France
Ayguesvives

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 59

   verwöhnprogramm

   September 20, 2019 in France ⋅ ⛅ 20 °C

   der fahrradweg dem canal du midi entlang hat sich heute zu einer goldroute entpuppt. als erstes ging es über einen befestigten schotterweg; idyllisch an der platanenallee entlang, an schönen schleusenhäusern und an den vielen alten umgebauten schleppern vorbei, wo nik sein traumhausboot für die pension gesehen hat. dann kam eine leichte teerstrasse und auf einmal waren wir für fahrradverhältnisse gesehen auf einer autobahn. der fahrradweg ein paar kilometer vor toulouse ist doppelspurig betoniert, abtaloschiert und unglaublich schnell befahrbar. wir hatten einen riesenspass, komfort und waren extrem schnell am ziel. nach einrichtung des zeltes liefen uns tobias und claudia aus leipzig über den weg, welche wir gestern zwar auf dem gleichen camping gesehen, aber nicht kennengelernt haben. tobias ist dann gleich mit uns ins gespräch gekommen und wir hatten beschlossen - da es auf seinem platz einen mobilen grill hatte - dass wir doch gemeinsam grillieren könnten. gesagt, getan. es war auch für uns wieder einmal ein highlight, grillieren zu können. es war ein gemütlicher abend am canal du midi.Read more

  • Day 14

   Toulouse verkennen

   August 18, 2022 in France ⋅ ⛅ 22 °C

   Ik werd wakker van de regen die zachtjes op mijn tent viel. Ik had geen zin om wakker te worden. Gelukkig hoeft dat ook niet vroeg vandaag.

   Toch rond een uur of 9 opgestaan, naar de Lidl gewandeld voor wat ontbijt en rustig na het ontbijt eens de auto weer gepakt om naar Toulouse te gaan. Auto in een parkeergarage gezet en naar office de touristme gelopen. Ze hadden een kaart liggen om mee te nemen met de bijzondere plekjes aangeven stond.

   Een enorme Catedral ingelopen. Binnen was erg mooi. Wat je ook mag verwachten van Franse kerken. Wat een hoop goude spullen hebben ze zeg. Die kerk had het goed. Daarna door de stad heen gezworven. Japanse tuin gevonden waar ik paar nederlanders nog tegen kwam. Verder leuke en grappige gebouw en smalle straatjes gewandeld.

   Daarna naar een museum gegaan aan de rand van de stad. De hal van de machines. Bij de kassa mijn ov kaart laten zien en zeggen dat een studentenpas is werkte weer voor wat korting. En binnen was ik.

   In het museum allerlei apparaten zo mooi en nutteloos als ze zijn. Grote mechanische spin en draak met houd bekleed. Geweldig de techniek hoe het in elkaar zit. Personeel liet al te graag alles zien en hoe het werkte. Was vaak op 2 plekken tegelijk wat aan de gang wat grappig maar ook bijzonder hoe ze dit gemaakt hebben. Buiten stond de grote minotoure waar mensen mee konden rijden. Helaas vandaag niet. Binnen hadden ze een draaibank verbouwd tot muziek Instituut. Was echt leuk om het te zien. Helaas uitleg weinig van mee gekregen natuurlijk allemaal Frans. Ze probeerden soms nog in het engels voor een paar mensen maar dat was techniek uitleggen best wel moeilijk.

   Terug naar de camping boodschappen gedaan. Lekker pasta gegeten. En met mijn laptop bij de receptie gezeten om de rest van de paar dagen beetje te plannen waar ik ongeveer de komende dagen heen ga om begin volgende week in Keulen aan te komen. Moet nog ongeveer 1300 km rijden. Pfff wat een eind eigenlijk.

   Camping van morgen al geboekt. Nederlandse eigenaren. Klein beetje dichter bij huis.
   Read more

  • Day 13

   Fuck it! Ik ga het anders doen!

   August 17, 2022 in France ⋅ 🌧 24 °C

   Vannacht had het flink wat onweer gehad. Hoop kabaal en de mooie lichtflitsen en vertakkingen
   Maar niet veel regen tot in de ochtend.

   Rond 9 uur was het weer droog en begon de zon licht door te komen dus mijn tent redelijk droog ingepakt.

   Paar dagen al weer in de gaten gehouden in verschillende delen. Maar fuck it ik ga niet mijn plan aan houden om richting Zwitserland te gaan. Dat wordt paar dagen alleen maar tot weer. 2e keus Dijon. 2 dagen bar slecht weer. Dan blijft er 1 optie over naar het westen.

   Dus gekeken wat goed aan te rijden is dat werd Toulouse. Kleine 400km verder.

   10 uur vertrokken. De gorges de ardeche afgereden met nog zonnig uitzicht om de rivier. Grappig om de tocht die ik heb gedaan een paar punten van bovenaf te zien. Zo ook de bivac kunnen spotten waar ik sliep. Aan het einde Valon pont d'arc nog even rond gelopen en daarna door naar Toulouse.

   Onderweg nog een flinke bui gehad dat iedereen op de snelweg 50 met alarm lichten reed. Anders kon je niks zie en had je geen grip op de weg. Had het geluk dat ik vlak bij een tank station was waar ik van de weg af kon. De rotonde was veranderd in een rivier zelfs daar.

   Na de regen meer en deel was weggetrokken door gereden naar de camping. Een typisch Franse camping ( met de bekende hurk wc) met een relaxte eigenaar.

   Plekje uitgezocht met hem en opgebouwd. Even langs de Lidl wat naar de camping zat voor eten voor vanavond.

   In de avond lekker film gekeken en redelijk op tijd naar bed. Was best een lange dag weer in de auto.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Ayguesvives, Aigasvivas, Aigas Vivas, Эгвив, Егвив, Егвів, FRMPG, 艾盖斯维韦

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android