Italy
Province of Siena

Here you’ll find travel reports about Province of Siena. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

150 travelers at this place:

 • Day19

  Walter Scott

  November 15 in Italy

  + San Galgano was a famous knight before establishing this hermitage for himself.

  + Renouncing war he buried his sword in this stone so as not to be tempted to use it again. Much like a junkie now would flush his stash down the loo.

  + The design of the cupola when contemplated excessively generates visions and dizziness.

  + A selfie to show how 'with it' I am.
  In 1181, the story goes, 3 envious men tried to remove the sword. Failing in this they left and a wolf outside ripped the arms off one of them. The forearms (carbon dated to the12thC) remain on exhibition as a warning to others.Read more

 • Day22

  Tuscany for the day

  January 5, 2017 in Italy

  I did the bakery run on my own this morning. One by one, we've had a head cold. It's Dave's turn so I let him stay in bed. Today we had a private tour guide (Graziano) pick us up and take us out of Florence for the day. Our first stop was Siena which was about an hour away. The places we visited today were towns inside walls and only local traffic was allowed in. The wind was a bit chilly today and all these places have narrow streets and tall buildings so the warmth of the sun is a bit scarce. We meandered through the streets for an hour or so. Then we headed to a very small village Monte Riggioni where we climbed up on the walls. It was very picturesque and a quaint village. Graziano had asked us earlier if we would like lunch at a winery so of course we said yes. We went to a small family run winery, which is what most of them are. We were greeted by Jessica who looked after us. We went upstairs to a private room and the view was spectacular.
  1: We started off with a light white wine with bruschetta. Toppings: artichoke, olive paste, chicken liver pate, a smoother chicken liver pate, tomato, olive oil. By the way, Brodie was included in the wine tasting as it's legal for him to drink beer and wine. Kellie doesn't like wine but had a taste. Dave usually finished their's off.
  2: Then we had a light red wine with a fresh tomato sauce pasta dish.
  3: An intense red wine with sliced meat and cheeses.
  4: Another red wine, by now I'm confused about all the red wines I have lined up because I'm still on the first. With this wine we had bread and about six different flavoured olive oils to taste.
  5: A dessert wine serve with biscotti. You dip the biscuit into the wine. With this one it was served in a shot glass. Brodie drank it like a shot and turned the glass upside down. It was so funny. By the way this wine 15% alcohol. Hence a little bit giggly. Well it was something we wouldn't really do, but it turned out to be a good experience and will be a highlight. We walked out with 2 bottles of wine and a bottle of olive oil.
  Then we went into the town of San Giminiano for a quick look. The sun was just setting; a beautiful sight. We arrived back in Florence about 6.30pm.
  All in all, a lovely day in the country.

  Photo 1: Siena
  Photo 2 & 3 Monte Riggioni
  Photo 4: Wine tasting
  Photo 5: A picture with Jessica, San Giminiano in background
  Photo 6: Streets of San Giminiano
  Read more

 • Day5

  Bagno Vignoli, a csoda

  July 10, 2017 in Italy

  Bagno Vignoli és környéke a melegvizu fürdőirol híres, azonban szinte mindenhol csak a szállodákban lehet fürdeni.
  Viszont hála Lindanak kaptunk egy szuper tippet: Vignoli fele balra egy murvás erdős úton kellett lehajtani (magunktol az életbe nem jöttünk volna ra 😀), es egyszercsak megláttuk h fentről sziklákrol zubog le a viz. Csoda volt, el sem hittük. Gyereksikitozast és olasz beszelgeteseket hallottunk és a hang után menve felfedeztunk egy fürdős részt. Eszméletlen volt! Melegviz es csoda látvány. De inkább beszéljenek a képek helyettem. :)Read more

 • Day8

  Na szóval irány San Gimignano, ami eddig nekem sosem okozott csalódást, Marcinak is beharangoztam, hogy csúcs lesz. Ma itt is piac van, gondoltuk, megnézzük a véget, 12h-re érkeztünk. Az őrület már ekkor elkezdődött, eszméletlen sok autó, hely meg nem nagyon, végül a negyedik parkolóban találtunk helyet, mindezt dogmelegben- M kezdte is elveszteni a türelmet. Sikerült jó messze megállni, caplatni kellett felfele az emelkedőn a 100 fokban, míg végül elértük az óvárosi részt. (Ha eddig nem lett volna egyértelmű: Toscana megnezesere nem célszerű a július hónapot valasztani.:)))

