Germany
Hanover

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

115 travelers at this place

 • Day72

  Barbecuen...

  August 15, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 17 °C

  We worden wakker omdat het regent...gisteren was het zo'n mooie zonnige dag, jammer...

  Vandaag wordt er niet gevaren en iedereen gaat zijn eigen gang, er worden nóg meer boodschappen gehaald, met tafels gesjouwd en eten voorbereid, vanavond barbecue!

  Vanaf half vier komen de toervaarders zoetjes aan naar het haven kantoor waar we onder een afdak op het terras gaan barbecuen, de tafels staan al klaar fleurig versierd met een toefje bloemen voor de dames gemaakt door de creatieve Frie, omdat het vandaag in Antwerpen moederdag is!

  Zoals gewoonlijk beginnen we met een aperitief en wat kleine hapjes...gevolgd door de onovertroffen bruchetta op toast van Willy echt heerlijk (ik moet toch dat recept eens vragen) en Yves warmt de kolen vast op...
  De sfeer zit er goed in hoewel...Christine is wat stil, als het vuur op temperatuur is kan het vlees worden gehaald, helaas betrekt de lucht en niet veel later barst er een onweersbui los met veel wind, de sla waait van de borden...snel alles in veiligheid gebracht en vesten en jassen gehaald.
  Gelukkig heeft de La Rhenane een dekzeil aan boord en zodra de bui wat is afgezakt wordt dat opgehangen en zitten we prima, uit de wind en uit de regen.

  Er zijn heerlijke salades gemaakt, aardappels in folie, enz enz...we laten het ons goed smaken en als dan ook de zon weer gaat schijnen kan ons feestje niet meer stuk...😉
  Als klap op de vuurpijl krijgen we van Frie het dessert...een vers gebakken pannenkoek met een bolletje vanilleijs, warme kersen en slagroom...én heerlijke koffie!!!
  Opnieuw een geweldige avond ware het niet dat we afscheid moeten nemen van Luc en Christine, om die reden neemt Willy het woord en memoreert de geweldige toertocht die we met elkaar gemaakt hebben, per boot benoemd hij de kwaliteiten van de kapitein en de matroos, ieder heeft zijn of haar aandeel geleverd voor het welslagen van onze onvergetelijke reis naar Denemarken!
  Voor de dames heeft Willy nog een verrassing, vanwege moederdag krijgen we allemaal een mooie plant, lief!

  Het afscheid van Luc en Christine stellen we nog even uit tot ons vertrek morgenochtend om 08.50 uur en als pleister op de wonde is er een datum vast gelegd voor onze eerste reünie ; zaterdag 16 november 2019!
  Read more

 • Day21

  Show #13 Hannover

  November 3, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 13 °C

  Ein guter Tag neigt sich dem Ende zu.

  Die Helfer in Hannover haben mich wirklich positiv überrascht. Nette Mädels und Jungs, kein sinnloses Diskutieren und gut am mitarbeiten.
  Auf- & Abbau verliefen super fix und einzig allein das Laden der Trucks hat lange gedauert, da immer nur ein Truck in den Innenhof fahren kann.

  Da es heute so übertrieben voll war, hab ich es leider nicht zum FOH geschafft. Also kein Bild von der Show 😋
  Dafür eine bombastisch Stimmung.

  Lars
  Read more

 • Day12

  Show #5

  September 6, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 18 °C

  Der Day-Off gestern wurde größtenteils im Zimmer verbracht ein bisschen E-Scooter fahren musste aber sein :-D

  Heute spielen wir im Stadion von Hannover 96 und die Stimmung ist überwältigend. Vor ausverkauftem Haus und einem Meer aus Smartphone Lichtern ist es einfach immer ein besonderer Abend.

  Der Aufbau lief sehr schnell und geregelt ab. Alle sind gut aufeinander abgestimmt und die Gewerke spielen gut zusammen.

  Morgen sehen Marion und ich uns endlich wieder, da sie zur Toncrew dazu stößt ❤

  Lars
  Read more

 • Day13

  Genieten...

  June 17, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 25 °C

  Opnieuw start de dag zonnig, precies om 08.45 uur komen De Bruce en De Luwte aanvaren en enkele minuten later varen we over de kanaalbrug met een prachtig uitzicht over het dal van de Weser.

  We gaan er eens goed voor zitten, je kan het Mittellandkanaal saai noemen, maar de prachtige begroeiing op de oevers, de prachtig blauwe lucht met witte wolken en af en toe een doorkijkje op het dal bieden genoeg om te genieten.
  Als we Sehnde passeren zien we een grote grijs witte berg, dat is kali van de nog in werking zijnde kalimijn.

  We passeren Hannover met veel industrie, een politieboot vaart een tijdje gezellig met ons mee en om 14.30 uur varen we bakboord uit het zijkanaal Hannover-Linden op waar zich de jachthaven M.B.C.Seelze bevindt.
  We worden hartelijk ontvangen en er wordt voor iedereen een ligplaats gevonden, in het clubhuis komen we bij elkaar om de dag te evalueren, een drankje pak je uit de koelkast en een euro in het sigaren doosje....én om een oplossing te vinden voor Frie die een ontsteking in haar kaak heeft.
  De mevrouw die ons zo vriendelijk heeft ontvangen stelt voor om de tandarts in Seelze te bellen en een meneer wil haar wel brengen in zijn BMW Z4 met open dak!!!
  En zo gebeurt het dat we Frie stralend zien vertrekken en, met de benodigde medicijnen, komt ze gelukkig ook weer terug!
  Wat een geweldig vriendelijke en behulpzame mensen hier, Willy, en ook wij, hebben dit al eerder ervaren.
  Als we op het achterdek genieten van de prachtige avond komt de havenmeester afrekenen, hij hoopt dat we nog eens terug komen!
  Read more

 • Day71

  Kilometers 'vreten'...

  August 14, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 21 °C

  Als de wekker om 06.30 uur afloopt is het buiten11.7 graden...een strak blauwe lucht en er staat een stevige wind.

  Om 08.50 uur worden de motoren gestart en om acht uur beginnen we aan 235 kilometer varen over het Mittellandkanaal.
  Het is erg druk op het kanaal met tegemoet komende vrachtboten en ook halen we vrachtboten in waardoor de groep soms even uit elkaar valt, dan vaart de voor varende boot tijdelijk wat zachter zodat de groep zich weer kan hergroeperen.
  Één vrachtboot maakt er een spelletje van en gaat harder varen op het moment dat wij hem willen passeren, uiteindelijk lukt het bijna iedereen, soms met wat geluk en zeker met een éxtra portie gas om de treiterende boot voorbij te varen...

  Het Mittellandkanaal is voor het Duitse goederenvervoer een zeer belangrijk kanaal, het vormt samen met het Dortmund-Eemskanaal een binnenlandse waterweg, vanaf het Rührgebied naar de Weser en de Elbe en daarmee naar de havens van
  Bremen en Hamburg die toegang tot zee hebben.
  Grote aquaducten voeren het kanaal over de dalen van de Weser en de Elbe, vanwege het uitzicht is het een belevenis om over deze kanaal bruggen te varen.
  Het kanaal is in vier trajecten gebouwd, in 1906 is men gestart en in 1938 was de verbinding met de Elbe een feit.

  12.40 uur arriveren we bij mooie Hindenburgsluis (die gerenoveerd wordt) en kunnen we vrijwel direct invaren, de sluis heeft een verval van 14.7 meter en géén drijvende bolders, een lastige sluis.
  Om 13.45 verlaten we de sluis en na een paar honderd meter varen we stuurboord uit naar jachthaven Seelze waar we op de heenweg ook zijn geweest, het voelt een beetje als thuiskomen, we hebben er de eerste 64 kilometer op zitten!
  De havenmeester is niet aanwezig, maar gelukkig is er voor alle 7 boten plaats.

  We komen bij elkaar op het terras om de belevenissen van de dag te bespreken én een boodschappenlijst te maken voor de barbecue die voor morgen gepland is, overmorgen vaart De BOB voor de laatste keer met ons mee, Luc en Christine gaan in
  Hannover op bezoek bij vrienden en wij willen natuurlijk op gepaste wijze afscheid van hen nemen.

  De boodschappen ploeg stapt op de fiets om naar een industrieterrein te fietsen waar de Aldi is, er wordt gewikt en gewogen, gezocht en gevonden en tot slot betaald om weer op de fiets terug naar de boten gaan waar de inkopen worden goedgekeurd en we met z'n allen nog een poosje op het terras zitten tot de havenmeester komt en wij allemaal voor twee nachten mogen betalen...
  Read more

 • Day277

  Day 278: To Hannover via Hildesheim

  November 19, 2017 in Germany ⋅ ⛅ 5 °C

  On the move again! Packed up and left fairly early, heading for the station. This was one of the tricky days in our itinerary, since we needed to get to our new destination (Hannover), via a different World Heritage site, and manage all of our luggage as well. Easy enough when you have a car, but when you don't...

