Japan
Midono

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

4 travelers at this place

 • Day17

  Nakasendo trail

  October 30, 2018 in Japan ⋅ ⛅ 12 °C

  Tussen Tokyo en Kyoto liep een postroute die tegenwoordig nog steeds afgewandeld kan worden. De reden om naar het bergdorpen Magome te reizen is omdat we van daar naar Tsumago kunnen lopen. Dit onderdeel van de Nakasendo is goed onderhouden en loopt door fraai bosgebied met watervallen en eindigt in pittoresk Tsumago. Na het ontbijt in het hostel, hijsen we ons in onze wandel outfits. Het is hier wel wat frisser, dus de truien gaan aan. We vertrekken om half 10 nadat we de grote rugzakken hebben afgegeven bij het toeristenbureau. We kunnen deze straks om 13:00u. weer bij het toeristenbureau in Tsumago ophalen. De route loopt 2km. omhoog en daarna ongeveer 6km. langzaam naar beneden. Het blijkt een vrij relaxte wandeling te zijn; 'hike' is een groot woord. Overal langs de weg hangen bellen die je moet luiden voor de beren in het gebied. We hebben ook de geluktbelletjes die we eerder in een hotel hebben gekregen aan onze schoenen geknoopt. Dove beer die ons niet hoort aankomen :) We nemen de tijd voor de mooie plaatjes onderweg en drinken wat thee in een theehuis (op donatiebasis). De 'his & hers' watervallen zijn leuk, maar het waterniveau is niet heel hoog. De route zou 3 tot 6 uur in beslag nemen. We staan echter - met pauzes - al na 3,5 uur in Tsumago. Nog net voor de toeristenbussen aankomen, dus we kunnen in alle rust van de oude huizen uit 1601 in deze plaats bewonderen. Het is niet groot en we besluiten om half 2 al onze tassen op te halen en de bus te pakken naar Nagiso. We hebben mazzel en als we aankomen bij de halte rijdt de bus binnen. Kort daarna staan we in Nagiso. Hier worden we om 16:00u. opgehaald door ons hotel. Om de tijd te doden lopen we een rondje. De lokale attractie is een brug gebouwd door de zoon van de man op het 10.000 yen biljet. Vanaf de brug zien we mensen een spel spelen wat in het midden hangt van golf en croquet genaamd: gētobōru. We willen ook, maar het loket is helaas net dicht. Klokslag 16:00u. worden we opgepikt en rijden we met dezelfde Fransen mensen die we gister bij de bushalte hebben ontmoet, naar het hotel in een oude zijderupsboerderij. We hebben weer een traditionele kamer met tatami-matten en futon bedden. We eten wat de pot schaft (Japanse curry) en om 22:00u. Is het officieel licht-uit.Read more

 • Day27

  Nagiso

  August 24, 2015 in Japan ⋅ ☀️ 29 °C

  טוב, צריך לחזור למלון איכשהו.

  המשכתי עוד שעה על דרך הנקסנדו לכיוון נגיסו, בה אפשר למצוא תחנת רכבת.

  חשבתי שזו תהיה הליכה מבאסת (כי היא לא מומלצת או נחשבת ליפה) אבל שמחתי לגלות שטעיתי - היה לא פחות מקסים מהדרך בין מגומה לטסומגו.

  הגעתי לשם רק כדי לגלות שהעיירה מתה והכל סגור. כל כך רעבה!
  Read more

 • Day6

  Nikesenko Trail

  January 3, 2017 in Japan ⋅ 1 °C

  Jen organised this really great walk which according to the guide was a trail frequented by samurai warriors in years gone past.
  The trail winds it’s way around the countryside ending in a beautiful quaint village.Read more

You might also know this place by the following names:

Midono