Laos

Travelers at this place
    • Day 64

Raziskovanje mesta

January 11 in Laos ⋅ ☀️ 20 °C

Zjutraj se zbudim in napotim na šetnjo proti centru mesta. Za drugim vogalov vidim eno osebo ki me gleda malo postrani, in ko se približam opazim, da je to en fant iz hostla v Vientiane! Nisva se nikoli pogovarjala, samo pozdravila in nasmehnila drug drugemu na hodniku! Ker sva si obadva znana se začneva pogovarjat in se usedeva na kavico s prečudovitim razgledom☕️ Sam je iz Malezije in takoj z njim delim svojo navdušenost nad njegovo državo!
      Ker sva obadva hotla šetkat naokoli, šetkava skupaj! Na eni ulici so različne stojnice s sendviči vseh možnih kombinacij, vzameva vsak enega. Spominjajo na Vietnamski banh mi, jaz sem vzela svojega s tofujem, mešano zelenjavo in avokadom ter chili omakico! Delishhh!
      Narediva en krog, med katerim prečkava Nam Song reko in najdeva še eno kavico. Spontano se odločiva rentat motorček in naredit en poldnevni izlet, do dveh jam in en hike za sončni zahod. Pridruži se nama Pratik, en od dveh fantov, ki sem jih spoznala včeraj!
      Ceste v Laosu so nekaj drugega🫠… luknje, makedam, kamni… danes sedim zadaj😅

• Day 68

Zadnji dan v Vang Viengu s Saro

January 15 in Laos ⋅ ☀️ 19 °C

Sara je prišla!
      Tisti, ki pridno spremljate mojega pingvinčka se spomnite Sare iz Cao Banga! Tale pogumna španska popotnica mi je zelo prirasla k srcu, zato sem bila res vesela, ko so se najine poti ponovno križale v Laosu! Ona je prišla iz severa, jaz iz sredine Laosa, Vang Vieng je bila skupna destincija.
      Ker je potovanje nepredvidljivo in ima vsak svoje plane, sva se ujeli lih samo za en večer in pol naslednjega dneva. Bilo je zelo lušno,
      Sara je zvečer prišla v moj hostel in skupaj z Devom smo šli na hitro večerjo, potem pa spat.
      Naslednji dan sva namreč imeli kar bizi! Ustali okrog osmih, si privoščili catching up ob dobri kavici in nato začeli lov na današnji prevoz. Nobena od naju ni ravno želela vozit motorčka, tako da sva si delili stroške privat “kombija”. Takšne najdeš povsod po Laosu, zadnji del pretlači čisto odprt, na desni in levi klopice za sedet, seveda pa streha in ograjica. Ni ravno najbolj varen način prevažanja, je pa izredno zabavno! Ko je voznik zapeljal čez neskončne luknje in kamenje, naju je kar metalo naokrog! 🤭
      Najbolj popularen hike sem si jaz prišparala za zadnji dan, tudi najzahtevnejši v Vang Viengu. Pot traja ene 40 min, ooooornk strmo! Ker smo tega za Vang Vieng že vajeni in sva obe to tudi pričakovali, greva lepo počasi in korajžno! Na vrhu je kar bizi, za slavno fotko na motorju z Laos zastavo v roki in prečudovitim razgledom na Vang Vieng, se ustvari kar kolona! Na sončku počakava svoj turn.
      Pot dol je seveda hitrejša ampak je treba bit previden. Z voznikom sva zmenjeni, da naju odpelje še do ene lagune, res je lepo ampak se nobeni ni lih za kopat. Raje si greva pogledat eno veliko jamo, kjer pa žal ne morava prav daleč, ker je notri pitch black in midve brez svetilk!
      Kosilce in že je čas za it nazaj, jaz moram ujet svoj vlak. En zadnji smoothie in nahitro pokličeva najine prijatelje iz Vietnama:)

• Day 10

November 10, 2019 in Laos ⋅ ☁️ 28 °C

Heute morgen haben wir Sophie zum Frühstück getroffen - Freundin aus Tasikoki in Sulawesi, die gerade auch in Laos unterwegs ist 😍😍🤗
      Jippie 🥳🥳 freu mich wie Schnitzel, dass das doch noch geklappt hat! 😋

Danach haben wir heute einen sehr Gemütlichen gemacht, nachdem wir erst Nachts angekommen sind und einen tollen Pool beim Hotel haben. 😍🙌

Vang Vieng ist schnuckelig und hat einen süßen Nachtmarkt - nur etwas viele Touris. 😅
      Es ist einer der wenigen Orte in Laos, wo die jungen Backpacker noch richtig Party und Adventure Sport machen können - wir machen jedoch lieber Adventure ohne viele andere Touris um uns herum und trinken unser Bier oder Cocktail ohne andere Volltrunkene.. 😂🙌

Fazit: Absoluter Fehlgriff, wenn man in einer französischen Bäckerei mit mega tollen Schoko- und Käsetorten 😍😍 sich Schoko-Schneeballen mit Kokos/Oreo kauft... viel zu trocken, fettig und massiv.. 🙈

• Day 11

Discover Vang Vieng

November 11, 2019 in Laos ⋅ ⛅ 21 °C

Nachdem wir heute morgen schon diese tolle Heißluftballonfahrt erleben durften, sind wir heute Mittag los gewandert, um die Umgebung von Vang Vieng zu erkunden.. 😍

Einfach schön mit den vielen Bergen! 🙌

Nach 3km haben wir ein Schild mit View Point 800m gesehen und dachten „ach, wie toll, da gehen wir mal hin...“

Untertreibung des Jahres 😂😂😂 fast zwei Stunden später, komplett durchgeschwitzt und komplett verzwiebelt von Moskitos waren wir auf dem Gipfel des ersten hohen Berges - das waren nie und nimmer 800m!! 🤣🤣🙌🙌

Aber soooo wunderschön die Aussicht, dass war es alle mal wert und so gut wie keine anderen Touris. 😋

Fazit: und wieder einmal lassen deutsche Sicherheitsstandards grüßen.. 🤣🤷‍♀️ aber so macht es mehr Spaß!

• Day 36

Luang prabang

December 9, 2019 in Laos ⋅ ☀️ 24 °C

Nous sommes actuellement sur la route de Vang Vieng. Et vu qu'hier nous ne nous sommes pas étaler sur nos 5 jours passé à Luang prabang, nous en profitons donc pour vous faire un petit résumé, de ces quelques jours passés.
      Classé au patrimoine mondial de l'UNESCO, c'est l'ancienne capitale royale du laos.
      Le centre historique ne manque pas de charme avec son style à la française, et oui, le laos a été sous protectorat français. On peut y voir pas mal d'héritage de la france, telle que les fameuses pâtisseries, le croissant au chocolat ( johan en a fait une overdoses lol).

• Day 38

December 11, 2019 in Laos ⋅ ☀️ 25 °C

Une petite ville banale mais les alentours sont juste incroyables. Elle est entourée par des montagnes. Paradis des amateurs de spéléologie, elle regorge de grottes. De plus, elle constitue le lieu idéal pour aller se balader, en scooter mais aussi à vélo, nous avons testé les deux. Et nous avons pas été déçu par le cadre.
      Pour la petite histoire, Vang Vieng était un vrai paradis terrestre au sein du Laos dans les années quatre-vingt dix avant de sombrer. Dans les années 2000, elle a était surnommé  « le cancer du tourisme ». Les jeunes venaient pour faire la fête, alcools, drogues... En 2011, plus de 20 morts ont été recensés, essentiellement des touristes, trop d'abus.
      Les autorités ont prit plusieurs mesures drastiques pour éviter que  l’hécatombe continue. Aujourd'hui la ville est beaucoup plus tranquille même si elle garde encore des traces de son passé.

