Montenegro

Travelers at this place
    • Day 5

Veliko Stabansko Jezero

July 21, 2024 in Montenegro ⋅ ☀️ 22 °C

Vanmorgen een stuk de vallei in gereden om daar een wandeling te maken naar 2 meertjes. Het 2e meertje is wat groter en moet ook fijn zijn om te zwemmen.

Het begin van de wandeltocht werden we teruggefloten door een oudere man die parkwachter bleek te zijn en die daar de hele dag zat om €1 entree per persoon te heffen voor een handvol wandelaars... Want er stonden slechts enkele autos en zijn in 6 uur zijn we slechts enkele andere wandelaars tegen gekomen.

De toch was 5km maar een aardige klim van 2 uur. Zwaar voor de kinderen, maar het zwemmen en de afdaling terug maakte weer veel goed.

Onderweg nog wat oude muren van enkele verlaten woning tegen gekomen, wie weet hoe oud die zijn....

Bij het 2e meertje hebben we heerlijk gezwommen. Watertemperatuur was heerlijk. En het stikte er van de kikkers. Dikke kikkers, volgens Veerle en Jelte zijn alle beesten XXL hier: grote rupsen, kevers, slangen, kikkers etc...

Op de terugweg sloot een lieve hond aan. Hij zag er gelukkig gezond uit en had een halsband, waarschijnlijk van een bewoner in dat gebied. Hij leek zich er in ieder geval thuis te voelen en liep graag met ons mee.

You might also know this place by the following names:

Veliko Jezero

Join us: