Italy
Catania–Fontanarossa Airport

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day16

   Catania Tag 2

   January 17 in Italy ⋅ ⛅ 18 °C

   Kurze Shopping runde, es paar Andenken auf Sizilien einsammeln. Und dann geht's Morgen weiter. Ach ja und Find your inner balance und so, atme, spühre dich, scha na na na, ole,ole, shawasanananana.... Und tralala. Sizilien ist nur einmal im JahrRead more

   Traveler

   Den Buelika steuern formt schöne Arme👍💚

   Traveler

   Hard work

   Traveler

   Das stimmt, in Städte wie Catania nehm ich auch noch ab vom Stress😂😅

   2 more comments
    
  • Day22

   Reisetag 22: ... Catania ...

   March 31, 2022 in Italy ⋅ 🌧 7 °C

   Nachdem es heute Morgen bis 10:00 in Taormina geregnet hat, haben wir agiert und kufri unser Reiseprogramm ein wenig umgestellt. Wir werden Taormina und die Ätna-Region einfach am Ende der Reise anfügen. Da es bereits 50 km weiter südlich sonnig war laut Wetterprogramm, sind wir einfach die knapp 50 km nach Catania gefahren über die SS114, d.h. durch viele echt süditalienisch anmutende Ortschaften.
   Am Ende einmal von Nord nach Süd durch die gesamte Hafenregion von Catania zu unserem Stellplatz am südlichen Stadtrand, wieder unmittelbar am Strand und wieder für kleines Geld. Und ins Altstadtzentrum entweder zu Fuß knapp zwei km oder mit dem Bus direkt vom Stellplatz in knapp 10 Minuten. Das werden wir uns morgen geben.
   Read more

   Traveler

   Brrr…🥶

   4/1/22Reply
    
  • Day8

   Catania, Sizilien

   November 4, 2021 in Italy ⋅ ⛅ 20 °C

   Day 7: Catania 🇮🇹

   Heute morgen haben wir in Catania angelegt.
   Für mich der erste Tag ohne schönen Sonnenaufgang seit ich auf dem Schiff bin.
   Da es sehr bewölkt ist und wir heute mit Steuerbordseite angelegt haben, kann ich von meinem Balkon aus den Ätna nicht sehen, sondern nur den Containerhafen. 🏗
   Dafür ist das Wasser vor der Küste so türkis wie in keinem anderen Hafen bisher. 💙

   Im Bordfernsehen habe ich mir am letzten Seetag die Ausflugspräsentation über Catania angesehenen. Es werden neben anderen Stadttouren zwei verschiedene Ausflüge zum Ätna angeboten, bei denen die Passagiere tatsächlich mit dem Bus oder dem Unimog bis zum Krater kutschiert werden. 🌋🚌🦥
   Die Kollegin, die den Ausflug vorstellte, sagte er sei einer der beliebtesten unter den Scouts.

   Nachmittags hatte ich richtig schön Sonne auf meinem Balkon und hab die Gelegenheit genutzt um in der Hängematte ein Buch zu lesen. Es fühlt sich hier sicherlich nicht an wie November. ☀️📖

   Gegen 18:00 Uhr fahren wir dann weiter Richtung Messina. Der nächste Hafen morgen früh ist dann Palermo. 🇮🇹 Die Route hab ich auf der Karte eingezeichnet. 🛳
   Ich finde es schade, dass wir nachts durch die Meerenge bei Messina fahren, es wäre bestimmt interessant gewesen das zu sehen. 🤔
   Read more

   Traveler

   Ist doch gut dass der Äthna zur Zeit so friedlich ist. Darum ist das Meer auch so blau. Geniese die ruhigen Stunden. Herzlich Opa u. Oma

   11/4/21Reply

   Hello Beautiful 🥰 lässt sich aushalten oder?☀️ Miss u! [Betti]

