Kazakhstan
Golovachevka

Here you’ll find travel reports about Golovachevka. Discover travel destinations in Kazakhstan of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

2 travelers at this place:

 • Day18

  Aisha Bibi Mausoleum

  August 13 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 29 °C

  Wir besuchen außerdem noch ein kleines Mausoleum von Aisha Bibi. Sie ist vor ihrer geplanten Hochzeit an dieser Stelle gestorben und ihr Verlobter hat es für sie errichten lassen.
  Es ist etwa 7x7x7 Meter groß, aber handwerklich sehr beeindruckend. Ob sich der Eintritt gelohnt hat? Wir sind unschlüssig. Immerhin hatte Anni die Chance ihren Hijab zu testen. Erste Vorbereitungen für den Iran.

  Um mit den letzten Sonnenstrahlen noch etwas für das Auto zu tun, halten wir an einem Parkplatz und wollen überprüfen, ob sich das Rad mit dem Quietschgeräusch noch frei dreht. Leider hebt der Wagenheber an den dafür vorgesehenen Stellen das Auto nicht aus. So ein Mist. Unser nächstes Ziel ist also eine Autowerkstatt in Almaty.

  Zuerst müssen wir jedoch noch mal schlafen, denn es wird ja schon dunkel. Leider hatten wir noch eine lange Irrfahrt, wegen fehlerhafter Navigationsinformationen, vor uns. Dabei haben wir so einige streunende Hunde, Bewohner und vor allem einen Esel aufgeschreckt, der sich lauthals bei uns bedanken musste. Wir erreichten in völliger Dunkelheit einen Ort oberhalb der Ausgrabungsstätte Akyrtas.
  Read more

 • Day17

  17. nap: Taxizás Taraz körül

  October 21, 2017 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 18 °C

  Ezt a reggelit még sokáig nem fogjuk elfelejteni, az biztos. Minden azzal kezdődött, hogy kimentem megkérdezni a morcos recepciós lányt, hogy meddig tudunk reggelizni. Kérdezem tízig? Aha, bólogat. Oké, és merre találjuk a sötét folyosókon a reggeliző helyet? Mutat az egyik irányba, mondom arra? Megint bólogat.

  Elindultunk, csak üres szobák vég nélküli sora, majd beleütköztünk a lépcsőbe. Oké, megnézzük a másik irányba is - az eredmény nagyjából ugyanez volt. Visszasétálunk a recire, megknt kérdezem, hogy aztán a reggelit merre találjuk? Jaaaaa, gyertek utánam és elindult az ötödik emeletre.

  A reggeliző egy hatalmas teremben volt, ami úgy nézett ki mintha valami orosz kastély étkezője lenne. Az asztal koszos és szinte üres volt, gyanús és azonosíthatatlan cuccok álltak üvegserlegben az egyik oldalon. Szerencsére miközben jöttünk fel Ms. Morci beüvöltött a konyhára, hogy hozzanak nekünk reggelit. Nagy meglepetés nem ért minket: száraz kenyér, sült párizsi és valami tojáslepény szerű cucc. A kávé Nescafe 3-in-1 volt, amit legalább el tudtunk lopni. Kést nem kaptunk, úgyhogy villával kentem meg a kenyeret. Az ember minden nap tanul valami új skillt!

  Ezután a bőséges és laktató reggeli után összepakoltunk és elindultunk szerezni egy taxit, aki kivisz minket Tarazon kívül Aysha-Bibi mauzóleumába.

  Rögtön a hotel előtt láttunk egy szimpatikusabb figurát, megegyeztünk az árban és szépen ki is vitt minket a faluba.

  A mauzóleum szép volt kívülről, jobban tetszett mint előző nap azok, amiket Tarazban láttunk. Összefutottunk egy astanai családdal, akik kedvesen érdeklődtek mit csinálunk itt, majd egy erőszakosabb nő is odajött és szinte ráparancsolt a taxisunkra, hogy azonnal vigyen el minket Taraz többi nevezetességét is megnézni. Mint kiderült, valami utazásszervező iroda főnöke, kaptunk is tőle névjegykártyát.

  Elbúcsúztunk a kedves családtól, majd megállapodtunk a taxissal, hogy akkor mennyiért visz el minket ezekre a fantasztikus helyekre.

  Az első állomás Tekturmas mauzóleuma volt, ami Tarazon kívül helyezkedik el egy kis dombon, kilátással az egész városra. A síremlék nagyon szép, a kilátás viszont lehangoló volt. Taraz nem az a város, aminek szép lenne a panorámája.

  Innen tovább is mentünk a városba, a sofőrünk egyre lelkesebb lett, megmutatta a fürdőt ahol annak idején Dzsingisz kán áztatta a lovaglástól megfáradt csontjait, majd elvitt Taraz régi piacára, amit mára teljesen feltúrtak az ásatások miatt - mint kiderült, a piac a régi város romjaira épült. Elvitt minket (ismét) Karakhan mauzóleumába, amit gyorsan letudtunk, majd végül megmutatta Taraz központi körforgalmát és az ásatásokat. Ide már csak én mentem be, Judit kezdte egy kicsit unni a random romokat, úgyhogy csak én futottam össze újra a reggeli kedves családdal.

  Ezután túránk véget ért, taxis barátunk visszavitt minket és nagyon örült a borravalónak. Még azt is megmutatta, hol lakik (konkrétan ráláttunk a szobánk ablakából a házára).

  A nap zárásaként még elmentünk enni egyet, de egyik kiszemelt hely sem volt nyitva, így maradtunk a pláza első emeletén lévő kóreai konyhánál. Este még szokásos pakolászás, mert másnap mentünk Shymkentbe.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Golovachevka, Aysha-Bībī, Головачевка

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now