France

Travelers at this place
    • Day 13

Gap - Sigoyer

October 19, 2019 in France ⋅ 🌧 12 °C

Vi fortsætter mod Gap, provianterer og kører op til landsbyen Sigoyer, hvor vores venner Pierre og Françoise bor. Her er bare så flot og hyggeligt. Blandingen af landbrug med græssende får og kvæg med bjælder, vandremuligheder på fjeldmassivet Céüse, og udsigt til de høje, sneklædte alper er bare så perfekt.
      Vi bliver her nogle dage. Laver lidt kontorarbejde, hjælper med renovering af nogle værelser i deres store hus, og går nogle småture. Der er ellers næste altid godt vejr i Sigoyer, men lige disse dage regner det en del, og det er fint bare at være her!

• Day 8

Beaumont - mellem Les Écrins og Dévoluy

September 13, 2023 in France ⋅ ☀️ 19 °C

Vi kører på endnu mindre veje (med græs på midten) end i går. Gennem landsbyerne Les Verneys, og Les Angelas op til passet Col de Parquetout, møder ikke en eneste bil på vejen, men landsbyerne ser fine og aktive ud. Der er gårde med dyr, haver og mennesker og fællesovnen, som man brugte til at bage brød i sammen, i gamle dage, ser ud til at have været i brug for nylig! Efter passet kommer vi ned til landsbyen Sainte-Luce, men lige inden gør vi et lille stop i Col de l’Holme, hvor vi har udset os en mini-top, Le Chauvet (1.700 m.) vi vil gå op på, for lige at holde benene i gang! Vi kan se der græsser køer på toppen, og nede i starten er der også markveje, der bliver til ko-stier længere oppe, men køer er altså ikke nær så gode til at lave fine vandrestier som får! Og desuden er det ret stejlt og ret højt græs, men op kommer vi dog, og lige på toppen er der godt med blæst og lidt regn, så det bliver bare til et hurtigt billede, og så skynder vi os ned igen!

Vi fortsætter til Corps, og kører så nord om søen Lac du Sautet og mod syd, igen på små veje, langs med bjergområdet Devoluy. Det er ret flot. Vi har vandret to ture i Devoluy tidligere, men kan godt komme tilbage hertil en anden gang igen. I Veynes køber vi lidt ind, og kører så mod Sigoyer, for at besøge Pierre og Francoise et par dage.

• Day 9

September 14, 2023 in France ⋅ ⛅ 22 °C

Vi hygger, slapper af og fixer småting. Pierre er lige kommet tilbage fra Bretagne, efter at have sejlet (sammen med hans far Michel på 96), dennes lille sejlbåd tilbage fra Vannes til Saint-Malo (20 dages sejlads)! Og i morgen skal Pierre og Francoise også afsted med deres camper, så de går også og pakker og forbereder, men der er tid til at nyde solen og udsigten fra deres skønne terrasse, hvorfra alle måltiderne også nydes. Vi går også en hurtig eftermiddagstur op til passet Col les Guerins. Om aftenen trækker det op til tordenvejr rundt omkring os, og der kommer da også et par lyn og lidt bulder, men ikke så meget regn lige her hvor vi er.Read more

• Day 48

Retur til Sigoyer

October 23, 2023 in France ⋅ ☁️ 18 °C

Det er over en måned siden, at vi var her sidst. Træerne har fået flotte efterårsfarver og valnødderne drysser ned, men den første dag er vi også indhyllet i regn og tåge, og kommer ikke så meget ud. Vejret indbyder mest til at hygge indendørs og udveksle historier.

Om tirsdagen klarer det pludselig op, og vi skynder os på en lille vandretur af vejen op til passet Col des Guerins. Herfra kan man gå op på både den lille (la petite) og den store Pic de Céüse, (som er meget berømt i klatrekredse) hvilket vi næsten har været hvert år, når vi har været forbi. Men i år holder vi os til vejen og samler valnødder!

Om aftenen er vi henne og spise hos nogle naboer og venner til Pierre og Francoise. Det er som altid hyggeligt, og vi får serveret en masse gode og lokale specialiteter: Syltede svampe af arten vin-mælkehat (eller blodig mælkehat) Sanguin på fransk. Den findes vist ikke i Danmark, men er meget populær hernede, og smager virkelig også godt i sådan en olie-eddike lage. Soupe au Pistou (efterårssuppe med alle havens grøntsager og bønner). Æble-crumple - også en rigtig efterårsdessert. Og så selvfølgelig en række forskellige oste fra den lokale gård. Rødvin og pærebrændevin!

