India
Central Delhi

Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
    • Day 3

A Morning in New Delhi

March 20, 2022 in India ⋅ ☀️ 35 °C

We setoff on a quiet Sunday morning to explore some lesser known sites. It was a great way to see the City and appreciate this beautiful and complex area. We first headed for a morning stroll through Lodhi Park where many of the city reaidents come to walk, do yoga, or setup for a family park day. We then paid our respects to Gandhi viewing his memorial. Our next site is Humayun's Tomb a world heritage site - interesting this was built by a muslim woman who gained much power after the death of her husband. We then visited the bustling Gurudwara Bangla Sahib Sikh Temple where people come together to feed over 25,000 people every day, give thanks to the guru's and bathe in holy water.Read more

Traveler

The Sikh temple was the highlight of the day! However, taking off my shoes and running around barefoot was a bit tough for me😂.

3/20/22Reply

Nice shawls!

3/20/22Reply

• Day 182

ההודי הראשון שדפק אותנו

June 11, 2022 in India ⋅ ☀️ 41 °C

4:20 שעון מעורר. קמות מתארגנות ויורדות למטה לגלות שהאפליקציה ביטלה לנו את ההזמנה של הגראב (כמו גט טקסי שהזמנו מראש). בסוף מצאנו מונית ברחוב ונסענו לשדה במחיר מופקע שעלה לנו כמו כרטיס אחד ל3 ימים נסיעה חופשית בעיר.
      כשהגענו גילינו שהצק אין נפתח רק עוד שעה ולגמרי יכולנו לקחת את הרכבת התחתית ולהגיע ממש בזמן.
      אחרי המתנות ארוכות, אחת מהן הייתה גם 20 דקות עמידה באוטבוס אל מול המטוס, סוף סוף עלינו לטיסה והמראנו.
      לא נסביר יותר מדי אבל בוא נגיד שזה היה ארוך יותר מדי ומטלטל מדי עם כיסי אוויר חמורים.. ממש אחלה סיומת לכבוד הטיסה האחרונה של של ושלי ביחד.
      מהשדה עלינו ישר לרכבת התחתית לכיון בית חבד. רק רצינו להגיע לשם, למקום שירגיש לנו יותר בטוח, ומשם כבר נסתדר ונמצא את דרכנו למנאלי (עיר בצפון שבה נפגוש עוד יומיים את עלמה וחברינו הטובים).
      עלינו לרכבת, האמת שהנסיעה הייתה דווקא ממש סבבה, והייתי מופתעת לטובה ואפילו לרגע חשדתי שאולי הכל יעבור חלק היום.
      ירדנו מהרכבת ומשם הכל הסלים.
      מרגישות שכל הקשיים וכל החוויות שהיו לנו עד עכשיו בטיול במזרח קרו כדי להכין אותנו בדיוק לרגע הזה שבו אנחנו יוצאות מהשדה ומגיעות לדלהי. ועדין שום דבר לא באמת יכול להכין אותך לרגע הזה.
      הנהג ריקשה אמר לנו שהאיזור שבו נמצא הבית חבד סגור לבידוד בגלל הקורונה ואי אפשר להיכנס לשם. בהתחלה לא האמנו אבל הוא אמר שהוא יקח אותנו לטוריסט אינפורמיישן שנמצא ליד הכתובת של הבית חבד ונשאל שם אם יש דרך להיכנס. נסענו לטוריסט אינפורמיישן, זה אחד כזה ממשלתי ולא סוכנות פרטית ככה שאמור להיות להם פחות אינטרסים אישיים ובתקווה שהם באמת יעזרו לנו ולא יחפשו לדפוק אותנו. ירדתי לשאול שם בפנים, הוא נתן לי להתקשר בעצמי לבית חבד וענה לי הודי מהביטחון של בית חבד, הוא אמר שבאמת הבית חבד וכל האיזור סגור, שאין שם אף אחד ואי אפשר להיכנס. עדין היה נראה לנו הזוי שלא אמרו את זה ולא שמענו על זה באף קבוצת ווצאפ, אבל הוא ממש נתן לי להתקשר לבית חבד אז זה רמה גבוהה של תרמית שממש לא היינו מוכנות אחיה מההלם אחרי סינגפור. הבחור מהטוריסט אינפורמיישן אמר שהוא יכול להזמין לנו כרטיסים לאוטבוס אז החלטנו לרדת שם.
      כשהתיישבו והוא התחיל להתקשר לסוכנויות הסתבר שיש עכשיו חופשת קיץ בהודו וכל המקומיים נוסעים לחופשה בצפון אז אין כרטיסים לעוד שלושה ימים קדימה. אמרנו שאנחנו חייבות לעוף מדלהי כמה שיותר מהר ואין מצב שאנחנו נשארות פה אז הוא המשיך להתקשר לעוד ועוד סוכנויות, גם ניסינו את הסוכן של הישראלים שנמצא ליד הבית חבד אבל הוא גם אמר שהוא לא עובד ואין לו דרך להזמין לנו כרטיסים. לבסוף באחת הסוכנויות אמרו שהם יבטלו ל2 אנשים כרטיס כדי לתת לנו אותם אם נשלם יותר. הצלחנו להשיג 2 הכרטיסים האלה במחיר מופקע (לפחות פי שתיים אם לא יותר) אבל לא היה לנו אכפת. החלטנו שאנחנו ״מוותרות לעצמנו״ ומשוות לשקלים, ואם משווים לשקל זה באמת לא כזה יקר, אז הסכמנו למחיר. הבנו שזה עקיצה אבל עקיצה יחסית קטנה שאמרנו יאללה אנחנו מוכנות לספוג את זה אין לנו כוח לזה. הוא אמר שהאוטובוס ב6 אז נחכה פה שעה בטוריסט אינפורמיישן. בינתיים דיברנו עם ההודים שם והם היו ממש נחמדים ואפילו התחברנו קצת. בשלב מסויים הם עזבו את המשרד ועברו לחדר השני אז לקחתי את המחשב וניסיתי לחפש באינטרנט כרטיסים לאוטובוס מדלהי למנלי (כי עדין אין לנו סים ואין לנו דרך ליצור קשר עם אנשים או לחפש באינרנט). איזה הפתעה, היו שם כמה אופציות אפשריות ובמחיר הרבה יותר נמוך. אמרתי להם שאני רואה שיש פה כרטיסים אז איך זה שאנחנו היינו צריכות לשלם כל כך הרבה, הוא אמר שהוא לא מכיר את הסוכנות הזאת ועוד כל מיני חרטוטים ואז אמר שהוא הולך לבדוק ופתאום נפל האינטרנט במחשב. הזמן עבר כבר היה 6 ואז 6 וחצי והוא אמר שלא נדאג תכף יבואו לאסוף אותנו.
      לבסוף הגיעה הריקשה ונסענו נסיעה קשוחה ביותר ברחבי העיר. עם מלא צפצופים שאנחנו לא רגילות אליהם אחרי השקט של סינגפור, לאורך הנסיעה יכולנו ללטף איזה 6 פרות ו2 חזירים מרוב שהם היו קרובים אלינו. מלא אבק וחם ברמות שהחלק של התחת שלי שנגע במושב ועוד איזורים בגוף היו רטובים ומזיעים, והיה קשה לנשום מהחום והזיהום.
      אנחנו ביקשנו מהסוכנות פרטים על האוטבוס וכרטיסים אבל הם אמרו שהנהג ריקשה יודע והוא ייקח אותנו בדיוק למקום. נחשו מה, הוא לא ידע. הגענו למקום והוא הסתכל עלינו בעניים מבולבלות שהוא לא מבין לאיזה אוטובוס אנחנו צריכות לעלות והתחיל לשאול אותנו שאלות בהודית, אנחנו החזרנו לו מבטים מבולבלים וביקשנו ממנו שיתקשר לטוריסט אינפורמשיין. עצר לידנו איזה נהג ריקשה שהוריד נוסעים אחרים. הוא ראה שאנחנו מבולבלים והוא ידע אנגלית אז הוא עזר לנו ובירר את הפרטים. כבר היינו בטוחות שאנחנו עוד שנייה חוזרות לטוריסט אינפורמיישן כדי לבקש מהם שיחזירו לנו את הכסף ומאיימות עליהם במילת הקסם Tourist Police. אבל אז הוא אמר לנהג שיסע לנקודה אחרת שם האוטבוס מחכה לנו. עוד איזה רבע שעה בריקשה הסיוט הזה עד שלבסוף הגענו וגם שם היה בלבולים אבל מצאנו את האוטובוס שלנו וקיבלנו מקומות לשבת בהם. שמחה וששון.
      עלינו לאוטבוס עם הקלה גדולה בידיעה שאנחנו מחר נגיע למנלי לבית הישראלי, ותכף נראה פרצופים מוכרים של חברינו הטובים.
      היום הזה גרם לי להיזכר בבת אחת בדיוק בסיבה שבגללה לא רציתי להגיע להודו. אבל אני כאן ואני יודעת שלנו המטיילים הישראלים יש כל כך הרבה חומות שמגינות עלינו אם זה החברים שאנחנו מכירים, ובכללי כל הישראלים שמטיילים כאן, בתי חבד וסוכנויות של ישראלים, שאני באמת ממש מעריכה ומודה שקיימים כי מה שקרה לנו היום לא היה קורה אם היינו מגיעות לבית חבד. וכל שאר התיירים בעולם שאין להם בית חבד ללכת אליו זה מה שהם צריכים להתמודד איתו תמיד. ואין להם נחמה כי גם במנלי מחכה להם אותה החוויה בדיוק.
      הגענו למנאלי, המזג אויר היה נעים וקריר, מצאנו את הבית הישראלי אכלנו והתמקמנו ואפילו אחרי שעתיים וחצי של המתנה באיזה דוכן הצלחנו לעשות סים. לגמרי הורדת פאניקה כמו שצריך ונראה שמנאלי ממש עיירה חמודה ויפה מפוצצת ישראלים אז שמחות שהגענו לכאן.
      נ.ב יש כאן אין סוף שלטים בעברית בחרתי את האחד שהכי הצחיק אותי, תקראו ותבינו :)

🤣🤣🤣🤣🤣

6/13/22Reply

חחחחחחחחחח גאוני

6/14/22Reply

• Day 3

Delhi - Tempel, Gärten und Touri spots

February 28 in India ⋅ ☁️ 20 °C

Mit einem Überraschungs-Frühstück ging es voll gefuttert mit Jan und Sophie auf zur privaten touri Tour. So konnten wir den Tag in Delhi nutzen, bevor wir den Rest der Gruppe kennenlernen. Highlight war der Lodi Garden, da konnte ich schonmal einen Hauch indischer Landschaftsarchitektur aufschnappen.
      Aber auch die Tempel sind sehr schön gewesen. Nur der Verkehr ist wirklich verrückt.
      Am Nachmittag ging es dann mit der bunten Truppe auf nach neu Delhi. Die anderen kommen aus Norwegen, Dänemark, UK, Mexiko, Australien und Österreich. Drei andere deutsche sind auch dabei 🤣

Da es morgen früh -4.30 Uhr klingelt der Wecker - nach Pushkar geht hieß es nach dem gemeinsamen Abendessen alles wieder einpacken und schnell ins Bett 😴
      Heute habe ich mich an mittelscharfes essen getraut und bin nicht abgelaufen wie eine Tomate 🤣

Traveler

Wow eine bunte Mischung 😁🥳 cool! Hoffe es macht Spaß. Krass, die haben ja nochmal andere Ansichten was Schärfe betrifft 🤣

Toll😃👍 [Viviane]

• Day 10

29/08/22

August 29, 2022 in India ⋅ ⛅ 31 °C

Making rotis in the temple kitchen that feeds 50,000 for free every day! The people eating the 4 from the dough I kneaded will wonder why its the best bread they've ever tasted I'm sure. Also the tour guy made sure we appreciated the monster fanRead more

Traveler

Well it really IS a monster fan!

