China
Lanzhou

Here you’ll find travel reports about Lanzhou. Discover travel destinations in China of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

5 travelers at this place:

 • Day32

  Lanzhou

  March 19, 2015 in China ⋅ ☁️ 5 °C

  Not a terribly exciting day although Ellen on the bus did help me with my Chinese. I can now count to ten and vaguely ask to go to the train station. Essential vocabulary in my case.
  Lanzhou is a very industrial town; a forest of lego-like high-rises emerge from the lunar landscape. This was the start of my silk road adventure, onwards to Dunhuang on the night train.Read more

 • Day78

  Bingli Caves to Lanzhou

  July 30, 2018 in China

  Today we will head to the chaotic capital city of Gansu province, Lanzhou*. We will have some free time this evening to explore the city. In Lanzhou we will stay in a comfortable hotel.

  Auf dem Weg nach „Lanzou” sind wir durch eine schöne Bergwelt mit Terrassenfeldern gefahren, bevor wir am aufgestauten „Gelben Fluss” angekommen sind. Wir sind mit einem Schnellboot zu den “ Bingling Caves” gefahren. Gegen 17:00 haben wir die Berge hinter uns gelassen und sind in der Megachaotischen 4 Millionen Stadt „Lanzhou” angekommen. Wir sind abends auf den „Night Market“ gegangen, wo man von den Menschenmassen echt erschlagen wird. Mein Appetit hält sich bei diesem Chaos dabei sehr in Grenzen. Wir haben zwar schon oft auf der Welt so ein Gewimmel erlebt. Aber hier ist das Gewimmel schon was ganz Besonderes. Wir sind als westliche Touristen erneut ziemlich alleine in dieser Stadt. Hier stellt sich niemand auf die Wünsche von westlichen Touristen ein, wie beispielsweise in Thailand. Hier in „Lanzhou” ist China noch authentisch. Ich freue mich das wir ab morgen in eher unbewohnte Regionen weiter in Richtung Westen fahren und dort erstmalig seit der Mongolei wieder „bush-camping“ machen und frische Luft atmen können und unsere „cocking groups” westliches Essen zubereiten können.

  Wikipedia:
  *Lanzhou is the capital and largest city of Gansu Province in Northwest China. The prefecture-level city, located on the banks of the Yellow River, is a key regional transportation hub, connecting areas further west by rail to the eastern half of the country. Historically, it has been a major link on the Northern Silk Road. The city is also a center for heavy industry and petrochemical industry. Lanzhou was previously ranked as one of the cities with the worst air quality in the world, due to industrial pollution and its situation in a narrow river valley. Government measures to reduce pollution levels have been effective, and in 2015 the city was awarded China's climate progress title. Lanzhou is home to 3,616,163 inhabitants at the 2010 census and 2,177,130 in the built-up area (urban) of 1,088 square kilometres (420 sq mi). By 2018 its population within the central urban area of 298 square kilometres (115 sq mi) rose to 2,890,000 people.

  Editiert am 01.01.2019
  Text von Wolfgang
  ÖFFENTLICH
  Read more

 • Day45

  45. nap: Lanzhou és a Sárga-folyó

  November 18, 2017 in China ⋅ ☁️ 3 °C

  Lanzhou nem egy szép város. Nem kell persze mindjárt rosszra gondolni, mert nem is arról van szó, hogy annyira nagyon csúnya lenne. Csak olyan semmilyen.

  Ezzel persze valamennyire mi is tisztában voltunk így nagy meglepetés nem ért minket. Arra a város viszont tökéletesen alkalmas volt, hogy megnézzük a Sárga-folyót, kicsit megpihenjünk a selyem-úton és elintézzük a kis kitérőnket Xiaheba, valamint az út folytatását Xi’anba.

  Az első itt töltött napot még a városnézésnek szenteltük. Lanzhout nem véletlenül nem fogja senki a “kelet Párizsaként” aposztrofálni, egy hosszabb napba bele lehet sűríteni a legfontosabb látnivalókat. A Sárga-folyónál kezdtünk, a város lényegében a folyó déli partjára épült, az északi oldalon már csak nagyon keskeny sávban építkeztek. Egy, a Sziget fesztivál fő bejáratára emlékeztető gyalogoshídon sétáltunk át, kerülgetve a fiatalok és gagyi játékárusok csoportjait. Alattunk békésen hömpölygött Kína második leghosszabb folyója, a színéről eltéveszteni sem lehetett volna.

  Közvetlenül a híd északi oldalán már be is léptünk a White Pagoda Parkba. A parkot a domboldalban rendezték be, tele van kisebb-nagyobb szentélyekkel és pagodákkal, valamint itt található a White Pagoda Temple is, amit a 13.-14. században emeltek és ahogy arról neve is árulkodik, kívülről teljesen fehér.

  Végül több órát mászkáltunk a parkban, az egyik templomban sikerült elcsípnünk egy buddhista szertartás elejét, közben néha megálltunk gyönyörködni a kilátásban (tényleg nem csúnya ez a Lanzhou csak minden olyan egyforma), visszafele pedig belefutottunk egy ujgur táncestbe, ahol főleg a helyi öregek lelkesen táncoltak az ujgur zenére (a nézelődők őszinte csodálatára).

  Visszasétáltunk a déli partra, majd lementünk a folyóhoz közelről is megnézni, hogy milyen. Hogy legyen valami összehasonlítási alapja a hűséges olvasóknak: én a Dunában sem úsznék Budapestnél, ebbe pedig a lábujjam se dugnám bele, annyira elrettentő a színe. Még a parton sétálva elcsíptünk két kínai srácot akik valami bődületesen szar zenére élőben rapeltek. Az egész annyira rossz volt, hogy fel akartam venni, de mire közelebb értem összepakolták a cuccaikat. Pedig ezt mindenkinek hallania kellett volna!

  Még egy látnivaló maradt a napra: a White Cloud taoista templom. Pont akkor értünk oda, amikor valamit a legnagyobb nyugalommal égettek az öregek a bejáratnál. Állt mellettük egy rendőr is, úgyhogy azt mondtuk ez biztos a normál ügymenet része és beslisszoltunk körbenézni.

  Sokat egyikünk sem tud a taoizmusról, így azt leszámítva, hogy nem Buddha szobrok voltak a szentélyekben, egy buddhista templomhoz képest csak az volt feltünő micsoda zsibvásár volt a bejáratnál. Persze így jó hangulatos volt, egyébként nem biztos, hogy meg tudnánk mondani akár csak képek alapján is, ez melyik templom volt...

  Este még egy igazi csemege várt rám: Lanzhou igazán az itteni marhahúslevesről híres (niuroumian), amibe a finom tészta mellett jó sok chilit tesznek. Szerencsére a hostel mellett pont találtunk egy helyet, ahol adtak ilyen levest is. Tényleg baromi finom volt, és ezt úgy mondom, hogy Kínában mi már sokszor ettünk nagyon jó leveseket.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Lanzhou, Lantsjou, لانتشو, Ланджоу, ལན་ཀྲོའུ།, Làng-ciŭ, Ланьчжоу, Lan-čou, Λαντσόου, Lanĝoŭo, لانژو, लान्झू, Lancsou, LHW, 蘭州, 란저우 시, Ланьчжоу шаары, Landžou, Laņdžou, 蘭州市, Ланьжоу, Lân-chiu-chhī, ਲਾਨਜ਼ੂ, لانزہو, Ланџоу, หลานโจว, لەنجۇ شەھىرى, Lanchjou, Lan Châu, 兰州市, Lanzcouh, 兰州

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now