Italy

• Day 151

Dal sole 🌞 alla pioggia 🌧️

October 3 in Italy ⋅ 🌬 18 °C

Guuguuug do bini wieder 😇
      Di letschte Täg hemmers eifach e bitzli gnosse und sind mol do mol döt zum Kafi ☺️
      Bsunders guet gfalle het mier sBädele i de schö warme Badwanne 🤩 Ier froged eu etz sicher wommer denn die wieder gfunde hend 🧐 Aber es het doch tatsächlich e Babybadzimmer wod Brünneli uf Kinderhöchi sind und ebe e Badwanne dinne wo so Knöpf wie i töred dri sitze und mit Mama und Papa umeplantsche 😍 Eifach mega!
      Bimene Rundgang um de Camping hend de Papa und I denk au no e Schaukle entdeckt, wo mier doch sofort hend möse teste ☺️ Da macht jo mega Spass! 😎
      Au mini Liebi zu Pfirsich hani wieder neu entdeckt, woni wiedrmol gnüsslich i sonen richtig saftige dri bisse ha 😇 Mein Gott sind die guet 🤤
      Gester simmer denn uf Marina di Campo füre gloffe zum i de Kirche go e Kerzli für üs und üsi Familie azünde 🥰 isch zwor nüt gsi mit füürle will alles nurno LED-Kerzli sind, aber wie seit mer so schö, de Gedanke zellt ❤️ Und mini Gedanke sind immer binall mine Liebste 🥰
      Ufem Rückweg het üs denn glatt de Rege überrascht, isch aber nöd witer schlimm gsi vö üs 😇 im Gegeteil, mier hends sogar no lustig gfunde ☺️
      Weniger lustig isch denn gsi, dass es i de Nacht so fest agfange het regne, dass mi de Lärme im Wohnwage gweckt het, und sMami mi denn 2 Stund bäbelet het, bis i endli de Schlof wieder gfunde ha 🫣 Danke Mami hesch du so viel Geduld mit mirt ka ❤️❤️❤️ De Papi het offe zuegeh dass er mit dere Situation e bitzli überforderet gsi isch, und drum nöd so e grossi Hilf gsi isch i dem Moment 😇 da findi mega muetig dass er da so ka zuegeh, und isch glaub nocher au vös mami voll ok gsi ☺️
      Hüt hets leider de ganz Tag duregschiffet 🙈 drum hemmer de Tag uf engstem Rum mit Spiele, Kuschle und Pfuse vebrocht 🥰 Und 2 mol simmer no ad Campingbar öppis go trinke☺️ Woni serst mol die gross Kaffimaschine in Action gseh ha, bini vollkomme fasziniert gsi und ha nümme welle weg ☺️
      Mittlerwile hets ufghött regne und mier hoffed, dass mier e wunderbari und gruesami Nacht werded ha 😇
      Pfuuuused gueeet ❤️

• Day 147

I primi giorni

September 29 in Italy ⋅ 🌙 20 °C

Und scho sind die erste Täg uf Elba wieder verbie 😇 und wer etz meint mier sind vu Afang a im Feriemodus gsi und hends voll gnosse, de irrt sich 😂 wie scho erwähnt het dMama nümme würkli sBesürfnis noch Wärmi, Sunne und Strand gha sondern eher noch Nebel, fallendem Laub und Marroni 🫣 Da i Kombination demit dass de Papa sich da ganze e bitzli anderst vorgstellt het, het i de erste beide Täg zu einige Unstimmigkeite und Diskussione gfüert 😔
      I bi aber mega stolz uf die 2 dass sie immer offe drüber gredet hend unds so au gschafft hend zum dGfühlslag kehre und so langsam aber sicher im Ferie und Gnussmodus ako ❤️ Mier sind nemli unglaublich priviligiert dass mier da töred erlebe und da mached mier üs jetzt wieder Tag für Tag bewusst 🥰
      Aber obwohl mier e kli en harzigere Start anegleit hend, hemmer natürli trotzdem schöni Moment und spannendi Sache erlebt 😇 Am Sunntig isch zum Bispiel no de Elbaman gsi, en Triathlon wo en huufe pickti ad Leistigsgrenze tribe hend 😱 wo mier zu Kaffee, Kuchen und Gelati is Städtli flaniert sind 😂
      Gester isch denn pöstele ufem Plan gstande und natürlich het au döte de Cappuccino nöd töre fehle ☺️
      Hüt hemmer denn e Usflügli uf Capoliveri gmacht und sind eifach e bitzli umespaziert und hend dZit als Familie gnosse ❤️ Es isch wunderschö gsi 🥰❤️
      I bi so dankbar töri da alles erlebe und denn au no mit eu teile ❤️ i hoff eu gfalled mini Bildli woni vö eu usgsuecht ha ☺️
      Bis bald ier Liebe ❤️

• Day 146

Bienvenuti sul Isola d'Elba

September 28 in Italy ⋅ 🌙 21 °C

I ha eu doch gseit, dass mier au no am Papi sini Lieblingsinsle gönd go bsueche 😇
      Gester isches sowit gsi und mier hend üs, obwohl dMama eigetli kei grosses Bedürfnis me gha het 🙈, uf de Weg richtig Piombino gmacht, wo üs denn dFähre uf dInsel Elba brocht het ☺️
      Elba isch scho uf de ersti Blick en Traum 🥰 aber i ka eu sege, mier hends üs möse vediene 🫣
      Aber fanged mer vu vorne a 😇
      Eigetlich wär dIdee gsi, dass i noch üsem Start, kurz nochem 6i am Obed, nomol en Schloof mach, und mier so die erst Stund bis uf Thusis fahred und denn döt öppis essed 😇 i ha da aber irgendwie nöd so lustig gfunde und au nöd welle schlofe, drum hemmer denn scho a de Raststätte Heidiland aghalte und friedlich öppis gesse und kli päuselet ☺️
      Ungefähr 15 Minute nochdem mier witergfahre sind hani denn de Schloof gfunde und ha mi au vu dene sintfluetartige Regegüss, wommer zum Teil würkli gar nüt me gseh het, im Tessin nümme wecke lo 😇
      Mier sind denn no bis kurz vor Parma gfahre und denn het au de Papa nümme möge ☺️
      Nochere eher küele aber mega kuschlige Nacht im Wohnwage ❤️ hemmer denn am nögste Morge zerst e Käfeli trunke und e Brioche alla Marmelata gesse 🤩
      Üses nögste Ziel isch denn tatsächlich de Ikea in Pisa gsi, will Mami und Papi zmol no gfunde hend, dass so en Ikea Kinderstuel no guet wär zum im Wohnwage esse 🙈 wammer hald so macht wemmer id Ferie goht 😂
      Noch em Rundgang im Ikea hemmer gad au döt gesse bevor mier denn di letscht Stund uf Piombino in Agriff gno hend 😇
      Sletschte Stuck Autobahn het denn zwor eher anere Achterbahn gliche wills so grumplet und gschauklet het, aber mier hends gschafft 😇
      Pünktlich am 15:30 simmer denn mit de Fähre los richtig Portoferraio uf Elba. Schnell hemmer gmerkt dass es e unruhigi Überfahrt wird, wills doch ziemlich fest gwellet het 🤢 Isch jo aber zum Glück nume e Stund gange 🙈
      Uf de Insle ako sinds denn no öppe 20 Minute bis zu üsem Camping gsi. Döt ako hemmer no snötigst igrichtet, öppis feins zNacht gesse und denn eifach nuno de Obed usklinge lo ☺️ Etz freui mi meega uf die 2 Wuche uf Elba, und bi gspannt wammer alles töred erlebe 🥰
      I vezells eu denn 😘

• Day 75

Toscana

September 23 in Italy ⋅ ☁️ 19 °C

Noch einmal Strandcamping pur, direkt am Meer in Vada, sehr schön. Yoga am Strand 🧘‍♀️Volterra einer der schönsten Orte der Toscana. Eine gute Banksy-Ausstellung mitgenommen. Auf der Suche nach Olivenöl und Wein Agricola sind wir auch fündig geworden 🍷🍇 ( nach Irrfahrten durch Berg und Wald, reine Nervensache😉) heute Abend hat uns dann ein richtiger Wolkenbruch überrascht .Read more

• Day 7

Radtour durch Livorno

September 4 in Italy ⋅ ☀️ 27 °C

Es ist heiß...
      Aber wir wollen etwas von Livorno sehen und am Hafen schauen, wo wir heute Abend übernachten können, um Morgen Früh schon vor Ort, an der Fähre zu sein.
      Hier ein paar Fotos. Sympathische Stadt!
      Es führt ein guter Radweg am Meer entlang durch die Stadt. Der Radweg ist tiefer gelegt, so wird er nicht zugeparkt oder von Fußgängern benutzt. Gute Idee!!!

• Day 2

Tag 2: deutlich weniger Problemchen 😉

September 21 in Italy ⋅ ☁️ 19 °C

Also heut war es deutlich entspannter.... war schon 9.00 Uhr bis es los ging...😉 und dann gleich Vogelwildstrecke 1: einfach in die Felswand eine Straße gesprengt...🫣😅 mega!
      Der Teil von Trentino hat echt 1000 Kurven... aber keine Tankstellen 😳war knapp!! Und Msne pumpt Reifen auf.... Aber so seine ganz eigene Art dafür 🤣🤣 Dann Richtung Idro See und von dort Richtung Gardasee... Vogelwild Strecke 2: MEGA!! Einziges Problem: ist nach 28 km gesperrt... ohne Vorwarnung😎 also.... alles wieder zurück - wieder 1 Stunde länger 🙈Read more

• Day 6

Spiaggia di Pareti

May 28 in Italy ⋅ ☀️ 21 °C

Zweiter Strandtag 🏖, diesmal nicht weit von uns entfernt. Eine kleine, feine Bucht mit Sand-Kieselstrand. Heute waren da wenig Leute. Wir haben nix für die Liegen mit Sonnenschirm bezahlt 😁 !!! Auch ein Wasserflugzeug konnten wir verfolgen. Die haben da wohl ein Flugtraining gemacht. Allerdings mit 2 Stunden Mittagspause 😂. Danach haben wir noch einen kurzen Abstecher zu dem museo delle miniere di capoliveri gemacht. Den Stollen haben wir uns allerdings geschenkt. Viele schöne Steine - hätte schon gern einige mitgenommen 🤔☺️. Werden uns jetzt fein machen und heute abend mal essen gehen.Read more

• Day 4

Spiaggia di cavoli

May 26 in Italy ⋅ ☁️ 20 °C

Heute haben wir uns für einen Tag am Strand entschieden. Der Spiaggia di Cavoli 🏖 im Süd-Westen von Elba ist einer der schönsten Sandstrände hier. Nach ca. 40 Minuten haben wir den Ort erreicht. Trotz Nebensaison (aber Sonntag) war es leider ein Kampf einen gebührenpflichtigen Parkplatz zu ergattern. Wir wurden aber dafür mit perfektem Sandstrand und kristallklarem Wasser belohnt. Im Lorenza Beach Resaurant haben wir dann fein gegessen. Am Nachhauseweg haben wir unsere Vorräte aufgestockt und sitzen jetzt gemütlich vor unserem Häuschen und genießen den Sonnenuntergang.😍Read more

• Day 46–54

Houptziel Nummer 4, Elba

September 25 in Italy ⋅ ⛅ 23 °C

Itz bini a mire letschte Wettkampfdestination acho 😊
      Bis itz isch ds mit knapp 390km di längsti Fahrt gsi uf mire Reis.
      Nachdäm am Morge am 7ni d Fähre in Ancona isch acho bini de einisch quer dür Italie nach Piombino woni mitere witere Fähre uf Elba bi cho. Dank däm dasi so guet vorwärts bi cho, hani scho 1,5h eher ds Schiff chönne näh aus plaanet 😃
      Dr erst Iidruck vor Insle isch sehr schön u zimlech hügelig 😄
      Am Friti u vorauem de am Samsti chöme när de di Fründe uf ds Camping, wo dr Ursprung si dasi die ganzi Reis überhoupt ha afa plaane 😊

• Day 8

BASTIA`s

September 5, 2023 in Italy ⋅ 🌬 25 °C

Honeymoon, Flitterwochen, Urlaub und Romantik: war doch klar, dass wir uns so einen Spot gesucht haben …
      Also, das Bastia`s ist ein kleines italienisches Restaurant an der Westküste von Elba, welches wir durch zähe Recherche und einen Tipp von unserer Campsite-Landlady gefunden haben. Es gibt dort gutes Essen von einer umfangreichen Speisekarte, hinreichend engagierten Service, eine malerisch eingewachsene Terrasse mit kleinen, weiß lackierten Tischen UUUND „den“ Blick nach Westen überhaupt. Nach telefonischer Reservierung vorab unter dem italienisierten Namen „Geraldo“ hatten wir den besten kleinen, weiß lackierten Tisch bekommen und konnten so einen grandiosen Sonnenuntergang bei. unserem vorzüglichen Dinner genießen. Bastia`s heißt Bastia`s, weil bei Nacht die Lichter der Stadt Bastia auf Korsika zu sehen sind. Es war grandios!

Moment mal …. Korsika??? Da waren wir doch … Wann war das? Vor vier Jahren? Und tatsächlich, dank unserer Telefon-Fotoarchive konnten wir den magischen Sonnenaufgangsmoment an der Südspitze von Korsika wieder finden. Und das war, man höre und staune, auf den Tag genau vor vier Jahren, 57 Kilometer westlich von unserem derzeitigen Standort auf Elba. Das ist doch mal ein dolles Ding … (siehe letztes Foto)

You might also know this place by the following names:

Provincia di Livorno, Livorno, Livourne

Join us: