Laos
Luang Prabang Province

Here you’ll find travel reports about Luang Prabang Province. Discover travel destinations in Laos of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

212 travelers at this place:

 • Day49

  Luang Prabang - dag 3

  December 12 in Laos

  Vandaag was huilerig. De hemel weende een hele dag dikke tranen op ons hoofd.

  Wakker worden en een vaag bekend geluid horen. Even nadenken ... wat kan het zijn? Regen?! Oh jawel, het regende. Net op de dag dat we een mooie waterval gingen bezoeken. Het viel letterlijk in het water. Maar we lieten ons niet kennen. Met sneldrogende kledij en k-way vertrokken we in een busje naar de waterval. Hier ontmoetten we een Engelse kerel die de wereld rondreist met de fiets. Straffe kerel!!

  Aangekomen aan het park van de waterval, gingen we op zoek naar de waterval. Eerst kwamen we een berenopvangcentrum tegen dat moonbears of de Aziatische zwarte beren redt van stropers die ze verkopen voor hun gal. Ook belanden hun poten in de soeppot. Onbegrijpelijk. Ondanks de regen, was het prettig om deze dieren te bewonderen. Tat kocht een T-shirt om de organisatie te steunen.

  We liepen verder en kwamen al snel uit aan een klein watervalletje en we dachten ‘oké, dit is aardig maar niet wauw’. We volgden een pad verder en kwamen nog wat stroomversnellingen en watervalletjes tegen tot we aan de voet kwamen van de echte waterval, Tat Kuang Si genaamd. Wauw! Heel indrukwekkend! Prachtige waterval vinden wij persoonlijk. We klommen ook tot de top van de waterval. Dit ging niet zonder natte voeten. Het water van de waterval loopt namelijk over een deel van de trappen naar de top.

  Terug in Luang Prabang, aten we een lekkere menu. Zo proefden we van verschillende Lao gerechten. In de namiddag, keerden we naar onze guesthouse om wat te rusten en op te warmen. Het was frisjes vandaag met een temperatuur rond de 20 graden en de regen daarbij hielp niet echt.

  ‘S avonds gingen we naar een filmvoorstelling ‘Chang’. Een film die uitkwam in 1925. Het gaat over een Lao gezin dat in de jungle probeert te wonen/overleven. We kwamen net op tijd toe voor de voorstelling. Het werd een gezellige avond want het was een privévoorstelling. We waren de enige die vandaag waren opgedaagd. Gezellig onder ons twee en het leek alsof we persoonlijke bediening hadden. Het is eens iets anders. 😊
  Read more

 • Day48

  Slowboat - dag 2

  December 11 in Laos

  Lekker vroeg opstaan om op tijd aan de boot te zijn voor goede zitplaatsen. Dus wij vroeg aan de boot aangekomen en ons plan was geslaagd er was nog niet veel volk. Er was ook nog een hele leuke verrassing! Aan de andere oever waren vier olifanten aan het baden onder toezicht van hun mahout. We hebben dus nog een keer olifanten mogen bewonderen voor een tiental minuten.

  We stapten op en toen zeiden ze ons dat we door moesten kruipen tot op de boot die er naast lag. Blijkbaar waren er twee boten vandaag die naar Luang Prabang varen.

  Deze tweede boot was meer luxueus dan de boot waar we eerst wouden opstappen of dan onze boot van gisteren. Vandaag hadden we een tafel waar we met vier konden aan zitten. We werden vergezeld door twee leuke Zweden (Erik & Erik) die we gisteren ontmoet hadden in onze guesthouse. Ook had onze boot niet 1 maar drie toiletten. Het drie dubbele van gisteren dus en het waren ook alledrie zittoiletten. Een verbetering tegen dat ene squattoilet op de vorige boot.

  Er waren weer vele tussenstoppen, waarbij één waar er een 8-tal kindjes armbandjes wou verkopen. Dat deden ze heel ijverig. We waren er wat van verschoten hoeveel moeite ze deden, af een vastgemaakte boot springen op de rand van onze boot kruipen, terug af onze boot en op die vastgemaakte boot. Het was met een dubbel gevoel dat we naar het spektakel keken.

  Na zeven uur varen kwamen we om 16u aan in Luang Prabang. Inchecken in onze guesthouse en de stinkende (vooral Steven zijn hemd), vuile was van ons zipline avontuur afgeven. Om de avond af te sluiten zijn we naar de avondmarkt gegaan om er te eten en eens rond te kuieren. Nog een smoothie en dan richting ons bedje. 😊
  Read more

 • Day41

  Luang Prabang

  December 4 in Laos

  De nachtbus was beter dan de vorige hoewel we niet perse meer geslapen hebben. De wegen waren vreselijk en met de tussenstops gingen de lichten telkens aan. Maar er was deze keer voldoende plek om te liggen. Het waren deze keer ligzetels voor een persoon.
  Deze busrit kwam met een hoogtepunt in de ochtend. Letterlijk een hoogtepunt, vuile denkers! We werden wakker met een zicht boven de wolken uit. De bus was ‘s nachts een berg opgereden en kwam met zonsopgang boven toe. Zalig wakker worden met zo een zicht! Je vergeet meteen de slechte nacht of toch voor even.

  Toekomen aan ons hotel met de tuktuk, zakken afzetten en ontbijt zoeken. Na een lekker ontbijt verkende we met nieuwe energie het oude stadsgedeelte van Luang Prabang. Wat shopjes binnen en buiten, een of twee wats (tempels) bezocht en stoppen voor chocoladekoeken en croissants mee te nemen als lunch. Het koninklijk paleis langs buiten bekijken want het was gesloten. Dan de lunch en een zonodig siësta!

  In de namiddag, de post bezoeken en dan naar een uitkijkpunt om van de zonsondergang over de mekong te genieten. Tussen de massa een plekje vinden was niet eenvoudig. Maar het zicht was de mensenmassa meer dan waard! Gelukkig ging het merendeel vroeg weg en genoten we volop van de rode gloed over de bergen en mekong rivier. Hierna maakten we de avondmarkt onveilig. Helaas het enige wat we kochten was ons avond eten. Een buffet vol noedels, groenten, fruit en kroepoek samen met een visje, spek en sauciskes van de barbecue. Heel lekker! Als dessert volgde er nog een fruitshake en voor Tat nog een chocolat-cinnamonbun. Hierna zat het dagje er weer op.

  We genieten volop van Laos met haar genereuze, vriendelijke inwoners en chille sfeer. Het is hier veel rustiger dan in Vietnam of Cambodja. Dit is meer ons idee van genieten. 😎
  Read more

 • Day42

  Luang Prabang - dag 2

  December 5 in Laos

  Deze ochtend wat proberen uitslapen en op het gemakje ontbijten en klaarmaken. Gisteren waren we al eens aan het koninklijke paleis gepasseerd, maar het was middagpauze, dus konden we niet binnen. Vandaag ons wat beter geïnformeerd en in de voormiddag zijn we dan toch binnengeraakt. Binnenin konden we de verschillende kamers van vroeger bekijken. Zo was er een grote hal waarbij de muren en het plafond volledig bezet waren met mosiacs en waarbij verschillende taferelen werden uitgebeeld. Helaas waren foto's niet toegestaan. Buiten konden we kijken naar de autocollectie. 5 auto's in totaal en allemaal gesponsord door Amerika, behalve een. De Toyota werd door Japan geschonken.

  Hierna zijn we de hoofdstraat nog eens afgelopen en hebben we ons toch een keer laten gaan en hebben we wat souvenirs gekocht. Ondertussen was het al middag en besloten we iets te gaan eten. Half per ongeluk zijn bij een iets chiquer restaurant uitgekomen. Het was een typisch Laotiaans restaurant wel. We probeerden de tasting platter waarop een pikant slaatje van groene groentjes lag, Laotiaanse saucis met gefrituurde look, zeewierbladeren met sesamzaadjes en een chillydipsaus met beef jerky in en als laatste een stoofpotje van kip, erwtjes en boontjes. Alles smaakte echt heerlijk, al was het soms ook wat pikant. Daarnaast aten we ook nog een vis met basilicum en citroenblad saus gebakken in een bananenblad. Ons laatste gerechtje was "do it yourself"-stijl. Hierbij kregen we twee soorten sausjes, een van kleverige rijst en een gebaseerd op aubergines. Daarnaast kregen we verschillende groentjes en kruiden zoals chilipepers, gember, look, boontjes, pindanootjes,radijsjes, wat noodles, enz. Dit alles moesten we in een slablad steken en opvouwen en tada opeten natuurlijk. Wie ons kent weet natuurlijk dat we heel fel kunnen genieten van lekker eten, dus dit was een activiteit op zichzelf voor ons.
  Na onze lekkere lunch besloten we om wat langs de rivier te slenteren en uiteindelijk nog iets te gaan drinken.

  Deze nacht zitten we weeral op een bus, om nog noordelijker te gaan tegen de grens met Thailand.
  Read more

 • Day10

  Kuang Si Waterfall

  May 12, 2017 in Laos

  The main attraction in Luang Prabang has got to be the Kuang Si Waterfall and having visited I can now see why.

  Having heard lots about it, the waterfall certainly didn't disappoint. We got up in good time as we wanted to get to the waterfall before the rush of tourists. This was definitely the right decision when we saw the amount of people that had come by the time we chose to leave.

  Before heading up to the waterfall you walk through a bear sanctuary where bears are rescued and looked after. The reason they need to be rescued it due to people taking bile from their gall bladder and using it for Chinese medicine. The captivity they are kept in to do this is horrendous and this organisation has saved over 900 bears over all of SE Asia.

  For the first hour it was empty making the waterfall seem even more beautiful and peaceful. To walk up the waterfall took us around 20 minutes and each part of it was as stunning as the other. I've never seen anything with such blue water it was breathtaking. I can't say there will be another waterfall from my travels that will live up to this one.

  We then decided to hike up along the waterfall and ended up trekking for 3km to find a lagoon and cave. Covered in sweat and exhausted I can't say the walk was utterly worth it but it was once we got down and had a swim in the refreshing waterfall.

  Arriving back in the main town we headed back and treated ourselves to a yummy and well deserved lunch.

  Heading back to the hostel we relaxed then headed to night market which was huge and couldn't of had more choice. I had to hold back on many occasions to stop myself buying things I would never use. For dinner we found a vegetarian buffet for only £1 (absolute bargain) and then finished up for an early(ish) night after a tiring day.
  Read more

 • Day12

  Mount Phou Si

  May 14, 2017 in Laos

  For our last day in Luang Prabang we woke up in good time and enjoyed the last free breakfast.

  Due to the heat of the day approaching we decided to head out asap so we wouldn't melt away in the sun.

  We set off to Mount Phou Si which was only a 10 minute walk from our hostel and climbed the 400 steps up. Having experienced such a trek up on our last viewpoint escapade this one was significantly easier and quicker. After 10 minutes we were up the top and soaking in the beautiful views around us. With a nice breeze it made being up top bearable and worth the walk.

  Having been in Laos almost 2 weeks I'm certain many people underrate it and will skip it out if they are short of time. Visiting the country I think this is so wrong and Laos is one of the most beautiful places I've been to on my travels and being so underdeveloped everything is still very natural and undisturbed. I couldn't recommend Laos more and I can certainly say it's exceeded expectations.

  The evening was also a very sad one as it was mine and Simona's last night with each other before we went our separate ways after the best two weeks together. We both couldn't have loved Laos more nor had more of a laugh together and the weeks have flown by. We both agreed though that Vang Vieng was our favourite place (hence the long stay) and felt we could of stayed longer. However we promised each other we would both return another time and relive our week there.

  For our last meal we had the vegetarian buffet again, being so cheap and delicious it couldn't go a miss and seemed very suited to finish on a good food.
  Read more

 • Day11

  10 Pin Bowling

  May 13, 2017 in Laos

  Woke up to the sound of it pouring it down with rain so we decided it would be a good day to explore the cafes in the town and sort out the rest of our time in Laos, flights and some diary writing.

  Mid afternoon we thought it would be a good idea to head back to the hostel and decided to go to Utopia, a bar / restaurant to watch the sunset. The bar overlooks the Mekong river and the hills of Laos, being a beautiful backdrop to enjoy some food and drinks. The food was delicious, I chose to have the fish and chips and it was not a disappointment. The fish was fresh from the Mekong and certainly hit the spot.

  After demolishing our food and drinks we decided to pay the night market another visit but ended up returning to Utopia later in the evening for some more drinks as only bar in the town that's open. Closing at 11.30pm, everyone heads to the bowling alley as only place that stays open.

  We played an intense game of 10 pin bowling and shockingly didn't lose, not remembering the last time I picked up a bowling ball.

  Tired after a good day we made our way back to the hostel to make sure we were awake for the free breakfast the next day. I've noticed when looking back on my blog entries a lot of what I do revolves around food, but I'm going to say that's not a bad thing.
  Read more

 • Day44

  Luang Prabang, Laos

  February 5, 2017 in Laos

  Luang Prabang is a small quaint town in Laos known to backpackers for years however we didn't know very much about it and wanted to check it out for ourselves.

  Laos was occupied by the French for 50 years up until 1949, which is evident in Luang Prabang through the architecture and modern day relaxed culture. While there were nice restaurants, wine bars and riverside cafes all around town, it didn't quite feel like the authentic Laos we saw traveling, more of a western resort town.

  Although it was nice to have this small town feel we wanted to see a more local side of Laos so we rented a scooter to drive around the outskirts. This is where we saw the true beauty of this country that has rolling mountains and greenery all around. We drove an hour to the Kuang Si waterfall which was even more amazing in person than the pictures we'd seen. It was fun to hike up to the top of the fall where we could walk around in the water and Mitch could show off on the tree swing before accidentally falling in to the watering hole! Thank god it was really really hot so drying off wasn't a problem.

  On the way back from the waterfall we made a few pit stops to enjoy the scenery and to even do some local people watching while taking a break at a roadside eatery where I had to take a picture with the cutest little Laos girl dressed in her traditional clothing. Once we got back to Luang Prabang we enjoyed a beautiful sunset over the river and decided it was time that we take a chance to eat some street food while in Southeast Asia. We scoped out the most popular BBQ stand and enjoyed some pork, chicken and sticky rice. And lucky to say our stomachs were just fine the next day!
  Read more

 • Day204

  Alms Giving Ceremony

  February 8 in Laos

  In Luang Prabang geht langsam die Sonne auf und ca. 200 buddhistische Mönche beginnen ihren Almosengang durch die Straßen. Hier geben Gläubige (& Touristen) sticky rice oder kleine Essenspakete an die Mönche aus. Den Gebenden bringt es Glück für den Tag und die Mönche erbitten sich so täglich ihr Leib&Brot.

  Einzig die aufdringlichen Chinesen stören die absolute Ruhe mit Ihren Blitzlichtkameras.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Luang Prabang Province, 루앙프라방 주

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now