  Óváros meg mindig gyönyörűség, 52 torony agaskodik mindenfele, tényleg olyan mint egy középkori Manhattan felhokarcolokkal. Ami rögtön feltunt, hogy tele van magyarral,nem is értem, mintha ket busznyi magyart egyszerre kipattintottak volna San Gimignano közepén. Korbeneztunk a piacon, egy két apróság beszerezese után nyomtunk egy fagyit a Piazza della Cisternan (a világ egyik legjobb fagyizojaban), ami az óváros közepén elhelyezkedő haromszog alakú tér, közepén egy kúttal (innen kapta a nevet). Tomeg, tömeg, tömeg...
  Majd ebéd egy ristoranteban (semmi extra, sőt, Marci pizzaja kifejezetten csapnivaló volt), ujabb barangolás és a Piazza del Duomon (ahonnan vegre elmennek közben az arusok) a Dóm (Collegiata di Santa Maria Assunta) felfedezese. Kivulrol nagyon nagyon puritán (nekem mondjuk bejön), belül viszont ugyanolyan díszes mint a sienai, ketoldalt olyan mint egy képeskönyv, egyik oldalon az otestamentum, másik oldalon az ujtestamentum kepeivel, és persze körbe körbe az elmaradhatatlan fekete- fehér csikokkal. A tető pedig gyönyörű kék "eg" arany csillagokkal. Nem győztünk bámészkodni, ráadásul az sem utolsó szempont, h jó hűvös van benn. (Egyedül ami nem tetszett, h 4 eurót kellett fizetni belepodij gyanant, amit egy templom esetében nem érzek jogosonak, de nyilván a a városnak ez is egy marha fontos bevételi forrás).

  Templomozas után meg kiultunk egy teraszra mert feltetlen meg kellett kóstolnunk San Gimignano feherborát, a Vernacciat (annyira szerintem nem
  különleges, én egy idő után froccsnek ittam :))), illetve magunkhoz vettük a jól megérdemelt kávét. :)

  Ezután úgy döntöttünk, hogy amit kellett, láttunk a varosbol (meg egy gyors kilátás nézés), és hívogat minket a gyönyörű szallasunk medence partja, és meg csobbanunk egyet vacsi előtt.
  Read more

 • Day7

  Siena, az elkepeszto foteru varos

  July 12, 2017 in Italy

  Adós vagyok a tegnapi nappal, amikor is Sienat látogattuk meg. Nem terveztünk mást erre a napra, mert Sienat eleve minden útikönyv több napi proginak javasolja, nekünk meg így is "csak" egy napunk van ra.
  Azért szerdát választottuk mert kiolvastam hogy akkor van a szokásos heti piac- naná hogy ott a helyünk!
  Na hat jól megszivtuk, mert már eleve parkolni alig birtunk, minden fullon volt. Mivel a piac csak 1h-ig volt (hivatalosan fel2, de már 1tol pakoltak), ezért végül szegeny Marcit otthagytam a kocsival helyet keresni, en meg belevetettem magam a forgatagba, ami a Fortezza Medicea (hatalmas erőd) oldalán húzódott vegig. Igazi olasz hatalmas piac mindennel! Marcus kb fel óra múlva csatlakozott és együtt szereztünk be egy ket dolgot, bár őszintén én többet vártam (megallapitas: a Porta Portesenel nincs jobb! :))).

  Piacozas után elsetaltunk a Piazza del Campohoz, ami siena kagyló alakú főtere, egyszerűen gyönyörű, tenyleg olyan mint egy amfiteátrum. Ezen a teren szoktak megrendezni kétszer egy évben a híres paliot, a kosztümös Lovasversenyt, amikor a város 10 kerülete versenyzik egymással. Egyébként a tér maga is kilenc reszre van osztva: a középkorban döntéshozó Kilencek Tanacsa miatt. A ternek szerves részét kepezi a Palazzo Publico (városháza) illetve a Torre del
  Mangia- utóbbit meg is másszuk. :) de mielőtt erre sort keritunk, kiulunk a térre és iszunk egy proseccot/birrat meg egy egy macchiatot, igazi olasz módra (egy "Fagyesz csillagos", azaz -nagymamám jo példáját követve: "hedós"- ertekelessel:)))

  Érdemes meg megnézni a fekete- feher csikos (nekem kisse tuldiszitett) gótikus székesegyházat, amit pont az orrunk előtt zártak be de azert sikerült bekukucskalni (és másnap kiderült hogy a San Gimignano duomo belül ugyanolyan csak "kicsiben").

  Marcinak vettünk egy szuper kalapot, úgyhogy most mar nem csak én feszitek a tuti kalapomban hanem Marci is velem együtt nyomja.:)

  Ebédelni egy lejtős mellékutca borbarjat választottuk, és nem bántuk meg: Marci isteni tengeri herkentyuket, én ég gazpachot és Carbonarat ettem miközben pazar kilatasban volt részünk!

