Malaysia
Tanjung Mali

Here you’ll find travel reports about Tanjung Mali. Discover travel destinations in Malaysia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

21 travelers at this place:

 • Day73

  Tag 73/74: Langkawi

  March 22, 2017 in Malaysia

  Auf Langkawi hatten wir einen Pool (zum ersten Mal auf der Reise)😍 und haben den erstmal sehr genossen!!🤗
  An unserem vollen Tag auf der Insel waren wir auf einer witzige Ducktour (in einem Gefährt, das von der Straße ins Meer fährt und einfach losschwimmt🙄🚗⛴) und sind dann mit der steilsten Gondelbahn der Welt auf den Gunung Mat Cincang gefahren. Die Aussicht war traumhaft, genau wie die Temperaturen - normalerweise schwitzen wir zu jeder Tageszeit, ausgenommen die Zeiten, in denen wir in arktisch gekühlten Taxis den Erfinder der Heizung zu schätzen lernen❄.
  Auf dem Skywalk haben wir unsere Höhenangst getestet und sind dann zum Sonnenuntergang zu einem mehrfarbigen (was den Sand angeht) Strand gefahren.🌅
  Als Tagesabschluss hat uns ein Weltuntergangsgewitter (!!!) auf dem Nightmarket fast erschlagen, woraufhin wir ganz schnell ins Hotel geflohen sind😋⛈
  Read more

 • Day13

  Cenang Beach

  August 24 in Malaysia

  Heute haben wir den ganzen Tag die Sonne am Strand genossen bevor es gleich zum Night Market geht :)

 • Day12

  Dan 12 - Langkawi

  February 25, 2017 in Malaysia

  Danes je dan za tropski raj. Poslovimo se od Georgetowna, preko aplikacije Grab naročimo taxi in v roku 3 minut je pred vrati. Letališče Penang je cca 25 minut vožnje stran in ravno prav, da se prijavimo za let, oddamo prtljago in se vkrcamo na letalo. Air Asia leti praktično povsod tukaj in je hudo poceni. Let iz Penanga do Langkawija je bil 60 eur za vse nas tri. Z dodano kilažo prtljage.
  Let traja vse skupaj 30 minut in niti pošteno se nismo dvignili, smo že pristali na otoku Langkawi. Sonce, 33 stopinj, palme, pesek in morje.

  Taxi iz letališča stane 25 RM, dostavi nas v My Rainforest Chalet, kjer nas čaka bungalov, 2 ogromni postelji, skupaj imamo 4 metre širine za spanje...luksuz. Langkawi je otok, kjer lahko kupuješ brez davka, praktično so parfumi, alkohol, cigareti in še kaj, duty free. Moraš pokazati sicer potni list, ker omejitve so, so pa velikodušne :) V enem mesecu, lahko kupiš 5 steklenic žganja, 72 pločevink piva in 30 zavitkov cigaret. Ko greš iz otoka lahko s seboj neseš samo eno steklenico žganja in eno "šteko" cigaret, poznam pa kar nekaj ljudi, s katerimi bi to na količino hudo izkoristili. Kot primer, "šteka" cigaret stane cca 20 EUR, liter Johnny Walker-ja, cca 8 EUR. Let's get this party started :))

  Ker še malo čakamo na sobo si oddahnemo v bližnjem lokalu, imajo odlično paradižnikovo juho in strežejo tudi špricer...juhej. Kosilo in mali umik pred vročino v Underwater World Langkawi, največji akvarij v Maleziji in eden največjih v JV Aziji. Dejansko nas ne pusti razočarane, super porihtano in dosti za videt. Za otroke pa sploh doživetje. Ob izhodu te seveda popeljejo skozi trgovino, duty free.

  In končno....plaža. 2km dolga peščena plaža Pantai Cenang. Pesek kot moka, morje toplo, senčniki, ležalniki, jet ski skuterji, banana boati, itd. Ni to tipična rajska plaža, kot so na Tajskem, ampak tudi na Tajskem moraš daleč, da jih najdeš. Pa še tiste najlepše so okupirane s turisti. Lepo je, edino kar moti je to, da se po plaži vozijo,kar z avti, motorji. Ni hudo, vseeno pa je kar obljudeno. Dobro urco imamo, ko nas spet prežene tropska nevihta, v lokal Burgersmith, kjer si lahko svoj hamburger sestaviš kar sam iz seznama vseh sestavin. Izbereš katero meso, kakšen kruhek, katere omakice, katere nadeve vse...slabih 5 EUR in izdelek končni je bil zelo okusen.

