Czech Republic

Travelers at this place
    • Day 7

Der Anstieg zum Waschsalon

April 28, 2023 in Czech Republic ⋅ ☁️ 13 °C

Der Drillseargant hat um 6 Uhr freundlich geweckt und los ging es gleich um 7 Uhr. Kurzer Zwischenstopp zum Kaffee am Markt - Kaffee gab es nicht zu kaufen, den mussten wir selber machen, aber der Supermarkt hatte ein Bänkchen zum sitzen. Tempomacher Klaus hat uns flugs nach Prag gebracht. Pünktlich um 12 Uhr Vollbremsung vor dem Hähnchenstand: Mittagessen.Read more

• Day 2–16

Camping Oase

July 13 in Czech Republic ⋅ ⛅ 24 °C

13:44 ankom vi til pladsen, og efter nogle timers hårdt arbejde, kunne vi fyre op under grillen og spise en gang tjekkisk kylling 🐔
      Nu ligger ungerne i køjerne og slapper af efter en tur i poolen, og forældrene holder skansen i 25 graders behagelig overskyet varme 🙂Read more

• Day 7

Achterbahn durch Böhmen

May 26, 2023 in Czech Republic ⋅ ⛅ 19 °C

Heute hat sich alle 1 bis 2 km der größte Gang, Highspeed, downhill mit dem kleinsten Gang, Schneckentempo, bergauf abgewechselt. Um die Etappe nach Kamýk nad Vltavou etwas aufzulockern, gab es mal eine Furt oder einen so steilen Berg, dass nur noch Fahrrad schieben geholfen hat.Read more

• Day 15

En underlig dag er slut

July 26 in Czech Republic ⋅ ☁️ 27 °C

En underlig dag er slut, den sidste dag bliver altid lidt blandet.
      Vi startede meget roligt på dagen, og henad ved 11 tiden, så smuttede vi en tur mod Prag, for at gå på jagt efter fodboldstøvler.
      Vi besøgte Fashion Arena Outlet Center, som er en blanding af alle de store mærker, lige fra Lindt chokolade over Pandora og Hugo Boss, og til de mere almindelige som f.eks. Adidas og Nike. Operationen var en succes, og familiens fodboldspillere er nu klar til en ny sæson med seje sko 😎

Vi kørte videre over til Europark, som er et forholdsvist lille center, som dog indeholder en vigtig butik, nemlig OBI, som er en blanding af XL byg og Harald Nyborg på speed 😛 Her kan jeg sagtens bruge tid (og penge), mens resten af familien undersøger de andre butikker.

Inden vi kastede os ud i shoppingens glæder, besøgte vi stedets konditori. Tjekkerne er ret gode til søde sager, og her kan man vælge mellem masser af forskellige stykker lagkage, vandbakkelser, croissanter i mange forskellige varianter, og selvfølgelig også lækker is og kaffe. Det var ikke så tosset 😜

Efterfølgende slog Malte følge med mig i OBI, og vi fik bl.a. fundet en ny boremaskine, sneglefælder, en lampe til garagen, en ny kasse til campingvognen og meget mere. Imens shoppede de andre lidt tøj osv., og efter et lille besøg på stedets lille Food court, sluttede vi af med et besøg i Globus, som minder lidt om Bilka. Her blev der fyldt op hjem til Danmark med billigt slik og godt øl (og brød (Lukas følte også trang til en chokoladecroissant)).

Vi var tilbage på pladsen ca. 18:30, og så gik vi i gang med at pakke sammen. Ungerne gik lidt til og fra, der var lejrbål her til aften, og det lokkede selvfølgelig, ligesom fodboldbanen også blev besøgt.
      Her kl. 23 mangler vi kun møbler og selve teltet, så planen er at stå op omkring kl. 8, bade og spise, og så være pakket og klar til afgang senest kl. 11. Så venter der omkring 1.150 km., før vi er hjemme, og med ophold ved grænsen og pauser undervejs, er det nok realistisk, at vi lander hjemme omkring ved 4 tiden natten til søndag.

Godnat fra Tjekkiet, vi ses i DK 🙂

• Day 14

En doven dag...

July 25 in Czech Republic ⋅ ⛅ 24 °C

En doven dag går mod enden. I Tjekkiet er der ikke lyse nætter som derhjemme, og her kl. 22:30 er der allerede kulsort. Det gjorde ikke så meget, for i dag var der igen ildshow, og det virker nu engang bedst, når man kan se det, så der skal helst være mørkt.
      Dagen startede stille og roligt, med at vi alle vågnede lidt i etaper. Planen for i dag var ganske simpel, vi skulle have vasket en maskinfuld tøj - og det var det! 😃
      Så dagen blev lidt legende, som det ofte sker, når man har tid nok. Der blev tid til lidt småreparationer på vognen, Silas pakkede et nyt fodboldmål ud, som er købt for feriepenge, og et kasseret stigegolf som var efterladt blev adopteret til leg på vores lille matrikel. Og sådan gik dagen, dog krydret med lidt poolbesøg, og deltagelse i både armbrøst-skydning og jonglørskole.

