Croatia
Uvala Moračna

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

8 travelers at this place

 • Day8

  Bosnia Herzogevenia border

  November 4, 2018 in Croatia ⋅ ☁️ 61 °F

  Hit the road for Vodice this morning at 7:45. Usual mega breakfast. Beautiful sunny day - mid 70’s. Great views of the Adriatic. Lucky to have seats along the left side of the bus Taking lots of pics - an occasional one works out. Stopped for coffee break at the border. Bought some orange Vit C wafers for my cold. Janet and I each popped one and immediately our mouth was filled with this incredibly sour fizzing sensation. This went on for some time and we were like - holy smokes, these things are like crazy!! Later, we decided to read the wrapper which was in Croatian and then used Google translate and discovered we were supposed to put them in a glass of water!! LOL. Lucky we have an esophagus left!

  Stopped after a bit to buy a huge bag of mandarins. There are endless fields of mandarins along the way. Delicious!

  Quick pit stop at 11:00am
  Read more

 • Day188

  10 min Bosnien Herzegowina

  November 10, 2018 in Croatia ⋅ ☀️ 13 °C

  Und weiter geht es an der Küste entlang. Interessanterweise wird Kroatien durch ein kleines Stück Bosnien an der Küste unterbrochen. Somit fahren wir ca. 10 min durch Bosnien um dann wieder in Kroatien zu sein.Read more

  Bärbel xxx

  Es gibt ja schon wirklich Kuriositäten 😂

  11/10/18Reply
  Bernhard Boddenberg

  Dafür gibt es aber keine Aufkleber. Vermutlich haben Sie Geschichtlich auf ein Wasserzugang bestanden.

  11/11/18Reply
  Annundjoachim

  Aufkleber gibt es nur bei Übernachtung, Transit Länder hatten wir bisher jetzt 3. Auf dem Auto sind 16 Aufkleber bisher dazugekommen.

  11/11/18Reply
  Bernhard Boddenberg

  😀

  11/11/18Reply
   
 • Day5

  Plitvice -> Knin -> Neum

  September 21, 2017 in Croatia ⋅ 🌙 16 °C

  De kamer was zo rustig en donker dat we voor het eerst onze pillampjes moesten gebruiken om naar toilet te gaan s’nachts!
  Slechts één uurtje voor de bus vertrok om in te pakken te ontbijten en het ochtendtoilet te doen. Klokslag 8u waren we aan de bus en weer eens als laatsten, dat is niet zo erg zei Jacky, de chauffeur, want jullie hebben toch de kleinste valiezen!
  We reden een beetje dezelfde weg als gisteren naar Plivice dus weer voorbij Rostoke maar nu in ‘t zonnetje! Gisteren was het zwaar bewolkt!
  We rijden echt door het binnenland op weg naar de kust.
  Jess vertelt een beetje over het leven hier,
  Betreffende voeding is er veel verschil in prijzen, fruit en groenten zijn vrij duur daarom heeft men hier bijna allemaal een groententuin. Zo wisselen buren tomaten tegen erwten of appelen tegen druiven. Je ziet ook langs de weg mensen die hun groenten of fruit verkopen, geen handelaars maar particulieren.
  De Krajina streek waar we doorrijden met karstgeberchte en mooie panorama’s laten magistrale landschappen zien!
  We bereiken Knin rond de middag. Een zeer bekende stad in de oudheid, ooit regeerden van hieruit de Dalmatische koningen. We wandelden tot aan het station maar veel was er niet te zien, een grote burcht maar te ver weg om naar toe te stappen en een Othodoxe kerk die gesloten was op de middag!
  We kregen hier een anderhalf uur om te lunchen, wij hadden nog gebak dat ik gisteren had gekocht en een grote appel. Omdat de dichtst bijzijnde restaurantjes vlug ingenomen waren door hongerige Lauwers reizigers stappen wij verder door een echte plaatselijke caffe-bar binnen en dronken een caffe Amerikano bij onze restjes van gisteren. De koffie was zo lekker dat we er nog één namen. De plaatselijke klanten stroomden binnen en al gauw zaten we omringd door rokende en drinkende Kroaten. hier mag nog gerookt worden in de café’s maar zij hebben wel allemaal een witte elektronische kassa!
  Om half twee terug de bus in om door het steeds veranderende landschap te rijden.

  De huizen die wel terug bewoonbaar gemaakt worden en dat moet op eigen kosten gebeuren, er is geen subsidie zoals bij ons al eens gegeven wordt, en dan zijn de middelen schaars als je geld op is na de oorlog. Het kan dan duurt lang duren, meer dan 25 jaar eer het allemaal zal hersteld of vervangen zijn!
  Even rijdt de bus verkeerd, een nieuw stuk autostrade die nog niet op de GPS stond blijkbaar maar dan zijn we weer op de goede weg en rijden we langs de Neretva (rivier) door het Neretva dal waar alle groenten en fruit voor de supermarkten en hotels vandaan komen. Ook dit had ik nog nooit gezien op deze schaalgrote. Onderweg stopte Jacky om ons de gelegenheid te geven een voorraad honing, marmelade of fruit in te slaan aan spotprijzen.
  Nog prachtige zichten aan de Neretva-delta en een vlotte overgang naar Bosnië-Herzegovina. En we konden inchecken in hotel Sunce. Niet de modernste kamers maar met een prachtig uitzicht! En dat voor drie nachten!
  Read more

  Mariatche

  De huizen zijn allemaal bewoond door de eigenaars, een huursysteem zoals bij ons bestaat hier bijna niet. De kostprijs is per m2 oppervlakte van het huis, hier is dat ongeveer 1000 € per m2. Maar in Zagreb zal dat 3000 € zijn en in Dubrovnic 5 of 6000 €. Daarom zijn de huizen redelijk klein en wordt er pas een verdieping opgezet als de kinderen trouwen en zelf hun oppervlakte kunnen betalen. Soms gaat een familie bij elkaar inwonen om bv in de zomer het huis voor enkele dagen te verhuren aan toeristen

  9/21/17Reply
  Mariatche

  Dit is een uitloper van de Dinarische Alpen die gaan van Kroatië over Bosnië tot Albanië.

  9/21/17Reply
  Mariatche

  Boven in de bergen rijden we door een echt spookdorp je ziet de ommuurde terreintjes en de lege huizen, Jess vertelde dat er tijdens de oorlog veel volkswisselingen zijn geweest en dat de Serviërs die hier woonden naar Servië vertrokken en niet meer terugkeerden, dan nog de arme grond die ze tegenwoordig niet meer willen bebouwen samen met degenen die naar het buitenland vluchten en daar een leven opbouwden, maakt dat er in dun bevolkte dorpen niemand overbleef!

  9/21/17Reply
  Mariatche

  P.s. Vandaag 21°

  9/21/17Reply
   

You might also know this place by the following names:

Uvala Moračna, Uvala Moracna