים שנתפסו ברשת, אננס ומנגו.
      יצאנו לדרך בערך 15 דקות הליכה והגענו לנחל רחב שאי אפשר לעבור אותו בלי לחצות דרך המים. הקמבודים בזריזות ומקצועיות לקחו כמה במבוקים גדולים ועוד כמה חתיכות דקות וארוכות של במבוק והרכיבו לנו רפסודות במבוק. השארנו את הציוד והתיקים החלפנו לבגד ים ועשינו שייט קצר בנחל, בשייט רועאה הוציא מאיזה רשת דייג שהייתה פרוסה שם מבעוד מועד עוד כמה דגים שאותם נאכל לארוחת ערב. חזרנו לקחת את התיקים, הקמבודים עזרו לנו להעביר אותם לצד השני והמשכנו ללכת.
      המשך המסלול היה בעלייה, לא מספיק שהזענו והיינו רטובים כולנו רק ממלכת במישור עכשיו עם המאמץ זה בכלל הרגיש כאילו אנחנו שוחים במים באויר.
      סיימנו את העלייה והתיישבנו לארוחת צהרים. הם הדליקו במהירות מדורה, חיממו מים עם כרוב והוסיפו מלא איטריות מאמא כאלה של מנה חמה. תוך כדי הכנת האוכל התחילו להתעופף סביבנו מיליון זבובים ודבורים וכל מיני חרקים. תהיתי איך כמעט ולא ראינו חיות בג’ונגל אז הנה הם באו. בהתחלה עמדנו קצת מסביב לאש כדי שהעשן יגרום לדבורים ולחרקים להתרחק. כבר העדפתי ריח של מדורה מכל המעופפים האלה עליי. כשהאוכל היה מוכן כל אחד לקח את הצלחת שלו והתיישב במרחק כמה מטרים אחד מהשני, עם כמה גבעולים ועלים ביד כדי לנפנף ולהצליף באויר וככה להבריח כל מעופף שמתקרב. זאת הייתה סיטואציה שאם לא הייתי חושבת שזה מצחיק זה היה יכול להיות מאוד מעצבן. אבל מהר מאוד נגמרה ההפסקה וברחנו משם. המשכנו ללכת בעיקר בירידה, בשלב מסוים הגענו לנחל והלכנו לצידו/חצינו אותו כמה פעמים. לקראת הסוף כל אחד הלך בקצב שלו ופתחנו פערים ככה שיצא שמתיו פיונה ואני הלכנו לבד בלי מדריך וזה היה משהו שהוא קצת קשה וקצת כיף. מדי פעם עצרנו כשלא הבנו לאן צריך להמשיך והכל נראה כמו dead end אבל אז סארה או ברביקיו באו והראו לנו איך צריך ללכת. זה עדין היה נראה כמו dead end אבל הלכנו שם ובסוף הגענו למפל שזה גם סוף היום איפה שאנחנו מקימים את המחנה. אותו הנוהל כמו אתמול כולנו ישר קפצנו למים והקמבודים כבר ארגנו והכינו הכל לערב. ישבנו לאכול ביחד ארוחת ערב שוב במבו סופ אבל הפעם הוא היה יותר טעים אולי כי התרגלתי ואולי כי הם הוסיפו עוד כל מיני vegetable from the jungle. שכחתי גם להגיד שבדרך הם כל הזמן הראו