  The train to Hannover was only short, about 90 minutes to the south, and we arrived around lunchtime. Dropped our luggage in a locker at the station, then hopped on a different train heading to the town of Hildesheim, about an hour to the south-east of Hannover. So we finally arrived at our day's WHS around 1:30pm!

  This site is two churches: St Michael's, and the Cathedral of St Mary. They're notable for their incredible artworks which survived the war and "strategic" bombing, including a beautiful painted ceiling inside St Michael's, and a bunch of bronze works from the 11th century in the Cathedral - a baptismal font, a 5 metre tall column, and a pair of enormous 5x2 metre, two tonne doors decorated with scenes from Genesis and the life of Jesus.

  Very impressive, but of course we had the issue that Schnitzel wasn't allowed inside either church, so we filmed a bit of both from the outside then went in one by one. And of course it was raining intermittently, as it's done basically for the past two weeks. Oh well, at least there was a bit of shelter nearby!

  Filming finished, we walked back to the hauptbanhof and caught the next train back to Hannover. Picked up our luggage and then caught the subway three stops to our apartment. This one, we're staying in a private room in someone's house, though they aren't here for six months of the year. Maybe that's how they skirt around the law!

  It looked like a fairly well travelled couple as they had lots of photos on the walls, but also a baby's room so I guess their travelling times have largely finished! Some nice photos of Australia which was good to see! The place is very large - two bedrooms, a long hallway, brand new bathroom and kitchen, and a big living area as well.

  For dinner we headed out to a nearby restaurant specialising in - what else - German food. We both had a sambal Schnitzel which was just a normal schnitzel but with a sort of spicy hollandaise sauce. Very tasty! Had a funny moment with the waiter as well, stumbling through our half-learned/remembered German, when he heard talking in English and said "oh we can do it in English if ye want, I'm from Oireland" in a rather broad Irish accent! Simplified things somewhat - though Germans generally have pretty good English, even the older ones, particularly here in the west.

  Home to bed, ready for more exploring!
  Read more

 • Day95

  Hannover

  April 26, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 14 °C

  During this Trip I enjoyed a long weekend in Germany. I visited my friends and we celebrated that we know each other for over 9 years now. ☺️
  We visited a brewery and went shopping in Hannover.
  It was also the first flight I took after starting my job in the airline business. It was amazing to see how all functions and actions at the airport work, especially on the ramp. In this case it was like watching a good Movie for me 😃
  Read more

 • Day1

  Phil collins konzert!

  June 14, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 25 °C

  Um 20.35 Uhr kam er dann endlich und ich war so erschrocken - ganz langsam und am Stock ! Ich hab richtig schlucken müssen ! Aber dann ging die Musik los und da war er wieder wie früher !!! Es war richtig sooo schön ! Alte bandkumpels die wie auch schon live gesehen hatten waren auch dabei. Sein Sohn am Schlagzeug ist auch total cool !Read more

 • Day5

  MakerFaire Samstag

  August 17, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 20 °C

  Der erste Tag der MakerFaire. Ich sehe eine Menge vollkommen unnützer, hochinteressater Dinge, darunter dampfbetriebene Computer, einen mechanischen Hai und ein faltbares Segelboot. Faszinierend sind die Roboterkämpfe.Read more

 • Day4

  Maker Faire

  August 16, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 22 °C

  Das Messegelände ist gleich nebenan. Die Vorbereitungen für die MakerFaire sind in vollem Gange. Überall wird ausgeladen und aufgebaut. Ich erhasche schon einen Blick auf den feuerspeienden Höllenhund. Noch sitzt er friedlich auf seiner Palette.Read more

You might also know this place by the following names:

Hannover, Hanover, هانوفر, Hannova, Горад Гановер, Хановер, হানোফার, ھانۆفەر, Αννόβερο, Hanovro, Hanóver, Hanovre, Hànobhar, Hannóver, הנובר, Հաննովեր, HAJ, ハノーファー, ჰანოვერი, Ганновер, 하노버, Hannovera, Hanoveris, Hannovere, Ханновер, हानोफर, Hannauver, Hanower, ہینوور, Hanôver, Hanovra, Ганновэр, Hanoveri, Hanowery, ฮันโนเวอร์, Hanofér, IHanoveri, האנאווער, 漢諾威, 汉诺威

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now