- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Nov 23, 2024, 10:40 PM
- 🌙 14 °C
- Altitude: 1,138 m
- MoroccoDrâa-TafilaletTassouma’t30°55’22” N 6°55’55” W
Reisdag 1 richting de kust
November 23 in Morocco ⋅ 🌙 14 °C
Hee hallo allemaal,
Ook vandaag ging de wekker weer vroeg namelijk om 06:20. De reis is echt super leuk maar inmiddels begin ik elke dag die backpack in- en uitpakken wel zat te raken. Ik ben echt een koffer girly heb ik wel gemerkt. Zo ook deze ochtend heb ik na het klaarmaken het toch weer voor elkaar gekregen om die backpack dicht te krijgen, dus dat is mooi. Om 07:10 ging ik samen met mijn kamergenootje al ontbijten omdat wij om 07:45 de zonsopgang vanaf het terras wilde bekijken (en ja, dit plan is dus wel gelukt!).
Om 08:00 vertrokken we al vanaf het hotel omdat we graag wilde quad rijden door de woestijn! Onze tour-guide en chauffeur zijn dan ook zo lief geweest om dit voor ons te regelen. Dit was echt suuuuper gaaf!!
Na het quad rijden zijn we doorgereden naar een lokale markt om daar even kort rond te neuzen. Op de lokale markten in Marokko wordt er voornamelijk vleeswaren, olijven, specerijen en dadels verkocht. Ook zijn er veel kraampjes met Marokkaanse kleding en met schoenen.
Als laatste activiteit van vandaag zijn we nog naar een winkel geweest met allemaal verschillende soorten van aardewerk en fossielen. Eerst kregen we een korte rondleiding van een van de werknemers. Hij liet ons de werkplaats en de winkel zien en gaf wat informatie over de verschillende fossielen.
Aangezien het een aardig stuk rijden is naar de kust zijn dit de enige activiteiten van vandaag. We hebben de hele middag gereden en kwamen net voor 19:00 aan bij het riad in Ouarzazate waar wij overnachten vandaag. Deze tussenstop is ongeveer op de helft van de busrit richting de kust. Het riad stond een beetje in een smoezelige straat maar was zelf echt prachtig en we werden ontvangen door de meest lieve gastheer ooit. Ik heb trouwens nog niet uitgelegd wat een riad precies is. Een riad is eigelijk een groot huis met meerdere slaapkamers zodat vroeger de man al zijn vrouwen in huis kon nemen. Een riad was vroeger voor de wat rijkere mensen. Nu worden de meeste riads gebruikt als een soort hotel. Echter heeft dit vaak wel een wat huiselijkere sfeer dan hoe wij hotels gewend zijn.
Om 20:00 zijn we in het riad gaan dineren en daarna zijn we weer met de leukste mensen van de groep (including me 💁🏽♀️) spelletjes gaan spelen. Er was het idee om nog naar een club te gaan in de buurt, maar uiteindelijk was ik nog de enige die wilde gaan… boringggg :(
Ik heb wat foto’s gemaakt van het eten wat wij in het riad hebben gekregen. Dit keer kregen wij ook tomaat met feta en gehaktballetjes. Was super lekker!
Morgen gaan wij naar een filmstudio in de buurt waar allemaal filmstages staan waar films zoals game of thrones, aladin en astrix en obelix zijn opgenomen. Daarna gaan wij onze reis richting de kust weer vervolgen!
Truste allemaaaal 😴
(Bekijk de laatste video voor een grappig filmpje van een kameel van een paar dagen terug hihi)Read more
Traveler Gaaaaaf😍
Traveler 😂😂😂