• Day 18

Col de Rabou og Sigoyer

September 21 in France ⋅ ☁️ 17 °C

Jeg forbinder det at “samle sten” i marken (som barn på gården jeg er fra) med noget hyggeligt. Først at gå ud over markerne, med en greb, og lave små bunker af de største sten. Senere at køre ud med den lille traktor og kassen og hente stenene hjem til stenbunken bag laden. Det var som regel på dage med dejligt vejr, og ikke særlig hårdt (det var jo små sten).

Efter at have vandret den sidste uges tid i først Queyras og siden Dévoluy, er jeg godt klar over, at bønderne fra disse områder nok har et lidt andet billede af det at samle sten! Vi har hørt fra Queyras, en ældre mand fortælle, hvordan de altid blev sendt ud som børn for at samle sten. Og når man ser de små jordlodder der er i dag, med bunker af sten overalt mellem markerne, er det tydeligt hvor stort et arbejde, det har været at rydde bare små områder til at kunne slå græs på til vinterfoder. Og hvordan mange års arbejde nogle gange er blevet spoleret, af elve, der efter meget nedbør, fører nye sten med sig ned over græsskråningerne, og stenrydningen kan begynde forfra!

Så i dag, når vi sveder og bruger vores kræfter på at vandre (for sjov), kan vi ikke lade være med at snakke om, det arbejde lokale bønder har lagt igennem generationer på de samme bjergsider, for at få brød på bordet!

Efterårsfarverne er kommet til Dévoluy, og i dag vandrer vi en fin rundtur fra Saint-Etienne-en-Dévoluy op til passet Col de Rabou og ned på den anden side af dalen. På stier og markveje og gennem en lille skov. Det har været dejligt at besøge Dévoluy i godt vejr, men nu siger vi farvel til området for denne omgang.
      Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/col-de-rab…

Om aftenen kører vi ned til vores venner Pierre og Francoise. Pierre er oppe i Bretagne og sejle, men vi har en hyggelig lørdag aften med Francoise i den lille landsby Sigoyer.

• Day 34

7. Oktober

October 7 in France ⋅ ☁️ 17 °C

Nu er der gået tre dage, hvor hverken Birgitte eller Jacky har fået skrevet noget i vores fælles dagbog, så i dag på min femårs fødselsdag, tager jeg altså over! Det kan jo ikke blive ved med at gå!

Jeg har prøvet at undersøge, hvad man skal gange en bils alder med, for at det svarer til “menneskealder”, men jeg har ikke helt kunne finde ud af det. Heste skal man gange med 4 år og hunde med 7 år, men en bil er jo mange ting! Og der er jo forskel på små benzinbiler og store lastbiler og så sådan nogle fine autocampere som mig. Forskel på hvor gamle vi bliver, og hvor meget vi bliver brugt!

Men jeg mener nu selv, at jeg bare er, hvad der svarer til et ungt menneske endnu! Stærk, nysgerrig, åben for hvad fremtiden bringer, og ikke bange for noget! Jeg synes allerede, at jeg har set og oplevet en hel del! Jeg har været mange steder, og så er der især nogle områder her i de franske alper, hvor jeg er rigtig godt kendt, og jeg rigtig kan øse ud af min erfaring, når vi holder og overnatter i nogle af de høje pas. Men nogle gange møder jeg jo også andre campere, der har været virkelig mange forskellige steder i verden, og som er meget ældre end mig, og kan fortælle om meget eksotiske ting. Men det glæder mig kun at høre om, for så ved jeg, at jeg nok også skal blive rigtig gammel, og har meget til gode at opleve endnu! Og jeg tvivler ikke på, at Jacky og Birgitte vil beholde mig mange år endnu, og at vi nok skal komme endnu mere omkring sammen!

Nå, men jeg skal jo fortælle om i dag. Og de har jo besøg af Jackys børn og børnebørn, og det er jo derfor, de har så travlt med at vise rundt hernede. Og her de første par dage, har de været sammen med Jackys søstre og deres børn og børnebørn, dvs. fætre og kusiner, og grandfætre og grandkusiner! Og de har været sammen, og spist, og gået ture, og besøgt hinanden, men jeg har tit bare stået ved de samme oliventræer, som jeg altid bliver parkeret under, når vi er her.

Men så i dag skulle vi lidt videre. Så vi kørte rigtig i kortege; jeg forrest selvfølgelig, og så de tre udlejningsbiler på række efter mig. En mørkeblå, en grå og en hvid! Det er sjovt at være førebil på den måde, og vi skulle op til Pierre og Francoise i Sigoyer, og dertil kender jeg jo alle stigninger og krumninger på vejene! Undervejs stoppede vi lidt i byen Sisteron, hvor de gik en tur, og derefter holdt vi frokostpause på en rasteplads. Så blev min persienne slået ud, hvis der skulle komme en regnbyge, og der blev sat borde og stole op, så de kunne smøre sandwich, og de små børn fik lov til at komme ind og sidde i varmen på sæderne! Det er dejligt at være centrum på den måde, - og de er også allesammen så glade for at kunne låne mit toilet!

Sidst på eftermiddagen nåede vi så frem til Sigoyer, og de har vist hygget sig her til aftens, for jeg har både hørt harmonikamusik, og kunne dufte røget skinke og smeltet ost, så de har vist spist raclette, og det er blevet ret sent her til aftens inden de kom ud for at gå i seng, hvor de også klagede lidt over, at de også havde fået spist for meget chokolademousse! Den slags bekymringer har jeg jo ikke!

Men nu må vi vist hellere gå til ro, for i morgen skal vi nok over et bjergpas eller to, på vej op til Jackys fødeegn Savoie, og der er lovet regnvejr det meste af dagen, så det bliver nok en lidt våd affære. Så jeg vil sige godnat herfra, og så håber jeg Birgitte kan overtage skriveriet igen i morgen!

Passepartout.

• Day 43

Brændeflækning i Sigoyer

October 16 in France ⋅ ☁️ 14 °C

16.10 og 17.10
      To dage hos Pierre og Francoise hvor det igen regner en del. Der er små pauser i regnen ind i mellem, men også perioder hvor det styrter ned! Vi laver en flækkestation under sejlet fra deres gammel sejlbåd, hvor deres camper plejer at være parkeret, og så bliver der ellers flækket brænde! Det er ikke små stykker, men store stubbe, der ved første øjekast ser umulige ud at komme igennem. Men med lidt tålmodighed, diverse flækøkser og hammere, og en kop kaffe i ny og næ, går det støt og roligt, og vi får bygget en pæn brændestabel på de to dage! Og sidder i varmen ved deres pejs om aftenen!Read more

• Day 20

September 15, 2020 in France ⋅ ⛅ 20 °C

Dejligt med afslapning i hyggelige omgivelser og selskab. Vi fik vasket tøj, og ryddet lidt op i Passepartout, og sidst på eftermiddagen, da der kom en lille brise, tog vi ned til den nærmeste sø; Lac de Pellautier med Pierre og Francoise og en gamle optimistjolle, og legede lidt med den! Og badede endnu engang! Vi har været forbi Sigoyer hvert år nok de sidste 15 år eller mere, men altid sent efterår eller vinter, så det er dejligt også at opleve det med sommervejr og afgrøder (høslet) på markerne.Read more

• Day 26

Peyruis - Sigoyer

September 19, 2021 in France ⋅ ⛅ 12 °C

Vi regner med at komme et smut forbi Peyruis igen om et par uger, men vejret ser nogenlunde ud for den næste periode, så lidt over middag kører vi op gennem Durance-dalen mod Gap, for at komme lidt op i bjergene igen. Vi gør et kort stop i Tallard, hvor Murielle (Jackys niece) er flyttet til, og drejer så ellers op af vejen mod Sigoyer, hvor Pierre og Francoise er kommet hjem fra deres tur i de nordlige Alper. Så får vi udvekslet steder og ruter, og kan sætte nye navne på rejse-ønskelisten! Og det lykkedes at finde rejer i supermarkedet en søndag eftermiddag (godt nok ikke grønlandske), og få fabrikeret en rejsesuppe!Read more

• Day 27

September 20, 2021 in France ⋅ ⛅ 15 °C

Dagen går med hygge, afslapning og en lille vandretur i skoven oppe ved passet Col des Guerins. Selvom det er spændende at opleve nye steder, er det også altid rart at gense steder, hvor man har været før, og området oppe ved Ceuse og Petit Ceuse kender vi rigtig godt, og har gået ture der næsten hver vinter de sidste 10-15 år. Jeg kan virkelig godt lide området omkring Sigoyer. Landsbyerne og de spredtliggende gårde. Der er marker og blandet landbrug med lidt køer og geder, og jeg føler mig bare sådan hjemme i det landskab, selvom der også er udsigt til bjerge hele vejen rundt.Read more

You might also know this place by the following names:

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android