   11/10/21Reply
   Traveler

   Jaa vermisse meinen Balkon schon 🥺

   11/10/21Reply
   Traveler

   Und dich natürlich auch 😘😘😘

   11/10/21Reply
    
  • Day78

   Aci Castello

   November 7, 2022 in Italy ⋅ 🌙 19 °C

   De bussen rijden weer volop vandaag, dus een ritje buiten de stad, dit keer naar Aci Castello.
   Een heel leuk stadje aan het water, opmerkelijk schoon vergeleken met Catania en andere grote steden in Italië.
   Er is ook echt een kasteel, het stond ooit los van het vasteland maar door een uitbarsting van de Etna is het door de lava aan het vasteland geplakt.
   Leuk om van bovenaf de stad en het water te bekijken. Er was ook een prachtige tuin bij.
   Langs het water doorgelopen naar het volgende dorpje waar een haventje was. Wat een mooie rotspartijen in het water, waarschijnlijk ook het gevolg van de uitbarsting van de Etna.
   Bij een restaurantje op het terras neergestreken om iets te eten.
   Toen ik er net zat kwamen er een paar Chinese vrouwen aanlopen die in het Engels wilden praten met iemand van het restaurant. Ze hadden 4 kilo van allerlei vis en schaaldieren gekocht. Ze zaten in een hotel en vroegen of het restaurant het voor ze kon koken.
   Het was een heel heen en weer gepraat voordat het voor het restaurant duidelijk was wat de bedoeling was. Tussendoor gingen ze dan ook nog bellen in heel rap Chinees, wat een lachwekkende situatie opleverde. Zoveel van die kleine, drukpratende Chinese vrouwtjes en die mannen die maar langzaam aan gingen begrijpen wat de vraag was.
   Maar toen werden de vrouwen binnen uitgenodigd. Ik ging natuurlijk ook mee, ik zie er helemaal niet Chinees uit maar ben wel heel nieuwsgierig.
   Ze gingen naar de keuken en daar werd het hele geval nog eens voorgelegd aan de chefkok.
   En ja hoor die stemde er mee in, voor 10 euro zouden ze het allemaal koken voor de Chinese groep.
   En daar kwamen ze met de buit, nog meer Chinezen met allemaal plastic tasjes. Zo op het oog was 4 kilo wel laag ingeschat.
   Ik liep natuurlijk weer mee naar de keuken waar alle zakjes opengemaakt en bestudeerd werden.
   Na verloop van tijd kwam iemand met een plastic bak naar buiten, daarna nog één en zo ging het tot 6x door.
   Elke bak werd door iedereen bekeken zodat ik er ook mooi fotos van kon maken.
   Uiteindelijk werd bepaald wie er een bak moest dragen en daar gingen ze met de buit.
   Intussen had ik mooi de tijd gehad om vragen te stellen: met hoeveel personen ze waren, wat voor groep ze waren en waar ze dat eten gingen opeten. Nou ze waren met 23 personen, 1 man en 22 vrouwen. Nee het was geen harem antwoordden ze serieus op mijn grapje. Ze waren een kinetische groep. (Kinetische energie heet ook wel bewegingsenergie. Het is de energie die bewegende voorwerpen hebben. Hoe groter de snelheid hoe groter de kinetische energie).
   Ze wonen in Wenen en spraken eigenlijk Duits op twee vrouwen na die ook Engels spraken. Ze gingen lekker met z'n allen buiten al dat fruit de mer opeten.
   Ik zag ze met z'n allen richting de haven lopen
   En ineens dacht ik: mijn verhaal is nog niet af. Ik riep naar de ober dat ik zo terugkwam en ging kijken waar ze gebleven waren. Ze waren al uit het zicht. Ik vroeg aan iemand welke kant de Chinese groep opgelopen was en ging diezelfde kant op. En ja hoor daar waren ze net hun plek in orde aan het maken. Ik vroeg of ik ze mocht fotograferen als ze gingen eten en werd meteen uitgenodigd om mee te eten. Maar ik had net nog niet eens mijn pizza opgekregen jammergenoeg, er kon niets meer bij. Ja fotos maken mocht en zo kon ik mijn verhaal afsluiten met de fotos van het eten.
   Ik denk niet dat het restaurant ooit eerder die vraag gekregen heeft, maar wel tof dat ze het wilden doen.
   Terug op het terras kwam ik in gesprek met Peter, een Deen. Hij had zichzelf gepensioneerd omdat hij het werk zat was. Had zijn pensioen afgekocht en was daarmee aandelen gaan kopen. Het meeste van Tessla. Eerst liep dat niet zo goed, maar na verloop van tijd ging het ineens heel erg goed. Hij is er zeer tevreden mee. Hij rijdt ook in een Tessla en vroeg of ik mee wilde rijden naar Catania. Ik heb nog nooit in een Tessla gezeten dus dat wilde ik wel een keertje proberen
   Wat een verschil met mijn Toyota zeg, die auto rijdt uit zichzelf, je hoort m niet en heeft een navigatiescreen te grootte van een A4.
   Zo kwam ik makkelijk en snel terug bij het hostel.
   Read more

