Greece
Heraklion

Here you’ll find travel reports about Heraklion. Discover travel destinations in Greece of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

20 travelers at this place:

 • Day104

  Iraklion - Archäologisches Museum

  April 19, 2017 in Greece

  Nach dem Palast hätten wir noch eine Führung durch das archäologische Museum von Iraklion, ein sehr modernes Museum mit uralten Funden, die vom Skelett über Schmuck, Waffen bis hin zu Töpferei Arbeiten reichen. 😀

  Nachdem wir uns dann im Cafe etwas gestärkt hätten ging es mit dem Bus zurück zum Hafen. ☺

 • Day5

  Tschö Europa...

  December 9, 2017 in Greece

  Zum letzten Mal hatten wir heute europäischen Boden unter den Füßen.

  Wir beginnen jetzt gleich mit der Überfahrt nach Port Said, Ägypten. Von dort geht es durch den Suez-Kanal und das rote Meer nach Aqaba, Jordanien.

  Da wir jetzt gleich kein Internet mehr haben, werden die nächsten Updates nur noch unregelmäßig von uns hochgeladen. Spätestens am 22. Dezember melden wir uns aber wieder mit vielen Bildern.

  Trinkt einen Glühwein für uns mit! Wir gehen jetzt in den Pool!
  Read more

 • Day6

  Archäologisches Museum von Heraklion

  October 28, 2016 in Greece

  Nachdem wir uns den Palast in Knossos angeguckt haben, wollten wir uns noch das Museum dazu ansehen. Wir hatten Glück: am 28.10. ist der sog. Ochi-Tag und wir mussten weder in Knossos noch im Museum Eintritt zahlen... 16€ gespart :-)

 • Day5

  Heraklion / Kreta

  April 3, 2015 in Greece

  Heute sind wir um 7 Uhr in Heraklion angekommen.
  Das Anlegen haben wir zwar verschlafen, aber das macht ja nichts. Früher als sonst sind wir trotzdem aufgestanden, damit wir den Tag mit einem Stadtbummel nutzen können.
  Trotz Karfreitag, der auch in Griechenland ein Feiertag ist, ist hier nichts davon zu sehen oder zu spüren. Die Stadt lebt und alle Geschäfte haben geöffnet, nicht so wie in Deutschland. Sehr angenehm, denn so bekommt man das richtige Leben mit.

  Um 17 Uhr legt die Diva dann wieder ab, also müssen alle um 16:30 Uhr an Bord sein. Dann geht es Richtung Malta, dazwischen ein Seetag.

  Achso, das Wetter ist ein Traum. Blauer Himmel und Sonne und warm.
  Read more

 • Day10

  ...težki dnevi so mimo, včeraj se je zgodilo, kar je sestavni del življenja...noč je bila težka, spanje ne najboljše, ampak pred nami je vsaj še nekaj dni do konca potovanja in treba bo izkoristiti te dni, da se vsaj malo po vseh stresih spočijemo in da se mala popotnica naužije morja...

  Zjutraj se zbudimo in v Kronos hotelu, kjer spimo, privoscimo dober zajtrk. Mala popotnica si vzame kar vse, ker bi vse probala, grški jogurt z marmelado, z medom, oni zavitki, ono pecivo, oni sok...vse...nato se odpravimo po starem delu centra mesta do tržnice, ki bi naj bila nekaj posebnega. Žal nas tako ne navduši kot opevajo, nenazadnje tudi samo mesto Heraklion je za videt, vendar proti slikoviti Haniji, Agios Nikolaosu ni primerjave. Ko v mestu najdes McDonalds, potem veš da ni dobro. Tako hudo sicer ni, pristanišče z Beneško trdnjavo in ribiškimi barkami je slikovito, stari del mesta je zanimiv, z polno luštnimi lokali, vendar 6 eur za juho in podobno, je res pretirano. Je za videt, to je pa tudi vse, popoldne bomo zato šli na izlet v 5 km oddaljeno Amoudaro, kjer je peščena plaža.

  Po popoldanskem počitku se res odpravimo v cca 6 km stran, obmorsk mest Amoudara, polno lokalov, hotelov in ena doooolga peščena plaža. Pred kopanjem v valovih pojemo "chicken burger" za 8 eur, ampak to je kao porcija za enega, dobiš pa tri velike pleskavice piščančje, pečen krompir in kruh. Porcije imajo res velike, skratka, trije siti za 8 eur. Na koncu pa še lubenico za posladek prinesejo. Pol litra hišnega vina je 4,5 eur, kar je solidna cena. Edino omembe vredno vino, ki sem si ga zapomnil je bilo v Chaniji, Tourakis, posladko....noro....

  Skratka, kopanje, delanje peščenih sladoledov itd, pričakamo na plaži sončni zahod in na željo male popotnice najdemo še McDonalds, da je končno dobila fish maca. Spanje in jutri v bolj prijazno in slikovito mesto, Rhetymno.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Irákleion, Irakleion, Iraklio, Heraklion, Ираклио, Càndia, Ηράκλειο, Héraklion, הרקליון, Iráklio, HER, Candia, イラクリオン, Iraklija, Iraklion, Heraclião, Ираклион, Kandiye, 伊拉克利翁

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now