Italy
Montalcino

Here you’ll find travel reports about Montalcino. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

9 travelers at this place:

 • Day5

  (Brunello di) Montalcino, a vörösboros

  July 10, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 29 °C

  Két lonely planet is a segítségünkre van: egy Toscana és Umbria (köszi Nori/Berci) és egy Italian Best trips. Utóbbiban találunk egy kb négynapos Toscan borút ajanlast, aminek az utolsó részébe "becsatlakozunk". Így esik a választás Montalcinora, ami hegyoldalban fekvo 5000 lakosú (nem meglepő módon középkori) gyongyszem, körben bortermelokkel (kb 260 kisebb és nagyobb bortermelő van a város körül).
  A nagyon híres bor itt a Brunello di Montalcino, amit minimum négy évig érlelnek, míg elnyeri ízvilágát. Megkostoljuk az egyik "enotecaban", tényleg isteni, és messze jobb, mint a "montalcino di rosso", ami a kistestver, es persze szinten ihato. :) A városka dimbes dombos, de utólag rájövünk, hogy Montepulcianohoz képest ez semmi.
  Újabb kis ekszer Toscana szívében, egyik végén egy Fortaleza-val, megeri meglátogatni!
  És beszerzunk végre egy nagyon helyes olívaolaj kiontot, a helyi bácsi egy kis szűk műhelyben készíti oket és a kemencét 940 fokra futi fel!!!! Nem elég a kinti meleg...brutal...
  Read more

 • Day2

  Montalcino, Olaszország

  October 29, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 10 °C

  2.nap: Siena után Montalcinoba vettük az irányt, bár ide már csak sötétedésre értünk. Körbesétáltunk itt is, megnéztük az erődöt, meg egy templomot kívülről és a kis utcákon nézelődtünk. Majd beültünk egy nagyon klassz étterembe, Il Grifo nevűbe, ami a tripadvisor szerint az első helyen van itt. Hát nem csalódtunk, nagyon fincsi gnocchi-t ettem, a többiek meg pizzát, szuper volt. Kedves pincérek, kicsi de nagyon helyes étterem, ahova mázlinkra foglalás nélkül is be tudtunk ülni. Ezután indulás vissza a szállásra, ami bár 100 km-re volt, de közel két órás út a kanyargós utak miatt. A gyerekek elaludtak, én kevésbé, gyomorforgató volt a kanyargás.Read more

 • Day4

  Montalcino

  April 2, 2018 in Italy ⋅ 🌙 10 °C

  182793km, spaní nad starým centrem, asi 900m, ve městě samá vinotéka, kde ti chcou prodat Brunelo, ceny mimo realitu, tedy naši, pod 30EUR nic neexistuje. Není si kde dát kafe, všude se teprve uklízí ..

You might also know this place by the following names:

Montalcino, Мантальчына, Монталчино, Մոնտալչինո, モンタルチーノ, Монтальчино, 몬탈치노, Mons Ilcinus, Muntalcinu, 蒙达奇诺

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now