   Traveler

   Schitterend verhaal, geweldig

   11/7/22Reply
   Traveler

   SUPERRRR dat die Chinezen dat voor elkaar kregen, prachtig

   11/8/22Reply
    
  • Day77

   Catania

   November 6, 2022 in Italy ⋅ 🌙 19 °C

   Met mijn Siciliaanse roommate op pad vandaag. Hij blijkt een huis in Catania te hebben waar na afloop van het energie contract de stroom is afgesloten. Daarom verblijft hij tijdelijk in het hostel.
   Hij vroeg of ik zijn huis wilde zien en natuurlijk zo nieuwsgierig als ik ben wilde ik dat wel. Het is een klein appartement bijna om de hoek bij het hostel. Alles is er electrisch, koken, koelkast, airco, wasmachine, licht. Niets doet het dus.
   Daarna koffie gedronken en dan merk je dat je met iemand op pad bent die hier woont. Hij betaalt voor de koffie 0,60 cent.
   Gisteren was ik al blij verrast dat ik in de bar op de hoek koffie gekocht had voor 0,70 cent. Kennelijk hoort koffie voor de Italiaan bij de noodzakelijke levensbehoeften. Het was trouwens wel bijzonder in de bar, ze keken me vreemd aan. Iemand zat een Lotto formulier in te vullen, een ander zat op een fruitautomaat te spelen en er was alleen een herentoilet. Kennelijk is het niet gebruikelijk dat er vrouwen in de bar komen.
   Na de koffie wilde ik wel graag op de Domtoren om over de stad te kunnen kijken. Mijn roommate wilde wel mee, hij was er nog nooit geweest. Ik kan merken dat mijn conditie wat lopen en klimmen betreft best goed is. Ik liep die Siciliaan van 53 er finaal uit.
   Daarna kip met patat gehaald (halve kip met patat 3,50), hij wist precies waar hij moest zijn. In het hostel hebben we dat gegeten. Smaakte heerlijk!
   Toen nog een fles limoncello en twee tiramisu cannoli's gekocht voor smiddags.
   Maar eerst wilde ik naar de wasserette om weer met schone kleren te kunnen vertrekken dinsdag. De roommate had wel een wasmachine thuis maar had geen stroom, dus die wilde ook wel mee.
   Boek mee om in de wasserette tijdens het wachten te kunnen lezen, k ben nog steeds zo blij met mijn e-reader.
   Op de terugweg nog even naar de prachtige oude toegangspoort tot Catania, maar toen was de roommate al afgehaakt wegens vermoeidheid 😃
   Read more

   Traveler

   Dat doet je inderdaad goed om een jonger iemand eruit te lopen , maar je hebt er ook hard aan gewerkt deze reis 🤣

   11/6/22Reply
   Traveler

   Wow that sounds like a lovely day, 70 cents for a coffee is amazing! Enjoy the limoncello 🍋🍹

