Hungary
Budapest XIII. kerület

Here you’ll find travel reports about Budapest XIII. kerület. Discover travel destinations in Hungary of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

11 travelers at this place:

 • Day21

  Széchenyi Bath

  July 26, 2017 in Hungary

  What to do on a windy day with impressive cloud formations covering the sky; setting the light of the city? No need to ask that question twice! After forcing ques for the ticket and poor changing facilities the largest Tyrkish Bath in Budapest is quite an experience. Outdoor pools along cafes and bars, indoor pools with different temperatures in beautifull old rooms with impressive roofs and colonnades; one more beautifull than the other. Almost felt like a museum. It was quite crowded though, and one definitely wish to wear slippers between the pools. Our searching for dinner was accompanied by silent rain and a beautifull sky. For our last night of the journy we had a great gullash and yet another version of Pina Colada. And finally we tried different gins which is not gonna happen again!
  Perfect ending of a perfect summer holiday.
  Read more

 • Day4

  Spa

  April 22, 2014 in Hungary

  Terug goed geslapen, en blij dat ik geen enkele keer gebruik heb moeten maken van mijn oordopjes. Ik moest maar tegen elf uur uitchecken, maar nog voor acht uur stond ik al aan de receptie want er stond nog een puntje op mijn todo lijst: de grootste en oudste spa van budapest. Gezien het de eerste keer is dat ik naar een spa ga heb ik een hoop opzoekwerk gedaan op het internet om mij voor te bereiden. Dit heeft geholpen maar niet volledig.

Ik heb daar een ticket gekocht met kleedhok, want ik had geen zin in een gemeenschappelijke kleedkamer, en het hokje had als voordeel dat ik daar al mijn bagage kon in laten. De sleutel was een rf tag, het enige moderne in het hele gebouw. Alle uileg was in hongaars, en hier en daar een vleugje duits, dus ik heb nogal veel gesukkeld.

Het gebouw is meer dan honderd jaar oud, en ik denk dat de kleedhokjes dit ook zijn. Het was nog een hoop geen en weer geloop om een handdoek te huren en een badmuts te kopen die verplicht was in het grootste zwembad.

Mijn eerste indruk was dat ik daar veel te vroeg was, ongeveer dertig jaar te vroeg. Maar het was voormiddag tijdens de werkweek, dus normaal dat het meerendeel daar gepensionneerden waren. De binnenzwembaden zijn alle kleine baden van variabele temperatuur, bedoeld om in te zitten of gymnastiek te doen, 17 in totaal. En nog drie grote buitenzwembaden, ene om te zwemmen en twee om te dobberen of te schaken zoals sommige deden.

Het was fris buiten en goed aan het regenen en er stond een plakaat met melding dat ge eerst onder de sproeiers moet staan voordat ge in een bad gaat. Nogal onozel als het aant gieten is. Het eerste bad was direct een voltreffer, ene van 38 graden. Dat doet behoorlijk deugd. Ik heb mij daar ongeveer twee uur kunnen bezig houden. De badhanddoek heb ik mee als aandenken, ik stond al buiten toen ik eraan dacht om hem terug te gaan inruilen voor waarborg. Viel gelukkig mee van prijs.

Daarna, gezien het de hele dag regende, niet veel speciaals meer gedaan. Wat rond gewandeld in het centrum tot ik de regen beu was. Nu zit ik in de vlieghaven. Ik wilde even testen of het lukte om in te checken met enkel de barcode in een email op mijn ipad, en dat bleek geen probleem te zijn.Read more

You might also know this place by the following names:

Budapest XIII. kerület, Budapest XIII. keruelet

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now