Italy
Montalcino

Here you’ll find travel reports about Montalcino. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

8 travelers at this place:

 • Day5

  Két lonely planet is a segítségünkre van: egy Toscana és Umbria (köszi Nori/Berci) és egy Italian Best trips. Utóbbiban találunk egy kb négynapos Toscan borút ajanlast, aminek az utolsó részébe "becsatlakozunk". Így esik a választás Montalcinora, ami hegyoldalban fekvo 5000 lakosú (nem meglepő módon középkori) gyongyszem, körben bortermelokkel (kb 260 kisebb és nagyobb bortermelő van a város körül).
  A nagyon híres bor itt a Brunello di Montalcino, amit minimum négy évig érlelnek, míg elnyeri ízvilágát. Megkostoljuk az egyik "enotecaban", tényleg isteni, és messze jobb, mint a "montalcino di rosso", ami a kistestver, es persze szinten ihato. :) A városka dimbes dombos, de utólag rájövünk, hogy Montepulcianohoz képest ez semmi.
  Újabb kis ekszer Toscana szívében, egyik végén egy Fortaleza-val, megeri meglátogatni!
  És beszerzunk végre egy nagyon helyes olívaolaj kiontot, a helyi bácsi egy kis szűk műhelyben készíti oket és a kemencét 940 fokra futi fel!!!! Nem elég a kinti meleg...brutal...
  Read more

 • Day2

  Montalcino, Olaszország

  October 29, 2017 in Italy

  2.nap: Siena után Montalcinoba vettük az irányt, bár ide már csak sötétedésre értünk. Körbesétáltunk itt is, megnéztük az erődöt, meg egy templomot kívülről és a kis utcákon nézelődtünk. Majd beültünk egy nagyon klassz étterembe, Il Grifo nevűbe, ami a tripadvisor szerint az első helyen van itt. Hát nem csalódtunk, nagyon fincsi gnocchi-t ettem, a többiek meg pizzát, szuper volt. Kedves pincérek, kicsi de nagyon helyes étterem, ahova mázlinkra foglalás nélkül is be tudtunk ülni. Ezután indulás vissza a szállásra, ami bár 100 km-re volt, de közel két órás út a kanyargós utak miatt. A gyerekek elaludtak, én kevésbé, gyomorforgató volt a kanyargás.Read more

You might also know this place by the following names:

Montalcino, Мантальчына, Монталчино, Մոնտալչինո, モンタルチーノ, Монтальчино, 몬탈치노, Mons Ilcinus, Muntalcinu, 蒙达奇诺

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now