   11/6/22Reply
    
  • Day75

   Nachtje bijgeboekt in Catania

   November 4, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 22 °C

   Vanwege mijn rug maar even rustig aan doen. Dus een nachtje bijgeboekt in het hostel.
   Vanmorgen lekker rustig aan en dan op weg naar de Vismarkt. Wat een leuke markt ook hier weer. Ze hadden een soort zonwering gemaakt door allemaal kleurige paraplus op te hangen, dat had echt een geweldig effect.
   Koffie drinken op een terrasje op de markt en heerlijk overal kijken.
   Op een gegeven moment dacht ik dat ik de Etna zag roken want er was verderop nogal wat rookontwikkeling.
   Het bleek een soort grote barbecue waar ze artisjokken aan het branden waren.
   De artisjokken werden gevuld met peterselie en knoflook en dan op de mobiele bbqplaat gelegd. Ze werden steeds besprenkeld met een mengsel van olie en water. Als ze bijna zwart zijn zijn ze klaar.
   Ik wilde dat wel eens proberen, maar hoe eet je zoiets?
   Het blijkt dat je de blaadjes lostrekt en daarvan alleen een klein randje van de onderkant opeet. Als je ze allemaal gehad hebt kom je bij het hart, dat is het midden van de onderkant. Dat is waar het allemaal om gaat, dat is het lekkerste. Ze vonden het wel grappig dat ik het wilde eten en ze probeerden me allemaal uit te leggen hoe het moest. Ik denk wel dat ik de hele dag naar rook stonk. Ik heb er 2 meegenomen als voorgerecht.
   Vervolgens maar wat rondlopen waardoor ik bij de Dom uitkwam, wat een prachtige inrichting. Vooral de vloeren van verschillende kleuren natuursteen vind ik ook erg mooi.
   Daarna zag ik een bordje met Teatro Antigo en dat leek me wel een leuke bestemming. Het is een theater uit de Romeinse tijd. Er wordt gedacht dat het wel eens op een Griekse ondergrond gebouwd zou kunnen zijn, maar zekerheid daarover is er niet.
   Ik spreek veel jonge mensen en het lijkt een hype te zijn om overal waar je komt te gaan zwemmen, ze duiken zo een haven in. Het gaat niet om het lang zwemmen maar om in het water te zijn geweest.
   Voor mezelf heb ik ook een hype, ik wil graag lezen op allemaal mooie historische plekken. Dat is vandaag dus weer gelukt in het Teatro Antigo.
   Weer terug gelopen naar het hostel en intussen een bak ijs gekocht als dessert want de Italiaan gaat weer pasta voor ons maken 😃
   Read more

   Traveler

   artisjokken zijn zooooo heerlijk. mijn ouders kweken ze in hun tuin

   11/4/22Reply
   Traveler

   hihihi het merk van mijn haakkatoen heet Catania.

   11/4/22Reply
   Traveler

   Zo te zien geen straf om er nog een dag extra te zijn , en iemand die voor je kookt , misschien nog een dagje bij boeken 😂

   11/4/22Reply
   Traveler

   Dag 75 👌👌😘

   11/4/22Reply
    
  • Day74

   Mount Etna oftewel La Mama

   November 3, 2022 in Italy ⋅ 🌙 18 °C

   Vanmorgen opgestaan met rugpijn, ik stond helemaal scheef. Maar ik moest en zou er uit want ik had een afspraak met La Mama, zoals de Sicilianen Mount Etna noemen. Zoals een moeder lief en streng kan zijn, zo is ook de Etna. De grond er omheen is heel vruchtbaar, maar als iets haar niet aanstaat dan barst het los.
   Dus een ibuprofen en een paracetamol als geheim wapen tegen de rugpijn.
   Wat fijn dat ik op Mount Etna geslapen had want nu kon ik voor de hele meute, die met de enige bus die per dag vanaf Catania gaat, de kabelbaan in. Ik had een 6-persoons coupe helemaal voor mij alleen, op naar 2500 meter.
   Ik had het plan om alleen met de kabelbaan te gaan en niet te gaan lopen. Maar eenmaal boven lonkte La Mama en wilde ik haar toch van dichterbij zien. Dat viel echt niet mee, ik kon de hoogte goed merken en dan die rug erbij, niet ideaal.
   Toen ik wat fotos gemaakt had ben ik een tijdje gaan zitten, heb mijn boek gelezen en lekker van de zon genoten.
   Maar zoals dat zo vaak gaat bij mij, na verloop van tijd bedacht ik opeens dat ik niet met de kabelbaan terug ging maar ging lopen naar het gebied waar ik gisteren was. Ik wilde zo graag de fotos terug hebben en dat kon alleen als ik weer naar dezelfde plek terug ging. Tenslotte was het nu alleen naar beneden. Maar eerst moest ik toch omhoog om om de eerste berg heen te kunnen.
   Toen ik een tijdje op weg was begon ik me toch zorgen te maken, zo in het wilde weg lopen met mijn slechte oriëntatievermogen, was dat wel verstandig? Gelukkig kwam er net een groep mensen aan, er was een gids bij die me vertelde dat ik rechts om de volgende berg heen moest om vervolgens af te kunnen dalen. Dat leek eenvoudig maar doordat ik zo afgeleid was door wat ik zag en fotos maakte was ik toch weer van het pad afgeraakt. Ik liep in een zwart desolaat soort maanlandschap van lava en kraters en vroeg me af of ik beter terug kon gaan. Maar toen ik over de volgende top heen was zag ik opeens heel ver in de diepte de kraters waar ik gisteren geweest was.
   Maar ik was er nog lang niet. Naar beneden was toch niet zo eenvoudig. Als het fijne lava was dan had ik binnen de kortste tijd steentjes in mijn hoge schoenen die behoorlijk pijnlijk aan de enkels waren. En als er grotere stenen op de lava ondergrond lagen dan gleed ik uit. Na 4x vallen en te hard naar beneden gaan omdat ik door de schuivende ondergrond mijn snelheid niet meer kon temperen kwam ik tenslotte heelhuids beneden aan. Wat was ik moe, maar wat was ik blij dat ik het gedaan had.
   Nu in Catania in een goed hostel, alles heerlijk schoon en netjes.
   Ik lig op een slaapzaal samen met Bernardino, een ditmaal leuke Italiaan die spaghetti carbonara voor ons gekookt heeft, heel erg lekker!
   Ik denk dat ik hier morgen nog een nachtje aanplak want het lopen met de rugzak was best wel pijnlijk vanavond.
   Read more

   Traveler

   wow, zo indrukwekkend

   11/3/22Reply
   Traveler

   Je bent een bijzonder mens, verbaas me iedere keer weer dat wat je onderneemt uiteindelijk toch weer goed afloopt

   11/3/22Reply
    
  • Day56

   Exploring the East Coast

   August 24, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C

   We spent two nights in Catania, and after finding an amazing pizzeria, with pizzas that didn't even fit on the plate, we finally managed to get our first undisturbed night of sleep in five days! Well almost undisturbed, we were woken at 7.30am by several incredibly loud booming noises. Disconcerting at the best of times, incredibly so at the foot of an active volcano. Having Googled "loud booming noise in Catania" I was partially reassured by the response that it might be the volcano, but more likely it was something to do with a religious event. This was confirmed later in the day when we accidentally joined a massive crowd in the main square at the start of a parade for Saint Agata (the patron of Catania).

   The next day we set off again, this time to a bay near a town, just south of Catania, called Brucoli. With, very little wind and a calm sea, we could finally get the paddle-board and drone out and just enjoy life at anchor!

   With the weather due to turn in the next few days we decided to head to the security of another marina for a few nights, this time in Augusta. Despite just being a normal town between the tourist hot spots of Syracuse and Catania, Augusta has a disproportionately large marina, apparently this is probably a consequence of Mafia activity (a local council will be "encouraged" to build a large structure because someone with friends in high places has a construction or cement company that would benefit from having a bit more work). This did work in our favour as they had so many free berths that we could moor side-on to the pontoon (still more natural to us as Brits than med mooring!)

   Although not somewhere we had originally planned to stop, we lucked out and arrived during a week of festivities, starting with a singing talent show held in the town square our first evening (it turns out the youth of Augusta are a talented bunch!) and of course another parade for the local patron saint. I also experienced a true Sicilian breakfast, granita (halfway between a sorbet and a gelato) with brioche. As someone with a sweet tooth, who is rather partial to "breakfast biscuits", I felt like I was amongst kindred spirits.

   The forecasted storms arrived with a rather spectacular show of lightning over the headland. The following day, having become a little bored of Augusta we unfolded our bikes and decided to explore the coastline by land. Having heard horror stories of boats losing all electrical power (including the ability to turn on the engine) we watched with incredulity as the French boat that had been behind us in the marina for the last few days set off and sailed directly into the lightning storm over Catania. Clearly, after a while the thrill of sailing loses its edge and people have to get their kicks in more extreme ways, or the French are crazy!

   Watching the rain sweep towards us we decided we better head back to the boat. Unfortunately, we weren't quick enough to outrun it and learnt the hard way that folding bikes are not built to be cycled on slick post-heatwave roads, as we performed an impressively synchronised slide out down a rather wet hill! Luckily we weren't going very fast and there was no other traffic, so apart from some small patches of road rash and some slightly grubby clothes we were no worse for wear.

   Sadly for Sam things only got worse when a suspected dodgy mussel from lunchtime caught up with him overnight. After putting the lavac toilet through its paces he needed a couple of days to recover so we stayed on in Augusta before heading back down to Syracuse to meet our next guests.
   Read more

   Traveler

   Just catching up with all your blogs. Looks like you are having a brilliant time albeit a little stressful at times. All adds to the experience & your sailing knowledge! Xxxx

   9/3/22Reply
   Traveler

   Looks and sounds great, pizza something else!

   9/4/22Reply
   Traveler

   Such lovely photos, and what an experience you’re both having!

   9/4/22Reply
   Traveler

   Liking the sound of the sweet breakfast! Thank you for the updates it sounds (and looks) wonderful! Take care xxx

   9/6/22Reply
    
  • Day23

   Reisetag 23: Catania in einem Tag

   April 1, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 16 °C

   Catania, in der Mitte der Ostküste Siziliens am Fuße des Ätna gelegen, ist mit ca 450.000 offiziellen Einwohnern die zweitgrößte Stadt Siziliens.
   Bereits im 8. Jh. vor Chr. gründeten griechische Siedler die Stadt, aus der schnell ein wichtiges Handelszentrum im ganzen Mittelmeerraum wurde.
   In der 2. Hälfte des 17. Jh. von einem Vulkanausbruch und einem Erdbeben fast vollständig zerstört, wurde die Stadt im barocken Baustil wieder aufgebaut. Prächtige barocke Gebäude, oft unter Verwendung von schwarzem Lavagestein gebaut, findet man im gesamten historischen Stadtzentrum.
   Mitten auf der zentralen Piazza del Duomo steht das Wahrzeichen Catanias, ein schwarzer Elefant aus Lavagestein mit einem ägyptischen Obelisken auf dem Rücken.
   Wir beginnen unseren Rundgang am späten Vormittag in der Pescheria, einem lebhaften und lautstarken Markt für Fisch, Fleisch, Käse, Gemüse, Obst und allerlei sonstigen Leckereien, direkt unterhalb des Domplatzes. An einem großen Stück Gran Padano und verschiedenem Gemüse kommen wir nicht vorbei. Danach wandern wir durch die Innenstadt und besuchen dabei die großartige Piazza del Duomo, umrahmt von prächtigen Barockbauten wie dem Palazzo degli Elefanti und Palazzo dei Chierice und natürlich der Cattedrale di Sant'Agata.
   Über die geschäftige Via Etnea nach Norden überqueren wir die Piazza Università und erreichen die Reste des römischen Amphitheaters aus dem 2. Jh.. Auf dem Weg zurück kommen wir am Teatro Bellini vorbei, das als eines schönsten Theater Südeuropas gilt. Den Abschluß bildet ein Besuch des städtischen Museums im mächtigen quadratischen Castello Ursino, erbaut von Friedrich II. Es beherbergt Gemälde und archäologische Fundstücke.
   Am Ende haben wir über 10 km zurückgelegt, natürlich mit Luna!
   Read more

   Traveler

   Fehlen hier die Bilder?

   4/2/22Reply
   Traveler

   ... ja, es fehlen noch Text und Bilder ... folgen asap, liebe Susi!

   4/2/22Reply
   Traveler

   ... sorry, liebe Steffi! ...

   4/2/22Reply
    
  • Day20

   Veg, Meat & Fish

   January 9 in Italy ⋅ ⛅ 61 °F

   If I had to describe Catania’s open air markets in one word, it would be, “colorful.”

   I’m so curious what that purple cauliflower tastes like! As for those cuts of meat, I’m not sure what those dangling strips are, but the man in the red apron kindly explained that the dangling meat on the far left is goat.

   Must confess that I was shocked to turn a corner and see it hanging there. (I have no poker face.) Luckily, he was not offended and even invited me to take a photo.
   Read more

   Traveler

   You know me...."Prettiful !!" I've got pics of dinner where i made purple & bright lime green colored cauliflower. Love my vegies ....& fish...yummmmy

    

  You might also know this place by the following names:

  Catania–Fontanarossa Airport, Catania-Fontanarossa Airport, Flughafen Catania, مطار كاتانيا-فونتاناروسا, Aeropuerto de Catania, Cataniako-Fontanarossa aireportua, فرودگاه کاتانیا-فونتاناروسا, Aéroport de Catane-Fontanarossa, נמל התעופה קטאניה-פונטנרוסה, Zračna luka Vincenzo Bellini, Catania-Fontanarossai nemzetközi repülőtér, CTA, LICC, Bandar Udara Catania-Fontanarossa, Аеродром Катанија, Luchthaven Catania-Fontanarossa, Port lotniczy Katania-Fontanarossa, Катания, Ariuportu Vicenzu Bellini, Фурудгоҳи котонио-фунтонорусо, Sân bay Catania-Fontanarossa

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android