Italy
Province of Siena

Here you’ll find travel reports about Province of Siena. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

156 travelers at this place:

 • Day5

  Bagno Vignoli, a csoda

  July 10, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 31 °C

  Bagno Vignoli és környéke a melegvizu fürdőirol híres, azonban szinte mindenhol csak a szállodákban lehet fürdeni.
  Viszont hála Lindanak kaptunk egy szuper tippet: Vignoli fele balra egy murvás erdős úton kellett lehajtani (magunktol az életbe nem jöttünk volna ra 😀), es egyszercsak megláttuk h fentről sziklákrol zubog le a viz. Csoda volt, el sem hittük. Gyereksikitozast és olasz beszelgeteseket hallottunk és a hang után menve felfedeztunk egy fürdős részt. Eszméletlen volt! Melegviz es csoda látvány. De inkább beszéljenek a képek helyettem. :)Read more

 • Day8

  San Gimignano,a kozepkori Manhattan

  July 13, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 31 °C

  Na szóval irány San Gimignano, ami eddig nekem sosem okozott csalódást, Marcinak is beharangoztam, hogy csúcs lesz. Ma itt is piac van, gondoltuk, megnézzük a véget, 12h-re érkeztünk. Az őrület már ekkor elkezdődött, eszméletlen sok autó, hely meg nem nagyon, végül a negyedik parkolóban találtunk helyet, mindezt dogmelegben- M kezdte is elveszteni a türelmet. Sikerült jó messze megállni, caplatni kellett felfele az emelkedőn a 100 fokban, míg végül elértük az óvárosi részt. (Ha eddig nem lett volna egyértelmű: Toscana megnezesere nem célszerű a július hónapot valasztani.:)))

  Óváros meg mindig gyönyörűség, 52 torony agaskodik mindenfele, tényleg olyan mint egy középkori Manhattan felhokarcolokkal. Ami rögtön feltunt, hogy tele van magyarral,nem is értem, mintha ket busznyi magyart egyszerre kipattintottak volna San Gimignano közepén. Korbeneztunk a piacon, egy két apróság beszerezese után nyomtunk egy fagyit a Piazza della Cisternan (a világ egyik legjobb fagyizojaban), ami az óváros közepén elhelyezkedő haromszog alakú tér, közepén egy kúttal (innen kapta a nevet). Tomeg, tömeg, tömeg...
  Majd ebéd egy ristoranteban (semmi extra, sőt, Marci pizzaja kifejezetten csapnivaló volt), ujabb barangolás és a Piazza del Duomon (ahonnan vegre elmennek közben az arusok) a Dóm (Collegiata di Santa Maria Assunta) felfedezese. Kivulrol nagyon nagyon puritán (nekem mondjuk bejön), belül viszont ugyanolyan díszes mint a sienai, ketoldalt olyan mint egy képeskönyv, egyik oldalon az otestamentum, másik oldalon az ujtestamentum kepeivel, és persze körbe körbe az elmaradhatatlan fekete- fehér csikokkal. A tető pedig gyönyörű kék "eg" arany csillagokkal. Nem győztünk bámészkodni, ráadásul az sem utolsó szempont, h jó hűvös van benn. (Egyedül ami nem tetszett, h 4 eurót kellett fizetni belepodij gyanant, amit egy templom esetében nem érzek jogosonak, de nyilván a a városnak ez is egy marha fontos bevételi forrás).

  Templomozas után meg kiultunk egy teraszra mert feltetlen meg kellett kóstolnunk San Gimignano feherborát, a Vernacciat (annyira szerintem nem
  különleges, én egy idő után froccsnek ittam :))), illetve magunkhoz vettük a jól megérdemelt kávét. :)

  Ezután úgy döntöttünk, hogy amit kellett, láttunk a varosbol (meg egy gyors kilátás nézés), és hívogat minket a gyönyörű szallasunk medence partja, és meg csobbanunk egyet vacsi előtt.
  Read more

 • Day7

  Siena, az elkepeszto foteru varos

  July 12, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 32 °C

  Adós vagyok a tegnapi nappal, amikor is Sienat látogattuk meg. Nem terveztünk mást erre a napra, mert Sienat eleve minden útikönyv több napi proginak javasolja, nekünk meg így is "csak" egy napunk van ra.
  Azért szerdát választottuk mert kiolvastam hogy akkor van a szokásos heti piac- naná hogy ott a helyünk!
  Na hat jól megszivtuk, mert már eleve parkolni alig birtunk, minden fullon volt. Mivel a piac csak 1h-ig volt (hivatalosan fel2, de már 1tol pakoltak), ezért végül szegeny Marcit otthagytam a kocsival helyet keresni, en meg belevetettem magam a forgatagba, ami a Fortezza Medicea (hatalmas erőd) oldalán húzódott vegig. Igazi olasz hatalmas piac mindennel! Marcus kb fel óra múlva csatlakozott és együtt szereztünk be egy ket dolgot, bár őszintén én többet vártam (megallapitas: a Porta Portesenel nincs jobb! :))).

  Piacozas után elsetaltunk a Piazza del Campohoz, ami siena kagyló alakú főtere, egyszerűen gyönyörű, tenyleg olyan mint egy amfiteátrum. Ezen a teren szoktak megrendezni kétszer egy évben a híres paliot, a kosztümös Lovasversenyt, amikor a város 10 kerülete versenyzik egymással. Egyébként a tér maga is kilenc reszre van osztva: a középkorban döntéshozó Kilencek Tanacsa miatt. A ternek szerves részét kepezi a Palazzo Publico (városháza) illetve a Torre del
  Mangia- utóbbit meg is másszuk. :) de mielőtt erre sort keritunk, kiulunk a térre és iszunk egy proseccot/birrat meg egy egy macchiatot, igazi olasz módra (egy "Fagyesz csillagos", azaz -nagymamám jo példáját követve: "hedós"- ertekelessel:)))

  Érdemes meg megnézni a fekete- feher csikos (nekem kisse tuldiszitett) gótikus székesegyházat, amit pont az orrunk előtt zártak be de azert sikerült bekukucskalni (és másnap kiderült hogy a San Gimignano duomo belül ugyanolyan csak "kicsiben").

  Marcinak vettünk egy szuper kalapot, úgyhogy most mar nem csak én feszitek a tuti kalapomban hanem Marci is velem együtt nyomja.:)

  Ebédelni egy lejtős mellékutca borbarjat választottuk, és nem bántuk meg: Marci isteni tengeri herkentyuket, én ég gazpachot és Carbonarat ettem miközben pazar kilatasban volt részünk!

  Ja és meg egy dolog: minden tele van anyafarkas-szoborral, ami Siena szimbóluma (Romulus és Remus miatt, Remus fia, Senia alapította legenda szerint Sienat.)
  Read more

 • Day9

  Colle Val d'Elsa es vegre igazi pizza

  July 14, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C

  Igazából mára csak Monteriggionit terveztük, de mivel az egy hetünk alatt legalább négyszer elmentünk emellett a városka mellett, mondtam Marcinak h utolsónak ezt meg meg kell néznünk, nincs mese. :)

  Éppen a lemenő nap sugaraira értünk oda, csodálatos volt. Itt is szokásos varosfal, és tiszta hegyes volgyes maga a város is (nevében is benne van). Egyenesen be (illetve fel)értünk a foterre, ami itt tényleg a város szíve- egyetlen pizzériaval, ami kipakolja az asztalokat, elfoglalva gyakorlatilag a tér kétharmad reszet és a város apraja nagyja idejött vacsizni- hisz péntek este van.

  Mi azért sétáltunk egyet mielőtt lecsuccsentunk vegyulni, és megrendeltuk a jól megérdemelt pizzankat (Marci egész végig egy igazi, pizzeriaban készült pizza miatt rágta a fulemet, utolso estére sikerült is teljesiteni:)) illetve az elmaradhatatlan Aperolt és Birrat.

  Szuper volt ez így a végére, sajnáltam volna kihagyni.
  Read more

 • Day5

  Pienza, a cuki

  July 10, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 30 °C

  Miután kipancsoltuk magunkat (tényleg zseniális hely, aki erre jár annak szerintem kihagyhatatlan!) folytatjuk a varoslatogatasokat. Pienzarol nem sokat tudunk csak h picike (2200 lakos), ezért Montepulciano kisöccsének is emlegetik (szerintem pedig sokkal jobb hely mint ez utobbi), illetve h Clara (M unokahúga) itt tanult meg jarni. :)
  Elbűvölő kis középkori város, ami egyébként a pecorino nevű sajtrol híres, vettünk is egy jó darabot belole. :) Mindkettőnknek ez tetszett egyébként a legjobban, érdemes megnézni!
  Read more

 • Day5

  (Brunello di) Montalcino, a vörösboros

  July 10, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 29 °C

  Két lonely planet is a segítségünkre van: egy Toscana és Umbria (köszi Nori/Berci) és egy Italian Best trips. Utóbbiban találunk egy kb négynapos Toscan borút ajanlast, aminek az utolsó részébe "becsatlakozunk". Így esik a választás Montalcinora, ami hegyoldalban fekvo 5000 lakosú (nem meglepő módon középkori) gyongyszem, körben bortermelokkel (kb 260 kisebb és nagyobb bortermelő van a város körül).
  A nagyon híres bor itt a Brunello di Montalcino, amit minimum négy évig érlelnek, míg elnyeri ízvilágát. Megkostoljuk az egyik "enotecaban", tényleg isteni, és messze jobb, mint a "montalcino di rosso", ami a kistestver, es persze szinten ihato. :) A városka dimbes dombos, de utólag rájövünk, hogy Montepulcianohoz képest ez semmi.
  Újabb kis ekszer Toscana szívében, egyik végén egy Fortaleza-val, megeri meglátogatni!
  És beszerzunk végre egy nagyon helyes olívaolaj kiontot, a helyi bácsi egy kis szűk műhelyben készíti oket és a kemencét 940 fokra futi fel!!!! Nem elég a kinti meleg...brutal...
  Read more

 • Day9

  Monteriggoni, vissza a kozepkorba

  July 14, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C

  Már az út elején kineztuk,h középkori fesztivál lesz Monteriggoniban, naná, h ott a helyünk! :) En meg voltam róla győződve, hogy Monteriggoni új lesz nekem- hat nem...kiderült, h anno voltam itt is. De nem baj, mert most viszont a fesztiválnak köszönhetően tenyleg visszacsoppentunk a középkorba. Tiszta mestersegek ünnepe vagy Kapolcs, olasz módra. És a díszlet maga a kisváros.

  Középkori ruhákba beoltozott alakok: a kisasszonytol, az udvari bolondon keresztul a mestereken és leprasokon at egészen a szerzetesekig és biborosig mindennel találkoztunk.
  Váltani kellett középkori pénzt, mert benn csak azzal lehetett fizetni- Marcinak meg is vettük a kézműves sört és a kenyerlepenyt, nekem meg a keramiapoharas sangriat.

  A főterén folyamatosan szólt a zene- amikor megerkeztunk, éppen egy magyar dudás együttes zenelt. :)))

  Ami a legviccesebb volt, h vettünk hustalat zöldséggel, es azon rohogtunk Marcival, h kb 10en próbáltak egyszerre kiszolgálni minket és folyamatosan egymasba ütköztek. :) Eleg céhes volt, ahogy Marci mondana. Vagy csak szimplán olyan olaszos.:)

  Osszessegeben nagy elmény volt ez is, kar lett volna kihagyni!
  Read more

 • Day8

  Kacskaringos szerpentineken...

  July 13, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 27 °C

  Kicsit kezdünk elfáradni a nagy szabadságban uh mára csak San Gimignanot terveztük, utána egy kis medencezessel.
  Megint meg kellett állnunk fényképezni (meg modellkedni, lassan belejovok! :P Ja, nem:))), mert egyszeruen lenyűgöző a látvány!

 • Day5

  Montepulciano, avagy a "pulcsi"

  July 10, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 29 °C

  Utolsó uticel "Pulcsi", ahogy Marci csak lazán nevezi.:)
  Jóval nagyobb mint az előzőek (12k lakos), és ez egyébként a Lonely Planet bortrip utolsó állomása is, Vino Nobile nevű borarol híres, ami egy 41(!) generáción átívelő, a városban uralkodó dinasztia nevehez fűződik. Veszünk is két palackkal, jól fog jönni ez otthon amikor a nyaralásról merengunk majd.:)
  Egyébként a város domboldara épült, olyan mint egy "pukli", van egy nagy emelkedés, aztán a Piazza Grande nevű főtér a csucson és utána lejtmenet. Mindez termeszetesen hatalmas városfallal körülvéve.

  A városért egyébként Firenze és Siena is küzdött, vegul Firenze hajtotta az uralma alá, ezért több helyen is megjelenik Firenze szimbóluma, az oroszlán.

  Kis borkostolas után sétálunk, de eszeveszett éhesek vagyunk, uh beulunk gyakorlatilag az első helyre, ami annyira nem jó, de legalább eszünk valamit.

  Utána meg séta a varosfal másik kapujáig, megnezzuk a naplementet, meg például a városi órán levő olasz paprikajancsit, aki üti az órát, aztán lassan hazafele vesszük az irányt.
  Több mint 2 óra haza az út, szinte végig szerpentinen, koromsotetben, fáradtan, tényleg alig lehet latni valamit, de Marci derekasan helyt áll. :)
  Utólag egyébként azt mondjuk, hogy ez a város talán kihagyhato lett volna.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Provincia di Siena, Province of Siena, Sienne, Siena

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now