  Dolg dan je za nami, misli se poigravajo tudi z idejo, da bi šli na Koh Lipe, na Tajsko, otok, ki je od Langkawija oddaljen samo cca 20 morskih milj. Ta ideja sicer ni slaba, stane pa cca 150 EUR za nas tri, za cca 2 uri vožnje po morju in 4-5 ur na otoku Koh Lipe. Za enodnevni izlet pa načeloma tudi tukaj pravijo, da se ne splača. Bi bilo tam vsaj treba eno noč prespati. Zato bomo rajši raziskali Langkawi in se odpočili preden se nam iztečejo dnevi dopustovanja.

  Dan zaključimo z nakupo v duty free trgovini :)
  Read more

 • Day13

  Dan 13 - Langkawi - Sky Bridge

  February 26, 2017 in Malaysia

  Dnevi bežijo, nam pa dogaja. Prebudimo se v sončno in vroče jutro in se odpravimo na zajtrk. Današnji plan je Langkawi Sky Bridge. Izberemo si taxi in se dogovorimo za 4 urno seanso s šoferjem, saj smo hoteli še zraven si pogledati Crocodile farm. Cca 25 minut traja vožnja do vznožja gore Machinchang.

  Tukaj ne samo, da je navadna vzpenjača, tukaj je celoten kompleks, praktično mali tematski park in za ceno nudijo kar dosti. Sky Bridge je najdaljši ukrivljeni viseči most na svet, 125 m dolg, visi na 82m visokem enojnem stebru, cca 100 m nad tlemi, na njemu pa je lahko največ 250 ljudi naenkrat. Vendar da prideš do tega most, je treba najprej na gondolo, na Sky cable, najbolj strmo nihalno gondolo na svet, ki se na enem delu dviga za 42 stopinj. In ja, hudo visoko si in res je vožnja doživetje, sploh ko malo zapiha na najbolj strmem in visokem delu. Z gondolo te pripelje prva vožnja do sredinske postaje, potem pa še ena krajša gondola do vrhnje postaje, iz katere potem lahko greš na Sky Bridge. Iz samega mostu in vrhnje razgledne točke se vidi celotna panorama Langkawija. Resnično fenomenalen razgled.

  Ampak, strahotna gneča, tokrat smo celo investirali 30 EUR več v "fast lane" karto in to je bila najboljša odločitev dneva. Sicer bi po mojem samo na gondolo spodaj čakali cca uro in pol v vrsti, tako pa smo samo odbrzeli vsepovsod mimo. In kljub temu, smo porabili za sam ogled mosta, vožnjo gor in dol, potem pa še Sky Dome in ogled največjega 3D muzeja na svetu baje, ki je vse skupaj v karti in ceni, skoraj 4 ure. Zdaj razumem, zakaj niti ena agencija tukaj ne ponuja tega ogleda, ker dejansko je to celodnevni izlet. Ampak se splača, Skydome je kul, 3D muzej pa je prav tako vrhunsko doživetje. V zadnji minuti ujamemo taksista pred iztekom naših štirih ur in seveda farma krokodilov odpade. Bilo je že pozno in vrnili smo se v Pantai Cenang. Kot nasvet, izplača se, ampak ne se dogovorit s taxijem za uro, temveč samo vzamite prevoz tja in ko končate tam najdete taksijev kolikor želite. Bo malo bolj poceni, vsekakor pa, če je gneča, se splača "investirat" v nadgradnjo karte za hitrejšo obravnavo.

  Kosilo, počitek in majhna nevihta, ki danes traja kratko in potem na plažo. Na drug konec kot včeraj, manj obljudeno, bolj mirno, skratka super. Po poti nazaj po dolgem dnevu še večerja, nakup sadja in sladoleda iz manga, ki ga delajo samo iz sadja in mleka ter spanje. Jutri nas čaka celodnevni izlet po otoku.
  Read more

 • Day14

  Dan 14 - Langkawi - Kilim geoforest park

  February 27, 2017 in Malaysia

  Dan za celodnevni izlet. Ob 9.20 nas poberejo pred našo malo teraso in peljemo se v Kilim Geoforest Park.

  Prvi postanek je "Bat cave", jama netopirjev, kjer izvemo kako ločiti netopirje po obliki obraza, ogledamo si viseče živalce, ki veselo spijo viseč iz stropa jame. Ne smemo biti glasni, ni flasha, samo gledamo in poslušamo vodiča. Sledi še malo izobraževanja o stalaktitih in stalagnitih, ter prvi ogled mangrov. Mangrove so rastline, drevesa, katere rastejo v tropskih podnebjih, predvsem v vlažnih, blatnih predelih, na izteku rek v morje in tukaj jih je dejansko ogromno. Tudi sam Bear Grylls je v eni svoji oddaji imel nemalo težav z mangrovami, saj so korenine nad vodo in so izjemno težko prehodne. V živo videt pa so doživetje. Vozimo se z gliserjem, ki nas lepo hitro vozi skozi kanale med otokom Langkawi in sosednjimi otočki, ki tvorijo ta naravni park. Apnenčaste skale, hribi, otočki, ki se dvigajo iz morja so praktično tukaj zaščitni znak Azije. Ni tako veličastno kot Ha Long Bay v Vietnamu, pa kljub vsemu je to za videti in doživeti.

  Peljemo se proti odprtemu morju, kjer se baje samo 15 minut stran z gliserjem, vidi Tajska. Ampak ker je morje danes neprijazno, plan izleta vodič malo spremeni. (Še dobro da nismo šli na Koh Lipe) Spremenjeni plan je v bistvu samo druga pot znotraj otokov.

  Glisiramo skozi kanale med mangrovami in ustavimo se na majhnem otočku, kjer izvemo kako in kako dolgo so nastajale te apnenčaste strukture. Nadaljujemo skozi kanale, kjer med mangrovami opazujemo "rjavo mafijo", kot je naš vodič poimenoval opice, ki znajo skočiti na čoln, odnesti marsikaj. Baje so ljudje, ki so imeli potni list v vrečki, da se "kao" ne zmoči in so imeli zraven sebe vrečko, ostali brez vrečke in potnega lista. Nas opice ob prvem obhodu pustijo na miru in nas samo opazujejo.

  Nadaljujemo skozi kanale proti otočku z rajsko plažo. Mivka, senca na plaži, razgled na apnenčaste skale in v ozadju Tajska. Skoraj uro uživamo v tem koščku raja, ko nas pot pelje naprej na "floating fish market". Tam imajo v bazenčkih rib, morskih listov (največji ima baje 80 kg), skratka zanimivo. Tukaj pojemo tudi kosilo, ko se na poti nazaj ustavimo še in gledamo orle. Orel je simbol otoka Langkawi. Orli letajo nad nami, se hranijo, vsekakor zanimivo videti živali v svojem naravnem okolju. Naprej skozi kanale mangrov in čaka nas "rjava mafija", opice, ki jim tokrat lahko damo arašide in dejansko opice pogumno skačejo po čolnu, po strehi. Na poti nazaj še nam pokažejo "Crocodile cave", jama pač, ki bi naj njen vhod spominjal na krokodila po obliki in glisiranje nazaj. Zadnjih pet minut vožnje še doživimo spet pravi tropski naliv, kar je tudi samo po sebi pravo doživetje.

  Nazaj v bungalovu se osvežimo in gremo na sprehod po mestu, malo pogledat stojnice in na večerjo. Sledi še večerno kopanje na željo male popotnice in počasi spat. Jutri je zadnji dan na Langkawiju, verjetno še na željo najmlajše gremo pogledat farmo krokodilov, preostanek dneva pa bo namenjen kopanju, soncu in potem tudi pripravi kovčkov za pot.
  Read more

 • Day15

  Dan 15 - Langkawi Croc farm - beach

  February 28, 2017 in Malaysia

  Naš zadnji cel dan na otoku Langkawi. Zajtrk in taxi do Crocodile farm na željo male popotnice. Cca 30+ minut vožnje do Crocodile adventureland in praktično smo okoli 10.15 prvi gostje. Pravi čas, da smo ujeli vse ure za hranjenje in show s krokodili. Imajo kar nekaj bazenov in ogromno krokodilov, hranjenje z skakajočimi krokodili iz vode se jim danes ne posreči najbolj, ker niti trznejo ne, očitno je, da so bodisi siti ali pa enostavno leni. Show dveh postavnih fantov s krokodili je "že videno", najmanjšega krokodila ohladijo in ga dvignejo iz vode, potem pa 1 tono težko 4 metrsko mrcino zbezajo ven iz bazena, da ga poljubijo na gobec, da se uleže en na njega in nam malo pomaha, ter da drugi postavni fant da roko v odprt gobec. To je to :) Za potujočo družino v redu, sicer lahko to "atrakcijo" mirno spustite.

  Vrnemo se nazaj na Pantai Cenang in v času največje vročine se malo ohladimo na naši mali terasici in pripravimo kovčke za jutrišnjo pot nazaj proti KL, oziroma malo mestece ob Sepangu, kjer nas čaka še zadnji hotel v Maleziji na našem potovanju, pred vrnitvijo domov.

  Popoldne še mali shopping, kosilo in še na plažo. Lepo je, vendar žal malo preveč "prometa", saj je to konstantno sem ter tja s skuterji, banana boati, parasailing itd. Zanimivo pa, ob 19 uri vsi "ponudniki" na hitro vpokličejo svoja plovila in na hitro pospravijo vse senčnike in ležalnike. Enako velja za nekatere trgovce.

  Mala popotnica je potrebna počitka in iz plaže gremo na spanje in počitek. Jutri nazaj proti KL.
  Read more

 • Day12

  Pantai Chenang

  February 12, 2016 in Malaysia

  Ein paar gechillte Tage auf Langkawi, mit Tabea aus Deutschland und Cathy aus England aufm Skywalk gewesen, n paar Strände besucht, abends Nightmarket und n paar Drinks am Strand, sonst die meiste Zeit nur gemütlich am Strand entlang gegangen / gelegen...
  Morgen noch nen schönen Tag hier machen und am Sonntag geht's dann nach SingapurRead more

 • Day72

  70. päev - UnderWater World Langkawi

  March 16, 2017 in Malaysia

  Nüüd said kōik mu kolm elu otsa Ghenang Inn hotellis. Peab otsima uue koha, kus päevi mööda saata. Tegelt ma olin seda juba teinud. Juba KL's tegin messengeri kaudu broneeringu. Valisin ühe koha fb'st ja ütlesin:"Hei, ega teil mingit tuba minusugusele natukene seljakotirändurile ei ole?" Tuli välja, et on küll.. natukene seljakotirändur tähendab seda, et päris ühistoas ei taha enam magada, aga täitsa privaatolemise eest ei taha ka maksta. Ehk nüüd ma olen 14 ööd üksikus toas, kus on kingsize bed, aga pesuruumi pean jagama teistega. Seekord ei ole koridori lōpus, vaid lihtsalt maja otsas- saab nautida külma dušši. Gecko Guesthouse on koha nimi ja natukene suunas mind selleni jälle Tiit. 6 aastat tagasi talle väga meeldis see koht. Hind on siin äärmiselt mōistlik. Üleüldse ma otsustasin järelejäänud Malaisias viibimise vōimaluse veeta Langkawil, miks mitte teha seda ka ühes konkreetses külalistemajas. Mingil pōhjusel tundub väga okei idee 😎. Minu reis, ise tean mis teen 😂.

  See Gecko asub Chenangist 130m kaugusel, aga otse minna ei saa... ootasin millal kell 12:00 saab ning vinnasin seljakoti selga ning läksin 1km pikkusele jalutuskäigule. No okei, tegelt oli lühem.. miks ma ootasin keskpäeva, sest siis oli hotellist väljumise aeg, teise sisse registreerimise aeg ja vihma sadas 😅. Tahtsin veenduda selles, et kōik pilved on möödas ja ma ei saa mitut ämbritäit vett endale kaela. See sadu on olnud vist kōige tugevam, mida ma siiani näinud olen, hea et ma ei pea ütlema, et tundnud... 😄.

  Tädi vōttis mind rōōmsalt vastu, üks tüüp pakkis veel enda asju, pidin veits ootama, aga ega ma sinna katus alla kotiga istuma ei jäänudki. Varsti tutvusin toaga, pesuruumiga ja läksin päeva mööda saatma. Kuna oli selline veits pilves ilm.. täiesti tavaline meie suveilm, higi voolas ojadena. Siis ma läksin uurima, mida pingviinid teevad. Ehk Langkawi akvaariumikalad oodake vaid, ma tulen kohe pildistan teid ära. Pilet oli küll üle ooduste kallis.. alustuseks olid kohe mōned geckod, läks väga teemasse. Siis tulid mōned suured kalad akvaariumis, no eile ma nägin ka mōnda kala.. Väike vihmamets ja pingud seal olidki. Klaasi taga nukralt ootasid tähelepanu, ōnneks neile anti ikka veits süüa ka. Hülged olid ka vahepeal, neil kästi mingit trikki ka teha enne kui söögi kätte said... ja neid elukaid oli seal veel veel. Tore ajaviide selline...

