Indonesia
Teluk Sanghiyang

Here you’ll find travel reports about Teluk Sanghiyang. Discover travel destinations in Indonesia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

25 travelers at this place:

 • Day102

  Nusa Lembongan

  February 3 in Indonesia ⋅ ☀️ 31 °C

  Vandaag namen we afscheid van Ubud en namen we de taxi gevolgd door een 45 minuten durende boottocht naar Nusa Lembongan. Het verliep allemaal heel vlot. De taxi deelden we met een vriendelijke Canadees. De boot met heel wat andere mensen. Er was wat meer volk dan we hadden verwacht. Op de boot, brak het zweet Steven uit. Het was hier heel warm in het overdekte gedeelte met al dit volk.

  Aangekomen was het gelukkig niet ver naar ons hotel. We mochten direct in onze kamer. Het is een leuk hutje met een terrasje. We verkenden een klein deeltje van het eiland. Voornamelijk de buurt rond ons hotel en aten tijdens de middag in een klein restootje. Dan liepen we naar een strandje dat wat verder lag dan het strand vlak aan ons hotel. Hier lag er veel zeewier op het strand. Er zijn hier dan ook zeewierboerderijen in de buurt. We zijn ons ook eens gaan informeren om een snorkeltoer te doen. Verder in de namiddag planden we onze route in Nieuw-Zeeland verder. We zitten al aan teveel dagen (ongeveer twee weken om precies te zijn). Dus zit er niets anders op dan onze vlucht naar huis uit te stellen. 😁

  Even een plons in het zwembad om af te koelen. Dan informeerden we ons om een initiatie-duik te doen in zee. Zo hopen we te weten te komen of het iets voor ons is of dat we het bij snorkelen gaan houden. We aten met zicht op zee en het strand, waar de lokale kinderen speelden. Over de heuvel naast ons kleurde de hemel mooi rood-oranje toen de zon onder ging.
  Read more

 • Day103

  Nusa Lembongan - dag 2

  February 4 in Indonesia ⋅ ⛅ 30 °C

  Vandaag verkenden we Nusa Lembongan en het naburige eiland Nusa Ceningan. We stonden vroeg op en huurden een brommer bij ons hotel. Het eerste wegje was in vrij slechte staat, dus werd Steven als chauffeur onmiddellijk getest. Hij deed het heel goed en we kwamen uit aan een uitkijkpunt, waar we een prachtig zicht hadden op de oceaan en de kliffen in de buurt. Dit was het eerste van vele mooie uitkijkpunten op het eiland.

  Een volgende stop was aan Sandy bay beach. In theorie stond er een mooie pin op Tat haar google Maps kaart, in praktijk was het toch wat moeilijker te vinden. Drie keer hebben we de weg moeten vragen. Een van de verkeerde wegen was bezaaid met plassen en modder, hier ging het even bijna mis met de brommer. Toen we het strand hadden gevonden stonden we nat in ons zweet. Helaas waren de golven hier veel te wild om te gaan zwemmen. Het was een mooi strand met blauwe zee, maar zonder verkoeling van een duik in het water zou het daar snel ondragelijk worden. Dus reden we verder naar ons volgende punt, the devil's tear. We waren wat verward toen we toekwamen, waarom waar hier zoveel busjes? Blijkbaar was dit een super populaire plek bij Chinese toeristen... Heel veel volk dus. Deze plek was een verzameling kliffen, waarbij de zee enkele meters lager op de wand inbeukte. Dit was een spectaculair zicht, maar wat het echt afmaakte was dat er waterdruppels in een mist omhoog spoten. Precies zoals de damp die uit het spuitgat van walvissen komt. Iedereen probeerde de perfecte foto te nemen en sommigen gingen echt gevaarlijk dicht bij de rand staan. Wij hadden echt geen zin om ons tussen de massa te wurmen met de kans dat iemand ons naar beneden duwde, dus liepen we verder over de kliffen. Hier was het veel rustiger en hadden we ook spectaculaire zichten. De zee beukte hier ook in op de wand, maar de opspattende mist ontbrak. Wel zagen we verschillende poeltjes die enkel bij laagtij zichtbaar waren. Al bij al was het echt een geweldig plek, alleen spijtig van de horde toeristen. Misschien keren we wel eens terug op een rustig moment.

  Niet veel verder lag het dream beach. Dit was inderdaad een heel mooi strand met dit keer een rustige zee. Helaas was het hier ook heel druk met toeristen. Tat spotte een schommel en herinnerde zich dat er verschillende zijn op de eilanden en dat deze heel populair zijn bij istagrammers. Deze was vrij en had mooi uitzicht, dus namen we uiteraard een foto. We waren blijkbaar trendsetters, want we waren er nog niet af of de andere toeristen maakten zich al klaar voor een fotoshoot. 😜

  Gisteren had iemand ons aangeraden om het underground house te bezoeken en dus deden we dit. Dit is een soort van grot dat uitgehouwen is geweest door een hindoeïstische priester. Het had een enorme oppervlakte, 3 ramen, leefruimtes zoals slaapkamers en 7 uitgangen. Dit "huis" was uitgehouwen om als meditatie oord te dienen. Mensen zouden er een week in verblijven, wij konden er geen 30 min in blijven. Het was er snikheet en de meeste gangen waren klein waardoor je gebukt moest lopen. Er zaten vleermuizen en kakkerlakken in. Sommige delen hadden water en er leek geen logica in te zitten. Toen we een uitgang zochten kwamen we terug uit bij onze ingang. 😜 Het was zeker een belevenis en zeer indrukwekkend.

  Hierna reden we verder naar de gele brug. Dit is de brug die de twee eilanden verbindt. Enkel voetgangers en brommers mogen deze brug gebruiken. Het water tussen de twee eilanden had een prachtige kleur. Het uitzicht vanop Nusa Ceningan was zo mooi dat we besloten te stoppen om te eten ook al was het nog vrij vroeg. Hier stonden er weer enkele schommels, maar ditmaal in het water. Na het eten maakte Tat een kleine plons en poseerde ze op een schommel. Het water was super helder en je kon de visjes zo zien zwemmen. Het was ook heel ondiep dus was het wat onhandig om te zwemmen, maar ach het was nog altijd verfrissend.

  Een volgende bezienswaardigheid was de blue lagoon. We volgden het bordje, maar kwamen uit op een ander uitkijkpunt. Na wat zoeken en de weg te vragen, vonden we het uiteindelijk. Wauw! Het water beneden was zooo blauw, echt prachtig.

  We zagen op Google Maps een uitkijkpunt met als naam The old tree at Nusa Ceningan. Dit moesten we toch een keer gaan bekijken. Er stond inderdaad een oude boom met wederom een schommel. Dit keer was Steven fotomodel. 😜 We konden nog verder lopen en hadden uitzicht op het derde eiland Nusa Penida. Het was zeker ook een leuke stop.

  Onze volgende stop was wederom een strand, secret beach heette het. De naam was veelbelovend maar het strand zelf niet echt. Het was een mooie baai, maar nauwelijks strand. De rest van het eiland had weinig bezienswaardigheden, maar het was leuk om een rondje rond het eiland te doen. Zo passeerden we een onafgewerkt restaurant en gingen hier naar binnen. Als beloning hadden we een prachtig zicht op het eiland Nusa Lembongan.

  Na onze ronde reden we terug de gele brug over en vervolgden we onze route op Nusa Lembongan. We reden een hele tijd naast Mangrove bos, maar het zicht was niet zo geweldig. We passeerden ook een soort vuilnisbelt in het midden van de mangrove, dit was confronterend om te zien. Na een tijdje rijden was het tijd voor verfrissing dus gingen we een sapje drinken. We hadden zicht op de zee en enkele mangrove bomen en rarara ... een schommel.

  Op onze terugweg passeerden we bij het langste strand van Nusa Lembongan. Het was lang inderdaad, maar er lagen ook veel boten in het water, dus was het niet ideaal om te zwemmen. Het zand was bezaaid met dood koraal en was zeer ruw, Tat haar gevoelige voetjes waren er geen fan van.

  Hierna was het terug naar ons hutje. We hadden al wat donkere wolken zien verschijnen aan de horizon en tijdens onze rit haalden ze ons in. Op nog geen 5 min van onze slaapplaats begon het ineens te stortregenen. Er was geen ontsnappen aan. Gelukkig waren we snel binnen. Toen we 's avonds gingen eten waren sommige straten overstroomd. Dat betekende dus natte voeten! Het regenseizoen heeft ons dan toch ingehaald.
  Read more

 • Day105

  Nusa Lembongan - dag 4

  February 6 in Indonesia ⋅ ⛅ 31 °C

  We hadden leuke vooruitzichten vandaag, maar de realiteit is soms wat anders. Via ons hotel hadden we een snorkeltrip geboekt. Ze hadden ons gezegd dat er niet zoveel mensen gingen zijn, max 6 ofzo. Uiteindelijk bleken we met 11 te zijn. Niet zo'n groot probleem op zich. De rit naar onze eerste plek was hevig om het nog maar zachtjes uit te drukken. We vermoeden dat onze kont morgen blauw zal zien. Maar de eerste plek was meteen ook een spectaculaire plek. Hier konden we namelijk reuzenmanta's spotten. Deze vissen kunnen wel 9 meter lang worden, wauw! Wat minder leuk voor ons is dat deze dieren voorkomen in een wilde zee. En dat was ze dus ook de zee. Na wat twijfelen sprongen we toch in het water. Toen we omkeken vaarde onze boot weg van ons omdat er manta's verder gespot waren. Ze deden teken om te volgen, maar de golven en stroming waren zo heftig dat we niet vooruit geraakten. Tat raakte hierdoor wat in paniek en begon te roepen naar de boot om terug te komen. Steven probeerde haar wat te kalmeren en uiteindelijk kwam de boot ook terug. Terug aan boort moest Tat wat bekomen en er terug in springen zat er niet meer in. Steven ging wel terug het water in. Uiteindelijk zagen we elk twee manta's. Tat vanop de boot, wat ook nog goed zicht gaf, en Steven van in het water. We waren uiteindelijk wel blij dat we manta's hadden kunnen zien, want dit gebeurt niet altijd.

  Een volgende de stop was crystal bay, zo genoemd omdat het water kristalhelder is. De zee was hier rustiger, maar er waren wel nog stevige golven. Het snorkelen was aangenaam, er waren mooie koralen en vissen.

  De volgende plek stond zogezegd bekend voor heel grote vissen. Uiteindelijk was het ook meer koraal en kleurrijke visjes. Het was wel een speciale locatie omdat er een stroming was die je vervoerde langs de kust. Je moest dus gewoon onder water kijken en je laten meedrijven. De boot pikte ons een eindje verder op. Het was een leuke ervaring.

  De laatste plek was in de buurt van het mangrove bos. Op de plek waar we uit de boot sprongen was er veel dood koraal, maar toen we verder zwommen zagen we wel mooi levend koraal. Er waren hier ook heel veel vissen. Het was hier aangenaam snorkelen, praktisch geen golven, maar wel wat stroming.

  Na onze trip waren we wel bekaf en dus was onze namiddag heel rustig. We genoten nog van een plons in ons veilige zwembadje en gingen hierna eten. We vonden een heel gezellig restaurant langs het strand. Het was happy hour en dus bestelden we een gin tonic en een gigi (gin ginger ale) voor Steven. 😊 We aten lokale kost en het smaakte ons.
  Read more

 • Day104

  Nusa Lembongan - dag 3

  February 5 in Indonesia ⋅ ☀️ 32 °C

  Vandaag hadden we iets leuk op het programma staan.

  We aten op ons gemakje ontbijt en deden onze zwemkleren aan. We gingen naar het kantoor waar we onze initiatie duiken hadden geboekt. We mochten direct op de boot en werden naar een platform wat verder voor de kust gebracht. Hier kregen we een wet suit om aan te doen. Steven had zich net in het pak gewurmd en wou de rits toedoen toen deze het begaf. Hij mocht zijn wet suit uitdoen en zich weer in een ander wurmen. Een duikpak aandoen gaat minder vlot dan je denkt.

  We kregen wat uitleg (theorie enzo) en mochten al snel naar een platformpje waar je tot je borst in de zee staat. Hier kregen we onze duikfles en onze duikbril. Hier oefenden we dan de ademhaling. Deze speelde Tat parten. Ze kreeg onvoldoende lucht en er werd wat aan haar mondstuk aangepast. Het ging beter maar hierdoor was de twijfel toegeslagen en voelde het duiken niet meer comfortabel aan. Zelfs wat onveilig. Jammerlijk, besloot Tat om niet meer onder te gaan en ging ze terug op het droge (het grote platform). Hier was er een kijkkamer zodat ze nog van de vissen rondom het platform kon genieten. Steven ging verder met de duik. Eerst werden wat basisoefeningen gedaan en dan mocht hij naar beneden.

  Via een touw ging het langzaam naar beneden. Hier werd alles nog eens gecheckt en Steven ging met de instructeur het onderwatergebied verkennen. Er zaten heel wat vissen, te veel om op te noemen. Clownvissen waren weer van de partij, maar nemo helaas niet. Onder de vele kleurrijke vissen, zat ook een gele (soort van) zeenaald. Drie lionfish en een barracuda. Die laatste was onverwacht en heel leuk om te zien. Net zoals al de rest. De instructeur toonde Steven nog eieren van een haai en ook waar ze koraal ‘planten’. Ze planten die op ijzeren netten op de bodem om het koraal te helpen. Bleaching is ook hier een probleem. Steven vond het de max, maar ook jammer dat Tat er niet bij was. Toen de tijd op was, mocht Steven nog even dag zeggen aan Tat en in de onderwaterkamer en poseren voor een foto.

  De namiddag was rustig met wat planwerk en een frisse duik in het zwembad. Gevolgd door een plonsje in de zee. De zee was lekker fris en het water was super helder. Er zat wel een sterke stroming op dus ver zwemmen zat er niet in. Daarba lekker iets eten met zicht op zee en een babbeltje slaan met wat Mexicanen en daarbij een cocktail of twee. Dat was een gezellige afsluiter van een leuke dag. 😊
  Read more

 • Day55

  Nusa Lembongan

  October 29, 2017 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C

  Dit paradijsje ligt op een halfuur varen van Bali en was de ideale plek om te relaxen na het vrijwilligerswerk. Een beetje lezen aan het zwembad van ons hotel, een cocktail aan het strand, genieten van een drankje aan een infinitypool met uitzicht over de woeste golven, kajakken door een muisstille mangrove, elke avond een prachtige zonsondergang, ...Read more

 • Day11

  Nusa Lembongan & Ceningan

  October 22, 2017 in Indonesia ⋅ ☀️ 28 °C

  Nach einer abenteuerlichen Speedboat-Fahrt sind wir auf Nusa Lembongan angekommen. Zusammen mit Philips Freund Giulio sind wir Nusa Lembongan und Nusa Ceningan mit dem Roller abgefahren und haben richtig schöne Ecken entdeckt. Die beiden Inseln verbindet die schmale "Yellow Bridge", von welcher man einen super schönen Ausblick hatte. 😍
  Und es gab super leckeren Fisch! 🐟👌
  Read more

 • Day6

  Nusa Lembongan

  October 2, 2017 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C

  🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩

  Nach insgesamt 18h Reisezeit bin ich dann doch endlich an meinem nächsten Ziel angekommen. Per Flug ging es von Xi’an über Singapur nach Denpasar auf Bali, dann zum Hafen und von dort per Boot auf die östlich vorgelagerte Insel Nusa Lembongan. Es geht hier genauso relaxed zu, wie ich mir das gewünscht habe. Heute hier nur den ersten Eindruck.Read more

 • Day43

  dorpje boot paradijs

  July 30, 2016 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C

  Vanmorgen na het ontbijt vertrokken om naar nusa lembongan te gaan. Eerste stop een authentiek dorp waar 250 gezinnen wonen op een soort amisch way. We hadden geluk want er was een ceremonie die maar 1 maal in de 420 dagen voorkomt. De meisjes en jongens mogen elkaar wat zeggen in mooie kleding. Nog even een rondje gelopen met gids en toen door naar padangbai waar we de boot pakken naar nusa lembongan . De boot had wat vertraging en in de tussentijd gingen Stijn en Emma optreden. Met een hoedje voor zich voor het geld. Totaal hebben ze 7200 rp opgehaald. Toen met de snel boot naar de overkant. Voor we gingen moest er nog even snel iets aan de motor gebeuren. De reis ging snel en voor het eiland moesten we over stappen op een kleinere boot omdat het nogal ondiep water is daar. Deze boot bracht ons naar een strandje waar we door het water aan land gingen. Met een open busje naar ons hotel. Hotel is goed en de kamers mooi. Maar wij hadden zin in zonset bier strand zwemmen en meer dus snel spullen uitpakken en gaan. Op het strand was het heerlijk. De sunset was mooi. Daarna douchen en er stond een open busje klaar om ons naar mama mia te rijden. Heerlijk gegeten met uitzicht over de zee. Toen busje terug en nu ligt alles weer plat. Morgen snorkelen.Read more

 • Day44

  snorkelen rondje eiland

  July 31, 2016 in Indonesia ⋅ ⛅ 26 °C

  Vanmorgen lekker ontbijtje en om 9 uur begon onze snorkel tour van 3 uur. Onderwater is het erg mooi en we hebben van alles gezien. We zijn op 3 plekken wezen snorkelen. Daarna stukje varen langs de ruige kust. De golven beuken er aardig op los. Weer op vaste grond even een hapje gegeten bij het restaurant konden de jongens ook nog lekker zwemmen. Na het eten hebben we een scooter gehuurd en zijn we op pad gegaan. De wegen zijn best slecht hier dus hard rijden is er niet bij. Eerste stop dreambeach. Mooi strand mooie tent en ook weer een zwembad. Daar nog even gekeken naar devils tears normaal spuit het water enorm omhoog bij de rotsen maar nu was de zee redelijk rustig. Toen door naar sunset beach. Ook weer een lekkere strandtent met zwembad en koud bier. Toen naar huis omkleden en uiteten. Mooie tent maar het liep niet echt lekker. Eten was mwah. Nu alles plat. Morgen gaat Stijn surfen hij krijgt les.Read more

 • Day45

  surfen en scooteren.

  August 1, 2016 in Indonesia ⋅ 🌙 26 °C

  Vanmorgen om 10 uur gingen Stijn en ik op surf les. Eerst op het droge daarna voor het echt. Surfen is echt moeilijk. Stijn had het snel door en stond bij iedere golf maar ik heb nog heel wat lesjes nodig ben ik bang. Stijn had een eigen leraar bij zich die hem ook iedere keer terug bracht. Ik moest dat steeds zelf doen. Aan het eind was ik kapot maar 3 keer gestaan op een goede golf. Als je eenmaal staat en met de golf meegaat is het echt gaaf. Daarna douchen en op de scooter het eiland rond. Eerst lunchen bij eco Bali lekkere yoghurt met fruit. Daarna richting mangrovebossen maar helaas was het laag water en stond het droog. Toen door naar het buur eiland ceningan. Met de scooter over een gammele hangbrug. Daar een rondje gereden wat gezwommen gedronken en naar de blue lagoon geweest. Het water is er echt mooi blauw. Toen weer terug en eten bij de nummer 1 van Tripadvisor echt heerlijk. Spareribs vielen zo van het bot. Toen richting huis om aan het strand nog een ijsje milkshake te eten. Daarna douchen en naar bed. Morgen weer terug naar Bali.Read more

You might also know this place by the following names:

Teluk Sanghiyang

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now