Italy
Piazza XVI Maggio

Here you’ll find travel reports about Piazza XVI Maggio. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

7 travelers at this place:

 • Day13

  Noto

  April 15, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 20 °C

  Jeudi, 13 avril 2017
  Nous quittons non sans regrets ce beau coin de Sicile pour reprendre notre route. Nous n'allons pas jusqu’au cap sud-est et visons directement Noto, une autre des des huit villes baroques. C'est la seule, qui s'est fait reconstruire à un nouvel endroit (10km plus loin) après le séisme. Les constructions sont toutes du même style et étonnamment bien restaurées. Les routes ont étés planifiées sur la table des architectes, tout droites et en toile de fond on voit la mer. Il y a 30 églises et au moins autant de palazzi. Après San Francesco, nous allons voir la cathédrale San Nicolò, restauré après un effondrement partiel en 1996. Le Palazzo Nicolaci, avec ses 90 pièces, est impressionnant et a des balcons décorés avec des figures grotesques. Un bon dîner nous est servi au Marpessa, une bonne adresse un peu cachée. Notre quartier se trouve 40km plus loin, aux portes de Syracuse sur un agro-camping, rustique!Read more

 • Day5

  Sicilija dan 5 - Noto

  September 10, 2014 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C

  ...poslovimo se od Agrigenta in krenemo na dolgo pot ob obali proti mestu Noto. Vmes se ustavimo na eni izmed neštetih plaž, kjer se malo osvežimo. Nadaljujemo na nasi cca 200 km dolgi poti, vroče, 31 stopinj ampak famozno glede na to kako vreme naj bi bilo doma :)

  Naredimo postanek za sprehod in pivo v mestu Ragusa. Zaradi obvoza smo primorani malo "naokolo", odkrijemo pa zato slikovito mesto Modica. In po skoraj 4 urah smo na avtocesti in 14 km do mesta Noto. Pripeljemo se v lepo in slikovito mesto, kjer nas pričaka vrhunsko "domovanje" za naslednja dva dni. La Niccheta,Via Cavour 128....dejansko smo vsi trije ostali za trenutek odprtih ust, saj je to stanovanje 70 m2, zrihtano, 400 m od strogega centra, skratka ni da ni. Gazda, ki nas je poklical kdaj pridemo, si skoraj zagotovo ne poje od Riblje Čorbe komada "neću da budem član mafije", ker sem skoraj ziher, da ima človek "vrhunske veze". Stanovanje nam je predal v roku 3 minut, v stilu, tu je računalnik, tu je kopalnica, tu je hifi..."musica" :)....tu je kafe avtomat, tu je hrana, ko greste pustita ključ na mizi in zaloputnita vrata. Pobral za dve noci 120 eur in če bi kaj bilo, naj ga pokličemo :) sicer ga verjetno nikad više ne bomo videli. Vozi rdeč coupe Alfa spyder, nosi vrhunske čevlje in v stanovanju so same drage stvari....neke brisače vrhunske itd....pa dobro :) lepo je, nam je odlično in če ima "veze", smo očitno zelo varni tukaj. :)

  Pojedli kosilce, si malo spočili in sedaj gremo raziskovat mesto.

  In vau...zelo simpatično mesto, lepa stara ulica, povsod trgovinice, kofetjerice, pekarnice, obvezne katedral(ic)e, cerkve, stopnice, fino vzdušje, v parku štanti s sušenim paradižniki, vini, pistacijo, mandlji, igrala za otroke...res luštno. Kljub vsemu je utrujenost najmanjše popotnice bila velika, da smo po obisku malega marketa, si v otmenem stanovanju naredili domačo večerjo s testeninami, popili hladen pir in jutri bomo polni energije raziskovali naprej, prvo mesto, jutranji kofetek, potem pa se na plažo....Lido di Noto je samo 6 km stran....mivka spet :)
  Read more

 • Day6

  Sicilija dan 6 - Noto - Lido di Noto

  September 11, 2014 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C

  ...današnji dan se je pa začel neprijetno...Jasmina je imela celo noč težave, nič spanja, bruhanje, skratka mora počivat. Z Evo sva se odpravila sama v market, nakupila stvari da spravimo mamico k sebi, natankala avto in zdaj cartamo mamico....malo bova šla še po mestu sama, na igrala, potem pa počitek, ker kugla zunaj kuri preko 30 stopinj....

  ...sprehod z Evo do parka, sladoled in pomarančna granita, vmes še skok do lekarne po elektrolite, ter nazaj. Skuhamo kosilo in zdaj čakamo da še Eva malo legne, da bi morda res, v kolikor bo Jasmina boljša, lahko popoldne šli na Lido di Noto na kopanje in zvečer še sprehod po krasnem Notu, ker jutri gremo naprej v Sirakuzo.

  Vmes pa morda par besed o vtisih, Sicilija je lepa, zanimiva, tudi prav po italijansko umazana ko se voziš po njej. Ljudje "trdi", vendar "little smile goes a long way" in ko se odprejo, so izjemno prijazni...poceni ni, brez avta bi bili "mrzli", če pomislim, da bi vse to kar smo in bomo videli, moral iskati vlake, prevoze itd...Sicilije brez avta si res ne znam predstavljat. Spanja so ok, od sprejemljivih cen do dragih. Dodatni zajtrk je recimo prednost, ne pa taka, da bi "dol padel". Zadnja dva tri dni hodimo v market in pridemo s hrano skozi s cca 20 do 30 eur za skoraj 3 do 4 obroke. Ok, zraven še kaki sladoled, sladica, pivica, ampak da se in nikakor nismo lačni, nasprotno. Vsekakor pa bomo si privoščili še kako dobro večerjo v italijanskem stilu, kot smo to nardedili v Agrigentu. Hrano imajo res dobro. Vino takisto :)

  Po popoldanskem počitku, ki je dobro del vsem, smo se le odpravili v Lido di Noto. Res malo obmorsko vasivo s peščeno plažo. Mami se je nadihala svežega zraka, ata se je kopal z malo popotnico, potem pa domov na prežgano juhico za želodčke in spat....jutri v Sirakuso.
  Read more

 • Day6

  Noto en Marzamemi

  June 2, 2017 in Italy ⋅ 🌙 22 °C

  Vandaag het prachtige Noto bezocht. Stad was vernietigd door aardbeving en dan paar kilometer verder helemaal opnieuw opgebouwd in de 17de eeuw in barok. Lijkt wel een openlucht museum. Daarna nog wat rustig wandelen in een vissersdorpje dat vroeger leefde van de tonijn. Leuke bars en restaurantjes. Afsluiten in lokale Koala pub in Syracuse voor goedkoop en lekker eten. Morgen laatste dag...Read more

You might also know this place by the following names:

Piazza XVI Maggio

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now