Denmark
Fanø Vesterhavsbad

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 2

   Rindby Camping

   June 29, 2020 in Denmark ⋅ 🌬 17 °C

   Da ich diesen Campingplatz schon für 3 Nächte reserviert habe, ging das einchecken sehr schnell und wir durften zu unserem großen, von Hecken eingeschlossenen Stellplatz. Auf unserem Areal stehen wir sehr windgeschützt und unbeobachtet 🤭👍. Leider hat sich das Wetter geändert und zu dem starken Wind kam auch noch der Regen.
   Also nichts mit draußen sitzen, sondern Heizer rausholen und sich es im Bus gemütlich machen 😆.
   Das Anstoßen auf unseren 24. HOCHZEITSTAG haben wir natürlich nicht vergessen 😍😀🥳🥳🥳🥂!
   Read more

  • Day 4

   Der letzte Tag auf Fanö

   July 1, 2020 in Denmark ⋅ ⛅ 17 °C

   Unser letzter Tag auf Fanö begann mit Sonnenschein 👍, wir waren begeistert, den Tag draußen mit dem Frühstück zu beginnen, genial 😄🥖🥚☕.
   Sogar ein kleiner Hase hat uns bei dem schönen Wetter besucht, wie auf dem Bild zu sehen 😁.
   Anschließend wollten wir weiter die Insel mit Rad erkunden. Als Erstes standen die Bunker des Atlantikwalls auf dem Programm. Schon auf halber Strecke kam der Regen, welcher nicht wieder aufhören wollte. Das Besichtigen der Bunker fiel daraufhin recht kurz aus und wir machten uns auf dem kürzesten Weg wieder zum Campingplatz.
   Am Abend hörte es dann endlich wieder auf und wir konnten sogar den Abend verbringen noch im Freien verbringen.
   Read more

  • Day 7

   18-7 Rindby (Fanlø)

   July 18, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 17 °C

   De weg waar de scouting aan is, is best druk. En daar moet ik een hele tijd langs. Blijkt een toegang naar een bijna snelweg te zijn. Na 2 km wordt het goed te nakken. Bij Esbjerg snap ik niet waarom ik noord moet langs een vierbaansweg als de veerboot vanuit het zuiden gaat. Ik doe zelf wat. Met je fiets de boot op is een techniek, je fiets moet door het ene hek en jijzelf tegelijkertijd door het andere. Gelukkig word ik geholpen.
   Fanø kan mij niet erg bekoren, veel verkeer. Heel terras alle tafels gereserveerd. Maar dan kom ik op het strand, dat is de fietsroute! En nu durf ik wel want het is niet ver. Gaaf, het is bijna beton, alleen de duintjes vermijden. Sønderho is mega toeristisch. Maar ze hebben wel fish & chips! Joho! Ik loop een rondje dorp, leuk hoor, die huisjes met die rieten daken. En net als ik terug wil gaan: mensen in kostuum. Ik er achter aan. Wordt een optocht naar de molen, waar een optreden is. Welkomstwoord was vast erg leuk, mensen moesten veel lachen. Dan een lange toespraak van de minister van cultuur, ook in het Deens. Dan samen zingen, uiteraard Deens. Dan bruiloftsdansen. Hum, da's 1 dans. Kostuumshow. Leuk, weer Deens maar af en toe versta ik wat. Dan weer zingen, daarna Sønderho dansen. Hé, da's die bruiloftsdans, maar nu mag iedereen mee doen. Hierna komt nog meer zingen. Ik taai af, het is inmiddels bijna 4 uur, ik denk niet dat ik nog terug oversteek.
   Wind tegen terug, ik doe de panorama lus. Langs een eendenkooi. Route staat niet meer aan gegeven maar aangezien ik vlak langs zee moet kan er lijkt mij niet veel verkeerd gaan. Behalve dan dat het steeds ruller wordt. Als ik de haven zie krijg ik het bijna niet meer geduwd. Was gelukkig maar een klein stukje. Ik blijk bij terugkomst op asfalt toch echt op de panorama route gezeten te hebben, achter me staat hij weer aan gegeven.
   Het is inmiddels 6 uur! Zeker weten dat ik niet meer oversteek. Pak de eerste camping: plek, aardige vent die me drie keer in een deuk krijgt. Ik krijg de wifi gratis van hem en een plek achter een héle dikke heg. Nieuw Zeelandse winden hier!
   Ik ga douchen zonder handdoek. Mijn dunne fietstrui droogt eigenlijk nog beter af blijkt! "Beetje" moe. 58 km. Het is nu 8 uur en ik heb nog steeds geen trek! Leve de fish & chips.
   Blij dat ik niet op die andere camping sta, ik hoor de muziek hier!
   Oh, en vanochtend mijn zadel nog verder verzet. Geen pijn in mijn kont meer! Hoera!! Fietst toch leuker.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Fanø Vesterhavsbad, Fano Vesterhavsbad

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android