- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Feb 23, 2023, 12:54 AM
- ☁️ 5 °C
- Altitude: 233 m
- HungaryPest megyeMárkustanyaBolnoka47°35’12” N 19°18’58” E
Výhody a nevýhody letu s Flydubai
February 23, 2023 in Hungary ⋅ ☁️ 5 °C
Ako sme už predtým asi spomínali, naša kúpa letov cez Pelikána dopadla zaújimavo. V domnení, že letíme tam aj späť so spoločnpsťou Emirates (tváriacou sa ako family friendly) kupujeme letenky na našu dovolenku. Neskôr vidíme pri troch zo štyroch letov, malými písmenkami poznámku "operated by Flydubai". Teraz už vieme, že to v preklade znamená: letíme s FlyDubai, s tým, že nás na letisku privíta personál Emirates a máme na palube jedlo. Jupí :)
Teda začnem výhodami (dlho sa tu nezdržím):
1.) Príjemný personál na palube lietadla (možno štastie, ale 3 z 3 letov boli v pohode)
2.) Chutné a za mňa dostačujúce jedlo na palube. Avšak, nie každý mal to šťastie. Jedlo sme mali, na základe toho, že letenky boli kúpené cez partnera (t.j. Emirates). Pár "šťastlivcov" išlo priamo cez Flydubai a mohli sa len prizerať, ako nám chutí. Tu je aj odporúčanie pre ďalšiu cestovateľskú skupinku, preverte si, či máte zahrnuté jedlo v cene, alebo si pribaľte niečo chutné pod zub na dlhé lety.
A tu asi výhody končia :) Ešte možno by sme vyzdvihli čistotu lietadiel pri nástupe.
A poďme na nevýhody:
1.) Typ lietadiel: Asi najviac zo všetkých leteckých spoločností využívajú, nie v dobrom známe, lietadlá Boeing 737 MAX-8 preslávené svojim 638 dňovým odpočinkom po uzemnení (Ďalej veríme, že nešťastia naozaj donútili preveriť všetky nedostatky. Naše lety prebiehali naozaj bez väčších problémov a zvláštností)
2.) Nedostatok priestoru: Tu nehovorím o priestore pre vysokých ľudí ako je napr. Tomčo, ale vo všeobecnosti. Aj bez Adamka na kolenách to vyzerá tak (požičiam si tvrdenie), že ten čo navrhoval to lietadlo (resp. tí ľudia) v ňom nikdy nesedeli, nie to ešte cestovali. A k tomu Adamko so svojím príslušenstvom pri nás, no riadny tetris. A keď vám z toho mála ešte človek pred vami ukrojí sklopením sedadla, získavam aj ja pocit, že si mám nohy odmontovať a vyložiť do batožinového priestoru.
3.) Batožina: Tu sa to dá rozdeliť na viac častí.
A) ako sme sa dnes dozvedeli (našťastie iba informačne) v prípade straty batožiny, nie je doručená na adresu, ale na letisko, kam mala prísť. Čiže, ak by s nami dnes nedocestovala (čo sme s tým rátali, prečo, to zistíte v iných príspevkoch) tak by sme si po ňu prišli do Budapešte o nejaký čas.
B) Ako sme tiež dnes zistili, ak cestujete s Flydubai a vaša batožina sa vráti nijako nepoškodená (od odrenín, škrabancov, fľakov, až po diery v kufri), tak ste si pravdepodobne mohli podať tiket, pretože ste jeden z mála šťastných ľudí s nepoškodenou batožinou. Ďalšie odporúčanie pre čoskoro odchádzajúcu skupinku: zabaľte kufre aspoň do fólie a dúfajte že rúčky a kolieska vám ostanú :) Dnes na reklamáciách boli všeliaké prípady (Samozrejme spolu somnou. Ja som tam zastupovala tých s dierou v kufri). Taktiež nás informovali, že problémy s Flydubai riešia denne.
4.) Bez príplatku ani na krok: Šťastie, že aj za wc sa nemuselo platiť. Nám to myslím nikomu nechýbalo, veď na to, aby nuda nebola sme mali Adamka :) Rozumejte, že žiaden film/hra a pod. bez poplatku (asi nie vysoké, ale boli tam). Taktiež to bolo s jedlom a pitím, tu utrpel najviac Tomčo. Voda/káva/čaj mu teda nepomohli prežiť stres z letu, tak ako si to predstavoval. Ale Adamko sa snažil, aby na to veľmi nemyslel :)
5.) Parkovanie lietadiel: čím väčšie letisko, tým ďalej od haly (výnimkou bola Budapešť, tam nás čakal namiesto autobusu, tunel.) V Dubaji to naopak bola cca 15 min jazda autobusom. Z 2,5 hod. času na prestup to bol beh cez prekážky (ako napr. security). Tradičné meškanie odletu s dlhým presunom do haly a presunom ku gatu, spôsobilo dobeh na posledné výzvy.
Avšak všetko sú to zážitky, na ktorých sa len pobavíme. S dierou v kufri, alebo bez, dôležité je, že za sebou máme 4 šťastné lety a jednu krásnu rodinnú dovolenku, prežitú v zdraví a bez väčších zranení :)
Skupinke, ktorá odlieta čoskoro prajem rovnakú spokojnosť po návrate :)Read more
Tana N Vitajte! Hlavne, že ste živí a zdraví, no a samozrejme aj spokojní :)
Milan Kebyže sme neleteli tiež cez flydubai, tak asi napíšem "ktorý debil si objedná 12 hodín letu v nízkonákladovke"? Ono totiž to je prvé a to najdôležitejšie, vedieť, že je to nízkonákladová spoločnosť. A to je podľa mňa úspech, že sa vôbec niečo jedlo (my máme jedlo vraj tiež) a že sa neletí postojačky... Tri krát som bol v Thajsku a 3x som sa pri hľadaní leteniek vyhol podobne nízkonákladovej čínskej spoločnosti, ale ako náš terajší objednávateľ leteniek hovorí, "veď budú zážitky"... p.s. tomčo sedadlá si mi vravel, že sa nedajú vymeniť - samozrejme, že sa dali a to bezplatne okrem sedadiel, kde je viac miesta na nohy - tam už za 50 eur. Proste chápem, že to bol des, ale porovnávate nízkonákladovku s doterajšími Emirates, Quatar, Austrian atď., čo sú aerolinky, ktoré patria medzi top. Sme pripravení na najhoršie, ale ako vravím, viem, čo sme si objednali... V každom prípade i tak dík za súhrn.
Milan Letenky išli 2 až 3x krát hore. Všetci ste sa chceli dotrepať do Thajska a nikto si nechcel priznať, že už je to finančne mimo. To, že sme zohnali letenky len o trochu drahšie ako doteraz najdrahšie akými sme leteli zjavne je vyvážené práve tým, že letíme dobytčákom.