Chile

Travelers at this place
    • Day 53

Ein Tag am Meer

February 22, 2018 in Chile ⋅ ⛅ 19 °C

Was Simon Bolivar für Kolumbien, Venezuela, Peru, Equador und Bolivien, das ist Bernardo O'Higgins für Chile: nämlich der bedeutendste Unabhängigkeitskämpfer. Zugleich wurde er zum ersten Führer des unabhängigen Chiles ernannt, unter dem Titel Director Supremo. Die Ausrufung der Unabhängigkeit wiederum geschah vor genau 200 Jahren in unserem heutigen Zielort "Concepcion", der eigentlich "La Concepcion de Maria Puririma del Nuevo Externo" heißt. Aber diese offizielle Namensversion ist nun wirklich etwas sperrig.

Die Fahrt von Talca nach Concepcion beginnt - man kann es nicht anders sagen - langweilig, da Landschaft und Straßenführung zwar nett sind, aber sich gegen all die Highlights der vergangenen Wochen nicht behaupten können. Zum Glück streut Marc - als Variante zum direkten Weg - eine knapp 40 km lange Schotterstraße ein, die allerdings nur Martin/Katrin, Marc und ich selbst fahren wollen, obwohl sie verheißungsvoll Ruta del Mar heißt (ich hoffe, Ihr habt das Wortspiel bemerkt, "streut Schotterstraße ein", hahaha).

Wo wir schon so schön dabei sind, verlängern wir unsere Küstenfahrt noch auf die Concepcion vorgelagerte Halbinsel und steuern dort das Fischerdorf "Calita Tumbes" an, das uns pittoreske Fotomotive und einen willkommenen Nachmittagskaffee bietet. Damit kein falscher Eindruck entsteht: das Mädel mit der Kochhaube stellt heißes Wasser, Plastikbecher und eine Dose Nescafe auf den Wackeltisch ... aber die Meeresfrüchte sind fangfrisch und der Blick auf die buntbemalten Boote großartig. Ein Tag am Meer! Wer summt da nicht den Fanta 4 Song mit?

• Day 20

La bienvenida

July 16 in Chile ⋅ ⛅ 7 °C

Dinsdag was het een feestdag. Hier noemen ze dat feriado en op 16 juli vieren ze dan Solemnidad de la Virgen del Carmen. Ik moest om 10u30 in het centrum zijn bij een winkelcentrum. Het idee was om eerst wat typische spelletjes te spelen, maar dit was gesloten. We konden wel genieten van een gratis rooftop in het winkelcentrum met mooi uitzicht. Het is gewoon een plaats om buiten te zitten. Nadien zijn we wat gaan wandelen in het centrum en naar plaza ecuador gegaan. Daar is een historisch museum met gratis toegang. Het gaat vooral over de strijd tussen de mapuches of de originele Chileense bevolking die tot op de dag van vandaag nog bestaan. De spaanse veroveraars konden in de 14de eeuw niet verder veroveren dan iets voorbij Concepción door de strategische onderverdeling van de mapuches in verschillende kleine stammen. In het museum was er ook een klein deel over de oorlog tussen Chili-Peru-Bolivia rond 1880 te vinden en die door Chili werd gewonnen. Op de 2de verdieping wat oude spullen. Onderweg veel foto's getrokken. In de namiddag hebben we een typisch gerecht geprobeerd om te delen. Een grote schotel met frietjes, saus met ajuin, verschillende soorten vlees (worst, kip, rund), paprika en het beste erbij is het gebakken oogje bovenop =chorrillana chilena. Een pizza met mais en allerlei andere rare toppings moesten we ook proberen. Als drankje kon ik een pie de limón proberen wat smaakt naar limoen met veel ijs en wat romiger. Even later werd dan het officiële welkomsfeestje gehouden. Wel een beetje raar als je hier al 2 weken zit, maar beter nu dan nooit. Ik had zelf Côte d'or meegenomen en het was zeer snel op. Er waren allerlei snacks en de meest speciale waren volgende: sopaipillas, soort van alfajores (chilenitos), puffs van chocolade OXO en calzones rotos. Sopaipillas is een soort van donut/broodje, hartig van smaak en gemaakt van een soort van zopilla (pompoen). Dit kan gegeten worden met een tomaten/ajuin picata, soort van ranch saus of mosterd. Het is wel echt een van mijn favoriete dingen. De cakejes met manjar zijn wel goed, alleen moeilijk te eten want zeer veel poedersuiker. Dat andere was opnieuw wat donutachtig alleen smaakt het wat naar limoen/madeleintje. De chocolade OXO is raar want je eet chips maar smaakt zoet. Ik heb ze een beetje kennis kunnen laten maken met wat Vlaamse/Belgische hits en enkele dansjes zoals 't smidje of de indianendans. Er was 1 iemand die wel Europapa kende van Joost en ik kon bevestigen dat dat bij ons ook populair is. Het grappige is dat iedereen echt fan is van Leuven alhoewel ze er nooit eerder van gehoord hebben. Het zou lijken op Hogwarts...Read more

• Day 36

Dia de Psicólogo

November 9, 2016 in Chile ⋅ ☀️ 20 °C

Am 9.11 feierten wir hier den Tag der Psychologen. Soweit ich weiß, gibt es diesen Tag in Deutschland nicht. Allerdings gibt es dafür in Chile quasi jeden Tag, um irgendetwas zu feiern.
      Hier ein Foto von Marcia und mir 😀Read more

• Day 19

..a Pacific Ocean sunrise

January 17, 2022 in Chile ⋅ ☀️ 17 °C

..a travelling day..left Chaiten on Naviera Austral..my fav overnight ferry service..bound for Puerto Montt..and got some sunrise pics..which I think are pretty cool..

And..its my birthday..that was the first beer of the afternoon..cheers😚Read more

You might also know this place by the following names:

Agüita de la Perdiz, Agueita de la Perdiz

Join us: