Greece
Poros

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

Top 10 Travel Destinations Poros

Show all

27 travelers at this place

 • Day26

  L' aventure dans une île que j'adore

  July 12, 2020 in Greece ⋅ ☀️ 28 °C

  Hier soir, je suis allée au restaurant. On était au mouillage et on a traversé la baie en annexe. C'est
  Papa et Maman qui ont ramé.
  On a supplié les parents pour faire un tour à cheval dans la ville. C'était trop cool !!
  On a vu un feu d'artifice sur le port d'Hydra.
  Ensuite on est rentré à pied au bateau.
  Gros bisous
  Pauline
  Read more

 • Day3

  Langer Schlag nach Poros

  May 6, 2019 in Greece ⋅ ☀️ 17 °C

  Endlich draußen auf See querten wir als erstes das Verkehrstrennungsgebiet und fuhten dann an Aiginas wilder Westküste entlang nach Süden. Am Nachmittag kam frischer Wind auf. Wir kreuzten um Poros Westseite herum und konnten an einem Katamaran des freundlichen ukrainischen Skippers Maxim festmachen. Der Wirt der Caravella brachte uns einen Krug kühlen Weißweins an Bord. Natürlich gingen wir abends zu ihm.
  Ich traf die "Seawulf"s wieder und wir besuchten spätabends eine kleine, versteckte Taverne mit humorvoller Wirtin Maria ( siehe Wifi-Passwort)
  Read more

 • Day5

  Ein Kopf der Hydra

  August 7, 2019 in Greece ⋅ ☀️ 29 °C

  Am frühen Nachmittag legten wir vom recht unruhigen Kai in Poros ab und genossen noch einmal das langsame Tuckern entlang der Kanalseite der Stadt. Draußen in der Bucht segelten wir dann mit raumem Wind nach Südosten. Dort liegen einige Inseln, die mir wie die abgeschlagenen Köpfe der Insel Hydra vorkommen. Auf der äußersten der Tselevina Inseln, der Insel Skilla ankerten wir gegen 16 Uhr. Um den Bug des Schiffes schön gegen die Wellen zu halten, brachten wir eine Landleine aus. Dann wurde gebadet, getaucht,gechillt, die Insel erkundet und abends gab es bei Sonnenuntergang Shrimps-Spagetti mit in Knoblauch eingelegten Zucchinischeiben.Read more

 • Day2

  from pireus to Poros

  August 20, 2016 in Greece ⋅ ☀️ 32 °C

  Na het ontbijt gaan we naar de boot, de langzame, deze doet 3 eilanden aan, Aegina, Mathena the en Poros, winkeltje in de reistijd bijna 3 uur maar er is veel te zien. Na aankomst op Poros nemen we een taxi naar het Odyssey appartement.
  Rik, de echtgenoot van Katerina heeft een foutje gemaakt waardoor alle appartementen bezet zijn. Voor een nacht verblijven in een appartement van Ninetas hotel. 200m vanaf Odyssey appartement en daar kunnen we in 't zwembad. Straks gaan we naar Katerina en Rik voor het warme eten. En dat eten was verrukkelijk.
  Read more

 • Day6

  woensdag 24-8

  August 24, 2016 in Greece ⋅ ⛅ 31 °C

  Koffie gedronken met de familie Aberson en met Katerina. Plannen gemaakt voor donderdag vervolgens rond het eiland gereden, onder tussen nog even gezwommen.
  In de namiddag weer even zwemmen en vanavond heerlijk gegeten samen met Katerina, het eten was voorbereid vlgs recept van haarzelf.
  Vandaag was het half bewolkt en de temperatuur was met 32° iets aangenamer.
  Read more

 • Day8

  vrijdag

  August 26, 2016 in Greece ⋅ 🌬 27 °C

  Gisteravond na het eten nog kort gesproken met een Grieks echtpaar met 2 jonge kinderen. Ze kwamen uit Athene en waren in Poros op vakantie.
  Op mijn vraag hoe het leven in Griekenland is na alle gedoe vanuit de EU gaven ze aan dat het zwaar is omdat de belastingen erg hoog zijn, ze moeten beiden hard werken om rond te kunnen komen.
  Vb een liter melk kost op Poros €1.35, de goedkoopste, deze melk kost in Athene iets minder, maar zo'n €1.30. Volgens mij kost een liter melk in NL ongeveer €0.75. De salarissen In NL liggen 2 tot 4 keer hoger dan in NL.
  Hij verwachtte naast financiële steun ook bestuurlijke steun omdat de Griekse overheid wel advies en begeleiding kan gebruiken. En, er moet meer eenheid komen binnen de unie, nu lijkt het veel op masters and slaves, noord west europa en zuid Europa. Het was een prettig gesprek.

  Vrijdagmorgen een rondje op de scooter gemaakt met Lars. Het weer is prima, 32° en zonnig.
  Zo tijd om te gaan zwemmen, we gaan dit keer naar de Russian Bay. En dat was lekker, op een strandbed onder een parasol en als het toch te heet is dan maar even in de zee. En, eindelijk m'n 3e boek uitgelezen.

  Vlak voor vertrek nog een gesprek met een Griekse familie, vader, moeder en zoon. De moeder is docent aan de highschool en geeft vakken als Grieks, wetenschap en geschiedenis. Door de hoge werkeloosheid en de toekomst verwachting in Griekenland hebben ze besloten te immigreren naar Australië.
  Ik ben natuurlijk maar een leek maar ik denk dat er veel opbouwend werk is voor de Europese unie.

  We realiseren ons dat we alweer een week in Griekenland zijn, het gaat snel.
  Read more

 • Day10

  zondag

  August 28, 2016 in Greece ⋅ ⛅ 27 °C

  Na ons ontbijt luisteren we op het balkon naar de dienst in ons eigen kerkgebouw, een dienst waarin Lotte Limburg het teken en zegel van de heilige doop mocht ontvangen.

  Opgenomen en verbonden
  Met de Naam die vrede is
  Gaat jouw leven niet ten onder
  En het wordt niet uitgewist.

  Na de koffie rijden we een rondje op de scooter, het weer is prima maar af en toe waait het stevig.
  We slaan een weg in wat eigenlijk niet mag en komen uiteindelijk in het noordoosten van Poros terecht.
  Onderweg van alles gezien, bergen afval, schapen, geiten, steile afgrond, het is allemaal goed gegaan. Van het noordoosten rijden we naar het zuidwesten,de inhammen ogen mooi maar het strand ziet er door het afval smerig uit.
  Uiteindelijk vlak bij ons appartement gezwommen.

  Nog even terug komend op de melding dat we Russische dames hebben gesignaleerd, een van deze dames kwamen we bijna dagelijks op het strand tegen, een jonge dame alleen op het strand en ze keek niet gelukkig. Toch maar eens aangesproken over 't weer en ze gaf aan dat ze uit Moskou kwam. Tijdens het concert zagen we haar op de voorste rij zitten in een deftige jurk. Wat blijkt, zij heet Tatiana Christyakova en is pianiste, zij opende het concert met een concert van J. S. Bach in Re mineur BWV 1052. Zie www.tatianachistyakova.com

  We eten op tijd en lekker en lopen daarna naar de haven en maken het grootste deel van van de piano concerten. De deelnemers van de piano academy meten elk een stuk spelen. Het publiek mag daaruit de nummers 1,2 en 3 kiezen. De einduitslag hebben we niet afgewacht, het was een lange en warme zit.
  Read more

 • Day6

  Einkaufen und nix wie weg

  September 15, 2020 in Greece ⋅ ☀️ 26 °C

  Morgens tuckerten wir, unterbrochen von ein paar Motormanövern, nach Poros. Hier wollten wir unsere Vorräte auffüllen. Wir hatten längsseits am leeren Schwimmsteg festgemacht. Die Crew war unterwegs, als die Hafendame uns bat, abzulegen, das llängsseitive Anlegen war nicht erlaubt. Als die Vorräte und alle Frauen wieder an Bord waren, legten wir schnell ab und fuhren nach Norden hinaus aufs Meer.Read more

You might also know this place by the following names:

Dimos Poros, Poros, Πόρου

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now