- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Feb 12, 2025, 9:42 AM
- ☀️ 29 °C
- Altitude: 23 m
CambodiaSiem ReapPhum Vihéa Chĕn13°21’9” N 103°51’15” E
Prvi vtisi Siem Reapa

Novo mesto, nova država🇰🇭!
Zjutraj se zaradi vročega sonca, ki pribija na okno moje postelje, zbudim prej kot bi želela☀️prva stvar za uredit je seveda Sim kartica, tako da se podam na kratko šetnjo do poslovalnice. Prijazna gospodična mi vse hitro zrihta, paket za 30 dni 60GB za 8$.
Potem se usedem v ful prikupen kafič in berem knjigo ob eni najboljših kavic po dooolgem času!
Siem Reap je kar veliko mesto, veliko se tudi dogaja! Ulice mrgolijo tako z lokalci kot turisti, polno restavracij, mešana azijska ponudba kot tudi zahodna (valda pica, burgerji, pa tut grška in mehiška). Hitro se znajdem med barvitimi ozkimi ulicami lokalih tržnic, kjer prodajajo ribe, rake, tudi žabe, velik zelenjave in sadja (tut neke sorte ki prvič vidim) in mnogo dišečih začimbic☺️.
Preseneti me količina stojnic, ki prodaja prelepa oblačila, svila in lan v vodstvu. Tut polno spominkov različnih sort in nasmejanih prodajalcev, ki vabijo k nakupu.
Da se navadim na denar zna trajat💵; uporabljajo namreč kombinacijo ameriških dolarjev in Cambodian Rielov. To pomeni, da ko plačaš z eno valuto, včasih nazaj dobiš drugo ali pa kar obe malo mešano😅.
Mes sprehajanjem ob žal zelo umazani reki, sem slišala glasbo iz neke ulice. Se približam in vidim celo procesijo, na začetku budistični menihi, za njimi policaji al vojaki, potem pa lokalci, otroci, vsaka skupina oblečena v svojo barvo. Hodijo po ulici, koloni ni konca. Nimam pojma za kaj se gre, v eni trgovini vprašam pa mi ne znajo v angleščini razložit. Nek dogodek ali praznik🙏. Ko odšetkam dalje jih spet srečam dve uri kasneje na drugem koncu mesta!
Mesto je zanimivo, velik štantov s hrano in smutiji. Je pa žal tudi velik fehtarjenja in beračev, tako na ulicah z lončki za denar, kot tudi mali otroci, ki te poskušajo prepričat v nakup in njihove male košarice, medtem ko ješ…
So pa ljudje večinoma zelo nasmejani, se zdijo prijazni:).
Glavne opazke: ful ful vroče in KOMARJI vse povsod, čist so me pojedli kljub jungle sprayju😡!!Read more
Traveler Ups, komarji 😣
Traveler
A si kaj od tega probala? Sadje?
Traveler Nisem, nimam pojma kaj je🤔