• Day 8

Tag 8 * Next stop Vang Vieng

January 29, 2020 in Laos ⋅ ⛅ 23 °C

Nach dem Frühstück (Cafe to go + Baguette) wurden wir von einem Mini Van in unserer Unterkunft abgeholt. Geplant war an der Main Station in einen Reisebus umzusteigen.
      Der Fahrer hatte andere Pläne und so sind wir in einem engen, vollbesetzten Mini Van Richtung Vang Vieng aufgebrochen.
      Der Fahrer war wohl pensionierter Offroad Rennfahrer?! Mal abgesehen von der Geschwindigkeit mit der er die Piste gefahren ist, hat er unheimlich gutes Gespür bewiesen an unübersichtlichen Stellen zu überholen, ohne einen Unfall zu bauen. Respekt! 🏆
      Man hätte dieses Abenteuer durchaus genießen können, hätte man Todessehnsucht und einen robusteren Magen. 🤢
      Nach 3h war der Spaß dann leider vorbei.
      Nun sind wir am Ziel und genießen erstmal einen Kaffee.
      Mal schauen was der Tag noch so bringt..... 😊

Vang Vieng ist ein kleiner, sehr touristischer Ort.
      Die Aussicht auf die Karstberge am Horizont ist wirklich toll. Leider kommt das auf den Fotos gar nicht so schön rüber. Liegt vielleicht auch am nicht ganz so sonnigen Wetter?!
      Rund um Vang Vieng werden viele Aktivitäten abgeboten: Heißluftballon fahren, Klettern, Kajak fahren, Tubing,...
      Wir haben beschlossen morgen Mountainbikes zu leihen und zu einigen Lagunen und Höhlen zu radeln.

Aktuell ist aber die wichtigste Frage:
      Was bzw. wo essen wir heute Abend? 🤔

😉

➡️ Es gab "Green Curry 🐔" & "Yellow Curry 🐂"

• Day 9

Tag 9 * Ende und aus

January 30, 2020 in Laos ⋅ ☀️ 23 °C

So, heute muss ich es kurz machen...
      Ich bin fix und fertig. Ich bin so fertig, dass ich mich nicht mal aufs Abendessen freuen kann.😣

Erkenntnisse des Tages:
      1) 40 km mountainbiken in Laos sind nicht zu vergleichen mit 40 km in Deutschland. Auf dem Untergrund zu fahren war wirklich kräftezehrend. 😥
      2) Höhlentouren sind definitiv nichts für mich.
      Alle 2 Minuten kurz vor einer Panikattacke zu stehen ist mental sehr anstrengend. ☝🏻
      3) Lagunen, die total überlaufen sind von Touristen, sind kacke.
      Auch wenn die Abkühlung gut tat.
      4) Morgen brauchen wir definitiv mal einen Ruhetag.

Ende und aus!

• Day 87

Paragliding

February 1, 2023 in Laos ⋅ ⛅ 29 °C

Und was für mich sofort klar war: Ich muss mit dem Paragleitschirm über Vang Vieng fliegen!!!
      Dafür schick ich meinen Arbeitskolleg:innen übrigens ein großes Danke! Ein Teil eures Abschiedsgeschenk wurde hierfür eingelöst. Ihr habts gesagt, ich soll das Geld für was Besonderes ausgeben - und das war es definitiv 😍😍Read more

• Day 29

Au revoir Vang Vieng

February 1, 2023 in Laos ⋅ 🌙 20 °C

Après une matinée de travail comme d'habitude et un après-midi de découverte des environs de Vang Vieng, nous admirons le coucher de soleil sur ces monts karstiques et la rivière Nam Song, magnifique !!!
      Ville qui nous a beaucoup plu...😍
      Nous partons demain matin pour une nouvelle destination Luang Prabang.
      Fabrice

You might also know this place by the following names:

Vangviang, Vang Vieng, Ванг Вьенг

Join us: