Hungary
Szántód

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

12 travelers at this place

 • Day3

  Départ raté mais vite ratrappé

  June 13 in Hungary ⋅ ⛅ 18 °C

  Après un bon petit déjeuner au soleil, on se dirige vers le port pour prendre un bateau direction Tihany !

  Malheureusement, impossible de prendre le bateau, trop de vent sur le lac...

  Retour à la maison, on décide de prendre la voyage direction le prochain port pour prendre un plus gros bateau.

  Seulement 10 min de bateau, 10 min de mini-train (bus?) et on arrive dans le charmant centre de Tihany ❤️
  Read more

  Thomas Erouart

  t'as rien oublié ?

  6/13/21Reply
  Mehdi Bourgouin

  regarde le dernier post bg

  6/13/21Reply
   
 • Day2

  1 nap Szántódon (mindenlegyen)

  July 20, 2020 in Hungary ⋅ ☀️ 26 °C

  Érvek és ellenérvek az "1 nap megálló a Balatonon" kapcsán:
  Pro: egy huzamban rövidebb autókázás, változatosság, több élmény, ismerdmegkishazád, kivárás a COVID helyzetre
  Kontra: úgy érzed újra be kell pakolni mindent, mire a gyerek megszokja a helyet továbbálsz, és kezdheted előlről, 1 napba mindent be kell sűríteni amit a hely és a környezet adni tud (medence, balaton, játszótér, hekk, gofri, sültkrumpli, hamburger, fagyi, sör a parton, séta, délutáni alvás, még 1 játszótér, még 1 sör a parton, este fröccs...)

  De menjünk szépen sorba!

  FUTÓBARÁTOK KÜLÖNKIADÁS!!! Ahogy a tegnapi bejegyzésben jeleztem, mivel az eső elmosta a sétánkat, ma körbefutottam a környéket hogy lássam hol mi van. Zamárdiba futottam át, szinte végig a parton. FIGYELEM!! A BALATONI BRINGAÚT NEM MINDENHOL ÁRNYÉKOS, ÉS VAN AHOL JOBB A PARTON FUTNI! csak javaslat de mindig érdemes variálni, próbálkozni a part felé vezető kis utcákban, így tudtam 10,7 km-ből majdnem 9km-t a parton futni. Jó volt....

  Vissza a nyaralásra:
  Mivel az apartmanban van medence, én meg futni is akartam, és még a Balaton se tud éjszaka sokat melegedni úgy döntöttünk délelőtt kihasználjuk a medencét. A szigorú házszabályokat már tegnap említettem, ez ma szépen kijött. Ha 5 percig nem voltunk a medencében már jött a tulaj hogy húzzuk be a tetőt. Csak mellékesen jegyzem meg hogy ehhez képest a műfű közepén az udvaron reggel óta békésen szunnyad egy méretes kutyasz...r, ami bezzeg nem zavarja.
  Fözni nem volt kedvünk, így kihasználva a frissen szerzett helyismeretemet meg a 2.számú fontos napi igényt, a játszóterezést ( aki olvasta a Milánói blogomat tudja hogy ez háborús helyzeteket idéz) úgy döntöttünk, irány Zamárdiban a szabadstrand ahol mindenféle kajálda meg több játszi is van.
  Autósok figyelmébe ajánlom hogy Zamárdi Üdülőrészén van 3-4 utca ami fizető övezet, a többi vagy megállni tilos vagy szabad pálya. Érdemes körbejárni.
  Szóval a mindentkellegynapalattcsinálni élmény következő eleme a játszi/ebéd kombó. Mivel Brúnóban egy szertornász lakozik, persze vitte a primet a mászás mutatványokkal, minek köszönhetően (a nap által felmelegített vascső közreműködésével) a tenyerén ripsz ropsz lett egy vízhólyag, ami ki is pukkant, le is szakadt. Szóval hajrá ebéd.
  Hekk, buri, sültkrumpli, gofri, fagyi, üccsi. Röpke 7000 ft-ból meg is kajált a család.

  Delután (persze egy kiadós csendespihenő után ahol Brúnón kívül mindenki aludt) irány a Szántódi szabadstrand, amit ma már rendeltetésszerűen ( azaz víz játszi, jégkása, sör) akartunk használni.
  És sikerült is...
  Fontos kiegészítés: a Balaton nem tenger, de ahhoz elég nagy hogy 1 éjszaka meg 1 fél nap alatt ne melegedjen túl.... 😀

  A kis strand egyébként tök jó. Van minden, árnyékos, családias, bár lehet most nem volt extra a tömeg ami nem is baj. A büfé nem klasszik (sajnos) mindenféle gourmet kaják vannak mint leves meg sült polip, és nincs lángos, de úgyse ettünk. Apukák figyelmébe: egy sör/jégkása kombó 900 Ft.

  A lényeg hogy jó volt, és hogy mostanra megint akadt egy üveg rose-nk, és 2 alvó gyerekünk így hajrá esti pihenés.

  Holnap irány tovább...

  Update!!!
  Fő a biztonság:
  -utasbiztosítás COVID extra szolgáltatással megkötve
  - konzulátus honlapján regisztráltuk magunkat biztos ami biztos ( https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu ) Van applikáció is ahova elvileg push up üzenet jön ha baj van.. Nem akarom tesztelni.
  - Horvátországba regisztráltuk a beutazásunkat, elvileg gyorsítja a határátlépést ( https://entercroatia.mup.hr/ )
  - és rendeltünk ENC eszközt az autópályákhoz. Nagyon gyorsan megküldték, flottul ment minden, reméljük működik is ( Enc-kolcsonzo.hu )
  Read more

  De jó, hogy követhetlek benneteket! Nagy puszi mindenkinek! Jó utat, ne vezess túl gyorsan, vigyázzatok magatokra! [Ildikó Nádas]

  7/21/20Reply

  Hihetetlen, milyen erős! [IldikóNádas]

  7/21/20Reply
   
 • Day1

  Első megálló- Szántód- Granada Apartman

  July 19, 2020 in Hungary ⋅ ⛅ 22 °C

  Szerencsésen megérkeztünk Szántódra. Az indulás időzítése ideális volt, Artúr kellőképpen kifárasztva, Velencéig aludt. Mindenképpen jó döntés volt vasárnap induni a Balaton felé, mi ugyanis különösebb fennakadás nélkül mentünk végig az M3-M0-M7 vonalon, míg szemben több km-nyi kocsi és ember tömeg próbált hazajutni a hétfői munkakezdésre.
  A szállásra érkezve pozitív csalódás volt az apartman kinézete. Rendezett kert, tágas apartman, medence (igaz csak 9-19 közt használható- na ezt magyarázd el 2 fiúgyereknek akik sellőben nyomják), meg egy vendégek által nem használható trambulin (meg ezt is te mondd meg a srácoknak) meg kicsit sok házszabály és 30.000 ft kaució. A wifi extra gyenge, és a kaució meg a szállás.hu kommentek miatt nem merjük szabadon engedni a gyerekeket, de 2 napra tökéletes lesz. https://szallas.hu/granada-medences-apartmanhaz-szantod

  A szántódi szabadstrand 200m, nagyon közel van, játszótérrel, mólókkal, meg büfével. És van egy Aldi/rossmann/Pepco blokk az utca végén az ellátáshoz.
  A vízbe már nem mentünk be mert az előző pár napi esős időben így estére hideg volt és az eső is elkezdett szakadni, szóval a nagy séta és környékfelfedezés is elmaradt de sebaj, majd holnap körbefutom 😀

  Egy gyors vacsi vásárlás az Aldiban, zuhany, altatás majd egy üveg Rose-val irány a terasz (csak felnőttek). Na most kezdődött el a nyaralás.

  Pozitív kiegészítés: szúnyogot még nem láttam...
  Read more

  Jájjjj, de aranyos! Nagy komoly fiú! [Ildikó Nádas]

  7/21/20Reply
   

You might also know this place by the following names:

Szántód, Szantod