  Samas suures hoones oli veel ohtralt duty fruity poode, kolasin nendes ringi.. agaaaa ei ostnud midagi 😄. Vaatasin niisama hindu ja tegin tähtsat nägu.. Pärast ei viitsinud veel koju minna (küll mul on ikka palju kodusid, aga mis teha, maailmakodanik 😂🙈) Rannas oli jōlehea istuda, päike oli mōnusalt pilve taga 😄. Istusin seal ja kirjutasin, täna sellist imelist päikeseloojangut ei olnud, aga ega ma lōpuni ei istunud ka.. Kibelesin juba oma uusi kümblusvōimalusi proovima...

  👣- UnderWater World
  Read more

 • Day65

  Underwater World

  March 15, 2017 in Malaysia

  Eigentlich wollten wir zum Strand, doch als wir das Gebäude "Underwater World" gesehen haben, haben wir beschlossen rein zu gehen.
  Es gab Flamingos, zwei Robben, die sich ein kleines Becken teilen mussten, eine Schildkröte, Rochen, Pinguine und ganz viele Fische. Später sind wir noch kurz zum Strand, doch dieser hat uns nicht wirklich zugesprochen, da es auch keinerlei Schattenplätze gab.Read more

 • Day28

  Den 18 capli nas policajti

  January 5, 2017 in Malaysia

  Dnes sme obehli na motorkach cely ostrov, spravili sme snad 150km. Pocas toho sme sa zastavili na krasnej Wild beach - naturalnej plazi s velkymi oblymi kamenmi a po nej sme vyskusali este dalsie plaze. Jedna bola s ultrajemnym piesockom.
  Cestou sme tiez odbocili k vodopadom Temurun. Vyska vodopadu bola uchvatna, fakt uzasne divadlo pokial by bola voda. A voda nebola. Vodopadik sice velmi vysoky, ale zjavne prsalo malo, takze tiekli len take cicerky. Vo vodopade sa dalo kupat, ale pod cicerkom nas to nebavilo. Ak by bola voda, tak pod vodopadom boli pekne skalnate kaskady, urcite by sa tam oplatilo ist a vidiet to, mozno raz... V obdobi dazdov ;)
  Snazili sme sa dostat aj do superluxusnej casti ostrova s vlastnou krasnou plazou, ale bohuzial to nevyslo. SBSkar odhalil nase umysly a nepustil nas na plaz, kedze sme zjavne neboli ubytovani v prislusnom neviemkolko hviezdickovom rezorte.
  Pri tankovani na pumpe na uplne opacnej strane ostrovu zahadne stretavame nemca zo vcerajsej vecere. Oooo aka nahoda.
  Potom este mala zastavka v hlavnom meste pri orlovi.

  Navrat uz prebiehal pomaly za tmy a zvyknuti na to, ze pre motorky neplatia ziadne pravidla sme drzo odbocili do zakazu vjazdu (to nebola len znacka, ale este aj prehradena cesta, aby sa tam nijako nedalo prejst, ale my sme samozrejme i tak presli). Bola to vsak hlavna cesta k nasmu hotelu, takze sme ani nemali pojem ako inak sa k hotelu dostat. Vsetko samozrejme sposobili ti bagristi, ktori tu kazdy den robia cestu. Kvoli nim sa uplne uzavrel jeden smer.
  Tu vsak, co sa tyka porusovania pravidiel zjavne nie sme v Thajsku.
  Capli nas policajti! Hned za odbockou ;) Pekne kontrola dokladov, stiahlo nam zadky. Nastastie ked policajt uvidel, ze sme zo slovenska, asi mu bolo jasne, ze pre nas je standard jazdit v protismere ;) No az take jednoduche to nebolo, ale skoncilo to ako sa u nas hovori pohovorom.
  Dostat sa vsak k nasmu hotelu inymi cestickami to bol uz pomaly problem aj pre nasho Tomconavigatora vybaveneho vsetkymi mapkami. Nakoniec po kilometroch v ulickach, kde sa snad ani auto nezmesti sme sa dostali az k hotelu.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Tanjung Mali

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now