Canada

Travelers at this place
    • Day 39

Wiedersehen und Streetart in Montreal

August 22, 2019 in Canada ⋅ ⛅ 23 °C

Die gestrige Busfahrt nach Montreal dauerte keine zwei Stunden und den Grenzübergang habe ich in 20 Minuten hinter mich gebracht. Vom Busbahnhof war es dann nur ein 20-minütiger Weg zu Sarahs Haus. Sarah hat vier Jahre in Berlin gelebt und dort mit mir in der Kita in einer Gruppe zusammen gearbeitet. Ich freue mich riesig, sie wiederzusehen und Bekanntschaft mit dem neuesten Familienmitglied zu machen. Ihre erste Tochter Norah (8) hat sie in Berlin bekommen, ihren Sohn Theodore (4) in Paris, wo sie eine Zeit gelebt hat, und ihren zweiten Sohn Arlow (2 Monate) dann in Montreal. Ihr Mann Aristide ist Franzose, so dass zu Hause französisch und englisch gesprochen werden. Ich verstehe französich sehr gut, kann aber nur bruchstückhaft antworten, so dass es gut ist dass alle fließend englisch sprechen. 😃
      Erst mal haben wir uns auf den neuesten Stand gebracht und gequatscht bis die zwei großen Kinder nach Hause gekommen sind, die mich erst mal argwöhnisch beäugt und nach positivem Ausgang der Prüfung gleich mal in alle Aktionen einbezogen haben. 😉 Abends gehe ich dann noch kurz mit Jean-Daniel, mit dem ich in Costa Rica ein paar Tage zusammen gereist bin, ein Bier trinken. Auch hier heißt es, sich zu erzählen was in der Zeit seit dem Abschied alles passiert ist. 😊
      Da Montreal gaaaanz viel Streetart zu bieten hat und es vor ein paar Wochen gerade ein Festival mit neuen Kunstwerken gab, habe ich mich dann heute anhand einer Karte auf Steetart-Suche gemacht. 😁

• Day 11

Food Tour, Graffiti Tour und Mont Royal

September 11, 2022 in Canada ⋅ ⛅ 28 °C

So endlich Ziit in Montreal, warschindli mini Liebilingsstadt in Kanada nach Vancouver. Am Fritig hemmer was zerrscht gmacht? Richtig, e Food Tour. Dasmal e Jewish Montreal Food Tour, da die Jüdisch Bevölkerig da mega vil iifluss ufd Esskultur gha het (z.b. de weltbekannti Bagel), het das mega interessant tönt. S esse uf de Tour isch guet gsi (vorallem s smoked meat vom Schwartz) leider isch eusi Tourguide nöd allzu zu guet gsi, oder besser gseit d Tour selber het viiiil zvil Text und zwenig Esse gha. Am Abig simmer zerrscht im alte Hafe go spatziere, das het mi mega a min erste ufenthalt in Montreal erineret. Und den simmer ab ine Brauerei, bitzli am Arsch vo de Welt. Aber die Brauerei namens Messorem Bracitorium (Messorem isch latinisch für Sensemann und Bracitorium für Brauerei) isch mega nice gsi, erstens en mega coole Taproom mit Biergarte, und denn ersch d Bier 😱 So gueti IPAs gits würkli selte. Nachdem mer eus fröhlich durd Charte probiert händ, simmer ufem Heiweg no es Poutine go hole, so wies sich ghört in Montreal.

Am Samstig hemmer den namal e Tour gha und zwar e Mural/Graffiti Tour. Und die isch meeega guet gsi, es git so viel Street Art in Montreal und mir kennes jetzt vil Gschichte dezue. Da Gabriella eusi Guide het wükli mega vil ahnig gha. Nach de Tour hemmer churz en Bagel mit cream cheese iedruckt und sind den in Parc Jean Drapeau. Das isch uf de Insle wod Biosphere isch, d Simona hat da gern welle go fötele. Znacht hemmer den Tacos ime Restaurant gad nebed eus gesse und die sind au super fein gsi (Nur die 6 riese Spinne hinder eusem Tisch hend de Simona nöd so gfalle😂). Zum Abschluss simmer den na ines chlises Brewpub ide nöchi namens Dispensaire. Die Bier dete sind nöd überragend gsi, jedoch isch d Location selber mega gmüetlich gsi, ich würd aso wieder cho.

De Suntig, eusem letste Montreal Tag, simer den na is Museum of Fine Arts, wos sogar e Ustellig vomene Schwiizer Künstler geh (Nicolas Party heisst de, super Name aber nonie vonem ghört). Nach 2 mega feine Baos isches denn ziit gsi öppis für eusi Fitness zmache und mer sind uf de Mont Royal gstige, mit de Stäge.... Ich meine mit viel Stäge...es hät fasch nüme ufghört mit Stäge. Mit sind öppe e Halbstund stäge gloffe (kein Witz) und den uf de Uusichtsplatform acho. Wiemer uf de Fotis gseht het sich das echt glohnt, mer sind aber wükli duregschwitzt gsi. Da mer beidi mega kaputt gsi sind hemmer eus den Esse is Airbnb bstellt am Abig, und denkt mer relaxed e bitzli vorem em negste Reisetag. Next Stop: Toronto (dasmal mitem Zug)

You might also know this place by the following names:

Parc Jean-Jacques-Olier

Join us: