- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Aug 5, 2024
- ☁️ 22 °C
- Altitude: Sea level
- FranceBrittanyBrestLe ChâteauPort de Commerce48°22’42” N 4°29’22” W
Brest
August 5 in France ⋅ ☁️ 22 °C
Na twee dagen te hebben gevaren, zijn we 2 nachtjes in Brest gebleven. Ik merk dat die nachten soms nodig zijn om de boel op de rit te houden. De meeste Franse havens, waaronder Brest, hebben zaken goed voor elkaar. Er is toegang tot een vaste wateraansluiting en ook het electra is onbeperkt. Als je dat vergelijkt met havens in Nederland en dan vooral op de Wadden, is dit erg luxe. Voor 50 tot 100 euro per nacht kun je hier goed liggen. Dat betekent dat je wasmachine kan draaien en je lekker kan douchen zonder je zorgen te maken of de zekeringen op de kade er niet uit springen. Ook zijn er restaurants bij de haven zodat ik me eergisteren bij aankomst niet druk hoefde te maken om een warme maaltijd
Met de grote supermarkten op loopafstand kun je inslaan wat nodig is zodat je klaar bent voor de volgende reis. Wij zijn daar op de stepjes naartoe gegaan om bepakt met onze rugzakjes de boot weer te vullen. Onderweg en in het centrum van Brest waar we de supermarkt aantroffen, kregen we hetzelfde beeld te zien als in andere Franse steden aan de noordkust, namelijk naast mooie oude gebouwen en gezellige straatjes veel zwervers en bedelende mensen. Wat mij aangreep was een vrouw met een slapend kind in de buggy die bedelde voor geld tegenover de supermarkt. Ik heb een foto ervan gemaakt waar ik me stiekem van afvraag hoe netjes dat is van me. Maar het geeft een beeld van de armoede die ik hier zie.
Wij vertrekken morgenochtend naar Spanje. Ook dit is weer een 2-daagse zeilreis waarvoor we fit en toegerust moeten zijn. Ik heb zojuist het laatste uit mijn fles Franse chardonnee geperst waar ik zeker spijt van ga krijgen morgen maar die nu te aantrekkelijk was om te laten staan.
We hebben de boodschappen weer ingeslagen en de boot is weer klaar voor vertrek. Hier is Arnold druk mee geweest en heeft zelfs op het wankele surfplankje de bijboot op de davits gezekerd, tot groot plezier voor mij.
Kortom wij zijn er weer klaar voor en hebben er zin in om de Biskaye over te varen. Alhoewel we weten dat de komende dagen weer loeizwaar gaan worden, weten we ook dat er weer iets nieuws en moois voor terug komt. Ik verheug me in ieder geval al op de Spaanse wijn waar ik mijzelf op trakteer als we ook deze reis weer hebben voltooid.Read more
Traveler Uiteindelijk draait het toch altijd weer uit op drank😉🍻
Traveler Waarheid als een koe 😁
Traveler Held!