Satellite
Show on map
 • Day288

  Sprookjesland

  May 31, 2016 in China ⋅ ☀️ 23 °C

  Het Jiuzhaigou national park stond al tijden op ons verlanglijstje. Google maar eens en je begrijpt wat ik bedoel. De meest heldere knálblauwe meren die je ooit hebt gezien.

  Ondanks onze hoge verwachtingen stelt wat we zien ons niet teleur. Het is prachtig! Overal waanzinnig kleurrijke reflecties in het stille water, versterkt door de zon die na een uurtje doorbreekt en de hele middag blijft schijnen. We hebben weer geluk. Iedere keer als er een dagje in de buitenlucht op het programma staat hebben we prachtig weer, de rest van de dagen regent het. Ongelofelijk. We verkennen het hele park tot we aan het einde van de middag zo veel pijn aan onze voeten hebben dat we maar naar buiten vluchten. Net op tijd voor de regen weer losbarst.

  Toegegeven, Jiuzhaigou is niet echt een relaxte ervaring. Dat begint al bij de opening van het park. Ze zijn met ongelofelijk veel die Chinezen, en ze willen allemaal als eerste een ticket kopen om naar binnen te mogen. Geduw, getrek, voorkruiperij, you name it. We waren ervoor gewaarschuwd dat er een enorme 'ellebogen' mentaliteit heerst in China maar dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Voor ons overigens niet echt een probleem. Thomas weet met zijn bijna twee meter prima ons plekje in massa te bewaken, en eenmaal in het park blijken de Chinezen weer liever het busje te nemen in plaats van te lopen. Ik zeg trouwens bewust 'massa', want van een nette rij hebben ze hier nog nooit gehoord 😉. Super fijn ook dat we opnieuw studentenkorting weten te regelen. De entree voor het park is normaal gesproken een whopping 39 euro.. Per dag!!

  Al met al is Jiuzhaigou één van onze hoogtepunten in China. Alle euro's meer dan waard. En dan heb ik het nog niet eens over ons fantastisch goede en goedkope hostel en de heerlijke Tibetaanse bbq waar we van genieten. Na de Sichuan - Tibet highway waarderen we een beetje comfort eens te meer!

  PS. Ik heb ergens gelezen dat het gerucht gaat dat de meren van nature toch niet zó blauw zijn en er misschien toch wat kleurstof aan wordt toegevoegd.. Zou het echt? Ik kan het me haast niet voorstellen maar then again, we zijn in China en hier weet je het maar nooit, haha!
  Read more

  MJ Spauwen

  Stel je voor, hoop dat dat niet waar is. In NZ toch ook natuurlijk knalblauw water

  7/4/16Reply
  thomas en sanne

  Klopt helemaal!

  7/4/16Reply