לנו כל מיני עצים שיוצאים מהם מים ואפשר לשתות מהם ועץ שעווה שאפשר לשרוף אותו והוא דולק הרבה זמן כמו נר. קיצר הם לקחו את השעווה הזאת וגם הכנינו לנו ממנה איך לא bamboo candle. הם אשכרה יודעים להכין הכל מבמבוק, יודעים איך למצוא אוכל ומים ולשרוד בטבע ככה בלי כלום וזה פשוט מטורף! בכללי אני קצת חושבת שהם קופי אדם כאלה וזה מדהים לראות איל הם כל כך חיים ומבינים את הטבע. אחרי הארוחת ערב הקמבודים כבר היו עייפים והלכו לישון חוץ מסארה שחיכה ער עד שיוכל להשכיב את כל הילדים לישון בערסלים אז אחרי כמה סיפורים מצחיקים על גיי מסאז של מתיו ואמיל סידרנו את הכל לשינה וסיימנו את היום.
      בבוקר כשקמנו עדין המשיך לרדת קצת גשם, אחרי ארוחת בוקר משובחת התארגנו שמנו את כל הדברים הרטובים בשקיות בתיקים ויצאנו לדרך. הייתה קצת עלייה ואז עצרנו והקמבודים שאלו אותנו אם אנחנו רוצים short way שזה אומר פשוט ללכת בדרך דיי סלולה עד לכפר, או long way שזה לחצות דרך ההרים והג׳ונגל הסבוך. קלואי הבלונדינית היחידה שרצתה ללכת בדרך הקצרה אז אחד הקמבודים הלך איתה ואנחנו המשכנו דרך הג’ונגל. בחלק הזה כבר באמת לא היה מסלול ללכת בו והקמבודים פשוט פילסו את הדרך שלנו בג’ונגל עם המצ׳טות. בסוף עלינו גם על ה דרך המהירה והגענו לכפר. זה החלק הפרברי של הכפר הנידח הזה אז הלכנו ממש במשך שעה בחצות האחוריים של אנשי הכפר החקלאיים ובסוף הגענו לבית של סארה. ישבנו בחצר שלו כל הילדים הצטרפו ואכלנו ארוחת צהרים מהאורז והירקות שהוא מגדל בגינה. הקמבודים הוציאו את הצנצנת הגדולה של היין המקומי שלהם כי לא שתינו מספיק, שמו קשים גדולים שהם הכינו איך לא מבמבוקים והיה לחץ חברתי בינוני עד גבוהה לשתות מהיין. אחר כך נפרדנו מ2 הקמבודים שאני לא יודעת את שמם ורועאה וסארה לקחו אותנו בסירות לראות את הכפר ואת הבית קברות. עברנו גם בבית ספר וראינו את הילדים משחקים וזה היה ממש נחמד לראות, משם נפרדנו לשלום גם מרועאה שגר בכפר ושטנו בסירה חזרה עם סארה עד לתוק תוק והרכב שלקחו אותנו חזרה הביתה לפוטי.
      הגענו להוסטל לחזל״ש של השמחות, דן ועלמה הגיעו והצטרפו אלינו לערב בירות ואסהול וככה הסתיימו להם 3 ימים מופלאים בג’ונגלים הקמבודיים!
      מי שהגיע עד לכאן ממליצה לראות את הסרטון האחרון זה אוצר אמיתי!