8/30/22Reply

What. A lot. Of rotis. 👀

8/30/22Reply

• Day 113

Star Gate Delhi 🛕

July 26, 2022 in India ⋅ ☁️ 32 °C

Der drittgrößte Ameisenhaufen der Welt ist für uns ein Sprung in eine andere Galaxie 🌌. Sie ist kunterbunt, vollgestopft mit Menschen und kann mit einer genialen Veggie-Küche aufwarten. Auch haben wir hier uns in einen frischgepressten Bambussaft mit Minze und Limetten verliebt. Die Kehrseite ist der Hygieneschock für unsere Mägen - Delhi Belly! Das Lärm- & Verkehraufkommen bringen ebenfalls unsere Trommelfelle nah ans Platzen, denn penetrantes Dauerhupen gehört hier zum guten Ton, wie im weiten Strahl auf die Straße spucken. Das kühle Nass von oben lässt die Fauna hier im Rekordtempo gedeihen und kleidet die Stadt in ein grünes Gewand. Leider sind Müll und das Elend auf der Straße aber allgegenwärtig und wir stellen einmal mehr fest, dass für die meisten Delhianer*innen hier die Erde ein reiner Gebrauchsgegenstand ist. Das Touriprogramm hebt das Gemüt und schickt uns durch Gärten & Tempel - die glücklicherweise in ruhigen Gegenden liegen. Morgen steht die vorerst letzte Bustour an, die uns ins Herz der Kashmir Region führen wird. Aktuell bringt der Klimawandel dort einige Regenextreme zu Tage, also hoffen wir dass kein Amphibienbus nötig wird.
      Für uns ist das Glas dennoch dreiviertel voll, denn auch die Kinder erfreuen sich daran, ihre Drachen auf den vermüllten Dächern von Delhi steigen zu lassen.

Traveler

wow it's fascinating, I've always loved India, yet it's on my bucket list.

Traveler

prepare for the veggie food 😍

Traveler

also the spicy foods are awesome, I might as well adopt and get used to it soon enough 😊

you will love it!

2 more comments

• Day 228

זה שיר פרידה

July 27, 2022 in India ⋅ ☁️ 31 °C

סבא וסבתא היקרים שלי אני מתנצלת שלא הקפדתי לכתוב פנגייונים לאחרונה ובטח נורא דאגתם.. הנה השלמה של כל אירועי השבועים האחרונים במיוחד בשבילכם ❤️

החגיגה ממשיכה במתנ״ס
      הגיעו גם חוגי בישול, עוד ועוד צורפות, עליות לupper daramkot ושוב סיבוב קניות במקלוד, ויוגה עם שיבה כמובן…
      פגישה עם בני - הודי בעל הוסטל בדרמקוט שאח של נובה פעם התארח אצלו כשטייל כאן אחרי הצבא, הוא אירח אותנו לצ׳אי וארוחת בוקר וגם ניגנו ושרנו שירי חסידים בעברית ביחד, היה ממש מפגש מעניין וכיפי שאחר כך המשיך לנסיעה לסופ״ש של נובה ונעה אצלו בבית בדרמסאלה, ואנחנו נשארנו שלושתינו - של תאיר ואני לסופ״ש רגוע בדרמקוט.
      של שינתה תכניות וקנתה כרטיס חזרה לארץ מוקדם מהצפוי, דבר שקצת ערער את הסדר הקיים וגרם לי גם לכל מיני תחושות ומחשבות בנושא לקראת החזרה שלה הביתה וסיום התקופה שלנו ביחד, וגם לקראת החזרה שלי הביתה שממשמשת ובאה.
      לפני ששל לקחה את הסליפר חזרה לדלהי ישבנו רק שתינו לזמן איכות של סיכום טיול עם השאלות שכתבנו מראש, ממש בול בסגירת מעגל וסיום שהיינו צריכות.

