Mexico
Playa Sol

Here you’ll find travel reports about Playa Sol. Discover travel destinations in Mexico of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

12 travelers at this place:

 • Day9

  Fazit Isla Mujeres

  May 16 in Mexico ⋅ ⛅ 30 °C

  Sechs Nächte haben wir nun auf Isla Mujeres verbracht, nachdem wir nochmal zwei Nächte im Einzelzimmer dran gehängt haben. Allerdings mussten wir nun wieder auf die AC verzichten, was hier wirklich hart ist. Die Nächte sind fast genauso warm wie die Tage und die Ventilatoren sind auch noch unglaublich laut.
  Wer in Mexiko reist, dem kann ich die Insel nur empfehlen, zumal sie von Cancun aus super leicht zu erreichen ist. Sechs Tage braucht man allerdings nicht, wenn man weniger Zeit hat. Wir wollen aber die Zeit an der Küste ein bisschen hinauszögern, um die Walhaie noch zu sehen, die hier zwischen Ende Mai und September herkommen. 🐳
  Unbedingt nach Punta Sur mit der Rad (7,50€) oder Roller fahren (20€), auf dem Rückweg einer der weniger besuchten Strände zum Abkühlen aufsuchen und den Tikinxic probieren. 🐟
  Auch der Playa Norte ist super schön und im Centro lässt es sich am Abend gut abhängen. 🌴🍹
  Entspannung kommt auf dieser Insel auf jeden Fall nicht zu kurz.
  Außerdem kann ich das Hostel Pocna nur empfehlen (~ 12,50€/ Nacht). Unbedingt die kostenlose Yogastunde ausprobieren 🧘🏻‍♀️ und die eigene Strandparty auskosten 🎊.
  Für uns geht es jetzt weiter auf die Isla Holbox 🏝
  Read more

 • Day524

  Isla Mujeres

  June 15, 2018 in Mexico ⋅ 🌧 25 °C

  Music, tacos and good life... and a soccer game that turned this island into a big party and included everyone (unfortunately that meant also Tequila) - much deserved! Go Mexico!🇲🇽

 • Day123

  Erste Tage auf Isla Mujeres

  August 5, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 32 °C

  Mein erster Eindruck von der Insel war eher geschockt. Nach den ruhigen San Blas Inseln ist der Kontrast zu dieser absolut touristischen Hochburg doch sehr groß.😱
  Noch dazu bin ich an einem Sonntag hier gelandet, da gleicht Playa Norte einem überfüllten Schwimmbad. Auch das Hostel Poc Na hat zwar eine ganz nette Anlage, die Dorms sind aber nicht so toll und auf Party Hostel hab ich grad auch nicht so Lust.😴
  Da ich aber eh nur zehn Tage habe bis Max ankommt und ich vorher nicht groß rumreisen möchte, suche ich mir am nächsten Morgen ein ruhigeres Hostel und mache erstmal klassischen Strandurlaub. Beste Entscheidung, wie sich herausstellt, nach kurzer Zeit hab ich diese wuselige Insel ins Herz geschlossen.😍
  Read more

 • Day129

  Hostal Azucar

  August 11, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 32 °C

  Im neuem Hostel fühle ich mich richtig wohl und nach ein paar Tagen gehöre ich laut der Besitzern schon zur Familie. Mit meiner Zimmerkollegin Antonella aus Argentinien, die dort als Volunteer arbeitet, und dem Backpacker Thiago aus Brasilien gehe ich öfter mal zum Strand oder auf Party ins Poc Na. Home sweet home!🏡Read more

 • Day140

  Abschied von Isla Mujeres

  August 22, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 31 °C

  So langsam wollen Max und ich mal weiter, er kann ja schließlich nicht seine ganzen fünf Wochen auf Isla Mujeres verbringen - wobei es uns Beiden hier immer noch total gut gefällt.😅 Wir hatte viel Spaß auf der ganzen Insel und vor allem mit Gustavo und Josh.
  Nach einem letztem Huevos Rancheros Frühstück nehmen wir die Fähre nach Cancún und fahren mit dem Bus in den Süden nach Bacalar.🚌
  Wir haben vor am Ende von Maxs Reise die letzten Tage auf Holbox zu verbringen und dort Josh wieder zu treffen.😍
  Read more

 • Day2

  Dan 3 - Cancun - Isla Mujeres

  April 23, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 26 °C

  Buenos dias, dan za prvi premik. Še en zajtrk v Cancunu, zapremo torbe in na prvi avtobus do Playa Tortugas, kjer je en izmed pomolov, kjer Ultramar trajekti vozijo na Isla Mujeres. Pridemo ob 8.45, tri povratne karte so 54 USD in ob 9 se vkrcamo na trajekt. Simpatični pomol v lesu, katamarani, jadrnice, turkizna voda, kot scena iz filma Banana Joe :)

  Vožnja traja dobrih 20 minut in že smo v raju, bela mivka, palme, slikovito, barvito Karibsko mesto. Glavno prevozno sredstvo tukaj je golf avto, ki si ga bomo sposodili jutri in raziskali cel otok. Torbe pustimo v hotelu, saj soba še ni bila pripravljena in se sprehodimo pa uličicah do Playa Norte, kjer se usedemo in gledamo v ta rajski prizor. Kasneje se sprehodimo še po središču mesta, do Playa Central, kjer gledamo drugi rajski prizor, Corona pivce, sladoled za 50 centov in tako počasi mineva čas. Poskusimo tudi Bahama mama cocktail in ugotovim, da je najboljši Bahama mama izključno na Saliju, Dugi otok v Maritimu :) Nihče ne oddela Bahame mame kot Tarzan in Žiki :)

  Zanimivo je, da je Mehika, vsaj kar smo dosedaj videli, izredno čista. Isla Mujeres je povsod čisto, nikjer cigaret na tleh, enako velja več ali manj tudi za Cancun. Kaj nas še čaka bomo videli, ampak je zanimivo. Po odličnem kosilu v Lola Valentine restavraciji se končno nastanimo v sobo, malo počitka,....ki je trajal tri ure :)

  Večerni sprehod po ulicah, Maya show na ulici, večerja, koruzni sladoled in spanje. Jutri nas čaka raziskovanje celotnega otoka z golf avtom in karibsko morje.
  Read more

 • Day4

  Dan 5 - Isla Mujeres

  April 25, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 29 °C

  Danes je dan za užitek in počitek. Ostali bomo kar znotraj središča, se kopali malo na Playa Norte, malo na Playa Central. Jutri nadaljujemo potovanje, zato si bomo danes privoščili prost dan, z dosti sonca in morja in dobre hrane.

  Sicer so prvi vtisi super, zaenkrat vse brez težav. Napram kjerkoli v Aziji je Mehika občutno dražja, cene so v bistvu skoraj podobne našim. Povprečno se giblje za nas tri kosilo ali večerja s pijačo med 20-40 EUR. Malo dviguje porabo tudi praktično obvezne napitnine med 15-20%, čeprav si jih ne obračunajo povsod, pričakujejo pa jih. Kava me ne prepriča, (Vietnamska je še vedno top), cocktaili v Karibskem raju se mi zdijo nežni, upal bi si trditi, da sem boljšo Margarito pil v Ljubljani v Joe Peñasu kot tukaj, je pa res da si je ne naročamo povsod, ker je cena cca 100 - 150 pesotov, ker je cca 7-9 USD. Niti ni malo, če je potrošnja dobra :)

  Povsod je treba hranit račune, slipe od plačil s karticami, v bistvu povsod no, ampak tukaj je izrazito. Plačal hotel, dobim potrdilo, gremo na kosilo, čez dve uri nazaj, reče da se ne spomni da smo plačali, da mora preverit. Potrdilo v mojih rokah mu osveži spomin in vse je ok :)

  Skratka, po zajtrku na plažo, senca in kopanje, ko je postalo sonce premočno smo se prestavili na kosilo, simpatična “konobica”, poceni, tacosi, 2x enchilladas, quessadilla s škampi in pijača, cca 14 EUR. Se najde.

  Popoldne spet plaža in sončni zahod na obali, večerja in pakiranje, jutri s trajektom nazaj v Cancun in z avtobusom v Merido.
  Read more

 • Day3

  Dan 4 - Isla Mujeres

  April 24, 2018 in Mexico ⋅ ⛅ 28 °C

  Dan za raziskovanje Isla Mujeres. Spanje nam ne gre preveč in smo spet zgodnji. Po zajtrku v hotelu skozi prazne uličice še na kavo in potem ob 9, ko odprejo pisarne, želimo najeti golf avto. Ni problema pravijo, vozniško prosim....in nastane šok in tišina. Nihče od naju je nima....ko sem se že razočaran hotel vdati v usodo, omami tequile in piva, situacijo reši Jasmina, ki se odpravi k drugemu ponudniku najema golf avtkov, pove da nima vozniške in mirno človek reče, da bo potni list tudi v redu. “Ta-da” :)

  Bravo draga, in že smo na golf avtku in ga pičimo po otoku. Cca. 7 km dolg je Isla Mujeres, prvo seveda pogledat želve, akvarij Tortugranja, malo, luštno...od malih pa do velikih želv, tudi belih želv si z zanimanjem pogleda Eva, in že vozimo naprej. Mimo delfinarija, cene so cca 340 USD za tročlansko družino, za 40 min z delfini. Ni šanse. Pičimo dalje, na Punta Sur, skrajni južni del otoka. Krasno, v daljavi panorama Cancuna, turkizna barva morja, sonce, legvani,....

  Vse je super, ampak sonce je tukaj neverjetno, močno, dejansko smo pokriti, namazani s faktorjem “99”, pa še kar vsak dan čutimo nekje da je sonce šlo skozi, nas malo oplazilo, ali celo da smo dobili že barvo...noro kaj sonce tu dela.

  Otok prevozimo skoraj dvakrat, vmes pa še na odlično kosilo. Težko bi rekel, da smo do danes kjerkoli slabo jedli, vse odlično in okusno, zanimivo pa, da hrana zaenkrat ne morem reči, da je pikantna. Sam bi si želel, da bi bilo kaj malo “jače” :)

  Po kosilu je čas še za plažo, Playa Norte...beli pesek, palme...kaj reči....najdemo si prostor v senci palm in si privoščimo malo karibskega morja. Čas je, da moramo vrniti golf avto in nazaj v hotel, da se ohladimo, spočijemo in postanemo lačni za večerjo. Danes spet poskusimo kaj novega.
  Read more

 • Day3

  Hotel Caracol

  April 19 in Mexico ⋅ 🌧 28 °C

  Das Hotel ist gleich um die Ecke. Wir gehen schon mal hin Check in ist erst um 15:00 Uhr . noch 2 Stunden.

  Den Koffer können wir hier lassen und wir gehen mal An den Strand oder lassen uns treiben.

  Das Hotel ist klein aber schnuckelig schaut mal die Bilder an.

 • Day4

  Sonnenaufgang

  April 20 in Mexico ⋅ ⛅ 22 °C

  Am Abend haben wir uns noch den Wecker gestellt um nachts noch einmal auf die Piste zu gehen. Leider haben wir es nicht geschafft aufzustehen. (Manfred ist Schuld)

  Dafür sind wir am nächsten Morgen zeitig aufgestanden und haben diesen prachtvollen Sonnenaufgang erlebt!

You might also know this place by the following names:

Playa Sol

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now