• Day 73

יום מפלים אחרון בבנלונג

February 22, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 30 °C

קמתי בבוקר נפרדתי מעלמה ודן ונסעתי עם ליאו קלואי וקווין (צרפתי נוסף שישן פה) ליום צ׳יל של מפלים.
      אחרי נשנוש קל מאיזה מכולת שהיא לא באמת מכולת בצד השני של הרחוב יצאנו ארבעתנו לדרך. הגענו למפל הראשון שהיה מהמם עם זרימה יותר חזקה ממה שציפיתי ובריכה גדולה שאפשר להיכנס בכיף. כמובן ישר נכנסו למים ואז ליאו עלה למעלה והחליט לקפוץ מהמפל לבריכה קפיצה של איזה 10 מטר לפחות. ממש התרשמתי מהאומץ, ואחריו גם קלואי עלתה לקפוץ וחטפה סימנים כחולים ברגלים מהנחיתה ככה שיש לה עכשיו סימן גבורה על הקפיצה האמיצה שהיא עשתה. בכלל הם מאוד משוגעים הצרפתים האלה אוכלים כל היום בשר באפלו ואתמול מתיו הביא לנו לנשנש צרצרים כששיחקנו קלפים והם כאלה מצחיקים והשפה שלהם מצחיקה אני כבר מתחילה לקלוט חלק מהמילים וזה ממש משעשע אותי סתם להקשיב להם מדברים בניהם. מדי פעם אני סתם אומרת להם בצרפתית קווא? שזה אומר - מה? וזה ממש משעשע ( בעיקר אותי). ליאו ואני שיחקנו קצת שש בש אז שנמאס לנו והחלטנו להתקפל למפל הבא. כשהגענו אליו היינו צריכים לשלם כל אחד דולר בכניסה, ליאו שילם על כולנו והאמת שהייתי מופתעת שגם במפל הקודם לא ביקשו מאיתנו אבל סבבה, אמרנו שנעשה סיכום של הכספות מכל היום ושנחזיר לו אחר כך על כל הדברים.
      המפל השני גם היה מהמם אבל לא היה כל כך איפה לשבת אז תפסו איזה פינה בצד במיקום הכי טוב שמצאנו בצל וקווין הוציא קלפים של משחק שלא הכרנו. הוא לימד אותנו ושיחקנו וזה היה ממש כיף ואפילו קלואי ניצחה שזה דבר מאוד מרגש אחרי כל ההפסדים באסהול אתמול בערב אז כולנו היינו גאים בה מאוד. משם המשכנו לאגם, כולנו כבר היינו שם אבל הוא יפה וכיפי אז החלטנו לחזור אליו שוב. ליאו שוב שילם בכניסה, קפצנו למים וליאו ואני הרצנו עוד כמה סבבים של שש בש, קלואי הבלונדינית פתאום הופיעה לאיזה 10 דקות נתנה טבילה קצרה במים הראתה לנו תמונות וסרטונים של הפילים שהוא ראתה היום עם פיונה והלכה. היינו שם עד שכמעט החשיך אז התקפלנו וחזרנו להוסטל. אחרי מקלחות ועניינות התיישבנו כולנו עם מתיו ואמיל לארוחת ערב טעימה וטובה שאישתו של פוטי הכינה לנו. קווין נסע לפנום פן אבל אל דאגה יש עוד 2 צרפתים נוספים שהגיעו לישון בהוסטל אז הם גם הצטרפו אלינו בערב. שיחקנו אסהול והיה מצחיק וכיף והפעם בלי נשנושי צרצרים.
      נ.ב. 1 סיכמנו את היום בהחלטה שעושים מחר השכמה מוקדמת והולכים לראות את הזריחה. האמת שאני מהמרת שהזריחה לא תהיה כל כך יפה אבל מה אכפת לי אני צריכה לצבור עייפות לאוטבוס לסיאם ריפ ואם זה יהיה יפה וואלה הרווחתי.
      נ.ב. 2 יצא שלא שילמתי ריל אחד על כל היום הזה כי ליאו וקווין לא הסכימו שאני אחזיר להם אז אני מקווה שאוכל לקנות לליאו איזה ארוחת בוקר מחר ככה אצא עם מצפון נקי

• Day 26

Jour 2 Trek Ratanakiri

November 27 in Cambodia ⋅ ⛅ 27 °C

Jour 2 du trek
      Levé vers 6h avec le soleil, passage par une super cascade et retour à la case départ
      Ce fut éprouvant mais les paysages étaient superbes (forêts de bambous, quelques villages, rivières). Je pense que j'ai transpiré largement l'équivalent de 3L d'eau
      Fin de journée à la fête de Banlung (la ville principale de la région) pour célébrer la fête de l'eau (fête nationale de plusieurs jours durant la pleine lune)

• Day 25

Jour 1 Trek Ratanakiri

November 26 in Cambodia ⋅ ☁️ 31 °C

Jour 1 du trek
      Départ vers 9h sur une pirogue direction la jungle au Nord
      Quelques pauses car il faisait très très chaud
      Le soir, on a pu faire un mini trek nocturne où on a attrapé des poissons et vu beaucoup BEAUCOUP d'araignées (surtout leurs yeux qui brillaient en fait)
      Dodo dans un hamac près d'une cascade, après un repas cuit dans un bambou

• Day 223

Jungle

April 23 in Cambodia ⋅ 🌩️ 33 °C

3 jours de marche et 2 nuits en hammac dans la jungle accompagné de deux as de la machette et d'un interprète claqué. Au menu, transpiration excessive, harcèlement des insectes, soupe dans un bambou, les singes introuvables, petite clope, escalade d'arbre, balançoire...
      Nous ne sommes clairement pas adapté à ce milieu mais nous nous sommes régalé pendant ces 3 jours.

