Germany

Travelers at this place
    • Day 66–67

August 31 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C

Heute sind wir von Schwerin nach Goslar gefahren. Die Fahrt war nichts Spektakuläres, aber die Stadt Goslar um so mehr.
      Die Stadt gehört zum Weltkulturerbe und hat über 1500 Fachwerkhäuser.
      Die Stadt zeugt von früherem Reichtum und hat einen besonderen Charme.
      Wir waren total begeistert und ich denke wir kommen wieder.
      Etwas südlich von Goslar sind wir auf einen Parkplatz bei einer Stabkirche gefahren, der für Womos kostenlos ist.

• Day 145

Bocksberg

August 23 in Germany ⋅ 🌬 23 °C

Vi tog liften op til toppen af Bocksberg. Svævebanen var lukket på grund af for meget vind. Liften er også mere hyggelig, vi nyder udsigten og det fine vejr.
      På toppen er der legepladser, udsigtstårn og et lille cafeteria. Det er også muligt at leje trehjulede cykler, som man kan race ned af bjerget på. Eller en rodelbahn.... Den måtte vi da prøve! Hold kæft det var sjovt. Det er ikke muligt at filme undervejs fordi man har brug for begge hænder på bremsen. 😂😂 Men mens vi bliver trukket op igen, kunne jeg godt lige hive mobilen frem.
      Det sidste billede er fra turen ned med liften. Sikke en dejlig dag.

• Day 149

Baumwipfelpfad Harz

August 27 in Germany ⋅ ☀️ 23 °C

Gangstien er 1000 meter lang og er op til 26 meter over jorden. Så vi går oppe over og mellem trækronerne. Der er 52 naturbeskrivelser og børnevenlige oplevelser på turen. Og den gynger lidt når man går almindeligt. Men nu følges jeg jo med Søren..... Så jeg var jo nærmest søsyg 😂😂.
      Hængebroen måtte vi da også gå over, den var vidst mest beregnet til børn.... 🥴
      Gangstien ender i et stort kuppelformet tårn med en udsigtsplatform med glasbund. Det er jo snart en klassiker i alle tårne. Men der var vi også ude. ☺️
      Det var en rigtig dejlig tur, i et fantastisk vejr.

• Day 149

Burgberg Seilbahn

August 27 in Germany ⋅ ☀️ 22 °C

Turen i dag gik op til ruinen på Burgberg. Vi tog sejl banen op. En hyggelig oval kabine og turen varede kun få minutter. Selve ruinen var ret kedelig, men udsigten og vejret var da helt fantastisk. ☺️
      Planen var at gå de 2,5 km videre til en gangsti i trætoppene. Det var også en mulighed at tage en baumsvebebahn / svævebane ned til gangstien. Der skulle man sidde i en sele mens man svævede ned ad snoede rør. 😳 Vi valgte at gå. Det var tilgengæld en fantastisk tur gennem løvskoven.

• Day 148

Rammelsberg mine 2.del

August 26 in Germany ⋅ ⛅ 21 °C

Turen ind i mine foregik i det originale tog der også transportere arbejderne ind. Vognene er ret små og der var derfor god grund til at vi havde hjelme på. Jeg tror alle bankede hovedet ind i døråbningen eller loftet på de her vogne. 😂😂 Der er plads til 10 personer men vi var kun 8. 😂. Toget skramler ind i mørket og efter ca 300 meter bliver vi lukket ud igen. Her viser guiden os den elevator som fragtede vognene op fra gangene under os. Den flytter sig med 11 meter i sekundet. Gangene under os er oversvømmet nu. Så det var ikke muligt at komme længere ned.
      Vi går længere ind og guiden viser den manuelle måde at hakke malmen fri. Det er en jernstang på skuldren og så støde ind i væggen. Hårdt arbejde 🥴. Senere brugte de luftbor. Meget mere effektivt, men tungt og øredøvende højt. Med luftbor brød de 60 cm pr. bor, ned om dagen. Meget voldsom lyd, vi hørte på det i få sekunder. Tænk sig at gå 8-10 timer om dagen i den larm. I nyere tid brugte de små vogne med et endnu mere effektivt luftbor monteret på. Lyden er endnu højere 😳. Med dette bor brød de 120 cm pr bor, om dagen. Vi så også de stænger der blev brugt til at sprænge med. Det blev heldigvis ikke vist i brug. 😳🫡 Det materiale der blev brudt løs blev skovlet/båret op i vogne som så blev kørt ud til videre forarbejdning. Hårdt arbejde. 🥴
      Guiden fortalte det hele med humor og god energi.

• Day 148

Rammelsberg mine 1.del

August 26 in Germany ⋅ ☀️ 20 °C

Vi besøgte Rammelsberg minerne og tog med på en guided tur ind i mineskakten. Guiden var utrolig dygtig og fortalte levende op stedet. Der var nogle børn med i gruppen og han fik dem inddraget på allerbedste vis. Meget dygtig guide. ☺️ Vi startede i omklædningsrummet, hvor hver arbejders "klædeskab" blev hejst op under loftet i et simpelt men genialt system. Vi blev udstyret med hjelme og guiden fortalte om stedet inden turen ind i minen.
      Minen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
      Man regner med at der har været minedrift i over 3000 år. Dette er underbygget af arkæologiske fund fra Rammelsberg af malm og færdige slagger.
      I første omgang var det vigtigste produkt sølvmalm, så kobber og endelig bly. Minerne var udtømte og blev lukket i 1988. Malmen indeholdt 14% af zink, 6% bly, 2% kobber, 1 g guld pr. ton og 140 g sølv pr. ton. Der er i alt udvundet 27 millioner tons malm fra bjerget.
      På udstillingen kunne vi se de maskiner der blev brugt under jorden og hvordan malmen blev knust og forarbejdet på vej ned gennem de gigantiske bygninger.