I morgen skal vi nå alt det vi mangler, for lørdag tøffer vi igen mod nord og hverdagen 🙂

• Day 13

En stille dag + en aktiv dag

July 24 in Czech Republic ⋅ ☁️ 24 °C

Så gik der to dage mere, i går opdaterede vi ikke - for der var ikke så meget at fortælle. I bund og grund chillede vi bare på pladsen, og det mest aktive det skete, var at vi kørte til Jesenice og handlede 😃

I dag var anderledes, for der har vi været aktive. Vi kørte fra pladsen ved ti-tiden, og første stop blev et lille butikscenter i Prag, hvor der var en bestemt butik (Kik), som lige skulle besøges for at shoppe lidt billigt tøj. Der var også en Pepco, og i et ubemærket øjeblik lykkedes det undertegnede at snige endnu en lyskæde i kurven 😜
      Videre gik det mod dagens mål, vi var nemlig på vej til Prag Zoo. Vi parkerede et godt stykke væk, og hoppede på en bus det sidste stykke.
      En familiebillet koster 1.000 czk., det svarer til lige under 300 kr., det havde vi ikke fået to voksne og tre børn ind for i Aalborg Zoo 🙂
      Prag Zoo er svær at beskrive, men den er virkelig fantastisk. Den ligger på en bjergside, som er udnyttet til at give f.eks. bjerggederne de bedste vilkår. Til dem der ikke vil gå op ad bjerget, er der såmænd også en skilift, og der er så mange forskellige dyr, at det kan være helt svært at rumme. F.eks. Komodovaran og Tasmansk djævel. Der er utroligt rent og pænt, og alle de steder hvor man er ved at føle sandpapir i halsen, ligger der enten en isbod eller en restaurant som kan benyttes for meget billige penge.
      Vi mener at det lykkedes os at at stort set alt, men det gav godtnok også nogle ømme fødder, da vi sjoskede ud af parken efter næsten otte timers travetur!
      Jeg tog bussen ud efter bilen mens de andre ventede, og vi fortsatte til Galleri Harfa, hvor vi elsker at benytte deres Food Court oppe på toppen. Karina og Lukas kastede sig over det kinesiske køkken, mens tvillingerne og jeg besluttede os til at støtte den gyldne måge 🙂
      Vi nåede lige en hurtig tur i Decathlon, hvor en fantastisk ekspedient hjalp Lukas og Silas med at finde begynderketchere til efterårets projekt, de vil nemlig gå til badminton.
      Vi var tilbage på pladsen 21:30, og ungerne kunne lige nå at deltage i den daglige landskamp. Her på pladsen er der ca. lige mange hollændere og danskere, så stort set hvert aften spiller de mod hinanden, hyggeligt!

Nu er benene smækket op (uret siger 20.500 skridt) og en kold øl og bogen kalder, mens pladsen langsomt falder til ro. Godnat derhjemme 🙂

• Day 11

En rolig shoppe-dag

July 22 in Czech Republic ⋅ ☁️ 25 °C

I dag forlod vi campingpladsen omkring middagstid, og kørte en tur på SAPA, også kaldet "Det sorte marked", det er jo en slags tradition. Her brugte vi flere timer på at trave gennem gangene med tøj og accessories, og der blev da også handlet lidt fodboldtøj og et par solbriller 🙂 Sapa har også sin egen version, at de butikker vi kender som engros til erhvervsdrivende. Dog kan alle handle her, de erhvervsdrivende har bare sine egne priser, og vi mødte da også camping-fatter og mutter, som var ude og handle stort ind 🙂

Herfra gik turen videre til Westfield Chodov, som både er et fint shoppingcenter og det sted vi parkerer, når vi er med metroen i Prag. Her er der, som de fleste steder, en "food court" på toppen, som sikrer at alle kan handle i præcis den restaurant de vil, og så kan man spise sammen ved de fælles borde. Ungerne fik fine kanin pizzaer, Karina fik thai-mad og jeg kunne gå ombord i den lækreste dejligt stærke gullasch med hvidt brød til, uhmmm 😛
      Herefter shoppede vi lidt, før vi fandt desserten, som stod på forskellige is og kaffe med lagkage til mig 😉

Vi var tilbage på pladsen omkring kl. 19, og der er blevet spillet en del badmintonrunder og sludret meget med naboerne. Ungerne er meget fascinerede af, at vores nabo er ved at tage flycertifikat, og de har vist næsten overalt ham til, at han skal flyve til Thisted og give en is 😃

• Day 9

Abendessen wo auch immer, was auch immer

June 8, 2023 in Czech Republic ⋅ ☁️ 22 °C

Der Hunger hat uns hier landen lassen.
      Essen war schon mal gut und jetzt gibt es natürlich Cappuccino und Palatschinken.
      Da wir keine tschechischen Kronen haben wird es spannend wie wir bezahlen können.Read more

• Day 10

En stille dag...

July 21 in Czech Republic ⋅ 🌙 25 °C

En stille dag går mod enden, og her kl. 21 er vi nede på dejlige 24 grader. Det er ti grader lavere end i eftermiddags, så poolen er blevet brugt en hel del i dag.
      Vi har nemlig været på campingpladsen hele dagen, vi har slet ikke været udenfor matriklen 🙂
      I morgen skal det regne og måske tordne, så der kan det sagtens være, at vi får lyst til en køretur 🙂

PS: Vores hvepsefælde er nu blevet hovedfødekilde for den lokale myretue, de er virkelig innovative 😃

• Day 8

Hverdag på Camping Oase 🙂

July 19 in Czech Republic ⋅ ⛅ 27 °C

I dag har vi været på pladsen hele dagen.
      Dagen har budt på solbad, varme, pooltur, tøjvask, vandkamp, aftenbiograf og masser af "benene op med en bog"!
      Til Lukas store fortrydelse, så har dagen ikke indeholdt badminton 😃
      (Og så lykkedes det Henrik at hænge endnu en lyskæde op 😃😃)

You might also know this place by the following names:

Okres Praha-Západ, Okres Praha-Zapad

Join us: