Kazakhstan
Koktobe

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

11 travelers at this place

 • Day20

  Vergnügungsberg Kok Tobe

  August 15, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 18 °C

  Auf dem Weg zum Hotel fielen uns unglaublich viele Offroader auf. Fast alle davon sind Toyota Land Cruiser und gleichartige Lexus Modelle. Also die größten Geräte. 😅

  Wir erkundeten die Stadt und schauten uns das bunte Treiben an. Almaty ist nämlich die Stadt der Farben und natürlich auch die Herkunft des Apfels.

  Mit einer Seilbahn fuhren wir fast aus dem Stadtzentrum auf einen kleinen Berg. Auf dem ist ein kleiner Vergnügungspark und ein toller Ausblick über die Stadt. Der Sonnenuntergang machte alles atmosphärischer.
  Read more

 • Day7

  Almaty - près des grandes montagnesm

  July 21, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 32 °C

  Angekommen in Almaty. Die Fahrt im Nachtzug war angenehm akklimatisiert und wir hatten eine Viererkabine allein für uns.
  Das Hostel ist sehr nett mit einem schönen Garten. Und zwei netten Radfahrern aus Québec, Audrey et Fred, die durch die Welt ziehen.

  Belle rencontre aussi avec des Kazakhes très charmantes :)
  Read more

 • Day5

  Almaty

  July 13, 2018 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 25 °C

  We zijn ondertussen 5 dagen in Almaty en hebben al heel wat afgewandeld in de stad. Almaty is de grootste stad van Kazachstan met 1,5 miljoen inwoners. Tot 1997 was het de hoofdstad van het land, nu is dat Astana geworden. Moeilijk om de stad in een notendop te beschrijven want er valt vanalles te zien en beleven, maar 1 ding is zeker: we voelen ons hier goed! Enkele eerste indrukken zie je in dit filmpje: https://photos.app.goo.gl/SRthxHQ6VHiMgEGEA

  Wist-je-datje: de oude naam van Almaty, Alma-ata, betekent "vader van de appels". Alle appelsoorten die wij kennen zouden afstammen van de wilde appels die hier in de bergen rond Almaty groeien.

  De stad is een echte mengelmoes, zowel qua architectuur als qua bevolking. Statige Sovjet gebouwen worden afgewisseld met moderne businesscenters en in de buitenwijken vind je kleine bouwvallige huisjes. 50% van de inwoners is Kazachs, 30% Russisch en daarnaast zie je nog Chinezen, Mongolen, Georgische types,...

  Na 3 nachten in de guesthouse bij Vladimir, slapen we nu voor 3 nachten in een hostel op 500 meter daar vandaan. De eigenares, Lena, is alweer supervriendelijk en gastvrij. Ze spreekt bijna geen Engels dus wat doe je dan in deze moderne tijden: een gesprek voeren via Google Translate. Lena spreekt iets in het Russisch in, de app vertaalt alles naar het Engels en nadien spreken wij iets in dat dan weer naar het Russich vertaald wordt. Handig, en het leidt soms tot grappige situaties wanneer iets verkeerd vertaald wordt.
  Read more

 • Day1

  Guesthouse on Sadovaya

  July 9, 2018 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 33 °C

  Drie uur vliegen naar Riga met daarna een directe transfervlucht van een kleine vijf uur naar Almaty. Helaas niet veel geslapen, maar we zijn er! De sympathieke Alex van Guesthouse on Sadovaya staat klaar om ons naar ons eerste nestje te brengen. Het is dan 08u30 plaatselijke tijd, vier uur later dan in België.

  Na een klein half uurtje in de drukke Kazachse ochtendspits.. (heftig, ff verschieten), komen we aan in een mooie grote superpropere kamer. Het bed staat naar ons te lonken. Alex vraagt wanneer we ontbijt willen. Maarten ziet het zitten om de wekker te zetten na twee uurtjes slaap om dan te gaan ontbijten. Moedig. Ik pas wijselijk. Ik ga meer dan twee uur slaap nodig hebben en ik voel me ook een beetje misselijk. 2x stijgen en dalen in het vliegtuig, vermoeidheid, de warmte (34 graden!), en het Kazachse verkeer worden me even te veel. Dat bewijst ook het kleine toiletbezoek voor ik in het beddeke plof, een zalig slaapje tegemoet. Ook Maarten kruipt erin voor zijn twee uurtjes slaap.

  Rond 15u word ik wakker. Ik voel me terug 100 procent! Maarten is ook wakker en vertelt enthousiast over het ontbijt en de sfeervolle omgeving waarin het gebracht wordt. Een nostalgische huiskamer met open keuken waar een lieve vrouw eten klaarmaakt en een vriendelijke man (Vladimir, de vader van Alex) een babbeltje met je slaat en er voor zorgt dat je niets tekort komt.

  We maken ons op het gemak klaar voor een wandelingetje in de omgeving. Vladimir, geeft ons een klein grondplan en wat tips mee. Supermarkt gevonden, lekkere kebab gegeten in het zonnetje💥. We voelen ons erg welkom en op ons gemak hier in Kazachstan. Een heel goede start!
  Read more

 • Day20

  Zurück zum Hotel

  August 15, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 18 °C

  Kurz bevor wir in unserem Ausweich-Zuhause waren, aßen wir einen Döner in einem 24 Stunden Dönerladen. Die Döner hier ähneln eher einen Dürum, aber mit einem anderen Brot. Auch die Füllung entscheidet sich. Zum Beispiel gehören Kartoffeln hier fest dazu.

  Gut gesättigt gingen wir dann schlafen. Das Bett war leider nicht besser als das in unseren Auto.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Koktobe

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now