  Ja és meg egy dolog: minden tele van anyafarkas-szoborral, ami Siena szimbóluma (Romulus és Remus miatt, Remus fia, Senia alapította legenda szerint Sienat.)
  Read more

 • Day9

  Igazából mára csak Monteriggionit terveztük, de mivel az egy hetünk alatt legalább négyszer elmentünk emellett a városka mellett, mondtam Marcinak h utolsónak ezt meg meg kell néznünk, nincs mese. :)

  Éppen a lemenő nap sugaraira értünk oda, csodálatos volt. Itt is szokásos varosfal, és tiszta hegyes volgyes maga a város is (nevében is benne van). Egyenesen be (illetve fel)értünk a foterre, ami itt tényleg a város szíve- egyetlen pizzériaval, ami kipakolja az asztalokat, elfoglalva gyakorlatilag a tér kétharmad reszet és a város apraja nagyja idejött vacsizni- hisz péntek este van.

  Mi azért sétáltunk egyet mielőtt lecsuccsentunk vegyulni, és megrendeltuk a jól megérdemelt pizzankat (Marci egész végig egy igazi, pizzeriaban készült pizza miatt rágta a fulemet, utolso estére sikerült is teljesiteni:)) illetve az elmaradhatatlan Aperolt és Birrat.

  Szuper volt ez így a végére, sajnáltam volna kihagyni.
  Read more

 • Day5

  Pienza, a cuki

  July 10, 2017 in Italy

  Miután kipancsoltuk magunkat (tényleg zseniális hely, aki erre jár annak szerintem kihagyhatatlan!) folytatjuk a varoslatogatasokat. Pienzarol nem sokat tudunk csak h picike (2200 lakos), ezért Montepulciano kisöccsének is emlegetik (szerintem pedig sokkal jobb hely mint ez utobbi), illetve h Clara (M unokahúga) itt tanult meg jarni. :)
  Elbűvölő kis középkori város, ami egyébként a pecorino nevű sajtrol híres, vettünk is egy jó darabot belole. :) Mindkettőnknek ez tetszett egyébként a legjobban, érdemes megnézni!Read more

 • Day5

  Két lonely planet is a segítségünkre van: egy Toscana és Umbria (köszi Nori/Berci) és egy Italian Best trips. Utóbbiban találunk egy kb négynapos Toscan borút ajanlast, aminek az utolsó részébe "becsatlakozunk". Így esik a választás Montalcinora, ami hegyoldalban fekvo 5000 lakosú (nem meglepő módon középkori) gyongyszem, körben bortermelokkel (kb 260 kisebb és nagyobb bortermelő van a város körül).
  A nagyon híres bor itt a Brunello di Montalcino, amit minimum négy évig érlelnek, míg elnyeri ízvilágát. Megkostoljuk az egyik "enotecaban", tényleg isteni, és messze jobb, mint a "montalcino di rosso", ami a kistestver, es persze szinten ihato. :) A városka dimbes dombos, de utólag rájövünk, hogy Montepulcianohoz képest ez semmi.
  Újabb kis ekszer Toscana szívében, egyik végén egy Fortaleza-val, megeri meglátogatni!
  És beszerzunk végre egy nagyon helyes olívaolaj kiontot, a helyi bácsi egy kis szűk műhelyben készíti oket és a kemencét 940 fokra futi fel!!!! Nem elég a kinti meleg...brutal...
  Read more

 • Day9

  Monteriggoni, vissza a kozepkorba

  July 14, 2017 in Italy

  Már az út elején kineztuk,h középkori fesztivál lesz Monteriggoniban, naná, h ott a helyünk! :) En meg voltam róla győződve, hogy Monteriggoni új lesz nekem- hat nem...kiderült, h anno voltam itt is. De nem baj, mert most viszont a fesztiválnak köszönhetően tenyleg visszacsoppentunk a középkorba. Tiszta mestersegek ünnepe vagy Kapolcs, olasz módra. És a díszlet maga a kisváros.

  Középkori ruhákba beoltozott alakok: a kisasszonytol, az udvari bolondon keresztul a mestereken és leprasokon at egészen a szerzetesekig és biborosig mindennel találkoztunk.
  Váltani kellett középkori pénzt, mert benn csak azzal lehetett fizetni- Marcinak meg is vettük a kézműves sört és a kenyerlepenyt, nekem meg a keramiapoharas sangriat.

  A főterén folyamatosan szólt a zene- amikor megerkeztunk, éppen egy magyar dudás együttes zenelt. :)))

  Ami a legviccesebb volt, h vettünk hustalat zöldséggel, es azon rohogtunk Marcival, h kb 10en próbáltak egyszerre kiszolgálni minket és folyamatosan egymasba ütköztek. :) Eleg céhes volt, ahogy Marci mondana. Vagy csak szimplán olyan olaszos.:)

  Osszessegeben nagy elmény volt ez is, kar lett volna kihagyni!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Provincia di Siena, Province of Siena, Sienne, Siena

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now