• Day 146

Goslar 2.del

August 24 in Germany ⋅ ☀️ 26 °C

Vi fik da også lidt drikke på et gammelt bryghus, Die Butterhanne. Der var virkelig hyggeligt. Det er ikke alle bygninger der står snorlige mere. ☺️ Men stemningen er helt fantastisk. Den gamle bydel er delvist omkranset af en mur og for at komme ind skal man gennem Der breite Tor. Et imponerende tårn med et sidetårn på.Read more

• Day 146

Goslar 1.del

August 24 in Germany ⋅ ☀️ 25 °C

Vi tog bussen til Goslar. Det er nemt og gratis for gæster i ferieboligerne hvor vi bor.
      Goslar altstadt er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er også en helt speciel by. De meget karakteristiske bindingsværks bygninger er så smukke. Der er så mange detaljer på træværket at vi ikke bliver trætte af at se op. Små figurer og farver alle vegne. Det store torv er også flot med den sol formede brostensbelægning. I midten står et springvand, med en guldbelagt kejserørn på toppen. Meget flot. ☺️
      På kæmner huset spiller et klokkespil 4 gange om dagen. Normalt bevæger nogle figurer sig under klokkespillet, men det blev vi så åbenbart snydt for. Øv øv... 🥴

• Day 2

Goslar Harz

June 30 in Germany ⋅ ☁️ 18 °C

Efter en lang dags kørsel ad små landeveje i regn er vi nu i hyggelige Goslar på kanten af Harzen.
      På vej hertil købte vi jordbær af en flink gammel mand. Da vi fortalte at vi er fra Danmark fik vi en håndfuld ekstra jordbær oven i som trøst for at Danmark tabte fodboldkampen mod Tyskland i aftes.
      Vi sluttede dagen med et godt solidt traditionelt tysk aftensmåltid.
      I morgen skal vi lidt rundt i Harzen, måske spotter vi nogle hekse.

Egy hosszú, esőben, kis vidéki utakon töltött nap után a Harz-hegység szélén fekvő, hangulatos Goslarban vagyunk.
      Útközben epret vettünk egy kedves öregembertől. Amikor elmondtuk neki, hogy Dániából jöttünk, egy maréknyi extra epret dobott hozzá vigasztalásul, amiért Dánia tegnap este elveszítette a Németország elleni focimeccset.
      A napot egy jó alapos, hagyományos német vacsorával zártuk.
      Holnap a Harz körül fogunk utazni, talán észreveszünk néhány harzi boszorkányt :).

• Day 2

September 3 in Germany ⋅ ⛅ 22 °C

Gestern Abend waren wir doch ganz schön angeschlagen. Nach einer ausgiebigen Dusche und einem schnell hergerichteten Nudelessen haben wir auf unserer Veranda noch genussvoll ein oder eher zwei Gläschen Wein getrunken. Dann noch den Bericht für Findpenguins geschrieben und schon lagen wir im Bett. Was für ein erster aufregender, aber auch körperlich anstrengender Tag.

Wir haben hervorragend geschlafen und sind bereit für den neuen Tag. Es schmerzen zwar der Rücken, die Schultern, die Beine und vor allem die Waden, aber ansonsten geht es uns gut 😁

Vom Parkplatz Okertal wandern wir zum künstlich angelegten Romkerhaller Wasserfall. Er liegt
      unterhalb der Okertalsperre und ist schön anzusehen. Wenn man unten davor steht, ist er sogar ein wenig beeindruckend.

Unser heutiges Hauptziel aber ist Goslar. Wer alte Gemäuer liebt, ist an der Kaiserpfalz Goslar (Parken Domplatz) genau richtig. Die Kaiserpfalz in Goslar wurde in den Jahren von 1040 bis 1050 unter Kaiser Heinrich III. errichtet. Über 200 Jahre lang war die Kaiserpfalz der bevorzugte Wohnort der deutschen Kaiser. Heute ist die Kaiserpfalz der größte und am besten erhaltene Profanbau des 11. Jahrhunderts. Ein Besuch hier ist zwingend erforderlich, obwohl Goslar so viel mehr zu bieten hat. Unser Stadtrundgang führt uns zu einigen interessanten Sehenswürdigkeiten, u.a. Dom, das Fachwerkviertel “An der Gose”, die Lohmühle von Goslar, die Marktkirche und den Marktplatz von Goslar, den Moritz von Sachsen Platz, die Judenteiche und den Zwinger.
      Die Erkundigung von Goslar machte Spaß und wurde nie langweilig.
      Tip: Bestellt hier keinen "Riesenwindbeutel". Die sind so unglaublich groß, daß 4 Rentnerinnen völlig überfordert waren, einen einzigen Windbeutel zu verzehren. Wir haben uns köstlich amüsiert 😋🤔🤣

You might also know this place by the following names:

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android