Italy
Volterra

Here you’ll find travel reports about Volterra. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

29 travelers at this place:

 • Day4

  Volterra, kötelező!

  July 9, 2017 in Italy ⋅

  Sikerült 11h-ig aludni! :) nem is értem, úgy látszik nagyon kifaradtunk a nyaralás első 3 napjába :)))
  Szóval kontinentális reggeli (csak édesség,szinte osszetapadt a szám a sok cukortol:))) után elindultunk felderíteni a környéket.

  Első kiszemelt város Volterra, ahol én már egyszer voltam és annyi rémlett hogy dombtetőn hatalmas varosfal veszi körbe és nagyon szép középkori.
  Hála az égnek nem tűzött a nap így a szűk utcacskakban kifejezett jó volt a hőmérséklet.
  Megnéztük a Piazza Dei Priorit (főtér), valamint az ott helyet kapó Palazzo dei Priorit, ami Toscana legrégebbi önkormányzati székhelye és meg ma is üzemel! Megmasztuk a tornyot is ahonnan lélegzetelállító (wow:) kilátás nyílt a varosra. Aztán kiultunk egy prosecco- bruschettara, neztuk az embereket, majd ettünk egy isteni gelatot és en megleptem magam egy szuper olasz bőrcsizmaval.

  Nagyon durva hogy a város már Kr. Után 200 körül letezett (akkor foglaltak el a romaiak), tiszta középkor, mindenhol zászlókkal. Ja és megnéztük a teatro romanot is, ami egy középkori színház (illetve romjai), Marci teljesen odavolt érte!
  Read more

 • Day8

  Egy tokeletes este margojara

  July 13, 2017 in Italy ⋅

  Mivel Mamma legnagyobb sajnalatunkra ma estere nem főzött, így kitaláltuk hogy elmegyünk vacsizni valahova a környékre. Előtte meg a lemenő nap sugarainal (egyre koltoibb vagyok:))) surlofenyben Marci csinált rólam pár képet- tényleg kezdek lassan belejonni a pozolasba:)))
  Végül Volterrat választottuk, valahogy nekünk ez lett a kedvenc, egyreszt mert egy domb tetejen valahogy uralja az egész regiot és meg az agriturismobol is erre látunk ra, nem túl kicsi, nem túl nagy, van élet, de nincsenek tömött sorokban turisták. Szóval tuti hely!
  Sétáltunk egy picit es találtunk egy nagyon hívogató cuki helyet az egyik szűk utcában közel a foterhez, ahol ráadásul állati jófejek voltak a pincérek és istenien foztek. Marci volterrai helyi specialitast, vaddiszno porkoltet evett fekete olivabogyoval, én pedig steaket kertem hatalmas salival. Mindkettő istenien volt elkeszitve. Hozza Chiantit ittunk, ami zseniális volt és desszertnek pedig Marci egy semifreddot kert (hideg narancsos bazsalikomos kicsit folyós csokis sütit - nyami!) én pedig egy újragondolt tiramisu mellett dontottem.
  Vacsi közben a foterrol odaszurodott a zene- koncert volt és egy no meg egy férfi olasz (és néhány nemzetkozi) örökzöldet énekelt, meg az O sole mio is repertoaron volt. Mondtam is Marcinak h nagyon jól megszervezte nekunk. :) vacsi után meg belehallgattunk a koncert vegebe, a Bocelli szám tette fel az "i"-re a pontot.
  Nagyon szuper este volt, ezt biztos nem fogom
  Elfelejteni és Volterra megmarad nekünk. :)
  Read more

 • Day5

  Capuccino kilatassal

  July 10, 2017 in Italy ⋅

  Ma elég feszes a programunk, mert egy kupacban (potom 2 óra autokazasra) van egy csomó minden amit meg szeretnénk nézni. Ráadásul a mai progik nekem is teljesen újak, egy helyen sem voltam meg a tervezettel közül, jupiiii!
  Szóval indulás reggeli nélkül (egyszer elég volt a helyi nagyon cukros nagyon édes olasz reggelibol és elelmiszerboltba meg mindig nem jutottunk el), hogy majd az első helyen beulunk. Hat Ja, jó ág elképzelés csak sehol sem volt semmi. Mentünk a kanyargós szerpentineken, én már éppen kezdek hisztis lenni (delelott Marci jobban bírja a kaja-nélküliséget), amikor az útról lekanyarodva találunk egy lélegzetelállító panoramaval rendelkező ristorante féleséget ami nyitva is van. Meg vagyunk mentve. Az indián felszolgalo ugyan közli hogy csak capuccino van, reggeli nincs, de nem baj, valamire jó lesz ez is, plusz a hely tényleg kárpótol.Read more

 • Day3

  Volterra, Italy

  April 21, 2017 in Italy ⋅

  For big impact, go small. Volterra is a 'small' hill town. BUT it also packs 2800 years of constant habitation history into its hilltop walls. The etruscan spirit is still kicking on, make no mistake.

  Small towns are a great way to appreciate a country's culture. It isn't too weighed down with tourists, and feels very genuine. We joined a local person leading a city walk for an even more personal perspective.Read more

 • Day29

  Volterra

  May 29, 2017 in Italy ⋅

  (1763 - 1828 km)
  Teuer und .... Uns hat es nicht gefallen. Keine Stimmung im Ort. Vielleicht lag es an uns. Eigentlich schon schön alt und alt und schön. Nicht unser Ding. Das Eis war gut - und teuer.

 • Day1

  Agroturismo Santa Vittoria

  October 28, 2017 in Italy ⋅

  1.nap: megérkeztünk Volterra mellett lévő szállásunkra Luigi fogadójába a domb tetejére, ahonnan pazar kilátás nyílik az egész környékre, a távolban lévő Volterrára is. Még a medence is üzemel, persze a gyerekek rögtön be akartak menni, de végül lemondtak róla, mivel a nap is kezdett lemenni. Luigi mindenféle infóval ellátott minket, hogy mit érdemes a környéken megnézni.Read more

 • Day1

  Volterra, Olaszország

  October 28, 2017 in Italy ⋅

  1.nap: megérkezés után tettünk egy rövid látogatást Volterrába. Kanyargós utakon megérkeztünk egy római kori színházhoz a középkori várfal tövében, leparkoltunk és irány a városközpont. Ahogy a kapuhoz értünk, rögtön elénk tárult ez a kis gyöngyszem. Gyönyörű kis sikátorok, tornyok, egy szép park, amit eddig láttunk, de még visszatérünk, mert csak két órát tudtunk itt tölteni. Azért sikerült egy giccses naplemente fotót lőni, meg nekem egy menő piros Vespa motorral. Este 7 óra körül indult be az élet, akkor a kis borkostoló helyek már tele voltak a harsány vendégekkel, valószínűleg már nem az olasz mentalitás miatt voltak hangosak.Read more

 • Day7

  Volterra et Monteriggioni

  June 22, 2017 in Italy ⋅

  Départ de la région de Pise pour la région de Sienne.
  Visite de deux petits villages médiévaux sur la route, Volterra et Monteriggioni. Super mignons et pas trop de touristes. Arrivée dans notre bel hôtel avec jolie terrasse pour manger.

You might also know this place by the following names:

Volterra

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now