Mexico
Autonomous University of Yucatan

Here you’ll find travel reports about Autonomous University of Yucatan. Discover travel destinations in Mexico of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

20 travelers at this place:

 • Day3

  Mérida

  March 11, 2018 in Mexico ⋅ ☀️ 32 °C

  Nach dem Frühstück machten wir uns mit einem uber Taxi auf nach Mérida, da unsere Unterkunft ein bisschen außerhalb liegt. Dort angekommen wurden wir auf dem Placa de Internacional mit mexikanischen Klängen begrüßt. Überall läuft Musik, die Leute wirken entspannt und sitzen auf den Bänken und genießen das Leben. Wesentlich mehr kann man bei ca. 35 Grad auch nicht machen. 😉🙄 Wir liefen ein paar Stände auf dem Hauptplatz der Stadt ab (heute und vermutlich jeden anderen Tag der Woche ist Markt) genehmigten uns einen frischen Becher mit lecker tropischen Früchten und schlenderten durch die Straßen. Wenig später kamen wir auf einen Platz - Santa Lucia - auf dem es Live-Musik gab, zu der vornehmlich rüstige Mexikaner die Hüfte geschwungen haben. Ein Anblick,den man zum Sonntagnachmittag in Deutschland nicht zu sehen bekommt. 😉 Auf der Suche nach einer luftigen Kopfbedeckung kauften wir uns beide einen Strohhut von einem nett aussehenden alten Mann - und erfuhren wenig später von einem Mexikaner, der uns ansprach und eigentlich für ein Restaurant gewinnen wollte, dass der Hut wörtlich wie sch**** aussieht. Der Gute hat eine deutsche Frau und erklärte uns so in einer Mischung aus Spanisch, Englisch und Deutsch, dass die wirklich guten Hüte ein wenig mehr kosten, handgefertigt sind und zudem aufgrund des Materials und dessen Geruch Moskitos abhalten. Natürlich hatte er auch eine Empfehlung für eine Markthalle, die nicht komplett von Touristen überlaufen ist, in der man solche Hüte bekommt. Dort schauten wir dann vorbei und die Hüte sahen wirklich gut und hochwertig aus - nunja, jetzt hat jeder von uns 2 Hüte, einen für den Strand und einen für den Dschungel. 😉 Nachdem wir auf dem Hauptplatz noch ein paar tanzende Mexikaner in offensichtlich traditionell mexikanischer Kleidung tanzen sahen, unglaublich leckere Tacos direkt von einem Straßenstand hatten, gingen wir noch in einen großen Supermarkt (hier hat sonntags so ziemlich alles geöffnet), deckten uns mit ein wenig mit Essen ein und fuhren wieder heim. Nach einer nötigen Abkühlung im Pool lassen wir den abend gemütlich bei uns ausklingen....Read more

 • Day5

  Dan 6 - Isla Mujeres - Cancun - Mérida

  April 26, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 27 °C

  Čas je, da se poslovimo od Isla Mujeres. Po zajtrku na trajekt in proti Puerto Juarez, mestno pristanišče Cancuna, ki ni v hotelski zoni. Pristanemo in se odpravimo proti Cancun downtown, po poti ujamemo avtobus, ki se malo vozi še po ulicah Cancuna, ki kažejo čisto drugi obraz kot turistom prilagojena hotelska zona. V bistvu sem vesel, da smo se prestavili v hotelsko zono, saj že ob 9 zjutraj podoba malega kaosa v mestu ne daje preveč dobrega občutka. Preden smo prišli so se baje malo streljali kar v hotelski zoni baje, dva na vodnih skuterjih naj bi streljala na nekoga, nič se ni zgodilo. Včeraj pa naj bi spet našli par mrtvih. Dejstvo je, da je to vse povezano z drogo in baje najbolj nevarno naj bi bilo v četrti El Crucero v Cancun downtown, kjer nismo bili niti blizu. Vse tukaj je ok, ljudje so prijazni, verjetno se tudi napihuje malo, ker nočejo zida plačat :), ampak občutek je vseeno neprijeten, ko veš, da se to dogaja relativno blizu.