אז זה שיר פרידה
      לכל מה שלמדנו אחת מהשניה, אחת על השניה, וגם כל אחת על עצמה
      זה שיר פרידה
      תודה לך שותפה נדירה על תקופה מיוחדת וחברות מופלאה
      וההמשך בפרייבט טקסט זה לא לקריאה

הימים המשיכו ברוגע, סוף סוף של הלכה אז גילינו שאפשר לשבת בדיוק 4 אנשים בכורסאות במסעדה של המוןלייט, וגם 4 זה מספר מעולה בול למונית.. מצאנו את עצמנו חבורה מוזרה שכל מה שמחבר בנינו זאת בעצם של והיא בכלל לא פה
      הלכנו למפלים עם עדי ואבא שלו (שגם אותם הכרנו בזכות של), שבועיים פה בדרמקוט רבתי, עם מלא ימים טובים למפלים ומזג אויר בהיר אבל שום דבר לא גרם לנו לצאת מכאן עד שאבא של עדי בא ולא השאיר לנו ברירה.. כמובן שהיה יום גשום בלי ראות טובה בכלל, ובכל זאת נהננו מאוד
      ארוחת פרידה של מרקי טנטוק, הבנות ממשיכות למנאלי ואני האחרונה שנשארת פה לעוד שלושה ימים עד הנסיעה לקירגיסטן.
      קיבלתי גם שוב סטפה של כסף מבחור זר (הפעם לפחות היה הסבר לדבר..) והודות למניש הצלחתי גם להחזיר אותה לבעליה.
      הלכנו מניש ואני לבגסו להיפרד ממאיה, ישבנו לאכול איתה צהרים, מאיה ואני מדברות בנינו בעברית ומניש לא מבין, מאיה ומניש מדברים בניהם בהודית ואני לא מבינה… סך הכל משעשע ביותר. חזרנו דרך מקלוד אחרי סיבוב קניות אחרון והבאנו גם מתנת פרידה לרוהיט.
      דלהי עברה בנעימים (הלם שאני אומרת את זה אבל כך היה), הרבה ישראלים, הרבה קניות, ויאללה ממשיכים ליעד הבא

לסיכום הודו
      אין הרבה מסקנות רק אגיד שהיה נפלא, והלוואי שאדע כל חיי לא לשפוט ולקבל החלטות לפי דעות קדומות. בכלל לא רציתי להגיע להודו בהתחלה, וזה התברר כהחלטה נהדרת
      נמסטה (שוב)
      או יותר נכון - ביי חיים שלי

מרגש אהובונת💖

7/28/22Reply

אנחנו כל כך מתרגשים לקרוא אותך. המשיכי להינות עם יוסינו... ומתגעגעים לראותך בארץ. [סבתאסבא]

7/28/22Reply

כתבת מהמם כרמלי. מתגעגעת❤️‍🔥 [איה]

7/30/22Reply

• Day 28

Die Swastika - Hakenkreuz mit Geschichte

November 25, 2022 in India ⋅ 🌙 16 °C

Die Swastika

Das Wort stammt aus dem Sanskrit und bezeichnet „Glücksbringer“. Der Kern der symbolischen Bedeutung der Swastika liegt im Sonnenrad und verweist auf Licht, Leben und Fruchtbarkeit (überwiegend vorzufinden im Hinduismus, Jainismus und Buddhismus).

Sie symbolisiert den ewigen Kreislauf von Geburt und Tod (Samsara) und gilt als Zeichen der Reinkarnation. Sie wird darum zu Beginn fast aller religiösen Feiern verwendet

Während der gesamten Indien-Reise begegnet einem dieses Symbol immer wieder.Auf meiner ersten Reise war ich leicht irritiert, wurde aber recht schnell eines besseren belehrt.

Das Hakenkreuz per se, ist eines der ältesten Symbole. Weit 14.000 v. Chr. fanden sich erste Symbole bei den Ägyptern, später überwiegend im asiatischen Raum.

Dieses Hakenkreuz hat nichts mit dem heraldischen Symbol gemein, dass seit dem 18, Jahrhundert im deutschen verwendet wird. Missbräuchliche Verwendung durch die deutsche völkische Bewegung machten das Hakenkreuz weltweit zu einem der bekanntesten Symbole.

• Day 2

Kulturschock und Menschenmassen

February 27 in India ⋅ 🌙 22 °C

Mit dem Frühstück um 3 Uhr Nachts ist der Tag scharf gestartet. Danach war es leider auch schon aus mit schlafen. Mit nur minimalen Turbulenzen bin ich sicher und heile von der Sonne in Delhi empfangen worden. Die Visa Kontrolle hat mich stark an die Faultiere von Zoomania erinnert. Und genau als ich dran war hat der eine Schalter geschlossen 🤣 gefühlt als letzte habe ich in der Halle meinen Rucksack eingesammelt und mich in den Taxi-Abhol-Wahnsinn gestützt. Dank hilfe und verloren aussehender Miene bin ich durch den verrückten Verkehr nach neu Delhi gekommen. In Indien gilt wohl wer hupt darf zuerst und keine Lücke ist zu klein.
      Den Nachmittag habe ich mit Sophie in alt Delhi verbracht. Sie ist kurz nach mir angereist und kommt aus London. In den kleinen Gassen und zwischen den tuk tuks haben wir uns zu den Highlights durchgeschlagen. Die Gassen kommen einem wie ein endloses Labyrinth vor.
      Zum Abendessen wurden wir zu dem einzigen Restaurant in der Nähe gebracht vom Hotel und haben da am Tresen Jan aus unserer Gruppe kennengelernt. Er kommt auch aus Deutschland, ob Köln oder Stuttgart weiß ich nicht mehr -entweder kommt er aus Köln und ist aus Stuttgart geflogen oder anders herum.
      Vom hupen werde ich wohl die nächsten Tage träumen...
      Somit gute Nacht 😴

2 more comments

• Day 1

Delhi

January 30 in India ⋅ 🌙 16 °C

Chaotisch, vol geuren en kleuren en vooral veel lawaai. Delhi is een aanslag op de zintuigen, maar vreemd genoeg zeker doenbaar, misschien heeft het frissere weer er iets mee te maken? We hebben veel bekijks, mensen trachten continu subtiel en veel minder subtiel foto's van ons te nemen. Onveilig hebben we ons nooit echt gevoeld. Transport via metro, rickshaw, taxi en vooral veel te voet, waarbij we vreemd worden aangekeken door de locals.Read more

• Day 2

Exploring old Delhi

February 21 in India ⋅ 🌙 17 °C

Started the day showering out of a bucket, eating 3 bananas and trying to activate my SIM card. Now to the first day of properly exploring Delhi.

Started by going to the Red fort (is a historic fort in Old Delhi that served as the main residence of the Mughal Emperors - Emperor Shah Jahan commissioned construction of the Red Fort in 1638 when he decided to shift his capital from Agra to Delhi)
      WAs walking around the inside of the fort for a long time, afterwards there was a little theme park outside where I made some friends and we rode the ferries wheel together.

After this fun time I walked to Jama Masijd (one of the largest mosques in India, also built by emperor Shah Jahan between 1650 - 1656)

After a 100 selfies with mostly Indian teenagers at this mosque I walked all around the busy streets and markets of Old Delhi.

Walking in Delhi makes you tired because of the heat and constantly having to dodge Tuk Tuk’s, people,dogs, cows and anything else coming your way. Now i rest. and have more food of course.

Traveler

Oh, so schön, von Dir zu hören, Paul. Ich bin schon super gespannt auf Deine weiteren Berichte. Have a wonderful time, liebste Grüße, Betty

Traveler

Schöne Kette aus der Heimat:)))

Sehr cool Paul🤘 denk daran Dir noch eine 🎸zu besorgen😉 [Al]

2/21/23Reply

Hallo Paul, waren gestern in Zürich, verkehrsmössig sieht es da im Moment in der Innenstadt nicht besser aus. Das Video auf dem Riesenrad schickt du unserem TÜV- Ingenieur Michael Kleinen lieber nicht. Na dann mal eine dchöne Nacht in deinen Schlafstall mit den sieben Nachtgenossen:innen. Wir stellen uns die Ausdünstungen diverser Nationen lieber nicht vor. Weiterhin eine erlebnissreiche Reise wünschen Uscha und Micha. [Mimo]

2/22/23Reply

You might also know this place by the following names:

Central Delhi, وسط دلهي, Distrito de Delhi central, मध्य दिल्ली, Distretto di Delhi Centro, Centraal-Delhi, Центральный Дели, मध्यदेहलीमण्डलम्, మధ్య ఢిల్లీ, Центральне Делі, 中德里

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android