Greece
Kefalonia

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
99 travelers at this place
 • Day2

  Poros - Skala

  July 29 in Greece ⋅ ☀️ 32 °C

  Končno naspani in okusen zajtrk. Dosti okoli letajo ose, ampak nekako smo tudi to uredili. Po zajtrku še obvezno ohlajevalno kopanje v bazenu, potem pa na prvi izlet po otoku. Danes bolj kratek, pa vseeno.

  Iz Porosa se peljemo ob obali, do mesteca Skala. Še malo naprej od Skale pa na peščene plaže Kaminia in Mounda beach. Morje toplo, gneče ni, ob plaži pa simpatični lokali v senci. Na plažah sicer pretrane sence ni, možnost je plačila ležalnikov in senčnika, ampak nikoli nismo cel dan ležali na plaži. Po prvem kopanju se še prestavimo v Skalo, kjer se na kosilo spravimo v lušten bar ob plaži. Tukaj prvič vidimo, da so cene lahko tudi hudo visoke :)

  Kakorkoli že, v baru imajo tudi mali bazen, kjer lahko se ohladiš in popineš pijačo kar v njem, pojemo kosilo in ura je že skoraj 16. Hitro mine čas, sploh ko je vse na “easy”.

  Gremo še v trgovino, nakupimo pijačo in še kaj, da napolnimo hladilnik, potem pa še panoramski ogled mesta Poros, kjer stanujemo. Dosti zaprto, odpirajo pozno popoldne, nekaj pa tudi očitno jih ni preživelo zaprtja zaradi epidemije. Na splošno, Poros in Skala nista nič posebnega, Poros ima vsaj še pristanišče za jadrnice in trajekt in to je to.

  Sicer je vroče, temperature med 34-40 stopinj, okoli 16.30 pa še začne pihati, ampak topel veter. Popoldne torej ob bazenu se hladimo, počivamo, nabiramo moči za večerjo v naši “bazi”, jutri pa spet naokoli…jutri začnemo z top destinacijami, ki jih je baje treba videti :)
  Read more

  Darja Cerar

  Naredite si ta dopust res enkraten-tako je tudi videti

  7/29/21Reply
   
 • Day5

  Argostoli

  November 1 in Greece ⋅ ☁️ 18 °C

  Day 4: Argostoli

  Der letzte Tag in Griechenland für diese Saison beginnt für mich wieder mit dem Einlaufen im Hafen von Argostoli um 6:30 Uhr bei 17 Grad. Argostoli ist gleichzeitig auch der Erste Hafen der Transreise zu den Kanaren.
  Heute haben wir endlich mit der Backbordseite angelegt, sodass ich den ganzen Vormittag den abfahrenden Ausflugsgruppen zusehen konnte.
  So konnte ich mir schon mal ein grobes Bild von meinen Aufgaben auf der Pier und der Abfertigung der Busse machen. 🚌

  Den Nachmittag hab ich genutzt, um die AIDA Sicherheitstrainings zu machen, die jedes Crew Member vor Arbeitsantritt machen muss.
  Um 20:00 Uhr verlassen wir den Hafen und fahren mit einem Seetag Pause Richtung Malta. 🛳🌊

  Die Transreise ist dafür bekannt, dass man die Chance hat viele Meerestiere zu sehen, ich bin schon gespannt 🐬🐋🐢🐡
  Read more

 • Day22

  Tsimari

  June 9 in Greece ⋅ ☁️ 25 °C

  Der Hilux läuft wieder (neues Steuergerät, aber keine Ursache für den Defekt gefunden🙈) und wir haben gestern noch einen super schönen Stellplatz am Meer in den Dünen angefahren. Leider hat der Wind heute nicht so geblasen wie erwartet, so dass es eher ein relaxter Lese- und Naturbeobachtungstag war. Aber das braucht es wohl auch einmal...Read more

  Amelie Stefanowski

  Wow mega Stellplatz🛻Ich schau auf nen Sundowner vorbei 🍹

  6/14/21Reply
   
 • Sep19

  Fiscardo to Myrtos to Petania

  September 19 in Greece ⋅ ☀️ 27 °C

  After a delicious night staying in Fiscardo bay and the picturesque town, we left the east coast and headed to the west coast. In the Ionians the west coast is a lot more barren, with less shelter and fewer bays with protection. So in good weather we sail west. This is also the more spectacular side and the bays truly promote the white sandstone cliffs and turquoise waters. After a stop at Myrtos we traveled to Petania bay for the night.Read more

 • Day5

  Skala Beach

  July 9 in Greece ⋅ ☀️ 28 °C

  Strandtag! Nach einer abenteuerlichen Fahrt Richtung Koroni Beach standen wir plötzlich vor einer gesperrten Geröllstraße. Anscheinend ist der Strand nur noch vom Meer aus zu erreichen. Also weiter zum Skala Beach, einfach mal einen faulen Tag eingelegt. Abends nochmal in eine Fisch- Taverne am Hausstrand Lourdas Beach.Read more

 • Day14

  Poros - Argostoli

  August 10 in Greece ⋅ ☀️ 30 °C

  Danes brez potresov, po zajtrku v mesto Argostoli. Na test, za letalo. Pridemo okoli 10 ure, ravno prav, da ob ribiških barkah ujamemo velike želve, ki pridejo po hrano. Baje vsak dan tako in je to ena izmed stvari, ki jo moraš videti. No, res velike želve, simpatično.

  Na test, hiter, ki stane 20 EUR, gremo malo prej, prijazno nas sprejmejo in imamo uro časa za rezultat. Danes spet lepo sonce nažiga, med 33-37 stopinj, zato na rezultat čakamo v lokalu, s hladnim pivom.

  Negativni rezultat in to, da gremo jutri domov, proslavimo z malo malico in potem še mukotrpna vožnja nazaj v Poros. Ta pot se res vleče in samo še jutri v eno smer.

  Ko se ohladimo v bazenu, se po počitku spakiramo, ob 19 uri pa še večerja v bližnji taverni Agripidos. Da se poslovimo od Kefalonije kot je treba….s hrano :)
  Read more

 • Day12

  Poros - Skala

  August 8 in Greece ⋅ ☀️ 28 °C

  Danes pa lenarimo in počivamo, igramo karte. Kosilo je iz 20 m stran odmaknjene Taverne Agripidos, popoldne pa se odpravimo v Skalo, na malo morskih užitkov. Pendolino je tokrat izbira :)

  Ne ravno malo, 20 EUR za 1 uro, malo zmatran pendolino, ampak ura hitro mine. Punce se kopajo, vozijo pendolin in kasneje se v Skali odpravimo še na večerjo in potem še na večerni sprehod skozi simpatično, malo mesto, ki zvečer dobi tisti pravi dopustniški in morski šarm. Ljudi je nekaj, ni pa gneče. Celo koncert mali je organiziran na prostem, morda pa bomo le končali kmalu s to pandemijo in bo kot je bilo včasih.

  Za večerno kopanje smo prepozni, malo še kartamo na terasi pred sobo in jutri še zadnji dan, potem pa že dan za testiranje, pakiranje in domov.
  Read more

 • Day9

  Poros

  August 5 in Greece ⋅ ☀️ 29 °C

  Danes ne delamo nič. Po zajtrku se parkiramo na bazen, kopanje kartanje in seveda ogled polfinalne tekme na OI v košarki. Malo peče poraz za točko, ampak bravo ekipa.

  Naša mala družinska ekipa, pa bo po pizzi ob bazenu, se še odločila, kako bo z večerjo. Verjetno nekaj blizu, prej pa še malo kopanja.

  Jutri pa izlet na goro Ainos, najvišji vrh Kefalonije.
  Read more

 • Day7

  Argostoli und Gentilini Winery

  July 11 in Greece ⋅ ☀️ 29 °C

  Heute haben wir uns nochmal die Hauptstadt der Insel angeschaut. Leider waren keine Schildkröten im Hafenbecken zu sehen. Nachmittags sind wir zu einer privaten Führung und Winetasting mit Sophia bei Gentilini Winery eingekehrt. Sehr empfehlenswert! Am späten Nachmittag sind wir noch einmal zum Hausstrand Lourdas Beach. Dort haben wir sogar ein Schildkröten Nest. Den Abend haben wird dann später bei Lorraine ausklingen lassen.Read more

 • Sep20

  Petania to Megas Lakkos to Vardiani

  September 20 in Greece ⋅ ☀️ 26 °C

  Happy birthday Vicky. After a short run up the cliff we sadly left our perfect bay on the west coast of Cephalonia and headed to Turtle beach which turned out to have no turtles but the opportunity for a natural mud Bath with the tourists due to the soft grey sand cliffs. Then we crossed the bay to drop anchor on Vardiani to watch a spectacular sunset.Read more

You might also know this place by the following names:

Dimos Kefalonia, Kefalonia, Κεφαλονιάς