  Kakorkoli, starši bodite pomirjeni, na ADO avtobusni postaji kupimo karte za Merido in ob 10.00 uri že sedimo na udobnem avtobusu in se od Cancuna poslavljamo. Karte so cca 40 EUR za nas tri in po dobrih štirih urah vožnje pridemo v Merido. Lepo in prijazno kolonialno mesto. Ko izstopimo iz avtobusa nas pozdravi izjemna nevihta, ki v praktično 10 minutah poplavi mesto. Taxi do hotela stane 40 Pesotov, kar je dobra 2 USD. Očitno je, da so cene tukaj drugačne. Taxi nas preko poplavljenih ulic pripelje in na momente tudi prepluje do hotela Reforma. Soba z visečo mrežo, pred vrati pa bazen. Odlično.

  Po osvežitvi se odpravimo iskati hrano. La Negrita cantina je baje najboljša lokalni bar, najdemo, notri pa nas ne pustijo, ker je za 18+ populacijo. Verjamem, da je dobro vzdušje, ampak po videnem je to za žur, dejansko ne z otrokom :) Kasneje najdemo odlično restavracijo z lokalno hrano, Empanadas s sirom, Fajitas s piščancem, odličen zrezek, odlično. Pa tudi cene so tukaj občutno nižje, saj za tri glavne jedi, dva piva, dve coca coli, piña colada in sladico plačamo cca 25 EUR. Ni Azija, je pa dobro in ugodno.

  Zatem se odpravimo še do katedrale in parka v središču mesta, golobov skoraj kot v Benetkah, mesto živi, prijazni ljudje, vsak vpraša od kod smo in nam hiti razlagat kako je danes Fiesta Maya v parku, kako dolgo so odprte katedrala, mestna hiša itd, informacije kar letijo. Malo utrujeni od poti se odpravimo nazaj v hotel, kopanje v bazenu in počitek. Jutri bomo mesto spoznavali cel dan.
  Read more

 • Day7

  Dan 8 - Kabah in Uxmal

  April 28, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 27 °C

  Dan za izlet in po zajtrku nas pridejo iskati za izlet v Kabah in Uxmal. Majanska mesta v bližini Méride. Vodič Gabriel je izredno zanimiv, izvemo marsikaj novega. Yucatan kot polotok je cel raven praktično, na celem polotoku je več kot 7000 cenotes, t.i. naravni bazeni pod površjem, samo v državi Jukatan jih je od tega 4000. Dobro uro vožnje od mesta prispemo do ruševin Kabah. Povsod legvani in vročina, do 37 stopinj se je danes povzpela temperatura. Ruševine izredno lepo ohranjene, še bolj pa je zanimivo kar smo izvedeli. Maji v bistvu ni pravi izraz za ljudstvo, prav je Olmecas. Ko so prišli španski konkvistadorji so zaradi problemov pri sporazumevanju poimenovali nativno prebivalstvo Maya. Ker v majanskem jeziku “Maya” pomeni “ne razumem”. Ko so Španci hoteli govoriti z ljudmi, so jim le ti odgovarjali “maya”, in tako so Španci mislili, da je to njihovo ime, dejansko pa jih niso razumeli nič.

  Prav tako baje cca 42 % ljudi na polotoku Yucatan še govori pravi majanski jezik, kar je v bistvu impresiven podatek. Izvemo za majanske izraze, da so verjeli v samo enega boga, ki ga je tvorila sveta trojica, izvemo da so bili visoki med 120 cm in največ 150 cm, da je bil lepotni simbol to, da so škilili in so zato že otrokom dajali na nos školjko, da so škilili. In tudi to, da so otrokom deformirali lobanje, zaradi njihove predstave kako in kaj je lepo, da so imeli podolgovate lobanje, velika ušesa, malo “potegnjene” oči, “orlovski” nos in velika usta. Ko se sprehodimo skozi Kabah, se odpravimo proti Uxmalu. Na polotoku Yucatan so tri največje arheološke zapuščine Majev in sicer Uxmal, Tulum in Chichen Itza, ki je tudi eno izmed sedem čudes sveta. Seveda je teh piramid ogromno, te tri štejejo med največje in najlepše.

  Pridemo v Uxmal, ki je resnično krasen. Tu izvemo še več o zgodovini, o tem, kako so igrali igro z žogo, ki so jo igrali 14 najboljših igralcev, ki se je igrala samo z komolci, boki in koleni. Samo kapetan ekipe je lahko prijel z roko in samo on je lahko dal gol, ki je predstavljala okrogla luknja na zidu. Zmagovalci so izmed sebe imenovali novega visokega svečenika, poraženci pa so izgubili vse, status, družine in so jih degradirali v skrajni najnižji nivo v družbi, kar je veljalo tudi za prihodnje generacije. Bi rekel, da ni bilo dobro izgubiti, so se pa baje sami odločali ali igrati ali ne, kot da greš pri pokru all-in. V Chichen Itzi pa so baje zmagovalcem, kapetanu odrezali glavo, kar je pomenilo največjo čast zanj in njegovo družino.

  Sicer je zmotno, da naj bi Maji masovno žrtvovali ljudi, vsaj ne na Yucatanu, edino se naj bi to dogajalo v Chichen Itzi, sicer pa bolj na Teotihuacanu, blizu Mexico citya.

  Po vse izčrpnih informacijah smo imeli še čas za pohajanje po Uxmalu, po vročini 37 in le malo sence pa smo se počasi umaknili v senco in kasneje še na kosilo. Ura vožnje nazaj v Mérido in že smo spet pri našem bazenu in osvežitev. Zvečer ob osmi uri je baje na Grand Plaza ravno danes še show, “ the ballgame” kot so jo igrali Maji. Baje bo ogromna gužva, bomo pogledali morda, smo čisto blizu.

  Večerja še danes v Méridi, jutri pa odhod proti Tulumu.
  Read more

 • Day7

  Von Palenque nach Mérida

  November 4, 2017 in Mexico ⋅ ⛅ 29 °C

  Es geht mit dem Bus von Palenque nach Mérida. 8 Stunden soll der Spaß dauern. Letztlich brauchen wir 9 Stunden. Das liegt unter anderem daran, dass wir vom Militär angehalten werden. Warum ist unklar.
  In Mérida angekommen versuchen wir mit uber zum Hostel zu kommen. Aber niemand will uns abholen. Also nehmen wir ein Taxi, was uns aufgrund Straßensperrungen nicht bis zum Ziel bringen kann. Den Rest gehen wir zu Fuß.
  Von außen ist das Nomadas unscheinbar, doch hinter den Mauern offenbart sich ein kleines Paradies. Pool, Hängematten und gepflegte Zimmer. Die ganze Anlage ist zwar nicht groß, dafür aber mit viel Liebe und Auge für Details angelegt. Wir fühlen uns direkt wohl.
  Read more

 • Day8

  Mérida the first

  November 5, 2017 in Mexico ⋅ ⛅ 28 °C

  Wir starten den Tag ganz entspannt, schlafen lange und frühstücken. Da wir die erste Nacht nachgebucht haben müssen wir das Zimmer wechseln. Hier haben wir mehr Platz und eine Klimaanlage. Und einen gepolsterten Toilettensitz. Das ist äußerst gewöhnungsbedürftig. Unsere weitere Tagesplanung recherchieren wir in den Hängematten am Pool. Hier werden wir allerdings so zerstochen, dass wir recht schnell flüchten. Wir streifen durch die Stadt, um uns einen Überblick zu verschaffen. Mérida ist eine wundervolle Stadt. Überall ist Musik und weil Sonntag ist wird die Calle 60 für Autos gesperrt und ist mit Fußgängern und Radfahrern bevölkert. Wir lassen und treiben und „entdecken“ hübsche und gepflegte Anwesen aus der Kolonialzeit. Wir sind von der Stadt begeistert und freuen uns einen Tag mehr als geplant hier verbringen zu dürfen.Read more

 • Day10

  Mérida

  November 7, 2017 in Mexico ⋅ ⛅ 29 °C

  Unser letzter Tag in Mérida bricht an. Wir wollen noch etwas bummeln und an einer free Walking Tour teilnehmen. Nach wenigen Minuten merken wir jedoch, dass die Tour gar nicht so gut ist und wir stehlen uns heimlich davon. Stattdessen entscheiden wir uns für einen entspannten Tag am Pool. Wofür hat man den schließlich? Abends wagen wir uns in die Bar La Negrita gleich nebenan. Diese ist viel größer als erwartet und bietet zu sehr guten Preisen sehr leckere Cocktails. Mengen an Snacks und Musik inklusive.Read more

You might also know this place by the following names:

Autonomous University of Yucatan

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now