Homestay PREAH RUMKEL

February 12 in Cambodia ⋅ ⛅ 24 °C

Nach 5 aufregenden Stunden auf dem MEKONG legt unser wildwassertaugliches Holzboot in PREAH RUMKEL an. Wir lernen unsere Gastgeber für die nächsten 2 Nächte kennen, die Verständigung ist nicht ganz einfach, zumal wir keine gemeinsame Sprache sprechen. Die Tochter des Hauses bringt "Non-verbale Communication-Cards" von MEKONG DISCOVERY TRAIL, jetzt können die wichtigsten Sachen abgehandelt werden: Schlafplatz, Mahlzeiten, Kosten.
      Ich stelle diese Communication-Cards nachher auch in einen Print, vielleicht für andere Globetrotter auch eine Hilfe.
      Reis bleibt auch hier unsere Sättigungsbeilage, einmal mit Chicken, anderntags Fisch, jeweils mit Gemüse. Morgens zur Abwechslung gebratener Reis mit Ei.
      Morgens gesüßter Instantkaffee, abends gekühltes Flaschenbier.
      Was will ein Globolist mehr!
      150 m vom Bootsanlegeplatz entfernt, gleich nach der Querung einer Holzbrücke, steht unser Holzhaus mit Blick auf den Fluß.
      Wir können die Fischer in ihren kleinen Holzbooten beobachten, an unserem "Strand" ruhen Wasserbüffel, nur das Aneinanderstoßen der Hörner ist für uns eine neue Abendmusik.
      Gleich daneben die Hock-Toilette mit Wasserschöpfkelle. Nach 2 Wochen CAMBODIA sind wir nicht sonderlich überrascht.
      Am Abend versammeln sich die Familien zum gemeinschaftlichen Bad im Fluß, die getragene Wäsche wird in Schüsseln gleich mitgewaschen.Der nächste Morgen beginnt gegen 6 Uhr, die Kinder bereiten sich auf die Schule vor, die Mopeds surren geschäftig entlang der Staubstraße.
      Auch wir haben einen Termin, mehr im übernächsten Print!

MEKONG, der Wilde!

February 12 in Cambodia ⋅ ☁️ 34 °C

Ein erstes Nachtanken ist angesagt, denn wir wollen in die Stromschnellen und Wirbeln mit voller Kraft voraus! Da kann ein leerer Tank gefährlich werden!
      Also steuert der Captain ans Ufer, wir nutzen die Gelegenheit für einen Fotostopp an Land.
      Irgendwie hatten wir uns den MEKONG anders vorgestellt, nicht so "Seesandig", oft sehen wir eher Strandbuchten und Dünen.
      Und wir fahren immer wieder einen Zick-Za ck-Kurs, schippern somit wenigstens die doppelte Strecke. Der erfahrene Steuermann orientiert sich dabei an Steinpyramiden, welche 2 bis 3 Meter aus dem Wasser ragen. Zusätzlich markieren unzählige Bojen, meist Wasserflaschen bzw. Kanister, die Untiefen.
      Wir sind in der Mitte der Trockenzeit, einige Monate später sind wohl nur noch die Spitzen der stufenförmigen Steinkegel zu sehen.
      Die Schwimmwesten sind angelegt, das Boot kämpft nun gegen die Strömung, wird oft mehrere Meter gegen den Kurs geschoben. Wir blicken in tiefe Strudel, was für ein unerwarteter Höllenritt!
      Ich muß an den stärksten Wasserstrudel der Welt denken: SALTSTRAUMEN in Norwegen.
      Wir kommen aber gut voran, ein 2. Tankstop ist vonnöten...

MEKONG flußaufwärts

February 12 in Cambodia ⋅ ⛅ 36 °C

Was für ein Sonntag! Bereits gestern haben wir an der Hotelrezeption eine Bootsfahrt nach PREAH RUMKEL, incl. pickup, für 70 USD gebucht.
      Abfahrt 8 Uhr, wir haben noch Zeit für ein kleines Frühstück und werden einige Häuschen weiter im GOLD COFFEE fündig. Die kambodschanischen Bohnen werden frisch gemahlen, der Americano schmeckt vorzüglich!
      Auf dem Nachbargrundstück versammeln sich Leute in Sonntagsgarderobe, ich werde neugierig...
      Es sind auch Mönche zugegen, ich werde zu einem 2. Frühstück eingeladen: Eiskaffee und eine Art "Königsberger Klops", nur ohne Kapern. Da kann ich nicht abschlagen, dann aber ab an den Fluß.
      Wir haben den Kahn ganz für uns alleine und der Bootsführer legt ab. Die Fahrt soll rund 5 Stunden dauern, in Wildwassergebieten müssen wir Schwimmwesten anlegen. Sonntagswetter und wir kuttern der laotischen Grenze entgegen.

• Day 99

Trek dag 3/kratermeer

March 4, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 31 °C

Je moet even naarbeneden scrollen om het verhaal goed te lezen, excuses. Ik weet ook niet of de video erbij past, maar we zien wel. Vanochtend hadden we een lekker ontbijt, en daarna kregen we een korte tour door de stad. Kimi legde ons allemaal dingen uit over de cultuur, de mensen, de taal en nog veel meer. Hij vertelde over offermethodes die niet helemaal 'Alle leeftijden' waren, dus die ga ik maar niet aan jullie vertellen. Vraag je persoonlijke pinguin maar om het uit te leggen mocht je geïnteresseerd zijn. Ook legde Kimi uit over hoe ze hier doden begraven. Kort door de bocht: De religie in die cultuur is animist, wat erop neer komt dat ze geloven in geesten en de natuur. Vandaar ook dat ze de lijken teruggeven aan de natuur, in een biodegradable soort graf, zodat het graf compleet opgenomen wordt in de bossen, waarop de locatie hergebruikt kan worden voor een volgende dode. Foto 4 is dit op te zien. Zo'n feest als we de dag ervoor meegemaakt hadden, geven ze een jaar na dato van overleiden. Na de rondleiding gingen we op de boot en auto terug. Wij gingen ff internetten en relaxen, en toen naar het kratermeer. Emiel en Jesse waren hier al geweest, Jona nog niet. De locatie was prachtig en het water heerlijk. Misschien wel het beste zoete water wat we ooit hebben gehad. Nu kijken we wat ons volgende plan is.
      Tot snel.

• Day 98

Trek dag 2

March 3, 2022 in Cambodia ⋅ ⛅ 35 °C

Na deze koude nacht hadden we een ontbijtje, waarbij een zekere broodjesdief aanwezig was. Ach ja, Fransen blijven Fransen. We moesten toch door, de berg op, door naar het dorp waar onze andere gids (foto 6) vandaan kwam. Deze tocht was misschien nog wel warmer en zwaarder dan de eerste. Het was eerst zwoegen de berg op, en het duurde een uur of 3 voordat we een soort van pad hadden. Onze rust was deze keer wat later, maar des te meer verdient. Na deze rust zou het nog een half uur lopen zijn. Blijkbaar was het het driedubbele, want na een uurtje stappen haalde een trekker ons op. Het dorp was veel groter dan verwacht, met meer voorzieningen dan gedacht. Dat was een welkome meevaller. In de avond was een begrafenisfeest georganiseerd in het dorp. Emiel was moe en ging slapen, Jona en Jesse gingen wel. Daar aangekomen was het het vreemdste feest wat je ooit hebt gezien. Jongens en meisjes van maximaal 16 jaar oud stonden op de dansvloer, de ouders eromheen in hangmatten, met helemaal in het midden een soort pagode met daarin de familie van de overledene die daar zaten te eten. Na een tijdje veranderde de muziek van house naar volksmuziek, en alsof op commando gingen de kinderen in twee rijen staan, en gingen een soort traditionele dans uitvoeren, wel een uur lang. We werden allemaal gedwongen mee te doen, zoals te zien is op de video. Het ziet er niet uit, maar leuk was het wel. Na de dans gingen we moe naar huis. Daar sliepen we voor de laatste keer in onze hangmat, in het dorpje.Read more

You might also know this place by the following names:

Ratanakiri, Propinsi Ratanakiri, Ратана Кири, Provincia de Ratanak Kirí, Rôtânăh Kĭri provints, Rôtanak Kiri, Province de Ratanakiri, Provinsi Ratanakiri, Provincia di Ratanakiri, ラタナキリ州, ខេត្តរតនគិរី, 라타나키리 주, Rotanokiri, Rôttanak Kiri, صوبہ راتاناکیری, Ратанакири, จังหวัดรัตนคีรี, RBE, 腊塔纳基里省

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android