Denmark
Christianshavns Kanal

Here you’ll find travel reports about Christianshavns Kanal. Discover travel destinations in Denmark of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

10 travelers at this place:

 • Day2

  Koppenhága - Christiania

  January 13 in Denmark

  Miután megérkeztünk a központi pályaudvarra, igen nagy tervekkel indultunk neki Koppenhágának, és el is jutottunk konkrétan a második sarokig, a Hop On Hop Off standig! 😄 ANNYIRA, de ANNYIRA hideg volt, (pláne így félig betegen), hogy nem vállaltuk a több órás gyaloglást (a fagyhalált kockáztatva 😅).

  Igazodva a buszjárathoz a programtervünk jól a feje tetejére állt, és a "nice to have" Christianiaból első célpont lett. Bevallom, nem bántam, mert én mindenképpen meg szerettem volna nézni. 😊

  Útba esett a Vor Frelsers Kirke evangélikus templom is a csavaros tornyával, így egy fincsi és kötelező dán péksüti után célba is vettük.
  ... és el is vétettük, mert a cukortól megrészegülve egyenesen az ellenkező irányba indultunk el! 😃 Egy kis kurfli után megtaláltuk, de sajnos épp temetés volt, így nem tudtunk bemenni, maga a torony pedig télen nem is látogatható. 😕

  A templom így kiesett, mentünk tovább a hippi negyedbe, ami tulajdonképpen állam az államban, saját szokásrenddel, "törvényekkel". Még a 70-es évek elején egy fiatal pár alapította a közösséget, elfoglalva egy volt katonai területet; aztán egyre többen költöztek be olyanok, akik egy kicsit szabadabb életre vágytak, pl. legalizálták a könnyű drogokat, ami egyébként ugye Dániaban tiltott. Egy ideig próbálták felszámolni őket, de végül maradhattak, csak nem építhetnek új házakat. Mai napig neves művészek járnak ide látogatóba, és kihalásos alapon lehet bekerülni.

  Na, mi ebből az egészből annyit láttunk, hogy minden ház szanaszét van graffitizve, izgis "tereptárgyak" vannak mindenfelé (drótszobor, cipők felaggatva stb.) és átható fűszag terjeng.
  Mint mindenből, ebből is bizniszt csináltak, így a "csendes lakóházak" mögött kis piac található mindenfelé turistabutító kannabiszos kacattal (persze mi is vettünk párat 😉), majd egyre beljebb érve már gond nélkül árulják magát a cuccot is! Nagyon kemény, ilyet még Amszterdamban sem láttam! Halál komolyan, kis standasztalokon ott figyel mindenféle válogatott mariska csinos kis(?) csomagokban. Meg süti, meg valami táblás, "ömlesztett" cucc, amit nem ismerek. Talán hasis. Mint valami biopiac! 😊 Esküszöm már a terjengő szagoktól majdnem betéptem! 😂🤣😃😄
  Hátrébb csomó asztal padokkal, ahol teret engednek az élvezetnek, illetve van pár bár és kajálda is. (Az egyikből konkrétan kizavartak, mert csak inni szerettünk volna 😕)
  Sajnos itt már nem lehetett fényképezni, de az agyamba egyszer és mindenkorra beleégett a kép! 😉
  Read more

 • Day2

  Christiania UPDATE

  January 13 in Denmark

  ... Barbitól kaptam még 2 képet adalékként az ottani életérzéshez (meg egy közöset Marcival 😉)
  Na igen, a stikában készített képen némileg látszik a "vásári forgatag"; egy kb. 20-30 méter hosszon, színes zászlók alatt kínálják a portékáikat a tagok, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Aztán lehet, hogy az, csak mi egy fordított világban élünk! 😄

 • Day31

  Freetown Christiana

  April 19, 2015 in Denmark

  Taking photos in Freetown is not allowed ans I wasen't gonna take my chances! Here's a pic of the enterence. If you dont know what this place is look it up cuz you know....knowledge and stuff. Interesting place!

 • Day3

  Freistadt Christiania

  March 4, 2017 in Denmark

  Die Freistadt Christiania (dänisch Fristad Christiania, auch Freies Christiania oder kurz Christiania) ist eine alternative Wohnsiedlung in der dänischen Hauptstadt Kopenhagen, die seit 1971 besteht. Aus Sicht der dänischen Behörden handelt es sich um eine staatlich geduldete autonome Gemeinde.

  Der Besuch von Christiania gehört irgendwie zu Kopenhagen dazu.
  Es ist wirklich eine "Kifferkommune", es riecht sehr nach "Amsterdam" überall und seltsame Gestalten laufen da rum.
  Fotos sind nicht gern gesehen. Deswegen habe ich diese eher heimlich gemacht.
  Read more

 • Day27

  Copenhagen between cruises

  May 16, 2017 in Denmark

  While waiting for cruise 2 to the Baltics, we are doing a quick tour of Copenhagen and on a mission to find our hotel for later this month. The hop on hop off bus is a relaxing way to preview the city and stop at several places along the way. Still loved Rotterdam and Delft the best, though. Clean, friendly and love their football/soccer. The local team won the championship for the first time in 18 years. The celebration was awesome - lifeboats shooting their form of "fireworks" beside the bridge, cyclists and walkers cheering, horns honking for hours. We made sure to be out of the train station before the game ended. Coming back from Delft, we had ticket problems because the change machine was,broken and our credit cards weren't accepted because we didn't have pin numbers. Funny part is we used our card to buy the first tickets on the same line! They let us into the station but we had to sneak out right in front of a line of policemen staging themselves for the post-game celebration. Got out of there just in time and walked to the Swan Market, a local gathering of artisans, good trucks, music, and vintage goods. Dan had his first experience with European bathrooms with no privacy! I had warned him but his reaction was priceless. All is well and we still having a ball.Read more

You might also know this place by the following names:

Christianshavns Kanal

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now